01/02/2007

Izložba slika i crteza Nevene Radojčić

Žak me je zamolio da postavim ovo obaveštenje. To je njegova devojka, slikarka.
Kliknite na pozivnicu da biste je uvećali.Galerija restorana "Casa d'Italia"
1300 kaplara 2, Beograd
Ponedeljak 5. februar 2007. u 20 h

Galerija restorana "Casa d'Italia" poziva Vas da u ponedeljak 5. februara 2007. u 20 h prisustvujete otvaranju samostalne izložbe slika i crteža Nevene Radojčić. Izložba će biti otvorena do 5. marta 2007.

Nevena Radojčić je rođena 08.09.1985. godine. Student je četvrte godine Fakulteta Primenjenih Umetnosti u Beogradu na odseku zidnog slikarstva. Izlagala je na više grupnih izložbi u Beogradu, Nišu i Golubcu. Prvu samostalnu izložbu imala je u Novom Sadu juna 2006. godine
.
Nevena Radojčić, slikar mlađe generacije, predstavlja se kao umetnik raznovrsnog interesovanja. Na prvi pogled heterogeno, međutim, sve je protkano jednim prepoznatljivim senzibilitetom. Mladom slikaru je dozvoljeno da traga, istražuje i u umetnosti pomera granice mogućeg.
Uprkos racionalne palete, kompozicione jednostavnosti, slike su koloristički zvonke i pobuđuju emocije kod gledaoca; sve se rađa iz spoja intelektualnog i emocionalnog . Nevena zaustavlja trenutak ljudske lepote, silazi ispod površine predmeta, dotiče suštinu i prirodu čini lepšom.

Miroslav Lazović, profesor Fakulteta Primenjenih Umetnosti u Beogradu

No comments:

Post a Comment

Ukoliko vam se svidja ovaj blog

Prepisite se na newsletter ili preuzimete feed bloga za vas citac.
Upisite vas E-mail: