Skip to main content

Slobodni festival 3 - Hrvatska

I ove godine Autonomni centar (ACT) organizira Slobodni festival 3 u partnerstvu s Hrvatskom udrugom Linux korisnika (HULK).

Ovaj poziv namijenjen je predavačima, voditeljima radionica, multimedijalnim umjetnicima, hakerima i aktivistima.


Poziv za predavače na Slobodnom festivalu 3(Čakovec, 3. - 5. srpnja 2009. godine)

Pozivamo sve zainteresirane stručnjake, hobiste i umjetnike za sudjelovanjem kao predavačima, voditeljima radionica i izvoditeljima na trećem po redu Slobodnom festivalu koji će se održati u Čakovcu od 3. do 5. srpnja 2009. godine.Ove godine nas zanimaju sljedeća tematska područja:

3. srpnja 2009.
Upotreba slobodnog softvera u organizacijskom okruženju
Prvi dan Festivala će okupiti stručnjake iz poslovnog svijeta koji koriste slobodni softver otvorenog koda u svojim organizacijama ili pružaju podršku drugim organizacijama te predstavnike poslovnog sektora, javnog sektora i sektora civilnog društva SZ Hrvatske i raspravljat će se o načinima uvođenja slobodnog softvera u organizacijsko okruženje (uredsko korištenje, organizacijski i kolaboracijski softver i dr.). Predavači će načine korištenja softvera pokazati na mreži računala koja će predstavljati virtualno poduzeće.

4. srpnja 2009. i 5. srpnja 2009.
Multimedija i tehnologija u umjetnosti i aktivizmu
Ovo će biti prilika za prezentaciju različitih multidisciplinarnih projekata koji koriste nove tehnologije i nove medije. Veći značaj će se dati predavanjima, prezentacijama i radionicama koje se odnose na spoj umjetnosti i djelovanja za pozitivne društvene promjene. Također bismo rado predstavili neke od otvorenih softverskih alata koji se koriste za grafiku, zvuk i video.

Otvorene hardverske tehnologije
Prezentacije i kraće radionice “open source hardverskih projekata” kao što su Arduino, Openmoko…

Sigurnost i privatnost u globalnom svijetu
Edukacijski sadržaji o sigurnosti i privatnosti u današnjem svijetu gdje smo promatrani i dajemo sve privatne podatke. Pokušat će se dati odgovor na pitanje koliko nove tehnologije narušavaju ljudsko pravo na privatnost, koliko stvarno želimo privatnost, kako se zaštiti koristeći nove tehnologije, koja je uloga i značaj slobodnog softvera u tome.

Ovo su okvirna tematska područja. Ako mislite da Vaša jedinica sadržaja ne spada niti u jednu od ovih kategorija, molimo Vas da je bez obzira na to svakako prijavite.

Prijave se primaju do 31. svibnja na e-mail prijave@slobodnifestival.info Jedan predavač može poslati više jedinica sadržaja.Za predavače će biti plaćen put, smještaj u hotelu za sva 3 dana te ručak i večera za sva 3 dana.Prijava mora sadržavati:

1. Format jedinice: predavanje, radionica, izvedba…2. Naslov jedinice:3. Kratki opis jedinice:4. Ime i prezime:5. Organizacija:6. E-mail:7. Telefon:8. Iznos putnog troška:9. Smještaj: da/ne10. Posebna prehrana:11. Vaša kratka biografija:12. Vaša fotografija + po želji fotografija vezana uz Vašu jedinicu sadržaja

Kod odabira prednost će imati sljedeće jedinice sadržaja:
u direktnoj su vezi sa slobodnim softverom i otvorenim tehnologijama, inovativna rješenja, povezana su sa razvojem društva u budućnosti i aktivizmom u zajednici, rješenja su koja ste vi osmislili ili sudjelujete u razvoju.


Srdačno Vas pozdravljamo i vidimo se,

Organizacijski tim Slobodnog festivala 3Poziv u pdf formatu preuzmite ovdje.

