Skip to main content

Mikser Design Expo

ŽITOMLIN SILOSI / DUNAVSKI KEJ / 24. - 29. MAJ / 2009

Beograd, 11. maj 2009 – Nova manifestacija Mikser Design Expo, koja popunjava nedostatak sadržaja postojećih domaćih sajmova za prezentaciju rezultata domaće i regionalne kreativne industrije kao i kompanija, institucija, studija ili pojedinaca kojima dizajn i kreativnost predstavljaju vitalne alatke u poslovanju, održaće se od 24. do 29. maja u Beogradu.

Mikser Design Expo je centralizovana multi-disciplinarna izložbena manifestacija za autore i proizvođače iz oblasti savremenog dizajna, arhitekture, enterijera, dizajna nameštaja, rasvete, ambalaže, nakita, dekora, multimedia, novih media, grafičkog dizajna, izdavaštva iz oblasti dizajna, arhitekture i vizuelnih komunikacija. Mikser Design Expo je izložbeni prostor i platforma za prezentacije najsavremenijih proizvoda i materijala domaćih i stranih proizvođača, kao i projekata inovativnih kompanija koje uključuju različite vidove društvene odgovornost u svoje poslovanje.

Pored učešća komercijalnih izlagača, Mikser Design Expo će omogućiti predstavljanje radova relevantnih domaćih autora iz oblasti dizajna, komunikacija i savremene primenjene umetnosti, kao i izložbe eksperimentalnih prototipova mladih autora kao što su sada već legendarni Ghost project, nova dizajnerska platforma Young Serbian Designers i obrazovna talent zona posvećena prezentaciji škola i fakulteta iz oblasti dizajna iz zemlje i regiona.

Socijalna interakcija kreative i biznisa je važna komponenta atmosfere Mikser Design Expa, te je Party Zona na otvorenom, pored reke, koja će biti realizovana u saradnji sa EXIT festivalom, još jedan od zanimljivih sadržaja manifestacije i povod susreta zaljubljenika u dizajn i muziku.

Mikser Design Expo će se održati na Dorćolu, na samoj obali Dunava, u i oko magacina ’’Žitomlin’’-a. Manifestacija je posebno zanimljiva i po tome što je ostvarena saradnja između dva „ekspertska“ festivala, ultimativnog evropskog muzičkog festivala EXIT-a i MIKSER-a, jedne od malobrojnih organizacija u zemlji koje svoje aktivnosti usmeravaju u pravcu razvoja mladih dizajnerskih talenata i njihove poslovne promocije u zemlji i inostranstvu. Exit će na Mikser Design Expu učestvovati sa muzičkim programom, dok će postavka Ghost Project gostovati na ovogodišnjem EXIT-u kao poseban dizajnerski backstage lounge.

Jedan od glavnih ciljeva manifestacije jeste razmena iskustava i umrežavanje progresivnih činilaca savremenog srpskog društva, od kompanija koje svojim poslovanjem i proizvodim unapređuju naš svakodnevni život, do talentovanih kreativaca koje poslovanje domaćih kompanija mogu učiniti još uspešnijim. Cilj manifestacije je da praktični primeri uspešnog delovanja svih izlagača na prvom Mikser Design Expu ukažu na nove mogućnosti međusobne saradnje ovih sektora.


Uskoro, više informacija: http://www.mikserdesignexpo.com/

Press kontakti:

Snežana Simin, direktor komunikacija MIKSER DESIGN EXPO, 063 253 779
i Ana Jovanić Stošić, PRofession Group 064 64 37 222


UČESNICI U MIKSER DESIGN EXPU


A.1. EXPO ZONA I SPRAT: KOMERCIJALNI IZLAGACI / LIFESTYLE
(Art direktor Aleksandra Živkovic)

IZLAGAČI:

ARTEFAKTO
BANG&OLUFSEN
D-O DESIGN
FOKUS KAMINI
KOMPRESOR (NITEA, KARE & HAUS)
KUBO
LIGHTOLOGY
LIMITED EDITION
MEGAPOD
PEDRALI
PORCELANOSA
ROOM
SUPERMARKET CONCEPT SHOP
TEHNOPASSAGE
UNITED NUDE
VESPA
ZOMONT

A.2. EXPO ZONA II SPRAT: KREATIVNA INDUSTRIJA & KOMPANIJE-PARTNERI EKSPA
(Art direktor Marko Basarovski)PODRŠKA PROJEKTU

EAST POINT - CAFE
TELENOR – KOMUNIKACIJE
PROFESSION GROUP - PRESS LOUNGE
ERSTE BANK LOUNGE
PUBLIC EVENTS – EVENT MANAGEMENTKOMPANIJE / PARTNERI:


EAST POINT
SIEPA
CORIANEXIT

KREATIVNA INDUSTRIJA:
EXIT / CINEMACITY
MS MAGAZINE
KVART MAGAZIN
MUZEJ SAVREMENE UMETNOSTI / PROJEKAT ARTiJA

LIVE STUDIOS:

ANTIPOD / Arh Dsgn STUDIO
BRACA BURAZERI / Graf Dsgn STUDIO
IVO OTASEVIC / Ind dsgn /STOLICA
JELENA BLECIC / SLIKARKA
KAKO KO / Ind Dsgn
MANE RADMANOVIC / Graf Dsgn STUDIO / JASTUCI
MARKO STANOJEVIC / Ind dsgn / FOTELJA+TABURE
NEBOJSA CVETKOVIC / Graf Dsgn STUDIO
NIKOLA VUCICEVIC / Graf Dsgn
POPULAR / Graf Dsgn STUDIO PING - PONG MARATON
REMIKS STUDIO / Arh Dsgn STUDIO
SISTERLOGIC / Arh Dsgn STUDIO
UNIBREND / Brenidng STUDIO
SVA AGENCIJA


A.3. EXPO ZONA III SPRAT: TALENT ZONA / OBRAZOVNE INSTITUCIJE
(Art direktor Jelena Matić)TALENT ZONA:

GHOST PROJECT
YOUNG SERBIAN DESIGNERS

A3 FORMAT
DIZAJN ZONA
FILIP GORDON FRANK, HRVATSKA

OBRAZOVNE INSTITUCIJE

AKADEMIJA LEPIH UMETNOSTI / BEOGRAD
AKADEMIJA PRIMENJENIH UMJETNOSTI / RIJEKA
ARHITEKTONSKI FAKULTET - STUDIJ DIZAJNA / ZAGREB
ARHITEKTONSKI FAKULTET / NOVI SAD
DRVO ART, SREDNJA ŠKOLA / BEOGRAD
FAKULTET PRIMENJENIH UMETNOSTI / BEOGRAD
FIT, FAKULTET INFORMACIONIH TEHNOLOGIJA / BEOGRAD
MEGATREND / BEOGRAD
ŠUMARSKI FAKULTET / BEOGRAD
VIŠA POLITEHNIČKA ŠKOLA / BEOGRAD


B. OUTDOOR DOGADJAJI
(Nina Babić, Direktor Mikser Design Expo)

B.1. PARTY ZONA / KEJ:

EXIT EASY SUMMER STAGE
ALEXANDAR NIKOLICH MODNA REVIJA
KINETIK JAHTE
ROPE EXTREME

B.2. OUTDOOR / TRG

NEMANJA JEHLICKA / INSTALACIJA
FDU STUDENTI / RADIONICA

C. SILOSI

ANA RAJCEVIC / FASHION AUDIO PERFORMANCE
MISA OBRADOVIC / IZLOZBA FOTOGRAFIJA
VLADIMIR MILADINOVIC PIKI / IZLOZBA FOTOGRAFIJA
DJORDJE JOKSIMOVIC / INSTALACIJA REZIM
KVART / IZLOZBA
GORAN FIS / IZLOZBA

Comments

Popular posts from this blog

#Ebanking iz vikendice

Sedim u vikendici i pišem blog. Broadband internet je tu. 
Prilikom dolaska, svratili smo do prodavnice da kupimo hranu i naši telefoni su se automatski priključili na wi-fi preko Instabridge aplikacije.
Signal mobilne telefonije u sobi nije sjajan pa sam telefon prebacio na airplane mode, a nakon toga ponovo uključio wi-fi. Više mi smeta kada nema interneta nego signala mobilne telefonije. Sve je prešlo online i sve funkcioniše ako postoji dobra veza.
Vatra u smederevcu pucka, a ručak se krčka. 
Već godinama unazad, slušam o temama kao što su #ePoslovanje, #eBankarstvo i elektronski potpis (sertifikat).  Kada sam pre oko nedelju dana dobio poziv od Societe Generale banke da prisustvujem događaju u okviru koga će predstaviti najnoviji sistem za online bankarstvo u Srbiji, preraspredio sam obaveze u kalendaru i sa zadovoljstvom ovaj termin rezervisao za prezentaciju.
Kako je izgledao sam događaj pogledajte ovde, a ja ću vam ispričati šta je na mene ostavilo najveći utisak.

Voditel…

Wire - servis za razmenu poruka, pozive i video komunikaciju

Wire je kako na njihovom sajtu kažu "secure messenger". I ako se u Srbiji i na Balkanu najčešće koriste Viber, FB messenger i WhatsUp, mislim da vredi posvetiti par minuta ovom servisu. 
Wire finkcioniše kao desktop, mobilna i web aplikacija i radi na svim glavnim platformama kao što su Linux, macOS, Windows, Android, iOS. Omogućava razmenu poruka, audio i video pozive, slanje najrazličitijih fajlova, trenutne lokacije i td. Pošto je sve navedeno do sada već uobičajeno evo kratkih beleški o njegovim predostima:  Preko sajta https://wire.com/ možete otvoriti nalog koristeći mail adresu. Na ovaj način ne morate da koristite broj vaše SIM karticeNakon otvaranja naloga definišete unikatan nadimak koji ne mora biti isti kao vaše ime i prezime pa na ovaj način dodatno čuvate svoju privatnost i možete se povezati samo sa odabranim osobama koje znaju kako on glasi Sve privilegije mobilne aplikacije su nakon instaliaranja isključene. Ovo je dobro zato što na primer možete sačuvati lis…

Ћирилица - писмо које сам заборавио

Када сам пре пар година открио ћирилицу на мобилном телефону,  било је то велико откриће за мене. Почео сам да шаљем смс поруке пријатељима, постављам статусе на друштвеним мрежама и одговарам на мејлове користећи наше писмо. Скоро сви су реаговали на исти начин. Питали су ме зачуђено откуд то да одједном користим ћирилицу и зашто?  
Пре 12 година, када сам покренуо Мрежу Креативних Људи, користио сам латиницу. Више људи ми је сугерисало да не би било лоше да постоји и ћирилична верзија сајта. У том тренутку нисам имао довољно знања, одговарајућу технологију и времена да се бавим таквим прилагођавањем.

12 година касније, Гугл подржава "Gesture typing" у оквиру оперативног система Андроид и постоји речник термина на српском језику који вам сугерише остатак речи коју сте управо почели да куцате. Оно што је веома битно јесте то да када изаберете српски језик не можете да добијете као на компјутеру латиницу са нашим словима. У том тренутку сам схватио да други имају знатно већу…