28/05/2009

Izložba studenata grafike Fakulteta primenjenih umetnosti Beograd - 02. jun 2009.

U utorak, 2. juna u 19. časova, u Galeriji SKC Novi Beograd, otvara se izložba studenata grafike Fakulteta primenjenih umetnosti Beograd. Ovom izložbom predstavljaju se studenti IV i II godine grafike.

Namera svakog profesora grafike jeste da uputi studente u tehniku, tehnologiju i likovnost grafičkog stvaralaštva, da deo svoje ljubavi prema onome čime se sâm bavi prenese na svoje studente i da ih pozitivno "zarazi" klicom istraživanja medija u kojem će se svako najbolje izraziti, potom i klicom istrajavanja na putu učenja i traženja, da se ne odustane u susretu sa svim teškoćama koje grafika nosi (fizički je teška, nije fizički zdrava, večita obojenost ruku!).
Profesor smatra da je uspeo kada na licu studenta vidi osmeh zadovoljstva zbog postignutih tehničkih, tehnoloških i likovnih rezultata – osmeh koji se javlja prilikom podizanja papira sa prese. Ono što je postignuto je obostrani uspeh, i zato je grafika samo za posvećene, za one koji su spremni da uče, da istražuju, da se bore sa poteškoćama, da istrajavaju u traženju puteva i njihovih mogućnosti.
Radovi studenata IV godine ukazuju na opredeljenost, spremnost da uobličavaju svoju kreativnu ličnost koristeći razne grafičke tehnike, a mlađim studentima želimo da krenu dalje putem na koji su zakoračili.


Gordana Petrović,
van. prof. grafike na FPU

No comments:

Post a Comment

Ukoliko vam se svidja ovaj blog

Prepisite se na newsletter ili preuzimete feed bloga za vas citac.
Upisite vas E-mail: