27/04/2009

Naucni casopis "Kroz prostor i vreme" - poziv za saradnju i objavljivanje

Poštovani,

Časopis „Kroz PROSTOR-VREME osmišljen je da popuni višegodišnju prazninu nastalu prestankom izlaska svima nama drage „Galaksije”. U međuvremenu su nauka i tehnologija, u svetu i kod nas, uveliko iskoračile napred, i mi pokušavamo da vam zanimljivim člancima i originalnim uvidima dočaramo takve prodore. Zato smo u podnaslovu imena napisali: nove dimenzije nauke.

Veoma smo raspoloženi da veliku pažnju posvetimo domaćim istraživanjima i rešenjima, u nadi da ćemo, makar malčice, podstaknuti veća ulaganja u visoko obrazovanje, naučna traganja i tehnološka stremljenja. Bilo bi nam drago da u tom poduhvatu koračamo zajedno, da udruženim naporom javnosti i nadležnima predstavimo vaše uspehe. Stoga smo slobodni da Vam predložimo da već od sledećeg, petog broja (malena simbolika), učestvujete u našoj novoj rubrici STREMLJENJA koja će verodostojno i zanimljivo opisati u čemu ste isprednjačili ispred ostalih, a naročito čime ste prekoračili granice naše zemlje. Prilog bi obuhvatio tri strane teksta posvećenog dotičnom otkriću ili dostignuću (s fotografjama i ilustracijama u boji), pripremljenog uz našu podršku, i jednu stranu reklame koju sami odaberete (cena strane u boji: 500 evra).

Časopis je, kao što ćete se uveriti, okupio odabranu ekipu naučnika, stručnjaka i novinara (dobrim delom iz sastava nekadašnje „Galaksije”), izlazi svakog drugog meseca u tiražu od 5.000 primeraka i stiže na izabrane adrese. Pozivamo Vas, ujedno, da se pretplatite da biste bili u toku s najsavremenijim naučno-tehnološkim ostvarenjima: godišnja pretplata (s popustom od 15%) iznosi 1.275 dinara.

Očekujući skorašnji razgovor i susret povodom naših predloga, upućujem Vam izraze iskrenog uvažavanja.

Beograd,

Glavni urednik

Dipl. inž. Čedomir Mraz

http://www.kpv.rs/

No comments:

Post a Comment

Ukoliko vam se svidja ovaj blog

Prepisite se na newsletter ili preuzimete feed bloga za vas citac.
Upisite vas E-mail: