Skip to main content

13th House of photography summer photoschool

Dom Fotografie
13TH HOUSE OF PHOTOGRAPHY SUMMER PHOTOSCHOOL

Photo workshops
http://www.domfoto.sk/index_en.php?page=fotoskola

PHOTOGRAPHY CLASSES: 14 workshops with 15 lecturers from 8 countries.

INFORMATION, APPLICATION: by phone or by mail.

FEES: EUR 220.

DEAD-LINE: 15th June, 2009. „First come - first served" system for enrolling into classes. We recommend to apply ASAP. Registration is processed immediately after payment.

DRAFT LISTING OF SUMMER PHOTOSCHOOL LECTURERS AT DOM FOTOGRAFIE 2009 John DARWELL, Great Britain; William MOKRYNSKI, Canada; Raakel KUUKKA, Finland; Suzanne PASTOR, USA / CZ; Ivana IVANOVA, Bulgaria / Italy; Andrea NURIA, Spain; Hela SISKOVA, SK; Kamil VARGA, SK / CZ; Jirka PETERA, CZ; Jozef CESLA, SK; Tomas AGAT Blonski, SK Jan HOJSTRICOVA - Petra BOSANSKA, SK; Lubo STACHO, SK; Robo KOCAN, SK.

DRAFT PROGRAM:
10.7. 2009 (Friday): official opening on Friday, 10th July 2009 at 3pm in the Liptov Gallery of P.M. Bohun;
11.7. - 14.7. 2009 (Saturday - Tuesday): semináre a prednášky o súčasnej fotografii;
15.7. 2009 (Wednesday): presentations of arts schools from Slovakia and Poland: Academy of Fine Arts Bratislava, Technical University - Arts Department in Kosice and Cracow' s Arts School;
16.7. - 17.7. 2009 (Thursday - Friday): portfolio reviews;
18.7. 2009 (Saturday): installation of final and selected workshops‘ works and official closure of the festival at the Liptov Gallery of P.M.Bohun;
19.7. - 17.9. 2009: Summer Photoschool exhibition, showing the results of your works

FESTIVAL LOCATION:
The official event will be hold at the Liptov Gallery of P.M.Bohun - our sparing partner. Classes and studios will be located in the center of Liptovsky Mikulas, just few minutes walk from House of Photo-graphy and Liptov Gallery of P.M.Bohun.

ACCOMMODATION:
We recommend you a dorm-type accommodation in the city center for EUR 9,63 / pp / night + EUR 0,66 / city tax for accommodation, contact: alexander.vrbensky@post.sk.

Razpisni obrazec
Rok prijave: 15/06/09

Kontakt:
Dom fotografie / House of Photography
Tranovského 3
031 01 Liptovský Mikuláš
Slovakia
tel: +421 905 974 855, +421 905 288 717
dom.fotografie@gmail.com
http://www.domfoto.sk/

Comments

Popular posts from this blog

Koje formatiranje izabrati za eksterni hard disk i koja je realna USB 3.0 brzina?

Nisam ni slutio šta me čeka nakon što sam kupio novi eksterni hard disk 2TB WD Elements Portable. Naime, do sada sam koristio sličan uređaj iste firme od 1TB, ali nikada nisam obratio pažnju na formatiranje (FAT32) niti sam iskreno znao nešto više o tome. Disk je radio na svim platformama i ja sam mislio da to uglavnom tako i treba da bude. 
Prikačio sam novi hard formatiran po NTFS standardu i shvatio da ne mogu da ga koristim na Macu. Nisam se previše uzbuđivao pošto sam znao da je OS X specifičan. Linux mint je prepoznao uređaj, ali sam se iznenadio brzinom prenosa podataka. Godinama sam na raznim mestima čitao o tome kako je USB 3.0 neverovatno brži od USB 2.0 standarda i očekivao sam da sve poleti. 
Konsultovao sam se oko ovih problema sa prijateljem koji mi je predložio da probam različita formairanja i da ponekad proizvođači pogrešno označe portove pa je ovaj uređaj možda prikačen na stariji standard. Na žalost i nakon svog eksperimentisanja rezultati su bili isti. 
Počeo sam …

Želite li da osvojite Toshiba Folio 100 tablet računar? - priključite se online konkursu

Želite li da osvojite Toshiba Folio 100 tablet računar?
Priključite se online konkursu povodom 25-godiisnjice od trenutka kada je kompanija Toshiba kreirala prvi laptop Postanite fan "Toshiba Srbija" stranice na Facebook-uIspod ovog posta putem forma za komentare napišitepriču u 300 reči o svom prvom iskustvu sa kompjuterom, ili laptopom do 01. decembra 2010. godine Potpišite se ispod teksta i ostavite svoj mail

Konkurs će biti održan u sledećih sedam zemalja: Bugarskoj, Hrvatskoj, Grčkoj, Izraelu, Rumuniji, Srbiji i Sloveniji. Korisnici koji žele da učestvuju treba da žive u navedenim zemljama. Prva nagrada za najbolju priču iz svake od zemalja je tablet računar Folio 100

25 priča iz svake zemlje će biti izabrano i uvršteno u regionalnu elektronsku knjigu koja će se naći nasajtu www.issuu.com


Evo i zvaničnog opisa uređaja Toshiba Folio 100:
Toshiba za prvoplasiranu priču poklanja Folio 100 koji će pobedniku ili pobednici omogućiti savršeno i jednostavno iskustvo u oblasti z…

Hemijski grejači stopala - planinarska oprema (test)

Više puta sam slušao, ali do skoro nisam imao priliku da probam hemijske grejače vrhova i celog stopala. Odlazak na Kopaonik je bila savršena prilika za test. Uzeo sam nekoliko grejača i spakovao ih u skijaški ranac. 

Hemijski grejači za vrhove stopala
Sedeli smo u kafiću pored staze zakopčane jakne, ušuškani u ćebad koja su nam obezbedili i pijuckali kafu. Posle pola sata mirovanja moja draga se uznemirila pošto je počela da oseća hladnoću, a i meni više nije bilo isto kao na početku. Izvadio sam pakovana hemijskih grejača za noge i na licu mesta smo se izuli i stavili ih u vrhove cipela. 
Grejače koji su na sebi sa donje strane imali samolepljivi deo koji služi da bi se održali na mestu prilikom pomeranja stopala (veoma slab lepak koji ne ostavlja tragove) postavio sam iznad uloška svojih cipela, a druge koji nisu imali ovakvu podlogu ispod uloška njenih cipela. Pošto reaguju u dodiru sa vazduhom, istog trena smo primetili razliku i nastavili da uživamo. 
Grejače nismo skinuli do po…