Skip to main content

Novi servisi na Mrezi

Sponzori: Narodni Univerzitet Bozidar Adzija , Axelfoto - foto oprema, Ehost - hosting provajder projekta, Usluge dizajna i prezentacije, Ugradnja video nadzora i alarmnih sistema
Medijski sponzor Mreze: Chillout, Urban bug, Radio Ozon, K-013.

Mreza Kreativnih Ljudi

Dragi prijatelji/ce i saradnici/ce,

Kao i do sada, uvek se trudimo da uvedemo inovacije i bolje mogucnosti komunikacije, informativnosti i saradnje na Mrezu Kreativnih Ljudi.

Predstavljamo Vam par novih servisa i elemenata na sajtu:1. Prikaz poslednje tri galerije fotoreportera.
Ako ste propustili prikaz ovih fotografija na glavnoj stranici, sada ih mozete naci na levom delu svake stranice i klikom na neku od njih pogledati detaljnije.

2. Nasumicna fotografija iz galerije.
Svaki put kada pogledate novu stranicu, pojavice se nasumicno odabrana slika iz nase galerije koja Vas moze zainteresovati dok gledate drugi sadrzaj.

3. Odabrani video snimci.
Sa svake stranice mozete videti poslednjih pet odabranih video snimaka u vezi kreativnosti, umetnosti, nauke i td. koje preporucujemo. Dovoljno je kliknuti na neki od njih da biste ih pogledali na licu mesta bez ikakvih dodatnih komplikacija.

4. Shoutbox - javni mini chat.
Putem foruma i komentara na objavljene clanke i dela, mozete da komunicirate sa drugim kreativcima. Medjutim ukoliko zelite da u kratkim recenicama brzo i skoro uzivo komunicirate, sada to mozete uciniti putem javnog mini chata sa desne strane svake stranice.

5. Skypecast
Da li ste zeleli da razgovarate sa nekom osobom koja posecuje Mrezu? Da li ste zeleli da razgovarate sa tom osobom putem interneta i to besplatno? Da li ste zeleli da razgovarate sa vise njih u isto vreme? Sve je to sada moguce sa skypecastom. Dovoljno je da instalirate basplatni program za razgovor putem internata na svoj kompjuter - Skype. Nakon sto organizujemo zajednicki razgovor svih osoba koje su zainteresovane za ovakvu komunikaciju i imaju instaliran ovaj program, pojavice se obavestenje o tacnom pocetku ovog virtuelnog desavanja i njegovoj temi. Da biste se pridruzili, bice dovoljno da kliknete na to obavestenje. O ovome cete uskoro citati vise.

6. Postavljena je nova anketa.
Pomozite nam da odredimo tip novog sadrzaja koji zelite da uvedemo na Mrezu.

7. Pretraga galerije.
Kao sto ste do sada mogli da pretrazujete dela u okviru glavnih stranica sajta, ili postove na forumu, sada mozete isto da cinite i sa galerijom.

8. RSS feed galerije.
Ukoliko ne mozete da zivite bez sindikacije i na ovaj nacin pratite sadrzaj Mreze, ovo je jos jedna novina koja ce Vam sada olaksati da budete u toku sa vizuelnim sadrzajem.

9. Geomapa posetilaca.
Pogledajte odakle dolaze posetioci Mreze na veoma ilustrativan nacin. Mapa sveta sa tackama koje oznacavaju posetioce.

10. Nove kategorije dela.
- Recenzije i prikazi filmova
- Recenzije i prikazi knjiga
- Putopisi

11. Nove fotografije saradnika
Dodali smo jos neke od saradnika na stranicu "O Mrezi" sa njihovim fotografijama.


Nadamo se da cete uzivati.

Srdacan pozdrav,

Tihomir Stojanovic
autor i koordinator

"Mreza Kreativnih Ljudi"
Web: www.creemaginet.com
tel. + 381 / 11 / 2782 - 490
GSM: + 381 / 63 / 82 - 44 - 873
Skype: tihomirs
Google talk: mrezakreativnihljudi
RSS feed prve stranice: http://www.creemaginet.com/sajt/rss.xml

Comments

Popular posts from this blog

Koje formatiranje izabrati za eksterni hard disk i koja je realna USB 3.0 brzina?

Nisam ni slutio šta me čeka nakon što sam kupio novi eksterni hard disk 2TB WD Elements Portable. Naime, do sada sam koristio sličan uređaj iste firme od 1TB, ali nikada nisam obratio pažnju na formatiranje (FAT32) niti sam iskreno znao nešto više o tome. Disk je radio na svim platformama i ja sam mislio da to uglavnom tako i treba da bude. 
Prikačio sam novi hard formatiran po NTFS standardu i shvatio da ne mogu da ga koristim na Macu. Nisam se previše uzbuđivao pošto sam znao da je OS X specifičan. Linux mint je prepoznao uređaj, ali sam se iznenadio brzinom prenosa podataka. Godinama sam na raznim mestima čitao o tome kako je USB 3.0 neverovatno brži od USB 2.0 standarda i očekivao sam da sve poleti. 
Konsultovao sam se oko ovih problema sa prijateljem koji mi je predložio da probam različita formairanja i da ponekad proizvođači pogrešno označe portove pa je ovaj uređaj možda prikačen na stariji standard. Na žalost i nakon svog eksperimentisanja rezultati su bili isti. 
Počeo sam …

Želite li da osvojite Toshiba Folio 100 tablet računar? - priključite se online konkursu

Želite li da osvojite Toshiba Folio 100 tablet računar?
Priključite se online konkursu povodom 25-godiisnjice od trenutka kada je kompanija Toshiba kreirala prvi laptop Postanite fan "Toshiba Srbija" stranice na Facebook-uIspod ovog posta putem forma za komentare napišitepriču u 300 reči o svom prvom iskustvu sa kompjuterom, ili laptopom do 01. decembra 2010. godine Potpišite se ispod teksta i ostavite svoj mail

Konkurs će biti održan u sledećih sedam zemalja: Bugarskoj, Hrvatskoj, Grčkoj, Izraelu, Rumuniji, Srbiji i Sloveniji. Korisnici koji žele da učestvuju treba da žive u navedenim zemljama. Prva nagrada za najbolju priču iz svake od zemalja je tablet računar Folio 100

25 priča iz svake zemlje će biti izabrano i uvršteno u regionalnu elektronsku knjigu koja će se naći nasajtu www.issuu.com


Evo i zvaničnog opisa uređaja Toshiba Folio 100:
Toshiba za prvoplasiranu priču poklanja Folio 100 koji će pobedniku ili pobednici omogućiti savršeno i jednostavno iskustvo u oblasti z…

Hemijski grejači stopala - planinarska oprema (test)

Više puta sam slušao, ali do skoro nisam imao priliku da probam hemijske grejače vrhova i celog stopala. Odlazak na Kopaonik je bila savršena prilika za test. Uzeo sam nekoliko grejača i spakovao ih u skijaški ranac. 

Hemijski grejači za vrhove stopala
Sedeli smo u kafiću pored staze zakopčane jakne, ušuškani u ćebad koja su nam obezbedili i pijuckali kafu. Posle pola sata mirovanja moja draga se uznemirila pošto je počela da oseća hladnoću, a i meni više nije bilo isto kao na početku. Izvadio sam pakovana hemijskih grejača za noge i na licu mesta smo se izuli i stavili ih u vrhove cipela. 
Grejače koji su na sebi sa donje strane imali samolepljivi deo koji služi da bi se održali na mestu prilikom pomeranja stopala (veoma slab lepak koji ne ostavlja tragove) postavio sam iznad uloška svojih cipela, a druge koji nisu imali ovakvu podlogu ispod uloška njenih cipela. Pošto reaguju u dodiru sa vazduhom, istog trena smo primetili razliku i nastavili da uživamo. 
Grejače nismo skinuli do po…