30/01/2009

Linux install day u Novom Sadu - CK13 i LUGoNS

31.01. subota, 11h - 17h, CK13 i LUGoNS: Linux install day

Ulaz i program: Besplatni

Bilo da ste Linux guru ili samo razmišljate da počnete sa korišćenjem Linux-a pridružite nam se! Cilj nam je da zajedno :

Podignemo svest o infomatičkoj kulturi.
• Promovišemo, širimo i radimo sa FLOSS-om (Free/Libre and Open Source Software).
• Širimo svest i znanje o GNU/Linux-u, i time jačamo zajednicu.
• Razmenjujemo ideje i rešenja problema vezanih za GNU/Linux.

LUGoNS laboratorija organizuje Install Day.Ideja je da Vam pomognemo da instalirate Linux, ili ako ste ga sami instalirali, da ga podesimo koliko je to u našoj moći.Za one koji se odluče da im mi instaliramo Linux, dobijaju od nas instalcioni DVD ili CD.


Šta poneti?

Prvo, poneti dobru volju i strpljenje i to pod obavezno! Pošto je LUGoNS članova relativno malo, ne možemo garantovati da će Vaša mašina biti sređena prva. Od tehničih zahteva imamo samo nekoliko. Kućište i monitor sa ili čistim diskom ili praznom, neformatiranom particijom od barem 6GB. Naglašavamo, MONITOR, KUĆIŠTE I SVE KABLOVE (sa mišem i tastaturom)!!!
Šta očekivati?

Operabilan Linux i razumnu količinu podrške. Šta pod ovim podrazumevamo? Prvo, da će Vaš Linux moći da se podigne, da ćete Vi moći da radite u njemu u svim aplikacijama koje Vam instaliramo i da ćete moći da, ako poželite, dodate programe po Vašem izboru sa medijuma koji vam damo.

http://ck13.org/sr/node/370

No comments:

Post a Comment

Ukoliko vam se svidja ovaj blog

Prepisite se na newsletter ili preuzimete feed bloga za vas citac.
Upisite vas E-mail: