Skip to main content

Atelje Varan - Trazimo asistenta produkcije / koordinatora - posao

Novo radno mesto u Ateljeu

Kao što mnogi od vas znaju, od našeg nastanka u proleće 2004. do sada isti ljudi koji su stvarali filmove su i obavljali gotovo sve ostale poslove, od čišćenja kancelarije preko nabavke novčanih sredstava do organizacije projekcija i dizajniranja plakata i websajta. Ovo nas je činilo motivisanim i efikasnim, donelo mnogo odličnih rezultata i mnogo znanja, jer smo u svakom trenutku radili za sopstvene ideje i imali realan pogled na celokupan proces proizvodnje i promocije dokumentarnog filma.

Međutim, u poslednje vreme posla je sve više, a mi želimo da se usresredimo na stvaranje boljih filmova, pa ovaj način rada počinje da boli. Zato:
Atelje Varan Beograd traži asistenta produkcije / koordinatora

Tražimo nekog kreativnog i preciznog, nekog ko voli da radi u timu, motivisanog za rad na filmu i u medijima. Ako želite da radite u maloj ekipi koja radi i postiže mnogo, u filmskoj produkciji sa misijom, onda je ovo posao za Vas.

Neophodno je da živite u Beogradu. Posao podrazumeva donekle fleksibilno radno vreme, i sa naše i sa Vaše strane; nekad ćemo Vas zamoliti da radite vikendom, a nekim danima ćete moći vrlo brzo da obavite sav posao od kuće.

Ovo su neke od stvari u kojima biste nam pomagali:

* koordinacija aktivnosti unutar Ateljea i koordinacija resursa
* vođenje blagajne i izrada mesečnih finansijskih izveštaja
* kontakti sa medijima i sponzorima/donatorima
* kontakti sa filmskim festivalima
* održavanje i razvoj naše medijateke
* odgovaranje na elektronsku poštu koja stiže na adresu Ateljea

Možda najvažnije, imaćete priliku da unutar Ateljea, uz našu pomoć, razvijate sopstvene projekte.

Široko opšte obrazovanje nam je važnije od nivoa formalnog obrazovanja. Radno iskustvo nije neophodno samo po sebi: radije ćemo uzeti nekog ko je nov u poslu a unosi dobru energiju i brzo uči, nego namrgođenog gurua. Naravno, eventualno pređašnje iskustvo u filmskoj produkciji ili sličnoj organizaciji nas zanima. Tražimo ljude sa sledećim veštinama:

* odlično poznavanje srpskog i engleskog jezika, umeće pisanog i usmenog izražavanja i iskustvo u komunikaciji na oba jezika
* odlično poznavanje rada na računaru (Word, Excel, Photoshop) i snalaženje na Internetu (radićete mnogo na webu)
* osnovno poznavanje rada produkcijske opreme
* poželjno je osnovno iskustvo u blagajničkom radu: plaćanje računa, izdavanje potvrda, rad sa budžetima u Excel-u

Mesečni honorar biće predmet dogovora kada se sastanemo.

Ako ste zainteresovani za ovaj posao, posaljite email Sari Stojković na sara@varan.org.yu sa subject-om “Asistent produkcije”, i uključite kao attachment vašu biografiju (u slobodnoj formi) i jednu fotografiju sebe (po sasvim slobodnom izboru), a u samom mailu napišite nam ukratko zašto želite da radite sa nama (opet, ne zanimaju nas kilometarska motivaciona pisma: budite iskreni i koncizni).

Zbog velikog broja email-ova koji nam stižu, blagovremeno ćemo kontaktirati samo one koji će biti pozvani na razgovor.

Comments

Popular posts from this blog

Koje formatiranje izabrati za eksterni hard disk i koja je realna USB 3.0 brzina?

Nisam ni slutio šta me čeka nakon što sam kupio novi eksterni hard disk 2TB WD Elements Portable. Naime, do sada sam koristio sličan uređaj iste firme od 1TB, ali nikada nisam obratio pažnju na formatiranje (FAT32) niti sam iskreno znao nešto više o tome. Disk je radio na svim platformama i ja sam mislio da to uglavnom tako i treba da bude. 
Prikačio sam novi hard formatiran po NTFS standardu i shvatio da ne mogu da ga koristim na Macu. Nisam se previše uzbuđivao pošto sam znao da je OS X specifičan. Linux mint je prepoznao uređaj, ali sam se iznenadio brzinom prenosa podataka. Godinama sam na raznim mestima čitao o tome kako je USB 3.0 neverovatno brži od USB 2.0 standarda i očekivao sam da sve poleti. 
Konsultovao sam se oko ovih problema sa prijateljem koji mi je predložio da probam različita formairanja i da ponekad proizvođači pogrešno označe portove pa je ovaj uređaj možda prikačen na stariji standard. Na žalost i nakon svog eksperimentisanja rezultati su bili isti. 
Počeo sam …

#Ebanking iz vikendice

Sedim u vikendici i pišem blog. Broadband internet je tu. 
Prilikom dolaska, svratili smo do prodavnice da kupimo hranu i naši telefoni su se automatski priključili na wi-fi preko Instabridge aplikacije.
Signal mobilne telefonije u sobi nije sjajan pa sam telefon prebacio na airplane mode, a nakon toga ponovo uključio wi-fi. Više mi smeta kada nema interneta nego signala mobilne telefonije. Sve je prešlo online i sve funkcioniše ako postoji dobra veza.
Vatra u smederevcu pucka, a ručak se krčka. 
Već godinama unazad, slušam o temama kao što su #ePoslovanje, #eBankarstvo i elektronski potpis (sertifikat).  Kada sam pre oko nedelju dana dobio poziv od Societe Generale banke da prisustvujem događaju u okviru koga će predstaviti najnoviji sistem za online bankarstvo u Srbiji, preraspredio sam obaveze u kalendaru i sa zadovoljstvom ovaj termin rezervisao za prezentaciju.
Kako je izgledao sam događaj pogledajte ovde, a ja ću vam ispričati šta je na mene ostavilo najveći utisak.

Voditel…

Samsung Xcover 550H - mobini telefon otporan na vodu i prašinu

Nakon oko pet godina korišćenja telefona Samsung Xcover 2 C3350 koji me je odlično služio (i dalje radi kao da je nov), rešio sam da potražim drugi telefon sličnih karakteristika koji će biti više u skladu sa potrebama vremena u kome živimo. Razmatrao sam sledeće modele: 
Samsung B2100 XplorerSamsung Xcover 271 i CAT B25 Poošto su prva dva odavno prestala da se proizvode, posmatrao sam oglase za polovne telefone na internetu. Uglavnom sam nailazio na aparate koji su godinama korišćeni na terenu i o kojima se nije previše vodilo računa. Bili su izudarani, izgrebani, prljavi i ponekad bez maske koja zatvara priključke za USB odnosno slušalice. Ipak, činjenica da i dalje rade bila je dobra potvrda kvaliteta ovih namenskih telefona. 
CAT B25 je među njima možda i najizdržljiviji telefon, ali je najsiromašniji što se tiče funkcija. Nije bilo razloga da uzimam nov uređaj pored postojećeg C3350 pa sam se fokusirao na Samsung 550H pošto je on praktično njegov naslednik iz 2017. godine. 
Pronaš…