Skip to main content

Opstao sam cetiri godine


Dragi prijatelji,

Juce (7.4.2007.) je projekat Mreza Kreativnih Ljudi doziveo svoj 4 rodjendan.

Milica je napisala je na forumu da je Mreza postala "stvarnost".
Snezana iz Londona je primetila da je i kvantitet doneo kvalitet.

Ja sam licno zadovoljan ostvarenim i mislim da Mreza zaista jeste postala stvarnost u povezivanju ljudi, razmeni informacija, mogucnosti plasiranja svojih dela i projekata, umrezavanju sa drugim kreativcima, podsticajima, esperimentima, druzenju, spoju biznisa i kreativnosti i stalnom uvodjenju novih mogucnosti.

Zahvaljujem se Antonijevic Milanu na podrsci koju je pruzio kao pravi prijatelj, osoba velikog srca, energije, vere i naravno kao strucnjak programer.

Zahvaljujem se svojm najuzem krugu saradnicka, Radmili Stojanovic koja je preuzela ljudske resurse i organizaciju dopisnika i fotoreportera, Starcevic Nebojsi, Zivkovic Nataliji, Vitas Milici, Mirosavljevic Vladimiru, Blazevic Aleksandri, Marinkovic Goranu, Malkovic Luki i svim dopisnicima i fotoreporterima od kojih ce se najvredniji i oni koji su se najvise posvetili projektu uskoro naci na stranici "O Mrezi".

Zahvaljujem se i svim ucesnicima foruma koji svojim idejama, temama, druzenjem i celokupnom komunikacijom cine nasu zajednicu posebnom.
Zahvaljujem se svim osobama koje su svojim delima pokazale da kreativaca ima u svim disciplinama i da i dalje postoje nove i sveze ideje koje kipte na sve strane.
Hvala svim posetiocima zato sto sire ideju dalje i daju nam podsticaj da svakog dana budemo bolji.

Hvala Ristic Dariu sto nam je izasao u susret i ustupio server Ehost-a bez koga bismo znatno teze funkcionisali. Hvala Axelfoto-u na vrhunskoj opremi koja je obezbedila dobar deo vizuelnog materijala Mreze, Narodnom univerzitetu Bozidar Adzija na finansijskoj podrsci, stampariji Byzart na odlicnim vizit kartama i drugom stampanom materijalu, medijskim sponzorima radiju Ozone, K-013 i Chillout portalu.

Ovom prilikom bih najavio da ce posle otvaranja kategorije "Recenzije i prikazi filmova" uskoro uslediti ista kategorija za knjige na osnovu Vasih mnogobrojnih predloga, a u planu je uvodjenje muzike i video snimaka.

Hvala mojoj porodici, devojci i krugu prijatelja. Hvala Vam svima sto cinite moj san javom!

Srecan Vam uskrs!

Tihomir Stojanovic
autor i koordinator

"Mreza Kreativnih Ljudi"
Web: www.creemaginet.com
tel. + 381 / 11 / 2782 - 490
GSM: + 381 / 63 / 82 - 44 - 873
Skype: tihomirs
Google talk: mrezakreativnihljudi

Comments

Popular posts from this blog

Koje formatiranje izabrati za eksterni hard disk i koja je realna USB 3.0 brzina?

Nisam ni slutio šta me čeka nakon što sam kupio novi eksterni hard disk 2TB WD Elements Portable. Naime, do sada sam koristio sličan uređaj iste firme od 1TB, ali nikada nisam obratio pažnju na formatiranje (FAT32) niti sam iskreno znao nešto više o tome. Disk je radio na svim platformama i ja sam mislio da to uglavnom tako i treba da bude. 
Prikačio sam novi hard formatiran po NTFS standardu i shvatio da ne mogu da ga koristim na Macu. Nisam se previše uzbuđivao pošto sam znao da je OS X specifičan. Linux mint je prepoznao uređaj, ali sam se iznenadio brzinom prenosa podataka. Godinama sam na raznim mestima čitao o tome kako je USB 3.0 neverovatno brži od USB 2.0 standarda i očekivao sam da sve poleti. 
Konsultovao sam se oko ovih problema sa prijateljem koji mi je predložio da probam različita formairanja i da ponekad proizvođači pogrešno označe portove pa je ovaj uređaj možda prikačen na stariji standard. Na žalost i nakon svog eksperimentisanja rezultati su bili isti. 
Počeo sam …

#Ebanking iz vikendice

Sedim u vikendici i pišem blog. Broadband internet je tu. 
Prilikom dolaska, svratili smo do prodavnice da kupimo hranu i naši telefoni su se automatski priključili na wi-fi preko Instabridge aplikacije.
Signal mobilne telefonije u sobi nije sjajan pa sam telefon prebacio na airplane mode, a nakon toga ponovo uključio wi-fi. Više mi smeta kada nema interneta nego signala mobilne telefonije. Sve je prešlo online i sve funkcioniše ako postoji dobra veza.
Vatra u smederevcu pucka, a ručak se krčka. 
Već godinama unazad, slušam o temama kao što su #ePoslovanje, #eBankarstvo i elektronski potpis (sertifikat).  Kada sam pre oko nedelju dana dobio poziv od Societe Generale banke da prisustvujem događaju u okviru koga će predstaviti najnoviji sistem za online bankarstvo u Srbiji, preraspredio sam obaveze u kalendaru i sa zadovoljstvom ovaj termin rezervisao za prezentaciju.
Kako je izgledao sam događaj pogledajte ovde, a ja ću vam ispričati šta je na mene ostavilo najveći utisak.

Voditel…

Samsung Xcover 550H - mobini telefon otporan na vodu i prašinu

Nakon oko pet godina korišćenja telefona Samsung Xcover 2 C3350 koji me je odlično služio (i dalje radi kao da je nov), rešio sam da potražim drugi telefon sličnih karakteristika koji će biti više u skladu sa potrebama vremena u kome živimo. Razmatrao sam sledeće modele: 
Samsung B2100 XplorerSamsung Xcover 271 i CAT B25 Poošto su prva dva odavno prestala da se proizvode, posmatrao sam oglase za polovne telefone na internetu. Uglavnom sam nailazio na aparate koji su godinama korišćeni na terenu i o kojima se nije previše vodilo računa. Bili su izudarani, izgrebani, prljavi i ponekad bez maske koja zatvara priključke za USB odnosno slušalice. Ipak, činjenica da i dalje rade bila je dobra potvrda kvaliteta ovih namenskih telefona. 
CAT B25 je među njima možda i najizdržljiviji telefon, ali je najsiromašniji što se tiče funkcija. Nije bilo razloga da uzimam nov uređaj pored postojećeg C3350 pa sam se fokusirao na Samsung 550H pošto je on praktično njegov naslednik iz 2017. godine. 
Pronaš…