Skip to main content

Biznis plan - takmičenje

Republička agencija za razvoj MSP organizuje takmičenje - rok za prijavu 28.02.2007.


ŠPANSKA AGENCIJA ZA MEĐUNARODNU SARADNJU
I
REPUBLIČKA AGENCIJA ZA RAZVOJ MALIH I SREDNJIH PREDUZEĆA I PREDUZETNIŠTVA

Pozivaju sve zainteresovane mlade preduzetnike i žene preduzetnike sa teritorije Srbije da se prijave za

TAKMIČENJE U PISANJU BIZNIS PLANA

Takmičari koji ispunjavaju uslove za učešće na takmičenju su:

- mladi preduzetnici (do 35 godina starosti)
- žene preduzetnici

U obe grupe takmičara, u obzir dolaze potencijalni preduzetnici, kao i preduzetnici koji ne posluju duže od jedne godine.

Takmičari u prijavi treba ukratko da opišu biznis ideju.

Svi prijavljeni će imati mogućnost da kroz posebne radionice budu obučeni za izradu biznis plana.

Na kraju takmičenja po jednog pobednika iz obe grupe preduzetnika očekuje novčana nagrada.

Kandidati koji ispunjavaju uslove za učešće na takmičenju, učestvovaće u radionicama za izradu biznis plana. Nakon radionica, takmičari će pristupiti izradi biznis plana, koje će zatim razmatrati komisija koju čine predstavnici Republičke agencije za razvoj malih i srednjih preduzeća i Španske agencije za međunarodnu saradnju.

Rok za podnošenje prijava je 28. februar 2007. godine. Prijave do predviđenog roka dostaviti na adresu:

Republička agencija za razvoj malih i srednjih preduzeća i preduzetništva
(Za takmičenje u pisanju biznis plana)
Topličin venac 19, 11000 Beograd

Web stranica takmičenja


Prijava za takmičenje NAJBOLJI BIZNIS PLAN

Za sve dodatne informacije molimo da se obratite Tatjani Potežici na telefon 011 2184 067.

Izvor: Republička agencija za razvoj MSP

Izvor: http://www.mysurfer.biz/vesti/takmicenje-u-pisanju-biznis-plana-1-246

Comments

 1. Hey! Videla sam ovu vest i, moram da priznam, ozbiljno razmisljala o tome. I odustala. Zato sto mi niko ne garantuje da neko drugi (recimo, iz komisije ili ekipe ljudi koja dodje u dodir sa projetkom) ukrasti ideju.
  Moji prijatelji (preduzetnici) imaju losa iskustva sa javnim konkursima i projektima.
  Steta. Svi gubimo tako!
  Pitanje: da li u toj aplikaciji postoji nekakva klauzula o zastiti podataka?

  ReplyDelete
 2. Zdravo miss cybernaut :)

  Zaista ne znam nista detaljnije oko toga, ali se mozes obratiti na ovaj mail koji sluzi za prijavu planova:
  tatjana.potezica@sme.sr.gov.yu

  Takodje na njihovom sajtu mozes naci i deo za pravnu pomoc: http://www.sme.sr.gov.yu/PravnaPomoc.htm

  "PREDUZETNICI PITAJU
  AGENCIJA ODGOVARA

  Info telefoni Agencije 011/639-124 i 3346-351 otvoreni su za pitanja preduzetnika i onih koji to nameravaju da postanu. Pitanja mozete poslati i na e-mail Agencije office@sme.sr.gov.yu"

  Ovo je ukratko.

  Slazem se sa tobom i mislim da prvo treba zastititi autorska prava, pa sa kopijom tog dokumenta poslati prijavu. U svakom slucaju, vredi raspitati se i videti da li nude, a siguran sam da nude neku vrstu zastite podataka, inace bi bilo apsolutno apsurdno.

  Javi svoje utiske i ovu korisnu informaciju ako se budes raspitivala i ako budes ucestvovala :)
  Pozdrav!

  ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

#Ebanking iz vikendice

Sedim u vikendici i pišem blog. Broadband internet je tu. 
Prilikom dolaska, svratili smo do prodavnice da kupimo hranu i naši telefoni su se automatski priključili na wi-fi preko Instabridge aplikacije.
Signal mobilne telefonije u sobi nije sjajan pa sam telefon prebacio na airplane mode, a nakon toga ponovo uključio wi-fi. Više mi smeta kada nema interneta nego signala mobilne telefonije. Sve je prešlo online i sve funkcioniše ako postoji dobra veza.
Vatra u smederevcu pucka, a ručak se krčka. 
Već godinama unazad, slušam o temama kao što su #ePoslovanje, #eBankarstvo i elektronski potpis (sertifikat).  Kada sam pre oko nedelju dana dobio poziv od Societe Generale banke da prisustvujem događaju u okviru koga će predstaviti najnoviji sistem za online bankarstvo u Srbiji, preraspredio sam obaveze u kalendaru i sa zadovoljstvom ovaj termin rezervisao za prezentaciju.
Kako je izgledao sam događaj pogledajte ovde, a ja ću vam ispričati šta je na mene ostavilo najveći utisak.

Voditel…

Wire - servis za razmenu poruka, pozive i video komunikaciju

Wire je kako na njihovom sajtu kažu "secure messenger". I ako se u Srbiji i na Balkanu najčešće koriste Viber, FB messenger i WhatsUp, mislim da vredi posvetiti par minuta ovom servisu. 
Wire finkcioniše kao desktop, mobilna i web aplikacija i radi na svim glavnim platformama kao što su Linux, macOS, Windows, Android, iOS. Omogućava razmenu poruka, audio i video pozive, slanje najrazličitijih fajlova, trenutne lokacije i td. Pošto je sve navedeno do sada već uobičajeno evo kratkih beleški o njegovim predostima:  Preko sajta https://wire.com/ možete otvoriti nalog koristeći mail adresu. Na ovaj način ne morate da koristite broj vaše SIM karticeNakon otvaranja naloga definišete unikatan nadimak koji ne mora biti isti kao vaše ime i prezime pa na ovaj način dodatno čuvate svoju privatnost i možete se povezati samo sa odabranim osobama koje znaju kako on glasi Sve privilegije mobilne aplikacije su nakon instaliaranja isključene. Ovo je dobro zato što na primer možete sačuvati lis…

Ћирилица - писмо које сам заборавио

Када сам пре пар година открио ћирилицу на мобилном телефону,  било је то велико откриће за мене. Почео сам да шаљем смс поруке пријатељима, постављам статусе на друштвеним мрежама и одговарам на мејлове користећи наше писмо. Скоро сви су реаговали на исти начин. Питали су ме зачуђено откуд то да одједном користим ћирилицу и зашто?  
Пре 12 година, када сам покренуо Мрежу Креативних Људи, користио сам латиницу. Више људи ми је сугерисало да не би било лоше да постоји и ћирилична верзија сајта. У том тренутку нисам имао довољно знања, одговарајућу технологију и времена да се бавим таквим прилагођавањем.

12 година касније, Гугл подржава "Gesture typing" у оквиру оперативног система Андроид и постоји речник термина на српском језику који вам сугерише остатак речи коју сте управо почели да куцате. Оно што је веома битно јесте то да када изаберете српски језик не можете да добијете као на компјутеру латиницу са нашим словима. У том тренутку сам схватио да други имају знатно већу…