Skip to main content

Mikser Design Expo

ŽITOMLIN SILOSI / DUNAVSKI KEJ / 24. - 29. MAJ / 2009

Beograd, 11. maj 2009 – Nova manifestacija Mikser Design Expo, koja popunjava nedostatak sadržaja postojećih domaćih sajmova za prezentaciju rezultata domaće i regionalne kreativne industrije kao i kompanija, institucija, studija ili pojedinaca kojima dizajn i kreativnost predstavljaju vitalne alatke u poslovanju, održaće se od 24. do 29. maja u Beogradu.

Mikser Design Expo je centralizovana multi-disciplinarna izložbena manifestacija za autore i proizvođače iz oblasti savremenog dizajna, arhitekture, enterijera, dizajna nameštaja, rasvete, ambalaže, nakita, dekora, multimedia, novih media, grafičkog dizajna, izdavaštva iz oblasti dizajna, arhitekture i vizuelnih komunikacija. Mikser Design Expo je izložbeni prostor i platforma za prezentacije najsavremenijih proizvoda i materijala domaćih i stranih proizvođača, kao i projekata inovativnih kompanija koje uključuju različite vidove društvene odgovornost u svoje poslovanje.

Pored učešća komercijalnih izlagača, Mikser Design Expo će omogućiti predstavljanje radova relevantnih domaćih autora iz oblasti dizajna, komunikacija i savremene primenjene umetnosti, kao i izložbe eksperimentalnih prototipova mladih autora kao što su sada već legendarni Ghost project, nova dizajnerska platforma Young Serbian Designers i obrazovna talent zona posvećena prezentaciji škola i fakulteta iz oblasti dizajna iz zemlje i regiona.

Socijalna interakcija kreative i biznisa je važna komponenta atmosfere Mikser Design Expa, te je Party Zona na otvorenom, pored reke, koja će biti realizovana u saradnji sa EXIT festivalom, još jedan od zanimljivih sadržaja manifestacije i povod susreta zaljubljenika u dizajn i muziku.

Mikser Design Expo će se održati na Dorćolu, na samoj obali Dunava, u i oko magacina ’’Žitomlin’’-a. Manifestacija je posebno zanimljiva i po tome što je ostvarena saradnja između dva „ekspertska“ festivala, ultimativnog evropskog muzičkog festivala EXIT-a i MIKSER-a, jedne od malobrojnih organizacija u zemlji koje svoje aktivnosti usmeravaju u pravcu razvoja mladih dizajnerskih talenata i njihove poslovne promocije u zemlji i inostranstvu. Exit će na Mikser Design Expu učestvovati sa muzičkim programom, dok će postavka Ghost Project gostovati na ovogodišnjem EXIT-u kao poseban dizajnerski backstage lounge.

Jedan od glavnih ciljeva manifestacije jeste razmena iskustava i umrežavanje progresivnih činilaca savremenog srpskog društva, od kompanija koje svojim poslovanjem i proizvodim unapređuju naš svakodnevni život, do talentovanih kreativaca koje poslovanje domaćih kompanija mogu učiniti još uspešnijim. Cilj manifestacije je da praktični primeri uspešnog delovanja svih izlagača na prvom Mikser Design Expu ukažu na nove mogućnosti međusobne saradnje ovih sektora.


Uskoro, više informacija: http://www.mikserdesignexpo.com/

Press kontakti:

Snežana Simin, direktor komunikacija MIKSER DESIGN EXPO, 063 253 779
i Ana Jovanić Stošić, PRofession Group 064 64 37 222


UČESNICI U MIKSER DESIGN EXPU


A.1. EXPO ZONA I SPRAT: KOMERCIJALNI IZLAGACI / LIFESTYLE
(Art direktor Aleksandra Živkovic)

IZLAGAČI:

ARTEFAKTO
BANG&OLUFSEN
D-O DESIGN
FOKUS KAMINI
KOMPRESOR (NITEA, KARE & HAUS)
KUBO
LIGHTOLOGY
LIMITED EDITION
MEGAPOD
PEDRALI
PORCELANOSA
ROOM
SUPERMARKET CONCEPT SHOP
TEHNOPASSAGE
UNITED NUDE
VESPA
ZOMONT

A.2. EXPO ZONA II SPRAT: KREATIVNA INDUSTRIJA & KOMPANIJE-PARTNERI EKSPA
(Art direktor Marko Basarovski)PODRŠKA PROJEKTU

EAST POINT - CAFE
TELENOR – KOMUNIKACIJE
PROFESSION GROUP - PRESS LOUNGE
ERSTE BANK LOUNGE
PUBLIC EVENTS – EVENT MANAGEMENTKOMPANIJE / PARTNERI:


EAST POINT
SIEPA
CORIANEXIT

KREATIVNA INDUSTRIJA:
EXIT / CINEMACITY
MS MAGAZINE
KVART MAGAZIN
MUZEJ SAVREMENE UMETNOSTI / PROJEKAT ARTiJA

LIVE STUDIOS:

ANTIPOD / Arh Dsgn STUDIO
BRACA BURAZERI / Graf Dsgn STUDIO
IVO OTASEVIC / Ind dsgn /STOLICA
JELENA BLECIC / SLIKARKA
KAKO KO / Ind Dsgn
MANE RADMANOVIC / Graf Dsgn STUDIO / JASTUCI
MARKO STANOJEVIC / Ind dsgn / FOTELJA+TABURE
NEBOJSA CVETKOVIC / Graf Dsgn STUDIO
NIKOLA VUCICEVIC / Graf Dsgn
POPULAR / Graf Dsgn STUDIO PING - PONG MARATON
REMIKS STUDIO / Arh Dsgn STUDIO
SISTERLOGIC / Arh Dsgn STUDIO
UNIBREND / Brenidng STUDIO
SVA AGENCIJA


A.3. EXPO ZONA III SPRAT: TALENT ZONA / OBRAZOVNE INSTITUCIJE
(Art direktor Jelena Matić)TALENT ZONA:

GHOST PROJECT
YOUNG SERBIAN DESIGNERS

A3 FORMAT
DIZAJN ZONA
FILIP GORDON FRANK, HRVATSKA

OBRAZOVNE INSTITUCIJE

AKADEMIJA LEPIH UMETNOSTI / BEOGRAD
AKADEMIJA PRIMENJENIH UMJETNOSTI / RIJEKA
ARHITEKTONSKI FAKULTET - STUDIJ DIZAJNA / ZAGREB
ARHITEKTONSKI FAKULTET / NOVI SAD
DRVO ART, SREDNJA ŠKOLA / BEOGRAD
FAKULTET PRIMENJENIH UMETNOSTI / BEOGRAD
FIT, FAKULTET INFORMACIONIH TEHNOLOGIJA / BEOGRAD
MEGATREND / BEOGRAD
ŠUMARSKI FAKULTET / BEOGRAD
VIŠA POLITEHNIČKA ŠKOLA / BEOGRAD


B. OUTDOOR DOGADJAJI
(Nina Babić, Direktor Mikser Design Expo)

B.1. PARTY ZONA / KEJ:

EXIT EASY SUMMER STAGE
ALEXANDAR NIKOLICH MODNA REVIJA
KINETIK JAHTE
ROPE EXTREME

B.2. OUTDOOR / TRG

NEMANJA JEHLICKA / INSTALACIJA
FDU STUDENTI / RADIONICA

C. SILOSI

ANA RAJCEVIC / FASHION AUDIO PERFORMANCE
MISA OBRADOVIC / IZLOZBA FOTOGRAFIJA
VLADIMIR MILADINOVIC PIKI / IZLOZBA FOTOGRAFIJA
DJORDJE JOKSIMOVIC / INSTALACIJA REZIM
KVART / IZLOZBA
GORAN FIS / IZLOZBA

Comments

Popular posts from this blog

Ћирилица - писмо које сам заборавио

Када сам пре пар година открио ћирилицу на мобилном телефону,  било је то велико откриће за мене. Почео сам да шаљем смс поруке пријатељима, постављам статусе на друштвеним мрежама и одговарам на мејлове користећи наше писмо. Скоро сви су реаговали на исти начин. Питали су ме зачуђено откуд то да одједном користим ћирилицу и зашто?  
Пре 12 година, када сам покренуо Мрежу Креативних Људи, користио сам латиницу. Више људи ми је сугерисало да не би било лоше да постоји и ћирилична верзија сајта. У том тренутку нисам имао довољно знања, одговарајућу технологију и времена да се бавим таквим прилагођавањем.

12 година касније, Гугл подржава "Gesture typing" у оквиру оперативног система Андроид и постоји речник термина на српском језику који вам сугерише остатак речи коју сте управо почели да куцате. Оно што је веома битно јесте то да када изаберете српски језик не можете да добијете као на компјутеру латиницу са нашим словима. У том тренутку сам схватио да други имају знатно већу…

Hemijski grejači stopala - planinarska oprema (test)

Više puta sam slušao, ali do skoro nisam imao priliku da probam hemijske grejače vrhova i celog stopala. Odlazak na Kopaonik je bila savršena prilika za test. Uzeo sam nekoliko grejača i spakovao ih u skijaški ranac. 

Hemijski grejači za vrhove stopala
Sedeli smo u kafiću pored staze zakopčane jakne, ušuškani u ćebad koja su nam obezbedili i pijuckali kafu. Posle pola sata mirovanja moja draga se uznemirila pošto je počela da oseća hladnoću, a i meni više nije bilo isto kao na početku. Izvadio sam pakovana hemijskih grejača za noge i na licu mesta smo se izuli i stavili ih u vrhove cipela. 
Grejače koji su na sebi sa donje strane imali samolepljivi deo koji služi da bi se održali na mestu prilikom pomeranja stopala (veoma slab lepak koji ne ostavlja tragove) postavio sam iznad uloška svojih cipela, a druge koji nisu imali ovakvu podlogu ispod uloška njenih cipela. Pošto reaguju u dodiru sa vazduhom, istog trena smo primetili razliku i nastavili da uživamo. 
Grejače nismo skinuli do po…

Cipele za planinarenje "Lowa Khumbu GTX" - planinarska oprema (test)

Pre nešto više od mesec dana uzeo sam planinarske cipele "Lowa Khumbu GTX". 
Pitao sam Danijela za savet. Želeo sam cipele koje su bolje od onih koje sam do sada koristio (Merrell) i koje će zadovoljiti moje potrebe: 
najčešće jednodnevno, ili vikend planinarenjeda budu ugodneda budu dublje od sadašnjih koje samo prelaze gležnjeve da dobro izoluju nogu od snega i hladnoće da budu vodonepropusneda budu jače, izdržljivije i da daju bolju potporu stopalu
Danijel mi je preporučio ovaj model. "Ispod" njih su klasične treking cipele koje su malo mekše, uvijaju se po dužini i nemaju neka od ovih svojstava. Iznad njih su bile profi cipele za visokogorstvo. 
Testirao sam ih tokom nekoliko planinarskih akcija (kiša, blato, kamen, zemlja, vlažan sneg, dobok sneg, putovanje autobusom, gradska šetnja) i ovo su moji utisci:  Izuzetno su ugodne. Nikada do sada nisam imao pravu tehničku cipelu napravljenju baš za planinarenje Stopalo i cela noga su stabilni, a petu pridržava zadnji…