22/09/2006

Nagrada za projekat Kalenic pijace

Kliknite na fotografije da bi ste uvećali prikaz pijace

Na konkursu za izradu idejnog arhitektonsko-urbanističkog rešenja kompleksa Kalenićeve pijace sa pristupnim trgom na lokaciji Viške ulice i anketno urbanističko rešenje bloka između ulica Kursuline, Maksima Gorkog, Viške i Njegoševe u Beogradu, tim mladih novosadskih arhitekta ostavio je izuzetan uspeh.
Nakon više od punih deset godina konačno je jedan tim novosadskih arhitekata osvojio nagradu na arhitektonskom konkursu u Beogradu, ovaj put osvojena je vredna 2.nagrada!
Uspeh je izuzetan a dodatno dobija na značaju kada se uzmu u obzir sve okolnosti pod kojima se konkursi kod nas odvijaju, potom izuzetno renomirani žiri kojim je predsedavao Glavni arhitekta Beograda, Đorđe Bobić a pre svega kada se pogledaju imena učesnika konkursa i osvajača ostalih nagrada. Na konkurs je prispeo izuzetno veliki broj radova iz cele zemlje a pored solidnog nagradnog fonda, učesnike je privukla i sama lokacija Kalenić pijace i činjenica da je u pripremi realizacija projekta nove pijace.

Izložba konkursnih radova održaće se od 18. – 21.10.2006.godine u prostoru pijace „Zeleni venac“. Otvaranje izložbe je u sredu 18.10.2006.godine u 17,00 časova.Diskusija o radovima će se održati u ponedeljak 23.10.2006.godine u sali Doma Inženjera i tehničara, Kneza Miloša 7/ III.

O održavanju izložbe i promocije konkursnog rada u Novom Sadu sledi obaveštenje.

Tim novosadskih arhitekata koji su ostvarili ovaj sjajan rezultat činili su:
Dragan MARINČIĆ, dia.
Aleksandra MARINČIĆ, dia.
Andrea TAMAŠ, dia.
Marko MACURA, stud.arh.
Đorđe BAJILO, dia.
Anica TUFEGDŽIĆ, dia.
Aleksandar VICKO, dia.

i saradnici:
Miloš MITROVIĆ, stud.arh.
Aleksandar JEVĐENIĆ, dipl.ing.saobr.

Djordje Bajilo, dia.
UIA Sport & Leisure Programme, member

Djordje Bajilo, B.Sc.Arch.
1; Cika Stevina Street; 21000 Novi Sad
Serbia & Montenegro
phone: ++381638122772
E-mail: djordje.bajilo@nsurbanizam.nsinfo.co.yu
bajilo_studio@hotmail.com

1 comment:

  1. E, Novosadjani, ajde se vi bavite vasom futoskom i ostalim pijacama, a nama Beogradjanima i Vracarcima ostavite nasu Kalenicevu, onakvu kakva je, jer je bas takvu volimo! U redu?!

    ReplyDelete

Ukoliko vam se svidja ovaj blog

Prepisite se na newsletter ili preuzimete feed bloga za vas citac.
Upisite vas E-mail: