Skip to main content

Creemaginet INFO 41

Mreza Kreativnih Ljudi

Dragi prijatelji/ce i saradnici/ce,

Sada mozete pogledati na sajtu "Mreza Kreativnih Ljudi".


Objava dela:

Clanci:

Lela Mirkovic
- Prvi Efes bluz festival u SKC-u
- Izlozba u Francuskom kulturnom centru
- Al Di Meola u Domu sindikata
- Beograd na glavnoj strani engleske Vikipedije
- Beogradski psihoanaliticari o beogradskoj deci
- Sedefasti slikari iz Beograda

Veroljub Milosevic
- Okrugli sto - izvestavanje o zdravstvu i farmaciji - propraceno fotografijama


Vladimir Mirosavljevic
- Analogna digitalija vs Digitalna analogija 1.4
- Razgovori o anarhizmu bez anarhizma
- Prvi decembar - dan za sidu
- Razlicitosti bez kompromisa


Fotoreporteri:

Mitar Gavric
- Godisnja izlozba Foto kluba Beograd


Predstavljanje projekata:

- Startup Show Beograd 2006 / 2007
- Anti trafficking action - predlog saradnje

Pojedini konkursi i desavanja:

- Konkurs za program malih donacija 2007 Svetske banke
- Radionica za dokumentarni film
- Design our new logo


Novosti:

U toku je prijava za Ziskulturu - kreativnu radionicu skulptura od zica. Rad radionice mozete pratiti putem ove stranice. Izlozene su prve dve galerije, a u cetvrtak dolazi novinar magazina Lisa sa fotoreporterom kako bi napisao clanak. Izdvojen je i poseban feed za ovaj deo sajta.

Mreza je gostovala i na Tv Art 17. 11. 2006. kao i na drugom programu RTS-a 21. 11. 2006. povodom fenomena blogovanja, interneta i projekata koji se odvijaju putem njega.

Mreza je premestena na novi hosting. Zahvaljujem se hosting provajderu Ehost na test periodu i sadasnjem hostingu. Dario, hvala ti sto podrzavas projekat i njegov dalji razvoj.

Prijava na Mrezni info (informacije o konkursima i desavanjima stizu na Vas mail u vidu jedne poruke sa naslovima i kratkim pregledom teksta) je sada jos laksa. Postavljene su forme za prijavu na sve glavne stranice sajta. Dovoljno je uneti Vas mail i pritisnuti dugme "Prijava".

Sada sami mozete postavljati informacije o konkursima, desavanjima i ponudi poslova. Nakon sto se registrujete, i zatim ulogujete, nacicete link "create content" u gornjem levom uglu menija.

Pitanje meseca: Veza kreativnosti i dusevne nestabilnosti - samo mit i fraza, ili istina? (Predlozila Natalija Zivkovic Vukadinovic). Procitajte sta su kreativci do sada odgovorili, i posaljite svoj odgovor, ili ga sami postavite kao komentar na clanak (za ovu opciju je potrebno predhodno se registrovati).

Nova anketa koja ce nam pomoci da unapredimo projekat: Na sajt Mreze dolazim zbog...

Od sada na svim glavnim stranicama mozete pogledati i preuzeti baner Mreze za Vasu web prezentaciju.
Trenutna vremenska prognoza je postavljena na sve glavne stranice uz link ka prognozi za naradnih 10 dana.

Postavlena je direktna sindikacija za sledece servise: Google reader, Yahoo, Technorati, Netvibes. Mozete je pronaci u gornjem desnom uglu. Dovoljno je kliknuti na dugmice i zatim se ulogovati na neki od ponudjenih servisa i bicete prepisani na feed Mreze.

Pozivaju se svi iz oblasti nauke da se jave sa svojim radovima i naravno predlozima kako bi se i ova disciplina u vecoj meri nasla na Mrezi.

Posebno su izdvojeni feedovi za desavanja i konkurse.

Medijsko sponzorstvo izlozbe Razlicitosti.

U okviru "Konkursa", "Desavanja" i mailing liste podprojekta "Mrezni info" - poslat je veliki broj konkursa, seminara, obavestenja o desavanjima i sl.

U okviru podprojekta "TOP 100 kreativnih" mozete pogledati novoprijavljene prezentacije.

U okviru "Baze potencijalnih saradnika" prijavile su se nove osobe (222). Baza je i dalje otvorena i slobodno se mozete registrovati.Forum:

Omoguceno je registrovanje na forumu bez popunjavanja dodatnog upitnika i sam korisnik nakon sto klikne na aktivacioni link u poruci, obezbedjuje aktivaciju svog naloga. Uzivajte doki traje.

Nakon sto se registruje 1000 CLANOVA nastupice "OGRANICEN PRISTUP FORUMU". Sta to znaci? To znaci da ce postojati lista cekanja. Svakog meseca ce se brisati nekativni nalozi i dodavati ljudi sa liste cekanja cime ce se dobiti 1000 AKTIVNIH CLANOVA na cemu bi mnogi forumi pozavideli.Do sada je sajt gledan iz sledecih zemalja:
Japan, Isrel, Canada, United Kingdom, Germany, Denm ark, USA, Norway, Switzerland, Seychelles, France, Netherlands, Austria, Sweden, Malta, Mexico, Burkina Faso, Chile, Greece, Italy, Turkey, Chech Republic, Belgium, Poland, Luxembourg, Australia, Slovenia, Hungary, Croatia, Macedonia, Bulgaria, Serbia & Montenegro, Bosnia, and Herzegovina, Romania, Samoa, Portugal, Corea, Singapure, Estonia, Rusian federation, Tonga, Saudi Arabi, Lithuania, Peru, New Zeland, Latvia, Taiwan, Finland, Columbia, Dominican Republic, United Arab Emirates, Iran, Niue, Ukraine, Slovak Republic,Cyprus, Tuvalu, Indonesia, Argentina, Georgia, Peru, Morocco, Sri Lanka, Togo, Cocos (Keeling) Islands.


Akcije u toku:

1. Objava dela na sajtu.
2. Razmene linkova.
3. Obavestite nas o Vasem dogadjaju.
4. Baza potencijalnih saradnika.
5. Reklama putem sponzorstva projekta.
6. Top 100 kreativnih sajtova.
7. Medijsko sponzorstvo.
8. Predstavljanje projekata.
9. Forum je i dalje otvoren za slobodno registrovanje.
10. Ponuda poslova.
11. Baza tekstova o kreativnosti.
12. Pitanje meseca.
13. Mrezni info.
14. Vasa stranica na internetu.
15. Newsletter. Trenutno preko 5600 clanova.


Hvala Vam na interesovanju i ucestvovanju u radu Mreze.

Pozdrav i zelim Vam uspesan dan!

Tihomir Stojanovic
autor i koordinator

"Mreza Kreativnih Ljudi"
Web: www.creemaginet.com
tel. + 381 / 11 / 2782 - 490
GSM: + 381 / 63 / 82 - 44 - 873
+ 381 / 64 / 511 - 89 - 55
Skype: tihomirs
Google talk: mrezakreativnihljudi


Comments

Popular posts from this blog

Ћирилица - писмо које сам заборавио

Када сам пре пар година открио ћирилицу на мобилном телефону,  било је то велико откриће за мене. Почео сам да шаљем смс поруке пријатељима, постављам статусе на друштвеним мрежама и одговарам на мејлове користећи наше писмо. Скоро сви су реаговали на исти начин. Питали су ме зачуђено откуд то да одједном користим ћирилицу и зашто?  
Пре 12 година, када сам покренуо Мрежу Креативних Људи, користио сам латиницу. Више људи ми је сугерисало да не би било лоше да постоји и ћирилична верзија сајта. У том тренутку нисам имао довољно знања, одговарајућу технологију и времена да се бавим таквим прилагођавањем.

12 година касније, Гугл подржава "Gesture typing" у оквиру оперативног система Андроид и постоји речник термина на српском језику који вам сугерише остатак речи коју сте управо почели да куцате. Оно што је веома битно јесте то да када изаберете српски језик не можете да добијете као на компјутеру латиницу са нашим словима. У том тренутку сам схватио да други имају знатно већу…

Hemijski grejači stopala - planinarska oprema (test)

Više puta sam slušao, ali do skoro nisam imao priliku da probam hemijske grejače vrhova i celog stopala. Odlazak na Kopaonik je bila savršena prilika za test. Uzeo sam nekoliko grejača i spakovao ih u skijaški ranac. 

Hemijski grejači za vrhove stopala
Sedeli smo u kafiću pored staze zakopčane jakne, ušuškani u ćebad koja su nam obezbedili i pijuckali kafu. Posle pola sata mirovanja moja draga se uznemirila pošto je počela da oseća hladnoću, a i meni više nije bilo isto kao na početku. Izvadio sam pakovana hemijskih grejača za noge i na licu mesta smo se izuli i stavili ih u vrhove cipela. 
Grejače koji su na sebi sa donje strane imali samolepljivi deo koji služi da bi se održali na mestu prilikom pomeranja stopala (veoma slab lepak koji ne ostavlja tragove) postavio sam iznad uloška svojih cipela, a druge koji nisu imali ovakvu podlogu ispod uloška njenih cipela. Pošto reaguju u dodiru sa vazduhom, istog trena smo primetili razliku i nastavili da uživamo. 
Grejače nismo skinuli do po…

Cipele za planinarenje "Lowa Khumbu GTX" - planinarska oprema (test)

Pre nešto više od mesec dana uzeo sam planinarske cipele "Lowa Khumbu GTX". 
Pitao sam Danijela za savet. Želeo sam cipele koje su bolje od onih koje sam do sada koristio (Merrell) i koje će zadovoljiti moje potrebe: 
najčešće jednodnevno, ili vikend planinarenjeda budu ugodneda budu dublje od sadašnjih koje samo prelaze gležnjeve da dobro izoluju nogu od snega i hladnoće da budu vodonepropusneda budu jače, izdržljivije i da daju bolju potporu stopalu
Danijel mi je preporučio ovaj model. "Ispod" njih su klasične treking cipele koje su malo mekše, uvijaju se po dužini i nemaju neka od ovih svojstava. Iznad njih su bile profi cipele za visokogorstvo. 
Testirao sam ih tokom nekoliko planinarskih akcija (kiša, blato, kamen, zemlja, vlažan sneg, dobok sneg, putovanje autobusom, gradska šetnja) i ovo su moji utisci:  Izuzetno su ugodne. Nikada do sada nisam imao pravu tehničku cipelu napravljenju baš za planinarenje Stopalo i cela noga su stabilni, a petu pridržava zadnji…