Skip to main content

13th House of photography summer photoschool

Dom Fotografie
13TH HOUSE OF PHOTOGRAPHY SUMMER PHOTOSCHOOL

Photo workshops
http://www.domfoto.sk/index_en.php?page=fotoskola

PHOTOGRAPHY CLASSES: 14 workshops with 15 lecturers from 8 countries.

INFORMATION, APPLICATION: by phone or by mail.

FEES: EUR 220.

DEAD-LINE: 15th June, 2009. „First come - first served" system for enrolling into classes. We recommend to apply ASAP. Registration is processed immediately after payment.

DRAFT LISTING OF SUMMER PHOTOSCHOOL LECTURERS AT DOM FOTOGRAFIE 2009 John DARWELL, Great Britain; William MOKRYNSKI, Canada; Raakel KUUKKA, Finland; Suzanne PASTOR, USA / CZ; Ivana IVANOVA, Bulgaria / Italy; Andrea NURIA, Spain; Hela SISKOVA, SK; Kamil VARGA, SK / CZ; Jirka PETERA, CZ; Jozef CESLA, SK; Tomas AGAT Blonski, SK Jan HOJSTRICOVA - Petra BOSANSKA, SK; Lubo STACHO, SK; Robo KOCAN, SK.

DRAFT PROGRAM:
10.7. 2009 (Friday): official opening on Friday, 10th July 2009 at 3pm in the Liptov Gallery of P.M. Bohun;
11.7. - 14.7. 2009 (Saturday - Tuesday): semináre a prednášky o súčasnej fotografii;
15.7. 2009 (Wednesday): presentations of arts schools from Slovakia and Poland: Academy of Fine Arts Bratislava, Technical University - Arts Department in Kosice and Cracow' s Arts School;
16.7. - 17.7. 2009 (Thursday - Friday): portfolio reviews;
18.7. 2009 (Saturday): installation of final and selected workshops‘ works and official closure of the festival at the Liptov Gallery of P.M.Bohun;
19.7. - 17.9. 2009: Summer Photoschool exhibition, showing the results of your works

FESTIVAL LOCATION:
The official event will be hold at the Liptov Gallery of P.M.Bohun - our sparing partner. Classes and studios will be located in the center of Liptovsky Mikulas, just few minutes walk from House of Photo-graphy and Liptov Gallery of P.M.Bohun.

ACCOMMODATION:
We recommend you a dorm-type accommodation in the city center for EUR 9,63 / pp / night + EUR 0,66 / city tax for accommodation, contact: alexander.vrbensky@post.sk.

Razpisni obrazec
Rok prijave: 15/06/09

Kontakt:
Dom fotografie / House of Photography
Tranovského 3
031 01 Liptovský Mikuláš
Slovakia
tel: +421 905 974 855, +421 905 288 717
dom.fotografie@gmail.com
http://www.domfoto.sk/

Comments

Popular posts from this blog

Koje formatiranje izabrati za eksterni hard disk i koja je realna USB 3.0 brzina?

Nisam ni slutio šta me čeka nakon što sam kupio novi eksterni hard disk 2TB WD Elements Portable. Naime, do sada sam koristio sličan uređaj iste firme od 1TB, ali nikada nisam obratio pažnju na formatiranje (FAT32) niti sam iskreno znao nešto više o tome. Disk je radio na svim platformama i ja sam mislio da to uglavnom tako i treba da bude. 
Prikačio sam novi hard formatiran po NTFS standardu i shvatio da ne mogu da ga koristim na Macu. Nisam se previše uzbuđivao pošto sam znao da je OS X specifičan. Linux mint je prepoznao uređaj, ali sam se iznenadio brzinom prenosa podataka. Godinama sam na raznim mestima čitao o tome kako je USB 3.0 neverovatno brži od USB 2.0 standarda i očekivao sam da sve poleti. 
Konsultovao sam se oko ovih problema sa prijateljem koji mi je predložio da probam različita formairanja i da ponekad proizvođači pogrešno označe portove pa je ovaj uređaj možda prikačen na stariji standard. Na žalost i nakon svog eksperimentisanja rezultati su bili isti. 
Počeo sam …

Kineski mobilni telefon - kopija Blackberry-ja

Kineski telefon

/ UPDATE: Posto sada imamo preko 200 komentara, mozete nastaviti da ih pisete, a videtece ih na drugoj stranici. /

Kupio sam kineski mobilni telefon koji predstavlja kopiju blackberry-ja. Ne bih sada spominjao detalje, ali recimo da je cena oko pet puta manja od originala.

Iznenadio sam se kvalitetom izrade. Plastika je odlicno obradjena i takve je smese da sticete utisak o dugotrajnosti. Dobra mesavina obezbedjuje da se telefon ne kliza u ruci, a opet nije gumen. Spojevi su fenomenalni i nigde ne postoji manjak, odnosno visak prostora medju spojevima. Deo maske telefona je od metala, kuglica za navigaciju se odlicno ponasa i zaista prelepo svetli, qwerty tastaura je cvrsta i lako se sa njom kuca (ko pre nije probao, trebace mu malo vremena da se navikne kao sto je to bio slucaj samnom), monitor je visoke rezolucije i odlicnog prikaza boja.

Uz telefon se dobijaju dve baterije, heandsefree slusalice sa daljinskim za javljanje i prekidanje razgovora, USB kabl i punjac.

Soft…

Želite li da osvojite Toshiba Folio 100 tablet računar? - priključite se online konkursu

Želite li da osvojite Toshiba Folio 100 tablet računar?
Priključite se online konkursu povodom 25-godiisnjice od trenutka kada je kompanija Toshiba kreirala prvi laptop Postanite fan "Toshiba Srbija" stranice na Facebook-uIspod ovog posta putem forma za komentare napišitepriču u 300 reči o svom prvom iskustvu sa kompjuterom, ili laptopom do 01. decembra 2010. godine Potpišite se ispod teksta i ostavite svoj mail

Konkurs će biti održan u sledećih sedam zemalja: Bugarskoj, Hrvatskoj, Grčkoj, Izraelu, Rumuniji, Srbiji i Sloveniji. Korisnici koji žele da učestvuju treba da žive u navedenim zemljama. Prva nagrada za najbolju priču iz svake od zemalja je tablet računar Folio 100

25 priča iz svake zemlje će biti izabrano i uvršteno u regionalnu elektronsku knjigu koja će se naći nasajtu www.issuu.com


Evo i zvaničnog opisa uređaja Toshiba Folio 100:
Toshiba za prvoplasiranu priču poklanja Folio 100 koji će pobedniku ili pobednici omogućiti savršeno i jednostavno iskustvo u oblasti z…