Comments

Popular posts from this blog

Koje formatiranje izabrati za eksterni hard disk i koja je realna USB 3.0 brzina?

Nisam ni slutio šta me čeka nakon što sam kupio novi eksterni hard disk 2TB WD Elements Portable. Naime, do sada sam koristio sličan uređaj iste firme od 1TB, ali nikada nisam obratio pažnju na formatiranje (FAT32) niti sam iskreno znao nešto više o tome. Disk je radio na svim platformama i ja sam mislio da to uglavnom tako i treba da bude. 
Prikačio sam novi hard formatiran po NTFS standardu i shvatio da ne mogu da ga koristim na Macu. Nisam se previše uzbuđivao pošto sam znao da je OS X specifičan. Linux mint je prepoznao uređaj, ali sam se iznenadio brzinom prenosa podataka. Godinama sam na raznim mestima čitao o tome kako je USB 3.0 neverovatno brži od USB 2.0 standarda i očekivao sam da sve poleti. 
Konsultovao sam se oko ovih problema sa prijateljem koji mi je predložio da probam različita formairanja i da ponekad proizvođači pogrešno označe portove pa je ovaj uređaj možda prikačen na stariji standard. Na žalost i nakon svog eksperimentisanja rezultati su bili isti. 
Počeo sam …

Želite li da osvojite Toshiba Folio 100 tablet računar? - priključite se online konkursu

Želite li da osvojite Toshiba Folio 100 tablet računar?
Priključite se online konkursu povodom 25-godiisnjice od trenutka kada je kompanija Toshiba kreirala prvi laptop Postanite fan "Toshiba Srbija" stranice na Facebook-uIspod ovog posta putem forma za komentare napišitepriču u 300 reči o svom prvom iskustvu sa kompjuterom, ili laptopom do 01. decembra 2010. godine Potpišite se ispod teksta i ostavite svoj mail

Konkurs će biti održan u sledećih sedam zemalja: Bugarskoj, Hrvatskoj, Grčkoj, Izraelu, Rumuniji, Srbiji i Sloveniji. Korisnici koji žele da učestvuju treba da žive u navedenim zemljama. Prva nagrada za najbolju priču iz svake od zemalja je tablet računar Folio 100

25 priča iz svake zemlje će biti izabrano i uvršteno u regionalnu elektronsku knjigu koja će se naći nasajtu www.issuu.com


Evo i zvaničnog opisa uređaja Toshiba Folio 100:
Toshiba za prvoplasiranu priču poklanja Folio 100 koji će pobedniku ili pobednici omogućiti savršeno i jednostavno iskustvo u oblasti z…

Kineski mobilni telefon - kopija Blackberry-ja

Kineski telefon

/ UPDATE: Posto sada imamo preko 200 komentara, mozete nastaviti da ih pisete, a videtece ih na drugoj stranici. /

Kupio sam kineski mobilni telefon koji predstavlja kopiju blackberry-ja. Ne bih sada spominjao detalje, ali recimo da je cena oko pet puta manja od originala.

Iznenadio sam se kvalitetom izrade. Plastika je odlicno obradjena i takve je smese da sticete utisak o dugotrajnosti. Dobra mesavina obezbedjuje da se telefon ne kliza u ruci, a opet nije gumen. Spojevi su fenomenalni i nigde ne postoji manjak, odnosno visak prostora medju spojevima. Deo maske telefona je od metala, kuglica za navigaciju se odlicno ponasa i zaista prelepo svetli, qwerty tastaura je cvrsta i lako se sa njom kuca (ko pre nije probao, trebace mu malo vremena da se navikne kao sto je to bio slucaj samnom), monitor je visoke rezolucije i odlicnog prikaza boja.

Uz telefon se dobijaju dve baterije, heandsefree slusalice sa daljinskim za javljanje i prekidanje razgovora, USB kabl i punjac.

Soft…