21/05/2009

Slobodni festival 3 - Hrvatska

I ove godine Autonomni centar (ACT) organizira Slobodni festival 3 u partnerstvu s Hrvatskom udrugom Linux korisnika (HULK).

Ovaj poziv namijenjen je predavačima, voditeljima radionica, multimedijalnim umjetnicima, hakerima i aktivistima.


Poziv za predavače na Slobodnom festivalu 3(Čakovec, 3. - 5. srpnja 2009. godine)

Pozivamo sve zainteresirane stručnjake, hobiste i umjetnike za sudjelovanjem kao predavačima, voditeljima radionica i izvoditeljima na trećem po redu Slobodnom festivalu koji će se održati u Čakovcu od 3. do 5. srpnja 2009. godine.Ove godine nas zanimaju sljedeća tematska područja:

3. srpnja 2009.
Upotreba slobodnog softvera u organizacijskom okruženju
Prvi dan Festivala će okupiti stručnjake iz poslovnog svijeta koji koriste slobodni softver otvorenog koda u svojim organizacijama ili pružaju podršku drugim organizacijama te predstavnike poslovnog sektora, javnog sektora i sektora civilnog društva SZ Hrvatske i raspravljat će se o načinima uvođenja slobodnog softvera u organizacijsko okruženje (uredsko korištenje, organizacijski i kolaboracijski softver i dr.). Predavači će načine korištenja softvera pokazati na mreži računala koja će predstavljati virtualno poduzeće.

4. srpnja 2009. i 5. srpnja 2009.
Multimedija i tehnologija u umjetnosti i aktivizmu
Ovo će biti prilika za prezentaciju različitih multidisciplinarnih projekata koji koriste nove tehnologije i nove medije. Veći značaj će se dati predavanjima, prezentacijama i radionicama koje se odnose na spoj umjetnosti i djelovanja za pozitivne društvene promjene. Također bismo rado predstavili neke od otvorenih softverskih alata koji se koriste za grafiku, zvuk i video.

Otvorene hardverske tehnologije
Prezentacije i kraće radionice “open source hardverskih projekata” kao što su Arduino, Openmoko…

Sigurnost i privatnost u globalnom svijetu
Edukacijski sadržaji o sigurnosti i privatnosti u današnjem svijetu gdje smo promatrani i dajemo sve privatne podatke. Pokušat će se dati odgovor na pitanje koliko nove tehnologije narušavaju ljudsko pravo na privatnost, koliko stvarno želimo privatnost, kako se zaštiti koristeći nove tehnologije, koja je uloga i značaj slobodnog softvera u tome.

Ovo su okvirna tematska područja. Ako mislite da Vaša jedinica sadržaja ne spada niti u jednu od ovih kategorija, molimo Vas da je bez obzira na to svakako prijavite.

Prijave se primaju do 31. svibnja na e-mail prijave@slobodnifestival.info Jedan predavač može poslati više jedinica sadržaja.Za predavače će biti plaćen put, smještaj u hotelu za sva 3 dana te ručak i večera za sva 3 dana.Prijava mora sadržavati:

1. Format jedinice: predavanje, radionica, izvedba…2. Naslov jedinice:3. Kratki opis jedinice:4. Ime i prezime:5. Organizacija:6. E-mail:7. Telefon:8. Iznos putnog troška:9. Smještaj: da/ne10. Posebna prehrana:11. Vaša kratka biografija:12. Vaša fotografija + po želji fotografija vezana uz Vašu jedinicu sadržaja

Kod odabira prednost će imati sljedeće jedinice sadržaja:
u direktnoj su vezi sa slobodnim softverom i otvorenim tehnologijama, inovativna rješenja, povezana su sa razvojem društva u budućnosti i aktivizmom u zajednici, rješenja su koja ste vi osmislili ili sudjelujete u razvoju.


Srdačno Vas pozdravljamo i vidimo se,

Organizacijski tim Slobodnog festivala 3Poziv u pdf formatu preuzmite ovdje.

No comments:

Post a Comment

Ukoliko vam se svidja ovaj blog

Prepisite se na newsletter ili preuzimete feed bloga za vas citac.
Upisite vas E-mail: