Skip to main content

Mikser Design Expo

ŽITOMLIN SILOSI / DUNAVSKI KEJ / 24. - 29. MAJ / 2009

Beograd, 11. maj 2009 – Nova manifestacija Mikser Design Expo, koja popunjava nedostatak sadržaja postojećih domaćih sajmova za prezentaciju rezultata domaće i regionalne kreativne industrije kao i kompanija, institucija, studija ili pojedinaca kojima dizajn i kreativnost predstavljaju vitalne alatke u poslovanju, održaće se od 24. do 29. maja u Beogradu.

Mikser Design Expo je centralizovana multi-disciplinarna izložbena manifestacija za autore i proizvođače iz oblasti savremenog dizajna, arhitekture, enterijera, dizajna nameštaja, rasvete, ambalaže, nakita, dekora, multimedia, novih media, grafičkog dizajna, izdavaštva iz oblasti dizajna, arhitekture i vizuelnih komunikacija. Mikser Design Expo je izložbeni prostor i platforma za prezentacije najsavremenijih proizvoda i materijala domaćih i stranih proizvođača, kao i projekata inovativnih kompanija koje uključuju različite vidove društvene odgovornost u svoje poslovanje.

Pored učešća komercijalnih izlagača, Mikser Design Expo će omogućiti predstavljanje radova relevantnih domaćih autora iz oblasti dizajna, komunikacija i savremene primenjene umetnosti, kao i izložbe eksperimentalnih prototipova mladih autora kao što su sada već legendarni Ghost project, nova dizajnerska platforma Young Serbian Designers i obrazovna talent zona posvećena prezentaciji škola i fakulteta iz oblasti dizajna iz zemlje i regiona.

Socijalna interakcija kreative i biznisa je važna komponenta atmosfere Mikser Design Expa, te je Party Zona na otvorenom, pored reke, koja će biti realizovana u saradnji sa EXIT festivalom, još jedan od zanimljivih sadržaja manifestacije i povod susreta zaljubljenika u dizajn i muziku.

Mikser Design Expo će se održati na Dorćolu, na samoj obali Dunava, u i oko magacina ’’Žitomlin’’-a. Manifestacija je posebno zanimljiva i po tome što je ostvarena saradnja između dva „ekspertska“ festivala, ultimativnog evropskog muzičkog festivala EXIT-a i MIKSER-a, jedne od malobrojnih organizacija u zemlji koje svoje aktivnosti usmeravaju u pravcu razvoja mladih dizajnerskih talenata i njihove poslovne promocije u zemlji i inostranstvu. Exit će na Mikser Design Expu učestvovati sa muzičkim programom, dok će postavka Ghost Project gostovati na ovogodišnjem EXIT-u kao poseban dizajnerski backstage lounge.

Jedan od glavnih ciljeva manifestacije jeste razmena iskustava i umrežavanje progresivnih činilaca savremenog srpskog društva, od kompanija koje svojim poslovanjem i proizvodim unapređuju naš svakodnevni život, do talentovanih kreativaca koje poslovanje domaćih kompanija mogu učiniti još uspešnijim. Cilj manifestacije je da praktični primeri uspešnog delovanja svih izlagača na prvom Mikser Design Expu ukažu na nove mogućnosti međusobne saradnje ovih sektora.


Uskoro, više informacija: http://www.mikserdesignexpo.com/

Press kontakti:

Snežana Simin, direktor komunikacija MIKSER DESIGN EXPO, 063 253 779
i Ana Jovanić Stošić, PRofession Group 064 64 37 222


UČESNICI U MIKSER DESIGN EXPU


A.1. EXPO ZONA I SPRAT: KOMERCIJALNI IZLAGACI / LIFESTYLE
(Art direktor Aleksandra Živkovic)

IZLAGAČI:

ARTEFAKTO
BANG&OLUFSEN
D-O DESIGN
FOKUS KAMINI
KOMPRESOR (NITEA, KARE & HAUS)
KUBO
LIGHTOLOGY
LIMITED EDITION
MEGAPOD
PEDRALI
PORCELANOSA
ROOM
SUPERMARKET CONCEPT SHOP
TEHNOPASSAGE
UNITED NUDE
VESPA
ZOMONT

A.2. EXPO ZONA II SPRAT: KREATIVNA INDUSTRIJA & KOMPANIJE-PARTNERI EKSPA
(Art direktor Marko Basarovski)PODRŠKA PROJEKTU

EAST POINT - CAFE
TELENOR – KOMUNIKACIJE
PROFESSION GROUP - PRESS LOUNGE
ERSTE BANK LOUNGE
PUBLIC EVENTS – EVENT MANAGEMENTKOMPANIJE / PARTNERI:


EAST POINT
SIEPA
CORIANEXIT

KREATIVNA INDUSTRIJA:
EXIT / CINEMACITY
MS MAGAZINE
KVART MAGAZIN
MUZEJ SAVREMENE UMETNOSTI / PROJEKAT ARTiJA

LIVE STUDIOS:

ANTIPOD / Arh Dsgn STUDIO
BRACA BURAZERI / Graf Dsgn STUDIO
IVO OTASEVIC / Ind dsgn /STOLICA
JELENA BLECIC / SLIKARKA
KAKO KO / Ind Dsgn
MANE RADMANOVIC / Graf Dsgn STUDIO / JASTUCI
MARKO STANOJEVIC / Ind dsgn / FOTELJA+TABURE
NEBOJSA CVETKOVIC / Graf Dsgn STUDIO
NIKOLA VUCICEVIC / Graf Dsgn
POPULAR / Graf Dsgn STUDIO PING - PONG MARATON
REMIKS STUDIO / Arh Dsgn STUDIO
SISTERLOGIC / Arh Dsgn STUDIO
UNIBREND / Brenidng STUDIO
SVA AGENCIJA


A.3. EXPO ZONA III SPRAT: TALENT ZONA / OBRAZOVNE INSTITUCIJE
(Art direktor Jelena Matić)TALENT ZONA:

GHOST PROJECT
YOUNG SERBIAN DESIGNERS

A3 FORMAT
DIZAJN ZONA
FILIP GORDON FRANK, HRVATSKA

OBRAZOVNE INSTITUCIJE

AKADEMIJA LEPIH UMETNOSTI / BEOGRAD
AKADEMIJA PRIMENJENIH UMJETNOSTI / RIJEKA
ARHITEKTONSKI FAKULTET - STUDIJ DIZAJNA / ZAGREB
ARHITEKTONSKI FAKULTET / NOVI SAD
DRVO ART, SREDNJA ŠKOLA / BEOGRAD
FAKULTET PRIMENJENIH UMETNOSTI / BEOGRAD
FIT, FAKULTET INFORMACIONIH TEHNOLOGIJA / BEOGRAD
MEGATREND / BEOGRAD
ŠUMARSKI FAKULTET / BEOGRAD
VIŠA POLITEHNIČKA ŠKOLA / BEOGRAD


B. OUTDOOR DOGADJAJI
(Nina Babić, Direktor Mikser Design Expo)

B.1. PARTY ZONA / KEJ:

EXIT EASY SUMMER STAGE
ALEXANDAR NIKOLICH MODNA REVIJA
KINETIK JAHTE
ROPE EXTREME

B.2. OUTDOOR / TRG

NEMANJA JEHLICKA / INSTALACIJA
FDU STUDENTI / RADIONICA

C. SILOSI

ANA RAJCEVIC / FASHION AUDIO PERFORMANCE
MISA OBRADOVIC / IZLOZBA FOTOGRAFIJA
VLADIMIR MILADINOVIC PIKI / IZLOZBA FOTOGRAFIJA
DJORDJE JOKSIMOVIC / INSTALACIJA REZIM
KVART / IZLOZBA
GORAN FIS / IZLOZBA

Comments

Popular posts from this blog

Koje formatiranje izabrati za eksterni hard disk i koja je realna USB 3.0 brzina?

Nisam ni slutio šta me čeka nakon što sam kupio novi eksterni hard disk 2TB WD Elements Portable. Naime, do sada sam koristio sličan uređaj iste firme od 1TB, ali nikada nisam obratio pažnju na formatiranje (FAT32) niti sam iskreno znao nešto više o tome. Disk je radio na svim platformama i ja sam mislio da to uglavnom tako i treba da bude. 
Prikačio sam novi hard formatiran po NTFS standardu i shvatio da ne mogu da ga koristim na Macu. Nisam se previše uzbuđivao pošto sam znao da je OS X specifičan. Linux mint je prepoznao uređaj, ali sam se iznenadio brzinom prenosa podataka. Godinama sam na raznim mestima čitao o tome kako je USB 3.0 neverovatno brži od USB 2.0 standarda i očekivao sam da sve poleti. 
Konsultovao sam se oko ovih problema sa prijateljem koji mi je predložio da probam različita formairanja i da ponekad proizvođači pogrešno označe portove pa je ovaj uređaj možda prikačen na stariji standard. Na žalost i nakon svog eksperimentisanja rezultati su bili isti. 
Počeo sam …

#Ebanking iz vikendice

Sedim u vikendici i pišem blog. Broadband internet je tu. 
Prilikom dolaska, svratili smo do prodavnice da kupimo hranu i naši telefoni su se automatski priključili na wi-fi preko Instabridge aplikacije.
Signal mobilne telefonije u sobi nije sjajan pa sam telefon prebacio na airplane mode, a nakon toga ponovo uključio wi-fi. Više mi smeta kada nema interneta nego signala mobilne telefonije. Sve je prešlo online i sve funkcioniše ako postoji dobra veza.
Vatra u smederevcu pucka, a ručak se krčka. 
Već godinama unazad, slušam o temama kao što su #ePoslovanje, #eBankarstvo i elektronski potpis (sertifikat).  Kada sam pre oko nedelju dana dobio poziv od Societe Generale banke da prisustvujem događaju u okviru koga će predstaviti najnoviji sistem za online bankarstvo u Srbiji, preraspredio sam obaveze u kalendaru i sa zadovoljstvom ovaj termin rezervisao za prezentaciju.
Kako je izgledao sam događaj pogledajte ovde, a ja ću vam ispričati šta je na mene ostavilo najveći utisak.

Voditel…

Samsung Xcover 550H - mobini telefon otporan na vodu i prašinu

Nakon oko pet godina korišćenja telefona Samsung Xcover 2 C3350 koji me je odlično služio (i dalje radi kao da je nov), rešio sam da potražim drugi telefon sličnih karakteristika koji će biti više u skladu sa potrebama vremena u kome živimo. Razmatrao sam sledeće modele: 
Samsung B2100 XplorerSamsung Xcover 271 i CAT B25 Poošto su prva dva odavno prestala da se proizvode, posmatrao sam oglase za polovne telefone na internetu. Uglavnom sam nailazio na aparate koji su godinama korišćeni na terenu i o kojima se nije previše vodilo računa. Bili su izudarani, izgrebani, prljavi i ponekad bez maske koja zatvara priključke za USB odnosno slušalice. Ipak, činjenica da i dalje rade bila je dobra potvrda kvaliteta ovih namenskih telefona. 
CAT B25 je među njima možda i najizdržljiviji telefon, ali je najsiromašniji što se tiče funkcija. Nije bilo razloga da uzimam nov uređaj pored postojećeg C3350 pa sam se fokusirao na Samsung 550H pošto je on praktično njegov naslednik iz 2017. godine. 
Pronaš…