28/05/2009

Poziv na javnu raspravu o Strategiji digitalizacije - digitalna televizija u Srbiji

POZIV NA JAVNU RASPRAVU O STRATEGIJI DIGITALIZACIJE

Ministarstvo za telekomunikacije i informaciono društvo Vas poziva da učestvujete u Javnoj raspravi o Nacrtu Strategije i Akcionog plana za prelazak sa analognog na digitalno emitovanje radio i televizijskog programa u Republici Srbiji.

Okrugli sto u Beogradu biće održan 1. juna 2009. godine, od 12 -14:30h, u Velikoj sali Građevinskog fakulteta, Bulevar Kralja Aleksandra 73.

Okrugli sto će otvoriti ministarka za telekomunikacije i informaciono društvo, mr Jasna Matić. Domaćin okruglog stola biće dekan Elektrotehničkog fakulteta u Beogradu, profesor dr Miodrag Popović, a okruglom stolu će prisustvovati i Boris Barjaktarović, državni sekretar u Ministarstvu za telekomunikacije i informaciono društvo, profesor dr Irini Reljin, pomoćnica ministarke za telekomunikacije u Ministarstvu za telekomunikacije i informaciono društvo i mr Jelena Surčulija, pomoćnica ministarke za međunarodnu saradnju i evropske integracije u Ministarstvu za telekomunikacije i informaciono društvo.

Vlada Republike Srbije je na sednici održanoj 22. januara 2009. godine, donela Zaključak o usvajanju Osnova za izradu Strategije za prelazak sa analognog na digitalno emitovanje radio i televizijskog programa u Republici Srbiji. Nakon usvajanja dokumenta, Ministarstvo je pokrenulo
opsežne Javne konsultacije o sledećim temama: regulatornom okviru, tehničkim i ekonomskim pitanjima, programskim sadržajima i promociji digitalizacije. Javne konsultacije su trajale od 23. januara do 27. februara 2009. godine, a sugestije iznete na okruglim stolovima su inkorporirane u Nacrt Strategije.

U nastavku teksta je Nacrt Strategije i Akcionog plana za prelazak sa analognog na digitalno emitovanje radio i televizijskog programa u Republici Srbiji.

Javna rasprava će trajati od 22. maja do 12. juna 2009. godine. Biće održani i okrugli stolovi u Nišu, 9. juna i Novom Sadu, 10. juna 2009. godine.

Detaljne informacije o Javnoj raspravi možete naći na sajtu MTID


Nadamo se da ćete uzeti aktivno učešće u Javnoj raspravi i time doprineti što kvalitetnijem i boljem tekstu dokumenta.

Nacrt Strategije i Akcionog plana digitalizacije (pdf, 1MB)

Izvor: www.mc.rs

No comments:

Post a Comment

Ukoliko vam se svidja ovaj blog

Prepisite se na newsletter ili preuzimete feed bloga za vas citac.
Upisite vas E-mail: