Skip to main content

Biznis plan - takmičenje

Republička agencija za razvoj MSP organizuje takmičenje - rok za prijavu 28.02.2007.


ŠPANSKA AGENCIJA ZA MEĐUNARODNU SARADNJU
I
REPUBLIČKA AGENCIJA ZA RAZVOJ MALIH I SREDNJIH PREDUZEĆA I PREDUZETNIŠTVA

Pozivaju sve zainteresovane mlade preduzetnike i žene preduzetnike sa teritorije Srbije da se prijave za

TAKMIČENJE U PISANJU BIZNIS PLANA

Takmičari koji ispunjavaju uslove za učešće na takmičenju su:

- mladi preduzetnici (do 35 godina starosti)
- žene preduzetnici

U obe grupe takmičara, u obzir dolaze potencijalni preduzetnici, kao i preduzetnici koji ne posluju duže od jedne godine.

Takmičari u prijavi treba ukratko da opišu biznis ideju.

Svi prijavljeni će imati mogućnost da kroz posebne radionice budu obučeni za izradu biznis plana.

Na kraju takmičenja po jednog pobednika iz obe grupe preduzetnika očekuje novčana nagrada.

Kandidati koji ispunjavaju uslove za učešće na takmičenju, učestvovaće u radionicama za izradu biznis plana. Nakon radionica, takmičari će pristupiti izradi biznis plana, koje će zatim razmatrati komisija koju čine predstavnici Republičke agencije za razvoj malih i srednjih preduzeća i Španske agencije za međunarodnu saradnju.

Rok za podnošenje prijava je 28. februar 2007. godine. Prijave do predviđenog roka dostaviti na adresu:

Republička agencija za razvoj malih i srednjih preduzeća i preduzetništva
(Za takmičenje u pisanju biznis plana)
Topličin venac 19, 11000 Beograd

Web stranica takmičenja


Prijava za takmičenje NAJBOLJI BIZNIS PLAN

Za sve dodatne informacije molimo da se obratite Tatjani Potežici na telefon 011 2184 067.

Izvor: Republička agencija za razvoj MSP

Izvor: http://www.mysurfer.biz/vesti/takmicenje-u-pisanju-biznis-plana-1-246

Comments

 1. Hey! Videla sam ovu vest i, moram da priznam, ozbiljno razmisljala o tome. I odustala. Zato sto mi niko ne garantuje da neko drugi (recimo, iz komisije ili ekipe ljudi koja dodje u dodir sa projetkom) ukrasti ideju.
  Moji prijatelji (preduzetnici) imaju losa iskustva sa javnim konkursima i projektima.
  Steta. Svi gubimo tako!
  Pitanje: da li u toj aplikaciji postoji nekakva klauzula o zastiti podataka?

  ReplyDelete
 2. Zdravo miss cybernaut :)

  Zaista ne znam nista detaljnije oko toga, ali se mozes obratiti na ovaj mail koji sluzi za prijavu planova:
  tatjana.potezica@sme.sr.gov.yu

  Takodje na njihovom sajtu mozes naci i deo za pravnu pomoc: http://www.sme.sr.gov.yu/PravnaPomoc.htm

  "PREDUZETNICI PITAJU
  AGENCIJA ODGOVARA

  Info telefoni Agencije 011/639-124 i 3346-351 otvoreni su za pitanja preduzetnika i onih koji to nameravaju da postanu. Pitanja mozete poslati i na e-mail Agencije office@sme.sr.gov.yu"

  Ovo je ukratko.

  Slazem se sa tobom i mislim da prvo treba zastititi autorska prava, pa sa kopijom tog dokumenta poslati prijavu. U svakom slucaju, vredi raspitati se i videti da li nude, a siguran sam da nude neku vrstu zastite podataka, inace bi bilo apsolutno apsurdno.

  Javi svoje utiske i ovu korisnu informaciju ako se budes raspitivala i ako budes ucestvovala :)
  Pozdrav!

  ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Koje formatiranje izabrati za eksterni hard disk i koja je realna USB 3.0 brzina?

Nisam ni slutio šta me čeka nakon što sam kupio novi eksterni hard disk 2TB WD Elements Portable. Naime, do sada sam koristio sličan uređaj iste firme od 1TB, ali nikada nisam obratio pažnju na formatiranje (FAT32) niti sam iskreno znao nešto više o tome. Disk je radio na svim platformama i ja sam mislio da to uglavnom tako i treba da bude. 
Prikačio sam novi hard formatiran po NTFS standardu i shvatio da ne mogu da ga koristim na Macu. Nisam se previše uzbuđivao pošto sam znao da je OS X specifičan. Linux mint je prepoznao uređaj, ali sam se iznenadio brzinom prenosa podataka. Godinama sam na raznim mestima čitao o tome kako je USB 3.0 neverovatno brži od USB 2.0 standarda i očekivao sam da sve poleti. 
Konsultovao sam se oko ovih problema sa prijateljem koji mi je predložio da probam različita formairanja i da ponekad proizvođači pogrešno označe portove pa je ovaj uređaj možda prikačen na stariji standard. Na žalost i nakon svog eksperimentisanja rezultati su bili isti. 
Počeo sam …

#Ebanking iz vikendice

Sedim u vikendici i pišem blog. Broadband internet je tu. 
Prilikom dolaska, svratili smo do prodavnice da kupimo hranu i naši telefoni su se automatski priključili na wi-fi preko Instabridge aplikacije.
Signal mobilne telefonije u sobi nije sjajan pa sam telefon prebacio na airplane mode, a nakon toga ponovo uključio wi-fi. Više mi smeta kada nema interneta nego signala mobilne telefonije. Sve je prešlo online i sve funkcioniše ako postoji dobra veza.
Vatra u smederevcu pucka, a ručak se krčka. 
Već godinama unazad, slušam o temama kao što su #ePoslovanje, #eBankarstvo i elektronski potpis (sertifikat).  Kada sam pre oko nedelju dana dobio poziv od Societe Generale banke da prisustvujem događaju u okviru koga će predstaviti najnoviji sistem za online bankarstvo u Srbiji, preraspredio sam obaveze u kalendaru i sa zadovoljstvom ovaj termin rezervisao za prezentaciju.
Kako je izgledao sam događaj pogledajte ovde, a ja ću vam ispričati šta je na mene ostavilo najveći utisak.

Voditel…

Samsung Xcover 550H - mobini telefon otporan na vodu i prašinu

Nakon oko pet godina korišćenja telefona Samsung Xcover 2 C3350 koji me je odlično služio (i dalje radi kao da je nov), rešio sam da potražim drugi telefon sličnih karakteristika koji će biti više u skladu sa potrebama vremena u kome živimo. Razmatrao sam sledeće modele: 
Samsung B2100 XplorerSamsung Xcover 271 i CAT B25 Poošto su prva dva odavno prestala da se proizvode, posmatrao sam oglase za polovne telefone na internetu. Uglavnom sam nailazio na aparate koji su godinama korišćeni na terenu i o kojima se nije previše vodilo računa. Bili su izudarani, izgrebani, prljavi i ponekad bez maske koja zatvara priključke za USB odnosno slušalice. Ipak, činjenica da i dalje rade bila je dobra potvrda kvaliteta ovih namenskih telefona. 
CAT B25 je među njima možda i najizdržljiviji telefon, ali je najsiromašniji što se tiče funkcija. Nije bilo razloga da uzimam nov uređaj pored postojećeg C3350 pa sam se fokusirao na Samsung 550H pošto je on praktično njegov naslednik iz 2017. godine. 
Pronaš…