01/09/2006

Vremenska prognoza na vašem kompjuteru

Za sve koji vole da provode svoje vreme u prirodi, ili napolju uopšte, ali i za one koji vole da su dobro upućeni u to šta ih čeka za par sati, današnjeg dana, narednih 10, ili celog meseca što se tiče vremenskih prilika i neprilika.

Uključite kompjuter i povežete se na internet. Mala ikona u donjem desnom uglu ekrana postane plava i nakon što za kratko vreme pokupi nove informacije sa mreže, u kvadratiću se prikaže broj koji pokazuje trenutnu temperaturu za lokaciju na kojoj ste (unos lokacije obavljate prilikom instaliranja programa).

Dakle, radite, i polako se bliži vreme kada trebate da krenete do grada. Kliknete na ikonicu i pojavi se sledeći prozor:


(kliknite na fotografiju da bi ste je uvećali)


Pročitate trenutnu temperaturu, jačinu vetra, vlažnost i da li ima padavina, kako se obući, i kakav je realan osećaj nezavisno od ispisane temperature, a u zavisnosti od vetra i drugih faktora i spremni ste.
Ili možda niste? Ja npr. volim da pogledam i satnicu, odnosno pregled vremena po satima kako bih znao recimo kada da zakažem sastanak u gradu, a da me ne uhvati kiša, ili do kada da se vratim i sl.

Ispod možete videti i recimo prognozu za narednih 10 dana koja se za sada pokazala veoma preciznom i dobrom za planiranje putovanja.Sve ovo i još omogućuje besplatan program sajta www.weather.com
Možete ga downloadovati putem ove stranice.

No comments:

Post a Comment

Ukoliko vam se svidja ovaj blog

Prepisite se na newsletter ili preuzimete feed bloga za vas citac.
Upisite vas E-mail: