Skip to main content

Art&Blues World Music Festival - UK "Vuk Karadžić" - 19,20 I 26. juna 2009.

Kliknite na sliku da biste uvecali pozivnicu

UK "Vuk Karadžić" I udruženje "Art&Blues" po drugi put najavljuju Art&Blues World Music Festival koji će biti održan od 19.,20 I 26. juna 2009. u UK "Vuk Karadžić".


Art&Blues World Music Festival zamišljen je kao jedinstvena trodnevna kulturna manifestacija, koja afirmiše pre svega muzičko stvaralaštvo na polju bluza, džeza I domena "world music", kao I autentičnih umetničkih izraza našeg vremena.

Cilj Art&Blues World Music Festival-a je da pored aktuelne domaće scene i renomiranih izvođača , predstavi i podrži u daljem radu mlade neafirmisane muzičare koji poseduju visok kvalitet muziciranja stečen u zemlji, kao i na prestižnim akademijama.


Pored koncerata (glavnog i pratećeg muzičkog programa) predviđeni su I edukativni programi u vidu projekcija dokumentarnih filmova, video art projekcija, izložbi fotografija, muzičkih radionica poznatih muzičara.

PROGRAM FESTIVALA


GLAVNI PROGRAM:

19.06.2009.

VELIKA SCENA/20:00

* BIG BAND MUZIČKE OMLADINE BEOGRADA, QUINTET UČENIKA JAZZ ODSEKA M.Š. ''STANKOVIĆ'' i NASTUP PROFESORA JAZZ ODSEKA M.Š. ''STANKOVIĆ''
* MILOŠ KRSTIĆ i MIHAILO BLAM
* JAZZY( Miloš Petrović-klavir, Rade Bulatović Čeja - bas)
* KORNELIJE KOVAČ ( klavir) i DRAGAN JOVANOVIĆ - KRLE (gitara)
SCENA KLUB - FOAJE/23:00
* JAM-SESSION

SCENA ''PLATO'' /18-20h
Demo bendovi i mali ansambli Jazz odseka M.Š. ''Stanković''
20.06.2009.
VELIKA SCENA/20:00

* MAYOKE - Novi Sad
* BELGRADE BLUES TONES
* VASIL HADŽIMANOV BAND

SCENA KLUB-FOAJE/23:00

* JAM-SESSION
SCENA ''PLATO'' /18-20h
Demo bendovi i mali ansambli Jazz odseka M.Š. ''Stanković''
26.06.2009.
VELIKA SCENA/20:00

* ROCK MISIJA
* HAZARI

REVIJALNI PROGRAM:
* 18-20h- Projekcije muzičko dokumentarih filmova i video art
radova, domaćih i stranih autora
* Izložbe na temu ''Jazz and Blues''

Comments

Popular posts from this blog

Koje formatiranje izabrati za eksterni hard disk i koja je realna USB 3.0 brzina?

Nisam ni slutio šta me čeka nakon što sam kupio novi eksterni hard disk 2TB WD Elements Portable. Naime, do sada sam koristio sličan uređaj iste firme od 1TB, ali nikada nisam obratio pažnju na formatiranje (FAT32) niti sam iskreno znao nešto više o tome. Disk je radio na svim platformama i ja sam mislio da to uglavnom tako i treba da bude. 
Prikačio sam novi hard formatiran po NTFS standardu i shvatio da ne mogu da ga koristim na Macu. Nisam se previše uzbuđivao pošto sam znao da je OS X specifičan. Linux mint je prepoznao uređaj, ali sam se iznenadio brzinom prenosa podataka. Godinama sam na raznim mestima čitao o tome kako je USB 3.0 neverovatno brži od USB 2.0 standarda i očekivao sam da sve poleti. 
Konsultovao sam se oko ovih problema sa prijateljem koji mi je predložio da probam različita formairanja i da ponekad proizvođači pogrešno označe portove pa je ovaj uređaj možda prikačen na stariji standard. Na žalost i nakon svog eksperimentisanja rezultati su bili isti. 
Počeo sam …

#Ebanking iz vikendice

Sedim u vikendici i pišem blog. Broadband internet je tu. 
Prilikom dolaska, svratili smo do prodavnice da kupimo hranu i naši telefoni su se automatski priključili na wi-fi preko Instabridge aplikacije.
Signal mobilne telefonije u sobi nije sjajan pa sam telefon prebacio na airplane mode, a nakon toga ponovo uključio wi-fi. Više mi smeta kada nema interneta nego signala mobilne telefonije. Sve je prešlo online i sve funkcioniše ako postoji dobra veza.
Vatra u smederevcu pucka, a ručak se krčka. 
Već godinama unazad, slušam o temama kao što su #ePoslovanje, #eBankarstvo i elektronski potpis (sertifikat).  Kada sam pre oko nedelju dana dobio poziv od Societe Generale banke da prisustvujem događaju u okviru koga će predstaviti najnoviji sistem za online bankarstvo u Srbiji, preraspredio sam obaveze u kalendaru i sa zadovoljstvom ovaj termin rezervisao za prezentaciju.
Kako je izgledao sam događaj pogledajte ovde, a ja ću vam ispričati šta je na mene ostavilo najveći utisak.

Voditel…

Samsung Xcover 2 (C3350) - mobilni telefon otporan na vodu i prašinu

Pre oko mesec dana, nakon što mi je istekao ugovor od dve godine, rešio sam da privatni android telefon zamenim modelom Samsung Xcover 2. Moj službeni telefon (HTC Desire S) ima jači procesor, podržava sve aplikacije koje koristim i zaista više nije bilo potrebe da sa sobom nosim dva slična modela. 
Zašto sam se odlučio za Samsung Xcover 2? U pitanju je pravi outdoor mobilni telefon koji možete uprljati i potopiti u vodu pola sata na 1 m dubine (samim tim kiša i sneg neće predstavljati problem dok ste u prirodi) Baterija je neverovatna, uz intenzivno korišćenje traje pet dana, a u normalnim uslovima bez problema i sedam. Njen kapacitet je 1,300mAh i zvanično treba da obezbedi 1.150 minuta razgovora (19h), ili 1.000 sati mirovanja (skoro šest nedelja) Dugmići su gumirani, malčice jači i daju lep otpor prilikom pritiskanja, a dovoljno su veliki pa se mogu koristiti sa rukavicama. Posebno mi znači to što za razliku od ekrana osetljivog na dodir ne pritiskam pogrešna slova i mogu slepo da …