07/12/2006

Da bi covek bio uspesan

Da bi covek bio uspesan, potrebno je da komunicira sa drugim ljudima. Cak i samotnjaci stvaraoci, povremeno moraju svoje delo da iznesu drugima i predstave ga.


Dosta sam se u poslednje vreme ogradjivao i cak i ako sam bio u medijima, vidjao se i pricao sa raznim ljudima, nekako sam dobio zelju za dubljim i smislenijim razgovorima. Zelju da se posle toga oseca nesto konkretno pa makar to bilo i ono "E, sto sam se lepo proveo veceras".

Jedno vreme mi je stizala zaista enormna kolicina mailova. Shvatio sam da vise nije stvar do toga sto svi zele nesto da me pitaju, da uspostave kontakt, vec do sistema. Kreirao sam takav sistem koji je vukao ljude da se na taj nacin izraze, da potraze odgovor na drugoj strani.

Onda sam promenio pogled, sagledao sadasnje stanje i promenio ga. Trebalo je vremena u prelaznoj fazi, ali sam uspeo da sagradim takvu strukturu koja filtrira srz i iznosi samo najbitnije. Veoma sam zadovoljan zbog toga.


Nekome ce ovo izgledati kao cisto filozofiranje i praznjenje sto delimicno i jeste, ali to su neke od misli koje su zaista unele dobra otkrica, mudrosti i primenljiva znanja u moj zivot i rad Mreze.

Inace, posle one emisije o blogovima na RTS 2 i pitanja novinara izkristalisao sam da mi blog u velikoj meri sluzi i kao licni podsetnik. Vazni dogadjaji, misli i oseanja ostaju tu i za mene.


Porodica, prijatelji i ljubav su najvazniji da bi covek bio uspesan.

No comments:

Post a Comment

Ukoliko vam se svidja ovaj blog

Prepisite se na newsletter ili preuzimete feed bloga za vas citac.
Upisite vas E-mail: