Skip to main content

Mikser Design Expo

ŽITOMLIN SILOSI / DUNAVSKI KEJ / 24. - 29. MAJ / 2009

Beograd, 11. maj 2009 – Nova manifestacija Mikser Design Expo, koja popunjava nedostatak sadržaja postojećih domaćih sajmova za prezentaciju rezultata domaće i regionalne kreativne industrije kao i kompanija, institucija, studija ili pojedinaca kojima dizajn i kreativnost predstavljaju vitalne alatke u poslovanju, održaće se od 24. do 29. maja u Beogradu.

Mikser Design Expo je centralizovana multi-disciplinarna izložbena manifestacija za autore i proizvođače iz oblasti savremenog dizajna, arhitekture, enterijera, dizajna nameštaja, rasvete, ambalaže, nakita, dekora, multimedia, novih media, grafičkog dizajna, izdavaštva iz oblasti dizajna, arhitekture i vizuelnih komunikacija. Mikser Design Expo je izložbeni prostor i platforma za prezentacije najsavremenijih proizvoda i materijala domaćih i stranih proizvođača, kao i projekata inovativnih kompanija koje uključuju različite vidove društvene odgovornost u svoje poslovanje.

Pored učešća komercijalnih izlagača, Mikser Design Expo će omogućiti predstavljanje radova relevantnih domaćih autora iz oblasti dizajna, komunikacija i savremene primenjene umetnosti, kao i izložbe eksperimentalnih prototipova mladih autora kao što su sada već legendarni Ghost project, nova dizajnerska platforma Young Serbian Designers i obrazovna talent zona posvećena prezentaciji škola i fakulteta iz oblasti dizajna iz zemlje i regiona.

Socijalna interakcija kreative i biznisa je važna komponenta atmosfere Mikser Design Expa, te je Party Zona na otvorenom, pored reke, koja će biti realizovana u saradnji sa EXIT festivalom, još jedan od zanimljivih sadržaja manifestacije i povod susreta zaljubljenika u dizajn i muziku.

Mikser Design Expo će se održati na Dorćolu, na samoj obali Dunava, u i oko magacina ’’Žitomlin’’-a. Manifestacija je posebno zanimljiva i po tome što je ostvarena saradnja između dva „ekspertska“ festivala, ultimativnog evropskog muzičkog festivala EXIT-a i MIKSER-a, jedne od malobrojnih organizacija u zemlji koje svoje aktivnosti usmeravaju u pravcu razvoja mladih dizajnerskih talenata i njihove poslovne promocije u zemlji i inostranstvu. Exit će na Mikser Design Expu učestvovati sa muzičkim programom, dok će postavka Ghost Project gostovati na ovogodišnjem EXIT-u kao poseban dizajnerski backstage lounge.

Jedan od glavnih ciljeva manifestacije jeste razmena iskustava i umrežavanje progresivnih činilaca savremenog srpskog društva, od kompanija koje svojim poslovanjem i proizvodim unapređuju naš svakodnevni život, do talentovanih kreativaca koje poslovanje domaćih kompanija mogu učiniti još uspešnijim. Cilj manifestacije je da praktični primeri uspešnog delovanja svih izlagača na prvom Mikser Design Expu ukažu na nove mogućnosti međusobne saradnje ovih sektora.


Uskoro, više informacija: http://www.mikserdesignexpo.com/

Press kontakti:

Snežana Simin, direktor komunikacija MIKSER DESIGN EXPO, 063 253 779
i Ana Jovanić Stošić, PRofession Group 064 64 37 222


UČESNICI U MIKSER DESIGN EXPU


A.1. EXPO ZONA I SPRAT: KOMERCIJALNI IZLAGACI / LIFESTYLE
(Art direktor Aleksandra Živkovic)

IZLAGAČI:

ARTEFAKTO
BANG&OLUFSEN
D-O DESIGN
FOKUS KAMINI
KOMPRESOR (NITEA, KARE & HAUS)
KUBO
LIGHTOLOGY
LIMITED EDITION
MEGAPOD
PEDRALI
PORCELANOSA
ROOM
SUPERMARKET CONCEPT SHOP
TEHNOPASSAGE
UNITED NUDE
VESPA
ZOMONT

A.2. EXPO ZONA II SPRAT: KREATIVNA INDUSTRIJA & KOMPANIJE-PARTNERI EKSPA
(Art direktor Marko Basarovski)PODRŠKA PROJEKTU

EAST POINT - CAFE
TELENOR – KOMUNIKACIJE
PROFESSION GROUP - PRESS LOUNGE
ERSTE BANK LOUNGE
PUBLIC EVENTS – EVENT MANAGEMENTKOMPANIJE / PARTNERI:


EAST POINT
SIEPA
CORIANEXIT

KREATIVNA INDUSTRIJA:
EXIT / CINEMACITY
MS MAGAZINE
KVART MAGAZIN
MUZEJ SAVREMENE UMETNOSTI / PROJEKAT ARTiJA

LIVE STUDIOS:

ANTIPOD / Arh Dsgn STUDIO
BRACA BURAZERI / Graf Dsgn STUDIO
IVO OTASEVIC / Ind dsgn /STOLICA
JELENA BLECIC / SLIKARKA
KAKO KO / Ind Dsgn
MANE RADMANOVIC / Graf Dsgn STUDIO / JASTUCI
MARKO STANOJEVIC / Ind dsgn / FOTELJA+TABURE
NEBOJSA CVETKOVIC / Graf Dsgn STUDIO
NIKOLA VUCICEVIC / Graf Dsgn
POPULAR / Graf Dsgn STUDIO PING - PONG MARATON
REMIKS STUDIO / Arh Dsgn STUDIO
SISTERLOGIC / Arh Dsgn STUDIO
UNIBREND / Brenidng STUDIO
SVA AGENCIJA


A.3. EXPO ZONA III SPRAT: TALENT ZONA / OBRAZOVNE INSTITUCIJE
(Art direktor Jelena Matić)TALENT ZONA:

GHOST PROJECT
YOUNG SERBIAN DESIGNERS

A3 FORMAT
DIZAJN ZONA
FILIP GORDON FRANK, HRVATSKA

OBRAZOVNE INSTITUCIJE

AKADEMIJA LEPIH UMETNOSTI / BEOGRAD
AKADEMIJA PRIMENJENIH UMJETNOSTI / RIJEKA
ARHITEKTONSKI FAKULTET - STUDIJ DIZAJNA / ZAGREB
ARHITEKTONSKI FAKULTET / NOVI SAD
DRVO ART, SREDNJA ŠKOLA / BEOGRAD
FAKULTET PRIMENJENIH UMETNOSTI / BEOGRAD
FIT, FAKULTET INFORMACIONIH TEHNOLOGIJA / BEOGRAD
MEGATREND / BEOGRAD
ŠUMARSKI FAKULTET / BEOGRAD
VIŠA POLITEHNIČKA ŠKOLA / BEOGRAD


B. OUTDOOR DOGADJAJI
(Nina Babić, Direktor Mikser Design Expo)

B.1. PARTY ZONA / KEJ:

EXIT EASY SUMMER STAGE
ALEXANDAR NIKOLICH MODNA REVIJA
KINETIK JAHTE
ROPE EXTREME

B.2. OUTDOOR / TRG

NEMANJA JEHLICKA / INSTALACIJA
FDU STUDENTI / RADIONICA

C. SILOSI

ANA RAJCEVIC / FASHION AUDIO PERFORMANCE
MISA OBRADOVIC / IZLOZBA FOTOGRAFIJA
VLADIMIR MILADINOVIC PIKI / IZLOZBA FOTOGRAFIJA
DJORDJE JOKSIMOVIC / INSTALACIJA REZIM
KVART / IZLOZBA
GORAN FIS / IZLOZBA

Comments

Popular posts from this blog

Koje formatiranje izabrati za eksterni hard disk i koja je realna USB 3.0 brzina?

Nisam ni slutio šta me čeka nakon što sam kupio novi eksterni hard disk 2TB WD Elements Portable. Naime, do sada sam koristio sličan uređaj iste firme od 1TB, ali nikada nisam obratio pažnju na formatiranje (FAT32) niti sam iskreno znao nešto više o tome. Disk je radio na svim platformama i ja sam mislio da to uglavnom tako i treba da bude. 
Prikačio sam novi hard formatiran po NTFS standardu i shvatio da ne mogu da ga koristim na Macu. Nisam se previše uzbuđivao pošto sam znao da je OS X specifičan. Linux mint je prepoznao uređaj, ali sam se iznenadio brzinom prenosa podataka. Godinama sam na raznim mestima čitao o tome kako je USB 3.0 neverovatno brži od USB 2.0 standarda i očekivao sam da sve poleti. 
Konsultovao sam se oko ovih problema sa prijateljem koji mi je predložio da probam različita formairanja i da ponekad proizvođači pogrešno označe portove pa je ovaj uređaj možda prikačen na stariji standard. Na žalost i nakon svog eksperimentisanja rezultati su bili isti. 
Počeo sam …

Želite li da osvojite Toshiba Folio 100 tablet računar? - priključite se online konkursu

Želite li da osvojite Toshiba Folio 100 tablet računar?
Priključite se online konkursu povodom 25-godiisnjice od trenutka kada je kompanija Toshiba kreirala prvi laptop Postanite fan "Toshiba Srbija" stranice na Facebook-uIspod ovog posta putem forma za komentare napišitepriču u 300 reči o svom prvom iskustvu sa kompjuterom, ili laptopom do 01. decembra 2010. godine Potpišite se ispod teksta i ostavite svoj mail

Konkurs će biti održan u sledećih sedam zemalja: Bugarskoj, Hrvatskoj, Grčkoj, Izraelu, Rumuniji, Srbiji i Sloveniji. Korisnici koji žele da učestvuju treba da žive u navedenim zemljama. Prva nagrada za najbolju priču iz svake od zemalja je tablet računar Folio 100

25 priča iz svake zemlje će biti izabrano i uvršteno u regionalnu elektronsku knjigu koja će se naći nasajtu www.issuu.com


Evo i zvaničnog opisa uređaja Toshiba Folio 100:
Toshiba za prvoplasiranu priču poklanja Folio 100 koji će pobedniku ili pobednici omogućiti savršeno i jednostavno iskustvo u oblasti z…

Hemijski grejači stopala - planinarska oprema (test)

Više puta sam slušao, ali do skoro nisam imao priliku da probam hemijske grejače vrhova i celog stopala. Odlazak na Kopaonik je bila savršena prilika za test. Uzeo sam nekoliko grejača i spakovao ih u skijaški ranac. 

Hemijski grejači za vrhove stopala
Sedeli smo u kafiću pored staze zakopčane jakne, ušuškani u ćebad koja su nam obezbedili i pijuckali kafu. Posle pola sata mirovanja moja draga se uznemirila pošto je počela da oseća hladnoću, a i meni više nije bilo isto kao na početku. Izvadio sam pakovana hemijskih grejača za noge i na licu mesta smo se izuli i stavili ih u vrhove cipela. 
Grejače koji su na sebi sa donje strane imali samolepljivi deo koji služi da bi se održali na mestu prilikom pomeranja stopala (veoma slab lepak koji ne ostavlja tragove) postavio sam iznad uloška svojih cipela, a druge koji nisu imali ovakvu podlogu ispod uloška njenih cipela. Pošto reaguju u dodiru sa vazduhom, istog trena smo primetili razliku i nastavili da uživamo. 
Grejače nismo skinuli do po…