Skip to main content

Creemaginet INFO 40

Dragi prijatelji/ce i saradnici/ce,

Sada mozete pogledati na sajtu "Mreza Kreativnih Ljudi".


Objava dela:


Clanci:

Milan M. Cirkovic
- Vremensko putovanje : teorija i praksa.
- Slucaj Pluton, ili mnogo vikeo ni oko cega.
Sena Todorovic


Marija Pantelic
- Jesmo razliciti, ali svi volimo knjige (povodom Sajma knjiga).
- Ko je kome uzvratio udarac? (povodom premijere filma Mi nismo andjeli 3).


Natalija Zivkovic Vukadinovic

- Ekstaza i fatamorgana u Hali 1 - Duran Duran na Beogradskom sajmu 17. oktobra 2006.

Kolumna:

Vladimir Mirosavljevic
- Digitalna analogija vs. Analogna digitalija 1.3

Fotoreporteri:

Mitar Gavric


Klasicna objava dela:
Aleksandra Radojicic - pesme
Aida Secic - pesme
Mirjana Markovic - pesme
Milica Vitas - pesme


Preporuka konkursa:U emisiji TV Metropolisa najavljana je zurka Mreze 11.11.2006. kao i na radiju Novosti. Prijavljeno je 600 osoba i time je zatvorena lista za ulaz.

Mreza je premestena na novi hosting. Prilikom otvaranja prve i drugih stranica, obavezno kliknite na dugme "Refresh" u Vasem web browser-u (citacu web stranica).

Promenjena je i adresa glavna RSS feed-a (kao i adrese za pojedinacne kategorije poput Konkursa, Desavanja...) i ona sada glasi: http://www.creemaginet.com/sajt/rss.xml

Prijavite se na Mrezni info koji je sada unapredjen i automatski cete svakog dana dobijati obavestenje o konkursima, i desavanjima objavljenim predhodnog dana u jednom zajednickom
mailu sa kratikm izvodom iz svakog posta.

U okviru "Konkursa", "Desavanja" i mailing liste podprojekta "Mrezni info" - poslat je veliki broj
konkursa, seminara, obavestenja o desavanjima i sl.


U okviru podprojekta "TOP 100 kreativnih" mozete pogledati novoprijavljene prezentacije.

U okviru "Baze potencijalnih saradnika" prijavili su se nove osobe. Baza je i dalje otvorena i slobodno se mozete registrovati.


Forum:

Omoguceno je registrovanje na forumu bez popunjavanja dodatnog upitnika i sam korisnik nakon sto klikne na aktivacioni link u poruci, obezbedjuje aktivaciju svog naloga.
Uzivajte doki traje.
Nakon sto se registruje 1000 CLANOVA nastupice "OGRANICEN PRISTUP FORUMU". Sta to znaci? To znaci da ce postojati lista cekanja. Svakog meseca ce se brisati nekativni nalozi i dodavati ljudi sa liste cekanja cime ce se dobiti 1000 AKTIVNIH CLANOVA na cemu bi mnogi forumi pozavideli.


Do sada je sajt gledan iz sledecih zemalja:
Japan, Isrel, Canada, United Kingdom, Germany, Denm ark, USA, Norway, Switzerland, Seychelles, France, Netherlands, Austria, Sweden, Malta, Mexico, Burkina Faso, Chile, Greece, Italy, Turkey, Chech Republic, Belgium, Poland, Luxembourg, Australia, Slovenia, Hungary, Croatia, Macedonia, Bulgaria, Serbia & Montenegro, Bosnia, and Herzegovina, Romania, Samoa, Portugal, Corea, Singapure, Estonia, Rusian federation, Tonga, Saudi Arabi, Lithuania, Peru, New Zeland, Latvia, Taiwan, Finland, Columbia, Dominican Republic, United Arab Emirates, Iran, Niue, Ukraine, Slovak Republic,Cyprus, Tuvalu, Indonesia, Argentina, Georgia, Peru,
Morocco, Sri Lanka, Togo, Cocos (Keeling) Islands.


Hvala Vam na interesovanju i ucestvovanju u radu Mreze.

Pozdrav i zelim
Vam uspesan dan!

Tihomir Stojanovic

autor i koordinator
"Mreza Kreativnih Ljudi"
Web: www.creemaginet.com
tel. + 381 / 11 / 2782 - 490
GSM: + 381 / 63 /
82 - 44 - 873
+ 381 / 64 / 511 - 89 - 55
Skype: tihomirs
Google talk: mrezakreativnihljudi

--

Sponzor:
Ziskultura-kreativna radionica skulptura od zica.

Comments

Popular posts from this blog

Koje formatiranje izabrati za eksterni hard disk i koja je realna USB 3.0 brzina?

Nisam ni slutio šta me čeka nakon što sam kupio novi eksterni hard disk 2TB WD Elements Portable. Naime, do sada sam koristio sličan uređaj iste firme od 1TB, ali nikada nisam obratio pažnju na formatiranje (FAT32) niti sam iskreno znao nešto više o tome. Disk je radio na svim platformama i ja sam mislio da to uglavnom tako i treba da bude. 
Prikačio sam novi hard formatiran po NTFS standardu i shvatio da ne mogu da ga koristim na Macu. Nisam se previše uzbuđivao pošto sam znao da je OS X specifičan. Linux mint je prepoznao uređaj, ali sam se iznenadio brzinom prenosa podataka. Godinama sam na raznim mestima čitao o tome kako je USB 3.0 neverovatno brži od USB 2.0 standarda i očekivao sam da sve poleti. 
Konsultovao sam se oko ovih problema sa prijateljem koji mi je predložio da probam različita formairanja i da ponekad proizvođači pogrešno označe portove pa je ovaj uređaj možda prikačen na stariji standard. Na žalost i nakon svog eksperimentisanja rezultati su bili isti. 
Počeo sam …

#Ebanking iz vikendice

Sedim u vikendici i pišem blog. Broadband internet je tu. 
Prilikom dolaska, svratili smo do prodavnice da kupimo hranu i naši telefoni su se automatski priključili na wi-fi preko Instabridge aplikacije.
Signal mobilne telefonije u sobi nije sjajan pa sam telefon prebacio na airplane mode, a nakon toga ponovo uključio wi-fi. Više mi smeta kada nema interneta nego signala mobilne telefonije. Sve je prešlo online i sve funkcioniše ako postoji dobra veza.
Vatra u smederevcu pucka, a ručak se krčka. 
Već godinama unazad, slušam o temama kao što su #ePoslovanje, #eBankarstvo i elektronski potpis (sertifikat).  Kada sam pre oko nedelju dana dobio poziv od Societe Generale banke da prisustvujem događaju u okviru koga će predstaviti najnoviji sistem za online bankarstvo u Srbiji, preraspredio sam obaveze u kalendaru i sa zadovoljstvom ovaj termin rezervisao za prezentaciju.
Kako je izgledao sam događaj pogledajte ovde, a ja ću vam ispričati šta je na mene ostavilo najveći utisak.

Voditel…

Samsung Xcover 550H - mobini telefon otporan na vodu i prašinu

Nakon oko pet godina korišćenja telefona Samsung Xcover 2 C3350 koji me je odlično služio (i dalje radi kao da je nov), rešio sam da potražim drugi telefon sličnih karakteristika koji će biti više u skladu sa potrebama vremena u kome živimo. Razmatrao sam sledeće modele: 
Samsung B2100 XplorerSamsung Xcover 271 i CAT B25 Poošto su prva dva odavno prestala da se proizvode, posmatrao sam oglase za polovne telefone na internetu. Uglavnom sam nailazio na aparate koji su godinama korišćeni na terenu i o kojima se nije previše vodilo računa. Bili su izudarani, izgrebani, prljavi i ponekad bez maske koja zatvara priključke za USB odnosno slušalice. Ipak, činjenica da i dalje rade bila je dobra potvrda kvaliteta ovih namenskih telefona. 
CAT B25 je među njima možda i najizdržljiviji telefon, ali je najsiromašniji što se tiče funkcija. Nije bilo razloga da uzimam nov uređaj pored postojećeg C3350 pa sam se fokusirao na Samsung 550H pošto je on praktično njegov naslednik iz 2017. godine. 
Pronaš…