Skip to main content

Novi servisi na Mrezi

Sponzori: Narodni Univerzitet Bozidar Adzija , Axelfoto - foto oprema, Ehost - hosting provajder projekta, Usluge dizajna i prezentacije, Ugradnja video nadzora i alarmnih sistema
Medijski sponzor Mreze: Chillout, Urban bug, Radio Ozon, K-013.

Mreza Kreativnih Ljudi

Dragi prijatelji/ce i saradnici/ce,

Kao i do sada, uvek se trudimo da uvedemo inovacije i bolje mogucnosti komunikacije, informativnosti i saradnje na Mrezu Kreativnih Ljudi.

Predstavljamo Vam par novih servisa i elemenata na sajtu:1. Prikaz poslednje tri galerije fotoreportera.
Ako ste propustili prikaz ovih fotografija na glavnoj stranici, sada ih mozete naci na levom delu svake stranice i klikom na neku od njih pogledati detaljnije.

2. Nasumicna fotografija iz galerije.
Svaki put kada pogledate novu stranicu, pojavice se nasumicno odabrana slika iz nase galerije koja Vas moze zainteresovati dok gledate drugi sadrzaj.

3. Odabrani video snimci.
Sa svake stranice mozete videti poslednjih pet odabranih video snimaka u vezi kreativnosti, umetnosti, nauke i td. koje preporucujemo. Dovoljno je kliknuti na neki od njih da biste ih pogledali na licu mesta bez ikakvih dodatnih komplikacija.

4. Shoutbox - javni mini chat.
Putem foruma i komentara na objavljene clanke i dela, mozete da komunicirate sa drugim kreativcima. Medjutim ukoliko zelite da u kratkim recenicama brzo i skoro uzivo komunicirate, sada to mozete uciniti putem javnog mini chata sa desne strane svake stranice.

5. Skypecast
Da li ste zeleli da razgovarate sa nekom osobom koja posecuje Mrezu? Da li ste zeleli da razgovarate sa tom osobom putem interneta i to besplatno? Da li ste zeleli da razgovarate sa vise njih u isto vreme? Sve je to sada moguce sa skypecastom. Dovoljno je da instalirate basplatni program za razgovor putem internata na svoj kompjuter - Skype. Nakon sto organizujemo zajednicki razgovor svih osoba koje su zainteresovane za ovakvu komunikaciju i imaju instaliran ovaj program, pojavice se obavestenje o tacnom pocetku ovog virtuelnog desavanja i njegovoj temi. Da biste se pridruzili, bice dovoljno da kliknete na to obavestenje. O ovome cete uskoro citati vise.

6. Postavljena je nova anketa.
Pomozite nam da odredimo tip novog sadrzaja koji zelite da uvedemo na Mrezu.

7. Pretraga galerije.
Kao sto ste do sada mogli da pretrazujete dela u okviru glavnih stranica sajta, ili postove na forumu, sada mozete isto da cinite i sa galerijom.

8. RSS feed galerije.
Ukoliko ne mozete da zivite bez sindikacije i na ovaj nacin pratite sadrzaj Mreze, ovo je jos jedna novina koja ce Vam sada olaksati da budete u toku sa vizuelnim sadrzajem.

9. Geomapa posetilaca.
Pogledajte odakle dolaze posetioci Mreze na veoma ilustrativan nacin. Mapa sveta sa tackama koje oznacavaju posetioce.

10. Nove kategorije dela.
- Recenzije i prikazi filmova
- Recenzije i prikazi knjiga
- Putopisi

11. Nove fotografije saradnika
Dodali smo jos neke od saradnika na stranicu "O Mrezi" sa njihovim fotografijama.


Nadamo se da cete uzivati.

Srdacan pozdrav,

Tihomir Stojanovic
autor i koordinator

"Mreza Kreativnih Ljudi"
Web: www.creemaginet.com
tel. + 381 / 11 / 2782 - 490
GSM: + 381 / 63 / 82 - 44 - 873
Skype: tihomirs
Google talk: mrezakreativnihljudi
RSS feed prve stranice: http://www.creemaginet.com/sajt/rss.xml

Comments

Popular posts from this blog

Koje formatiranje izabrati za eksterni hard disk i koja je realna USB 3.0 brzina?

Nisam ni slutio šta me čeka nakon što sam kupio novi eksterni hard disk 2TB WD Elements Portable. Naime, do sada sam koristio sličan uređaj iste firme od 1TB, ali nikada nisam obratio pažnju na formatiranje (FAT32) niti sam iskreno znao nešto više o tome. Disk je radio na svim platformama i ja sam mislio da to uglavnom tako i treba da bude. 
Prikačio sam novi hard formatiran po NTFS standardu i shvatio da ne mogu da ga koristim na Macu. Nisam se previše uzbuđivao pošto sam znao da je OS X specifičan. Linux mint je prepoznao uređaj, ali sam se iznenadio brzinom prenosa podataka. Godinama sam na raznim mestima čitao o tome kako je USB 3.0 neverovatno brži od USB 2.0 standarda i očekivao sam da sve poleti. 
Konsultovao sam se oko ovih problema sa prijateljem koji mi je predložio da probam različita formairanja i da ponekad proizvođači pogrešno označe portove pa je ovaj uređaj možda prikačen na stariji standard. Na žalost i nakon svog eksperimentisanja rezultati su bili isti. 
Počeo sam …

#Ebanking iz vikendice

Sedim u vikendici i pišem blog. Broadband internet je tu. 
Prilikom dolaska, svratili smo do prodavnice da kupimo hranu i naši telefoni su se automatski priključili na wi-fi preko Instabridge aplikacije.
Signal mobilne telefonije u sobi nije sjajan pa sam telefon prebacio na airplane mode, a nakon toga ponovo uključio wi-fi. Više mi smeta kada nema interneta nego signala mobilne telefonije. Sve je prešlo online i sve funkcioniše ako postoji dobra veza.
Vatra u smederevcu pucka, a ručak se krčka. 
Već godinama unazad, slušam o temama kao što su #ePoslovanje, #eBankarstvo i elektronski potpis (sertifikat).  Kada sam pre oko nedelju dana dobio poziv od Societe Generale banke da prisustvujem događaju u okviru koga će predstaviti najnoviji sistem za online bankarstvo u Srbiji, preraspredio sam obaveze u kalendaru i sa zadovoljstvom ovaj termin rezervisao za prezentaciju.
Kako je izgledao sam događaj pogledajte ovde, a ja ću vam ispričati šta je na mene ostavilo najveći utisak.

Voditel…

Samsung Xcover 550H - mobini telefon otporan na vodu i prašinu

Nakon oko pet godina korišćenja telefona Samsung Xcover 2 C3350 koji me je odlično služio (i dalje radi kao da je nov), rešio sam da potražim drugi telefon sličnih karakteristika koji će biti više u skladu sa potrebama vremena u kome živimo. Razmatrao sam sledeće modele: 
Samsung B2100 XplorerSamsung Xcover 271 i CAT B25 Poošto su prva dva odavno prestala da se proizvode, posmatrao sam oglase za polovne telefone na internetu. Uglavnom sam nailazio na aparate koji su godinama korišćeni na terenu i o kojima se nije previše vodilo računa. Bili su izudarani, izgrebani, prljavi i ponekad bez maske koja zatvara priključke za USB odnosno slušalice. Ipak, činjenica da i dalje rade bila je dobra potvrda kvaliteta ovih namenskih telefona. 
CAT B25 je među njima možda i najizdržljiviji telefon, ali je najsiromašniji što se tiče funkcija. Nije bilo razloga da uzimam nov uređaj pored postojećeg C3350 pa sam se fokusirao na Samsung 550H pošto je on praktično njegov naslednik iz 2017. godine. 
Pronaš…