Skip to main content

Atelje Varan - Trazimo asistenta produkcije / koordinatora - posao

Novo radno mesto u Ateljeu

Kao što mnogi od vas znaju, od našeg nastanka u proleće 2004. do sada isti ljudi koji su stvarali filmove su i obavljali gotovo sve ostale poslove, od čišćenja kancelarije preko nabavke novčanih sredstava do organizacije projekcija i dizajniranja plakata i websajta. Ovo nas je činilo motivisanim i efikasnim, donelo mnogo odličnih rezultata i mnogo znanja, jer smo u svakom trenutku radili za sopstvene ideje i imali realan pogled na celokupan proces proizvodnje i promocije dokumentarnog filma.

Međutim, u poslednje vreme posla je sve više, a mi želimo da se usresredimo na stvaranje boljih filmova, pa ovaj način rada počinje da boli. Zato:
Atelje Varan Beograd traži asistenta produkcije / koordinatora

Tražimo nekog kreativnog i preciznog, nekog ko voli da radi u timu, motivisanog za rad na filmu i u medijima. Ako želite da radite u maloj ekipi koja radi i postiže mnogo, u filmskoj produkciji sa misijom, onda je ovo posao za Vas.

Neophodno je da živite u Beogradu. Posao podrazumeva donekle fleksibilno radno vreme, i sa naše i sa Vaše strane; nekad ćemo Vas zamoliti da radite vikendom, a nekim danima ćete moći vrlo brzo da obavite sav posao od kuće.

Ovo su neke od stvari u kojima biste nam pomagali:

* koordinacija aktivnosti unutar Ateljea i koordinacija resursa
* vođenje blagajne i izrada mesečnih finansijskih izveštaja
* kontakti sa medijima i sponzorima/donatorima
* kontakti sa filmskim festivalima
* održavanje i razvoj naše medijateke
* odgovaranje na elektronsku poštu koja stiže na adresu Ateljea

Možda najvažnije, imaćete priliku da unutar Ateljea, uz našu pomoć, razvijate sopstvene projekte.

Široko opšte obrazovanje nam je važnije od nivoa formalnog obrazovanja. Radno iskustvo nije neophodno samo po sebi: radije ćemo uzeti nekog ko je nov u poslu a unosi dobru energiju i brzo uči, nego namrgođenog gurua. Naravno, eventualno pređašnje iskustvo u filmskoj produkciji ili sličnoj organizaciji nas zanima. Tražimo ljude sa sledećim veštinama:

* odlično poznavanje srpskog i engleskog jezika, umeće pisanog i usmenog izražavanja i iskustvo u komunikaciji na oba jezika
* odlično poznavanje rada na računaru (Word, Excel, Photoshop) i snalaženje na Internetu (radićete mnogo na webu)
* osnovno poznavanje rada produkcijske opreme
* poželjno je osnovno iskustvo u blagajničkom radu: plaćanje računa, izdavanje potvrda, rad sa budžetima u Excel-u

Mesečni honorar biće predmet dogovora kada se sastanemo.

Ako ste zainteresovani za ovaj posao, posaljite email Sari Stojković na sara@varan.org.yu sa subject-om “Asistent produkcije”, i uključite kao attachment vašu biografiju (u slobodnoj formi) i jednu fotografiju sebe (po sasvim slobodnom izboru), a u samom mailu napišite nam ukratko zašto želite da radite sa nama (opet, ne zanimaju nas kilometarska motivaciona pisma: budite iskreni i koncizni).

Zbog velikog broja email-ova koji nam stižu, blagovremeno ćemo kontaktirati samo one koji će biti pozvani na razgovor.

Comments

Popular posts from this blog

Koje formatiranje izabrati za eksterni hard disk i koja je realna USB 3.0 brzina?

Nisam ni slutio šta me čeka nakon što sam kupio novi eksterni hard disk 2TB WD Elements Portable. Naime, do sada sam koristio sličan uređaj iste firme od 1TB, ali nikada nisam obratio pažnju na formatiranje (FAT32) niti sam iskreno znao nešto više o tome. Disk je radio na svim platformama i ja sam mislio da to uglavnom tako i treba da bude. 
Prikačio sam novi hard formatiran po NTFS standardu i shvatio da ne mogu da ga koristim na Macu. Nisam se previše uzbuđivao pošto sam znao da je OS X specifičan. Linux mint je prepoznao uređaj, ali sam se iznenadio brzinom prenosa podataka. Godinama sam na raznim mestima čitao o tome kako je USB 3.0 neverovatno brži od USB 2.0 standarda i očekivao sam da sve poleti. 
Konsultovao sam se oko ovih problema sa prijateljem koji mi je predložio da probam različita formairanja i da ponekad proizvođači pogrešno označe portove pa je ovaj uređaj možda prikačen na stariji standard. Na žalost i nakon svog eksperimentisanja rezultati su bili isti. 
Počeo sam …

Želite li da osvojite Toshiba Folio 100 tablet računar? - priključite se online konkursu

Želite li da osvojite Toshiba Folio 100 tablet računar?
Priključite se online konkursu povodom 25-godiisnjice od trenutka kada je kompanija Toshiba kreirala prvi laptop Postanite fan "Toshiba Srbija" stranice na Facebook-uIspod ovog posta putem forma za komentare napišitepriču u 300 reči o svom prvom iskustvu sa kompjuterom, ili laptopom do 01. decembra 2010. godine Potpišite se ispod teksta i ostavite svoj mail

Konkurs će biti održan u sledećih sedam zemalja: Bugarskoj, Hrvatskoj, Grčkoj, Izraelu, Rumuniji, Srbiji i Sloveniji. Korisnici koji žele da učestvuju treba da žive u navedenim zemljama. Prva nagrada za najbolju priču iz svake od zemalja je tablet računar Folio 100

25 priča iz svake zemlje će biti izabrano i uvršteno u regionalnu elektronsku knjigu koja će se naći nasajtu www.issuu.com


Evo i zvaničnog opisa uređaja Toshiba Folio 100:
Toshiba za prvoplasiranu priču poklanja Folio 100 koji će pobedniku ili pobednici omogućiti savršeno i jednostavno iskustvo u oblasti z…

Kineski mobilni telefon - kopija Blackberry-ja

Kineski telefon

/ UPDATE: Posto sada imamo preko 200 komentara, mozete nastaviti da ih pisete, a videtece ih na drugoj stranici. /

Kupio sam kineski mobilni telefon koji predstavlja kopiju blackberry-ja. Ne bih sada spominjao detalje, ali recimo da je cena oko pet puta manja od originala.

Iznenadio sam se kvalitetom izrade. Plastika je odlicno obradjena i takve je smese da sticete utisak o dugotrajnosti. Dobra mesavina obezbedjuje da se telefon ne kliza u ruci, a opet nije gumen. Spojevi su fenomenalni i nigde ne postoji manjak, odnosno visak prostora medju spojevima. Deo maske telefona je od metala, kuglica za navigaciju se odlicno ponasa i zaista prelepo svetli, qwerty tastaura je cvrsta i lako se sa njom kuca (ko pre nije probao, trebace mu malo vremena da se navikne kao sto je to bio slucaj samnom), monitor je visoke rezolucije i odlicnog prikaza boja.

Uz telefon se dobijaju dve baterije, heandsefree slusalice sa daljinskim za javljanje i prekidanje razgovora, USB kabl i punjac.

Soft…