Skip to main content

Creemaginet INFO 41

Mreza Kreativnih Ljudi

Dragi prijatelji/ce i saradnici/ce,

Sada mozete pogledati na sajtu "Mreza Kreativnih Ljudi".


Objava dela:

Clanci:

Lela Mirkovic
- Prvi Efes bluz festival u SKC-u
- Izlozba u Francuskom kulturnom centru
- Al Di Meola u Domu sindikata
- Beograd na glavnoj strani engleske Vikipedije
- Beogradski psihoanaliticari o beogradskoj deci
- Sedefasti slikari iz Beograda

Veroljub Milosevic
- Okrugli sto - izvestavanje o zdravstvu i farmaciji - propraceno fotografijama


Vladimir Mirosavljevic
- Analogna digitalija vs Digitalna analogija 1.4
- Razgovori o anarhizmu bez anarhizma
- Prvi decembar - dan za sidu
- Razlicitosti bez kompromisa


Fotoreporteri:

Mitar Gavric
- Godisnja izlozba Foto kluba Beograd


Predstavljanje projekata:

- Startup Show Beograd 2006 / 2007
- Anti trafficking action - predlog saradnje

Pojedini konkursi i desavanja:

- Konkurs za program malih donacija 2007 Svetske banke
- Radionica za dokumentarni film
- Design our new logo


Novosti:

U toku je prijava za Ziskulturu - kreativnu radionicu skulptura od zica. Rad radionice mozete pratiti putem ove stranice. Izlozene su prve dve galerije, a u cetvrtak dolazi novinar magazina Lisa sa fotoreporterom kako bi napisao clanak. Izdvojen je i poseban feed za ovaj deo sajta.

Mreza je gostovala i na Tv Art 17. 11. 2006. kao i na drugom programu RTS-a 21. 11. 2006. povodom fenomena blogovanja, interneta i projekata koji se odvijaju putem njega.

Mreza je premestena na novi hosting. Zahvaljujem se hosting provajderu Ehost na test periodu i sadasnjem hostingu. Dario, hvala ti sto podrzavas projekat i njegov dalji razvoj.

Prijava na Mrezni info (informacije o konkursima i desavanjima stizu na Vas mail u vidu jedne poruke sa naslovima i kratkim pregledom teksta) je sada jos laksa. Postavljene su forme za prijavu na sve glavne stranice sajta. Dovoljno je uneti Vas mail i pritisnuti dugme "Prijava".

Sada sami mozete postavljati informacije o konkursima, desavanjima i ponudi poslova. Nakon sto se registrujete, i zatim ulogujete, nacicete link "create content" u gornjem levom uglu menija.

Pitanje meseca: Veza kreativnosti i dusevne nestabilnosti - samo mit i fraza, ili istina? (Predlozila Natalija Zivkovic Vukadinovic). Procitajte sta su kreativci do sada odgovorili, i posaljite svoj odgovor, ili ga sami postavite kao komentar na clanak (za ovu opciju je potrebno predhodno se registrovati).

Nova anketa koja ce nam pomoci da unapredimo projekat: Na sajt Mreze dolazim zbog...

Od sada na svim glavnim stranicama mozete pogledati i preuzeti baner Mreze za Vasu web prezentaciju.
Trenutna vremenska prognoza je postavljena na sve glavne stranice uz link ka prognozi za naradnih 10 dana.

Postavlena je direktna sindikacija za sledece servise: Google reader, Yahoo, Technorati, Netvibes. Mozete je pronaci u gornjem desnom uglu. Dovoljno je kliknuti na dugmice i zatim se ulogovati na neki od ponudjenih servisa i bicete prepisani na feed Mreze.

Pozivaju se svi iz oblasti nauke da se jave sa svojim radovima i naravno predlozima kako bi se i ova disciplina u vecoj meri nasla na Mrezi.

Posebno su izdvojeni feedovi za desavanja i konkurse.

Medijsko sponzorstvo izlozbe Razlicitosti.

U okviru "Konkursa", "Desavanja" i mailing liste podprojekta "Mrezni info" - poslat je veliki broj konkursa, seminara, obavestenja o desavanjima i sl.

U okviru podprojekta "TOP 100 kreativnih" mozete pogledati novoprijavljene prezentacije.

U okviru "Baze potencijalnih saradnika" prijavile su se nove osobe (222). Baza je i dalje otvorena i slobodno se mozete registrovati.Forum:

Omoguceno je registrovanje na forumu bez popunjavanja dodatnog upitnika i sam korisnik nakon sto klikne na aktivacioni link u poruci, obezbedjuje aktivaciju svog naloga. Uzivajte doki traje.

Nakon sto se registruje 1000 CLANOVA nastupice "OGRANICEN PRISTUP FORUMU". Sta to znaci? To znaci da ce postojati lista cekanja. Svakog meseca ce se brisati nekativni nalozi i dodavati ljudi sa liste cekanja cime ce se dobiti 1000 AKTIVNIH CLANOVA na cemu bi mnogi forumi pozavideli.Do sada je sajt gledan iz sledecih zemalja:
Japan, Isrel, Canada, United Kingdom, Germany, Denm ark, USA, Norway, Switzerland, Seychelles, France, Netherlands, Austria, Sweden, Malta, Mexico, Burkina Faso, Chile, Greece, Italy, Turkey, Chech Republic, Belgium, Poland, Luxembourg, Australia, Slovenia, Hungary, Croatia, Macedonia, Bulgaria, Serbia & Montenegro, Bosnia, and Herzegovina, Romania, Samoa, Portugal, Corea, Singapure, Estonia, Rusian federation, Tonga, Saudi Arabi, Lithuania, Peru, New Zeland, Latvia, Taiwan, Finland, Columbia, Dominican Republic, United Arab Emirates, Iran, Niue, Ukraine, Slovak Republic,Cyprus, Tuvalu, Indonesia, Argentina, Georgia, Peru, Morocco, Sri Lanka, Togo, Cocos (Keeling) Islands.


Akcije u toku:

1. Objava dela na sajtu.
2. Razmene linkova.
3. Obavestite nas o Vasem dogadjaju.
4. Baza potencijalnih saradnika.
5. Reklama putem sponzorstva projekta.
6. Top 100 kreativnih sajtova.
7. Medijsko sponzorstvo.
8. Predstavljanje projekata.
9. Forum je i dalje otvoren za slobodno registrovanje.
10. Ponuda poslova.
11. Baza tekstova o kreativnosti.
12. Pitanje meseca.
13. Mrezni info.
14. Vasa stranica na internetu.
15. Newsletter. Trenutno preko 5600 clanova.


Hvala Vam na interesovanju i ucestvovanju u radu Mreze.

Pozdrav i zelim Vam uspesan dan!

Tihomir Stojanovic
autor i koordinator

"Mreza Kreativnih Ljudi"
Web: www.creemaginet.com
tel. + 381 / 11 / 2782 - 490
GSM: + 381 / 63 / 82 - 44 - 873
+ 381 / 64 / 511 - 89 - 55
Skype: tihomirs
Google talk: mrezakreativnihljudi


Comments

Popular posts from this blog

Koje formatiranje izabrati za eksterni hard disk i koja je realna USB 3.0 brzina?

Nisam ni slutio šta me čeka nakon što sam kupio novi eksterni hard disk 2TB WD Elements Portable. Naime, do sada sam koristio sličan uređaj iste firme od 1TB, ali nikada nisam obratio pažnju na formatiranje (FAT32) niti sam iskreno znao nešto više o tome. Disk je radio na svim platformama i ja sam mislio da to uglavnom tako i treba da bude. 
Prikačio sam novi hard formatiran po NTFS standardu i shvatio da ne mogu da ga koristim na Macu. Nisam se previše uzbuđivao pošto sam znao da je OS X specifičan. Linux mint je prepoznao uređaj, ali sam se iznenadio brzinom prenosa podataka. Godinama sam na raznim mestima čitao o tome kako je USB 3.0 neverovatno brži od USB 2.0 standarda i očekivao sam da sve poleti. 
Konsultovao sam se oko ovih problema sa prijateljem koji mi je predložio da probam različita formairanja i da ponekad proizvođači pogrešno označe portove pa je ovaj uređaj možda prikačen na stariji standard. Na žalost i nakon svog eksperimentisanja rezultati su bili isti. 
Počeo sam …

#Ebanking iz vikendice

Sedim u vikendici i pišem blog. Broadband internet je tu. 
Prilikom dolaska, svratili smo do prodavnice da kupimo hranu i naši telefoni su se automatski priključili na wi-fi preko Instabridge aplikacije.
Signal mobilne telefonije u sobi nije sjajan pa sam telefon prebacio na airplane mode, a nakon toga ponovo uključio wi-fi. Više mi smeta kada nema interneta nego signala mobilne telefonije. Sve je prešlo online i sve funkcioniše ako postoji dobra veza.
Vatra u smederevcu pucka, a ručak se krčka. 
Već godinama unazad, slušam o temama kao što su #ePoslovanje, #eBankarstvo i elektronski potpis (sertifikat).  Kada sam pre oko nedelju dana dobio poziv od Societe Generale banke da prisustvujem događaju u okviru koga će predstaviti najnoviji sistem za online bankarstvo u Srbiji, preraspredio sam obaveze u kalendaru i sa zadovoljstvom ovaj termin rezervisao za prezentaciju.
Kako je izgledao sam događaj pogledajte ovde, a ja ću vam ispričati šta je na mene ostavilo najveći utisak.

Voditel…

Samsung Xcover 550H - mobini telefon otporan na vodu i prašinu

Nakon oko pet godina korišćenja telefona Samsung Xcover 2 C3350 koji me je odlično služio (i dalje radi kao da je nov), rešio sam da potražim drugi telefon sličnih karakteristika koji će biti više u skladu sa potrebama vremena u kome živimo. Razmatrao sam sledeće modele: 
Samsung B2100 XplorerSamsung Xcover 271 i CAT B25 Poošto su prva dva odavno prestala da se proizvode, posmatrao sam oglase za polovne telefone na internetu. Uglavnom sam nailazio na aparate koji su godinama korišćeni na terenu i o kojima se nije previše vodilo računa. Bili su izudarani, izgrebani, prljavi i ponekad bez maske koja zatvara priključke za USB odnosno slušalice. Ipak, činjenica da i dalje rade bila je dobra potvrda kvaliteta ovih namenskih telefona. 
CAT B25 je među njima možda i najizdržljiviji telefon, ali je najsiromašniji što se tiče funkcija. Nije bilo razloga da uzimam nov uređaj pored postojećeg C3350 pa sam se fokusirao na Samsung 550H pošto je on praktično njegov naslednik iz 2017. godine. 
Pronaš…