23/07/2007

Medijska biblioteka

Pre vise godina rado sam svracao u Medijsku biblioteku na Trgu Republike. Imali su knjige kojih nije bilo u na drugim mestima i koje su bile novijeg datuma. Podsticale su moju mastu, inspiraciju i ideje. Tokom studija uzimao sam ih za spremanje seminarskih.

Onda sam napravio veliku pauzu, nisam imao vremena za citanje i interesovanja su mi bila usmerena na neke druge stvari.

Nakon sto sam u poslednje vreme intenzivno poceo da skidam elektronske knjige sa interneta, uzeleo sam se stampe i papira i setio da bih zaista mogao da odem do ove biblioteke sada u Sava Centru. Kada sam dosao, upitao sam cuvare na ulazu gde je Medija centar. Uputili su me na drugi sprat. Svidele su mi se pokretne stepenice koje se same pale i gase zavisno da li ih neko koristi, ili ne. I tako, korak po korak, dosao sam do centra gde sam zatekao jos samo jednog tehnicara koji je upravo zatvarao prostorije sa opremom. Upitao sam ga za biblioteku, a on me je zacudjeno pogledao i zatim sa osmehom rekao "Ona vise ne postoji". Nisam mogao da verujem, a istovremeno ne je obuzelo razocarenje. Rekao je da su razdelili knjige fakultetima.

Kakva steta! Dobro je za fakultetske biblioteke, ali je ogroman gubitak ovog grada nestanak ovakve institucije.

Kada mi je svratila sestra sa momkom, upitao sam je da li zna da ona vise ne postoji i ona mi rece da zna i da je vecina knjiga na Fakultetu Politickih Nauka. Nasmejao sam se jer je to znacilo da postoji mogucnost da se nadje neko zanimljivo stivo. I tako sam poceo da gleduckam po njihovom sajtu i nasao da poseduju pretragu knjiga. Planiram da odem licno tamo i makar citao na fakultetu, pronadjem taj opipljivi simbol znanja.

No comments:

Post a Comment

Ukoliko vam se svidja ovaj blog

Prepisite se na newsletter ili preuzimete feed bloga za vas citac.
Upisite vas E-mail: