Skip to main content

Novi servisi na Mrezi

Sponzori: Narodni Univerzitet Bozidar Adzija , Axelfoto - foto oprema, Ehost - hosting provajder projekta, Usluge dizajna i prezentacije, Ugradnja video nadzora i alarmnih sistema
Medijski sponzor Mreze: Chillout, Urban bug, Radio Ozon, K-013.

Mreza Kreativnih Ljudi

Dragi prijatelji/ce i saradnici/ce,

Kao i do sada, uvek se trudimo da uvedemo inovacije i bolje mogucnosti komunikacije, informativnosti i saradnje na Mrezu Kreativnih Ljudi.

Predstavljamo Vam par novih servisa i elemenata na sajtu:1. Prikaz poslednje tri galerije fotoreportera.
Ako ste propustili prikaz ovih fotografija na glavnoj stranici, sada ih mozete naci na levom delu svake stranice i klikom na neku od njih pogledati detaljnije.

2. Nasumicna fotografija iz galerije.
Svaki put kada pogledate novu stranicu, pojavice se nasumicno odabrana slika iz nase galerije koja Vas moze zainteresovati dok gledate drugi sadrzaj.

3. Odabrani video snimci.
Sa svake stranice mozete videti poslednjih pet odabranih video snimaka u vezi kreativnosti, umetnosti, nauke i td. koje preporucujemo. Dovoljno je kliknuti na neki od njih da biste ih pogledali na licu mesta bez ikakvih dodatnih komplikacija.

4. Shoutbox - javni mini chat.
Putem foruma i komentara na objavljene clanke i dela, mozete da komunicirate sa drugim kreativcima. Medjutim ukoliko zelite da u kratkim recenicama brzo i skoro uzivo komunicirate, sada to mozete uciniti putem javnog mini chata sa desne strane svake stranice.

5. Skypecast
Da li ste zeleli da razgovarate sa nekom osobom koja posecuje Mrezu? Da li ste zeleli da razgovarate sa tom osobom putem interneta i to besplatno? Da li ste zeleli da razgovarate sa vise njih u isto vreme? Sve je to sada moguce sa skypecastom. Dovoljno je da instalirate basplatni program za razgovor putem internata na svoj kompjuter - Skype. Nakon sto organizujemo zajednicki razgovor svih osoba koje su zainteresovane za ovakvu komunikaciju i imaju instaliran ovaj program, pojavice se obavestenje o tacnom pocetku ovog virtuelnog desavanja i njegovoj temi. Da biste se pridruzili, bice dovoljno da kliknete na to obavestenje. O ovome cete uskoro citati vise.

6. Postavljena je nova anketa.
Pomozite nam da odredimo tip novog sadrzaja koji zelite da uvedemo na Mrezu.

7. Pretraga galerije.
Kao sto ste do sada mogli da pretrazujete dela u okviru glavnih stranica sajta, ili postove na forumu, sada mozete isto da cinite i sa galerijom.

8. RSS feed galerije.
Ukoliko ne mozete da zivite bez sindikacije i na ovaj nacin pratite sadrzaj Mreze, ovo je jos jedna novina koja ce Vam sada olaksati da budete u toku sa vizuelnim sadrzajem.

9. Geomapa posetilaca.
Pogledajte odakle dolaze posetioci Mreze na veoma ilustrativan nacin. Mapa sveta sa tackama koje oznacavaju posetioce.

10. Nove kategorije dela.
- Recenzije i prikazi filmova
- Recenzije i prikazi knjiga
- Putopisi

11. Nove fotografije saradnika
Dodali smo jos neke od saradnika na stranicu "O Mrezi" sa njihovim fotografijama.


Nadamo se da cete uzivati.

Srdacan pozdrav,

Tihomir Stojanovic
autor i koordinator

"Mreza Kreativnih Ljudi"
Web: www.creemaginet.com
tel. + 381 / 11 / 2782 - 490
GSM: + 381 / 63 / 82 - 44 - 873
Skype: tihomirs
Google talk: mrezakreativnihljudi
RSS feed prve stranice: http://www.creemaginet.com/sajt/rss.xml

Comments

Popular posts from this blog

#Ebanking iz vikendice

Sedim u vikendici i pišem blog. Broadband internet je tu. 
Prilikom dolaska, svratili smo do prodavnice da kupimo hranu i naši telefoni su se automatski priključili na wi-fi preko Instabridge aplikacije.
Signal mobilne telefonije u sobi nije sjajan pa sam telefon prebacio na airplane mode, a nakon toga ponovo uključio wi-fi. Više mi smeta kada nema interneta nego signala mobilne telefonije. Sve je prešlo online i sve funkcioniše ako postoji dobra veza.
Vatra u smederevcu pucka, a ručak se krčka. 
Već godinama unazad, slušam o temama kao što su #ePoslovanje, #eBankarstvo i elektronski potpis (sertifikat).  Kada sam pre oko nedelju dana dobio poziv od Societe Generale banke da prisustvujem događaju u okviru koga će predstaviti najnoviji sistem za online bankarstvo u Srbiji, preraspredio sam obaveze u kalendaru i sa zadovoljstvom ovaj termin rezervisao za prezentaciju.
Kako je izgledao sam događaj pogledajte ovde, a ja ću vam ispričati šta je na mene ostavilo najveći utisak.

Voditel…

Wire - servis za razmenu poruka, pozive i video komunikaciju

Wire je kako na njihovom sajtu kažu "secure messenger". I ako se u Srbiji i na Balkanu najčešće koriste Viber, FB messenger i WhatsUp, mislim da vredi posvetiti par minuta ovom servisu. 
Wire finkcioniše kao desktop, mobilna i web aplikacija i radi na svim glavnim platformama kao što su Linux, macOS, Windows, Android, iOS. Omogućava razmenu poruka, audio i video pozive, slanje najrazličitijih fajlova, trenutne lokacije i td. Pošto je sve navedeno do sada već uobičajeno evo kratkih beleški o njegovim predostima:  Preko sajta https://wire.com/ možete otvoriti nalog koristeći mail adresu. Na ovaj način ne morate da koristite broj vaše SIM karticeNakon otvaranja naloga definišete unikatan nadimak koji ne mora biti isti kao vaše ime i prezime pa na ovaj način dodatno čuvate svoju privatnost i možete se povezati samo sa odabranim osobama koje znaju kako on glasi Sve privilegije mobilne aplikacije su nakon instaliaranja isključene. Ovo je dobro zato što na primer možete sačuvati lis…

Ћирилица - писмо које сам заборавио

Када сам пре пар година открио ћирилицу на мобилном телефону,  било је то велико откриће за мене. Почео сам да шаљем смс поруке пријатељима, постављам статусе на друштвеним мрежама и одговарам на мејлове користећи наше писмо. Скоро сви су реаговали на исти начин. Питали су ме зачуђено откуд то да одједном користим ћирилицу и зашто?  
Пре 12 година, када сам покренуо Мрежу Креативних Људи, користио сам латиницу. Више људи ми је сугерисало да не би било лоше да постоји и ћирилична верзија сајта. У том тренутку нисам имао довољно знања, одговарајућу технологију и времена да се бавим таквим прилагођавањем.

12 година касније, Гугл подржава "Gesture typing" у оквиру оперативног система Андроид и постоји речник термина на српском језику који вам сугерише остатак речи коју сте управо почели да куцате. Оно што је веома битно јесте то да када изаберете српски језик не можете да добијете као на компјутеру латиницу са нашим словима. У том тренутку сам схватио да други имају знатно већу…