Skip to main content

Biljke zimi

U pozadini se vidi kako pada sneg (bele crtice zbog duze ekspozicije).
Cicak.

Pored Dunava.

Comments

 1. Zdravo Tihomire,već neko vreme uživam u tvojim fotografijama,donosiš mi bar deo nečeg što još nije izbrisano iz mrežice oka,iz srca.Tako sam i ja želela tumarati našim vojvodjanskim atarima i zapisivati momente što kamerom tako olovkom,pisanom i crtanom reči,no fino je da to već neko drugi radi.Sve najbolje,Aleksandra iz Holandije(rodom iz Zrenjanina),ciao!

  ReplyDelete
 2. Hvala Aleksandra :) Nadam se da ce i buduce fotografije zabeleziti makar deo nasih predela, ljudi i prirode.
  Kako je u Holandiji?

  Pozdrav,

  Tihomir

  ReplyDelete
 3. Dobro veče Tihomire,evo nedelja je,pronašla sam konačno vezu do ovog mesta.U Holandiji usamljenički,pretvorila sam se u pravog vuka samotnjaka,dosta mi je svega pravo da ti kažem,pobegoh zato u ovaj virtualni svet,radije bih negde u manastir gde primaju žene,umetničke duše,izludele životom,željne mira i oporavka.Ili neku kućicu na suvom pored Tise ili Begeja ili Dunava(o morskim obalama sanjam evo godinama)valjda će moj san jednom za mog života preći u javu.Pozdrav,uživam i dalje u fotografijama,posebno začarane šume.

  ReplyDelete
 4. Dobro vece Aleksandra,

  Cesto i sam zamisljam taj zivot sa prirodom i odvajanje radi mira i odmora. Znas li za onaj par koji zivi negde u Vojvodini sa zivotinjama i na stari nacin bez struje (sem za radio koju dobijaju iz solarne ploce)? Mislim da se zove Zeleni dvor.

  Uskoro ce biti novih fotografija, a i plan mi je da posle skijanja sa koga sam se upravo vratio nastavim sa plannarenjem koje sam malo pauzirao.

  Pozdrav!

  ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Ћирилица - писмо које сам заборавио

Када сам пре пар година открио ћирилицу на мобилном телефону,  било је то велико откриће за мене. Почео сам да шаљем смс поруке пријатељима, постављам статусе на друштвеним мрежама и одговарам на мејлове користећи наше писмо. Скоро сви су реаговали на исти начин. Питали су ме зачуђено откуд то да одједном користим ћирилицу и зашто?  
Пре 12 година, када сам покренуо Мрежу Креативних Људи, користио сам латиницу. Више људи ми је сугерисало да не би било лоше да постоји и ћирилична верзија сајта. У том тренутку нисам имао довољно знања, одговарајућу технологију и времена да се бавим таквим прилагођавањем.

12 година касније, Гугл подржава "Gesture typing" у оквиру оперативног система Андроид и постоји речник термина на српском језику који вам сугерише остатак речи коју сте управо почели да куцате. Оно што је веома битно јесте то да када изаберете српски језик не можете да добијете као на компјутеру латиницу са нашим словима. У том тренутку сам схватио да други имају знатно већу…

Hemijski grejači stopala - planinarska oprema (test)

Više puta sam slušao, ali do skoro nisam imao priliku da probam hemijske grejače vrhova i celog stopala. Odlazak na Kopaonik je bila savršena prilika za test. Uzeo sam nekoliko grejača i spakovao ih u skijaški ranac. 

Hemijski grejači za vrhove stopala
Sedeli smo u kafiću pored staze zakopčane jakne, ušuškani u ćebad koja su nam obezbedili i pijuckali kafu. Posle pola sata mirovanja moja draga se uznemirila pošto je počela da oseća hladnoću, a i meni više nije bilo isto kao na početku. Izvadio sam pakovana hemijskih grejača za noge i na licu mesta smo se izuli i stavili ih u vrhove cipela. 
Grejače koji su na sebi sa donje strane imali samolepljivi deo koji služi da bi se održali na mestu prilikom pomeranja stopala (veoma slab lepak koji ne ostavlja tragove) postavio sam iznad uloška svojih cipela, a druge koji nisu imali ovakvu podlogu ispod uloška njenih cipela. Pošto reaguju u dodiru sa vazduhom, istog trena smo primetili razliku i nastavili da uživamo. 
Grejače nismo skinuli do po…

Cipele za planinarenje "Lowa Khumbu GTX" - planinarska oprema (test)

Pre nešto više od mesec dana uzeo sam planinarske cipele "Lowa Khumbu GTX". 
Pitao sam Danijela za savet. Želeo sam cipele koje su bolje od onih koje sam do sada koristio (Merrell) i koje će zadovoljiti moje potrebe: 
najčešće jednodnevno, ili vikend planinarenjeda budu ugodneda budu dublje od sadašnjih koje samo prelaze gležnjeve da dobro izoluju nogu od snega i hladnoće da budu vodonepropusneda budu jače, izdržljivije i da daju bolju potporu stopalu
Danijel mi je preporučio ovaj model. "Ispod" njih su klasične treking cipele koje su malo mekše, uvijaju se po dužini i nemaju neka od ovih svojstava. Iznad njih su bile profi cipele za visokogorstvo. 
Testirao sam ih tokom nekoliko planinarskih akcija (kiša, blato, kamen, zemlja, vlažan sneg, dobok sneg, putovanje autobusom, gradska šetnja) i ovo su moji utisci:  Izuzetno su ugodne. Nikada do sada nisam imao pravu tehničku cipelu napravljenju baš za planinarenje Stopalo i cela noga su stabilni, a petu pridržava zadnji…