Skip to main content

Biljke zimi

U pozadini se vidi kako pada sneg (bele crtice zbog duze ekspozicije).
Cicak.

Pored Dunava.

Comments

 1. Zdravo Tihomire,već neko vreme uživam u tvojim fotografijama,donosiš mi bar deo nečeg što još nije izbrisano iz mrežice oka,iz srca.Tako sam i ja želela tumarati našim vojvodjanskim atarima i zapisivati momente što kamerom tako olovkom,pisanom i crtanom reči,no fino je da to već neko drugi radi.Sve najbolje,Aleksandra iz Holandije(rodom iz Zrenjanina),ciao!

  ReplyDelete
 2. Hvala Aleksandra :) Nadam se da ce i buduce fotografije zabeleziti makar deo nasih predela, ljudi i prirode.
  Kako je u Holandiji?

  Pozdrav,

  Tihomir

  ReplyDelete
 3. Dobro veče Tihomire,evo nedelja je,pronašla sam konačno vezu do ovog mesta.U Holandiji usamljenički,pretvorila sam se u pravog vuka samotnjaka,dosta mi je svega pravo da ti kažem,pobegoh zato u ovaj virtualni svet,radije bih negde u manastir gde primaju žene,umetničke duše,izludele životom,željne mira i oporavka.Ili neku kućicu na suvom pored Tise ili Begeja ili Dunava(o morskim obalama sanjam evo godinama)valjda će moj san jednom za mog života preći u javu.Pozdrav,uživam i dalje u fotografijama,posebno začarane šume.

  ReplyDelete
 4. Dobro vece Aleksandra,

  Cesto i sam zamisljam taj zivot sa prirodom i odvajanje radi mira i odmora. Znas li za onaj par koji zivi negde u Vojvodini sa zivotinjama i na stari nacin bez struje (sem za radio koju dobijaju iz solarne ploce)? Mislim da se zove Zeleni dvor.

  Uskoro ce biti novih fotografija, a i plan mi je da posle skijanja sa koga sam se upravo vratio nastavim sa plannarenjem koje sam malo pauzirao.

  Pozdrav!

  ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Koje formatiranje izabrati za eksterni hard disk i koja je realna USB 3.0 brzina?

Nisam ni slutio šta me čeka nakon što sam kupio novi eksterni hard disk 2TB WD Elements Portable. Naime, do sada sam koristio sličan uređaj iste firme od 1TB, ali nikada nisam obratio pažnju na formatiranje (FAT32) niti sam iskreno znao nešto više o tome. Disk je radio na svim platformama i ja sam mislio da to uglavnom tako i treba da bude. 
Prikačio sam novi hard formatiran po NTFS standardu i shvatio da ne mogu da ga koristim na Macu. Nisam se previše uzbuđivao pošto sam znao da je OS X specifičan. Linux mint je prepoznao uređaj, ali sam se iznenadio brzinom prenosa podataka. Godinama sam na raznim mestima čitao o tome kako je USB 3.0 neverovatno brži od USB 2.0 standarda i očekivao sam da sve poleti. 
Konsultovao sam se oko ovih problema sa prijateljem koji mi je predložio da probam različita formairanja i da ponekad proizvođači pogrešno označe portove pa je ovaj uređaj možda prikačen na stariji standard. Na žalost i nakon svog eksperimentisanja rezultati su bili isti. 
Počeo sam …

#Ebanking iz vikendice

Sedim u vikendici i pišem blog. Broadband internet je tu. 
Prilikom dolaska, svratili smo do prodavnice da kupimo hranu i naši telefoni su se automatski priključili na wi-fi preko Instabridge aplikacije.
Signal mobilne telefonije u sobi nije sjajan pa sam telefon prebacio na airplane mode, a nakon toga ponovo uključio wi-fi. Više mi smeta kada nema interneta nego signala mobilne telefonije. Sve je prešlo online i sve funkcioniše ako postoji dobra veza.
Vatra u smederevcu pucka, a ručak se krčka. 
Već godinama unazad, slušam o temama kao što su #ePoslovanje, #eBankarstvo i elektronski potpis (sertifikat).  Kada sam pre oko nedelju dana dobio poziv od Societe Generale banke da prisustvujem događaju u okviru koga će predstaviti najnoviji sistem za online bankarstvo u Srbiji, preraspredio sam obaveze u kalendaru i sa zadovoljstvom ovaj termin rezervisao za prezentaciju.
Kako je izgledao sam događaj pogledajte ovde, a ja ću vam ispričati šta je na mene ostavilo najveći utisak.

Voditel…

Samsung Xcover 2 (C3350) - mobilni telefon otporan na vodu i prašinu

Pre oko mesec dana, nakon što mi je istekao ugovor od dve godine, rešio sam da privatni android telefon zamenim modelom Samsung Xcover 2. Moj službeni telefon (HTC Desire S) ima jači procesor, podržava sve aplikacije koje koristim i zaista više nije bilo potrebe da sa sobom nosim dva slična modela. 
Zašto sam se odlučio za Samsung Xcover 2? U pitanju je pravi outdoor mobilni telefon koji možete uprljati i potopiti u vodu pola sata na 1 m dubine (samim tim kiša i sneg neće predstavljati problem dok ste u prirodi) Baterija je neverovatna, uz intenzivno korišćenje traje pet dana, a u normalnim uslovima bez problema i sedam. Njen kapacitet je 1,300mAh i zvanično treba da obezbedi 1.150 minuta razgovora (19h), ili 1.000 sati mirovanja (skoro šest nedelja) Dugmići su gumirani, malčice jači i daju lep otpor prilikom pritiskanja, a dovoljno su veliki pa se mogu koristiti sa rukavicama. Posebno mi znači to što za razliku od ekrana osetljivog na dodir ne pritiskam pogrešna slova i mogu slepo da …