Skip to main content

Foto tura - datum i mesto drugog okupljanja clanova Mreze Kreativnih Ljudi

Dragi stvaraoci,


Nakon veoma dobrih predloga kao što su poseta arheološkim nalazištima u Vinči, obilazak Jakova, Gardoša i td. ovaj put ćemo se okupiti na Adi Ciganliji u Beogradu, preciznije, kod kamenih skulptura koje imitiraju Stonehenge, nedaleko od nadvožnjaka i stanice autobusa 23, 37, 53...

Vreme: 14 h.
Datum: 01.11.2008. - subota


Ada Ciganlija je dostupna većini i lako je mogu pronaći i ljudi iz drugih gradova. Dovoljno je velika da ne izazovemo pometnju, a dovoljno otvorena da se možemo zaputiti i na druga zanimljiva mesta nakon toga.


Ponesite foto aparat, a ako ga nemate, nije važno, dođite. Suština je da se okupimo, upoznamo i vidimo uživo, a siguran sam da će mnogi uživati da budu modeli, ili slikati aparatom koji im pozajmi neko na licu mesta.


Nakon događaja ćemo prikupiti naše fotografije i najbolje objavili u Galeriji Mreže.


Srdačan pozdrav,

Tihomir Stojanović

Comments

 1. Ja, ipak, necu moci da dodjem sutra na okupljanje :(

  Imam ispit :(

  Vi se lepo provedite i napravite dobre slicice...nadam se da ce vreme biti savrseno :)

  pozdrav!

  ReplyDelete
 2. Hvala Nina na lepim zeljama :)
  Bilo nam je lepo, a slicice su tu. Uskoro popstavljam link ka galeriji.
  Kako si prosla na ispitu?
  Pozdrav

  ReplyDelete
 3. Pa, recimo da je bilo bolje da sam dosla na okupljanje :) Ali, ne odustajem!

  Pozdrav!

  ReplyDelete
 4. Bice bolje, to je samo jos jedan korak ;)
  Pozdrav!

  ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Ћирилица - писмо које сам заборавио

Када сам пре пар година открио ћирилицу на мобилном телефону,  било је то велико откриће за мене. Почео сам да шаљем смс поруке пријатељима, постављам статусе на друштвеним мрежама и одговарам на мејлове користећи наше писмо. Скоро сви су реаговали на исти начин. Питали су ме зачуђено откуд то да одједном користим ћирилицу и зашто?  
Пре 12 година, када сам покренуо Мрежу Креативних Људи, користио сам латиницу. Више људи ми је сугерисало да не би било лоше да постоји и ћирилична верзија сајта. У том тренутку нисам имао довољно знања, одговарајућу технологију и времена да се бавим таквим прилагођавањем.

12 година касније, Гугл подржава "Gesture typing" у оквиру оперативног система Андроид и постоји речник термина на српском језику који вам сугерише остатак речи коју сте управо почели да куцате. Оно што је веома битно јесте то да када изаберете српски језик не можете да добијете као на компјутеру латиницу са нашим словима. У том тренутку сам схватио да други имају знатно већу…

Hemijski grejači stopala - planinarska oprema (test)

Više puta sam slušao, ali do skoro nisam imao priliku da probam hemijske grejače vrhova i celog stopala. Odlazak na Kopaonik je bila savršena prilika za test. Uzeo sam nekoliko grejača i spakovao ih u skijaški ranac. 

Hemijski grejači za vrhove stopala
Sedeli smo u kafiću pored staze zakopčane jakne, ušuškani u ćebad koja su nam obezbedili i pijuckali kafu. Posle pola sata mirovanja moja draga se uznemirila pošto je počela da oseća hladnoću, a i meni više nije bilo isto kao na početku. Izvadio sam pakovana hemijskih grejača za noge i na licu mesta smo se izuli i stavili ih u vrhove cipela. 
Grejače koji su na sebi sa donje strane imali samolepljivi deo koji služi da bi se održali na mestu prilikom pomeranja stopala (veoma slab lepak koji ne ostavlja tragove) postavio sam iznad uloška svojih cipela, a druge koji nisu imali ovakvu podlogu ispod uloška njenih cipela. Pošto reaguju u dodiru sa vazduhom, istog trena smo primetili razliku i nastavili da uživamo. 
Grejače nismo skinuli do po…

Cipele za planinarenje "Lowa Khumbu GTX" - planinarska oprema (test)

Pre nešto više od mesec dana uzeo sam planinarske cipele "Lowa Khumbu GTX". 
Pitao sam Danijela za savet. Želeo sam cipele koje su bolje od onih koje sam do sada koristio (Merrell) i koje će zadovoljiti moje potrebe: 
najčešće jednodnevno, ili vikend planinarenjeda budu ugodneda budu dublje od sadašnjih koje samo prelaze gležnjeve da dobro izoluju nogu od snega i hladnoće da budu vodonepropusneda budu jače, izdržljivije i da daju bolju potporu stopalu
Danijel mi je preporučio ovaj model. "Ispod" njih su klasične treking cipele koje su malo mekše, uvijaju se po dužini i nemaju neka od ovih svojstava. Iznad njih su bile profi cipele za visokogorstvo. 
Testirao sam ih tokom nekoliko planinarskih akcija (kiša, blato, kamen, zemlja, vlažan sneg, dobok sneg, putovanje autobusom, gradska šetnja) i ovo su moji utisci:  Izuzetno su ugodne. Nikada do sada nisam imao pravu tehničku cipelu napravljenju baš za planinarenje Stopalo i cela noga su stabilni, a petu pridržava zadnji…