Skip to main content

13th House of photography summer photoschool

Dom Fotografie
13TH HOUSE OF PHOTOGRAPHY SUMMER PHOTOSCHOOL

Photo workshops
http://www.domfoto.sk/index_en.php?page=fotoskola

PHOTOGRAPHY CLASSES: 14 workshops with 15 lecturers from 8 countries.

INFORMATION, APPLICATION: by phone or by mail.

FEES: EUR 220.

DEAD-LINE: 15th June, 2009. „First come - first served" system for enrolling into classes. We recommend to apply ASAP. Registration is processed immediately after payment.

DRAFT LISTING OF SUMMER PHOTOSCHOOL LECTURERS AT DOM FOTOGRAFIE 2009 John DARWELL, Great Britain; William MOKRYNSKI, Canada; Raakel KUUKKA, Finland; Suzanne PASTOR, USA / CZ; Ivana IVANOVA, Bulgaria / Italy; Andrea NURIA, Spain; Hela SISKOVA, SK; Kamil VARGA, SK / CZ; Jirka PETERA, CZ; Jozef CESLA, SK; Tomas AGAT Blonski, SK Jan HOJSTRICOVA - Petra BOSANSKA, SK; Lubo STACHO, SK; Robo KOCAN, SK.

DRAFT PROGRAM:
10.7. 2009 (Friday): official opening on Friday, 10th July 2009 at 3pm in the Liptov Gallery of P.M. Bohun;
11.7. - 14.7. 2009 (Saturday - Tuesday): semináre a prednášky o súčasnej fotografii;
15.7. 2009 (Wednesday): presentations of arts schools from Slovakia and Poland: Academy of Fine Arts Bratislava, Technical University - Arts Department in Kosice and Cracow' s Arts School;
16.7. - 17.7. 2009 (Thursday - Friday): portfolio reviews;
18.7. 2009 (Saturday): installation of final and selected workshops‘ works and official closure of the festival at the Liptov Gallery of P.M.Bohun;
19.7. - 17.9. 2009: Summer Photoschool exhibition, showing the results of your works

FESTIVAL LOCATION:
The official event will be hold at the Liptov Gallery of P.M.Bohun - our sparing partner. Classes and studios will be located in the center of Liptovsky Mikulas, just few minutes walk from House of Photo-graphy and Liptov Gallery of P.M.Bohun.

ACCOMMODATION:
We recommend you a dorm-type accommodation in the city center for EUR 9,63 / pp / night + EUR 0,66 / city tax for accommodation, contact: alexander.vrbensky@post.sk.

Razpisni obrazec
Rok prijave: 15/06/09

Kontakt:
Dom fotografie / House of Photography
Tranovského 3
031 01 Liptovský Mikuláš
Slovakia
tel: +421 905 974 855, +421 905 288 717
dom.fotografie@gmail.com
http://www.domfoto.sk/

Comments

Popular posts from this blog

BS Tours - prevoz autobusom do Rovinja (loše iskustvo)

Tražite prevoz autobusom do Rovinja? Želite udoban autobus koji će vas dovesti do ovog lepog grada u Hrvatskoj? Izneću vam moje zaista neprijatno iskustvo sa agencijom-prevoznikom "BS Tours".

Obradovao sam se kada sam dobio priliku da provedem cetiri dana u Rovinju. Poslednji put sam tamo bio ka klinac. Moj boravak je trebao da traje četiri dana (petak-ponedeljak). 
Potrazio sam prevoznike i shvatio da samo BS Tours i Lasta voze do Rovinja. Povratna karta je oko 9.000 dinara. Došao sam u agenciju, raspitao se za slobodne termine, jasno i glasno naveo da nameravam da se vratim u ponedeljak uveče i pitao je u koliko sati mogu da sačekam autobus. Rekla je da prevoz kreće svako veče u 20 h iz Rovinja za Beograd. 
Kupio sam kartu sutra i ponovo naglasio da želim da krenem u Beograd u ponedeljak uveče. Ona je rekla da ništa ne brinem i da mi karta važi šest meseci. Sledećeg dana sam uzeo i putno osiguranje i tom prilikom treći put naglasio da mi treba za četiri dana. Rekla je da je …

Hemijski grejači stopala - planinarska oprema (test)

Više puta sam slušao, ali do skoro nisam imao priliku da probam hemijske grejače vrhova i celog stopala. Odlazak na Kopaonik je bila savršena prilika za test. Uzeo sam nekoliko grejača i spakovao ih u skijaški ranac. 

Hemijski grejači za vrhove stopala
Sedeli smo u kafiću pored staze zakopčane jakne, ušuškani u ćebad koja su nam obezbedili i pijuckali kafu. Posle pola sata mirovanja moja draga se uznemirila pošto je počela da oseća hladnoću, a i meni više nije bilo isto kao na početku. Izvadio sam pakovana hemijskih grejača za noge i na licu mesta smo se izuli i stavili ih u vrhove cipela. 
Grejače koji su na sebi sa donje strane imali samolepljivi deo koji služi da bi se održali na mestu prilikom pomeranja stopala (veoma slab lepak koji ne ostavlja tragove) postavio sam iznad uloška svojih cipela, a druge koji nisu imali ovakvu podlogu ispod uloška njenih cipela. Pošto reaguju u dodiru sa vazduhom, istog trena smo primetili razliku i nastavili da uživamo. 
Grejače nismo skinuli do po…

Podešavanje ski vezova i održavanje skija

Podešavanje ski vezova i održavanje skija
Marko Špoljarić je podelio sa nama par saveta o podešavanju vezova i skija: 
Neophodno je da budete iskreni prema osobi koja vam podešava vezove o svojoj težini i veštini skijanja kako bi se otvorili prilikom bočnog udara i držali kada je to potrebno (profesionalni skijaši imaju vezove koji se otvaraju tek prilikom jakog udarca) Din skala ne odgovara težini ljudi u smislu da cifra 100 ne označava osobu od 100 kg Preporučuje se da vam serviser ski opreme postavi vezove i da ih podesi umesto vas Stoperi koji zaistavljaju skiju kada spadne sa cipele ne smeju da se uklanjaju i vožnja sa takvom opremom je zakonom zabranjena Izuzetno je bitno da se skije redovno održavaju (posle sedam dana, a kada su u pitanju profesionalni skijaši svaki dan). Ukoliko se  ne premazuje donja površina postaje bela, teže ide po snegu i drugačije se ponaša u odnosu na održavanu. Takođe, različita oštećenja (kamenje, otpad na stazi...) mogu izmeniti njen kontakt sa podlo…