Skip to main content

Atelje Varan - Trazimo asistenta produkcije / koordinatora - posao

Novo radno mesto u Ateljeu

Kao što mnogi od vas znaju, od našeg nastanka u proleće 2004. do sada isti ljudi koji su stvarali filmove su i obavljali gotovo sve ostale poslove, od čišćenja kancelarije preko nabavke novčanih sredstava do organizacije projekcija i dizajniranja plakata i websajta. Ovo nas je činilo motivisanim i efikasnim, donelo mnogo odličnih rezultata i mnogo znanja, jer smo u svakom trenutku radili za sopstvene ideje i imali realan pogled na celokupan proces proizvodnje i promocije dokumentarnog filma.

Međutim, u poslednje vreme posla je sve više, a mi želimo da se usresredimo na stvaranje boljih filmova, pa ovaj način rada počinje da boli. Zato:
Atelje Varan Beograd traži asistenta produkcije / koordinatora

Tražimo nekog kreativnog i preciznog, nekog ko voli da radi u timu, motivisanog za rad na filmu i u medijima. Ako želite da radite u maloj ekipi koja radi i postiže mnogo, u filmskoj produkciji sa misijom, onda je ovo posao za Vas.

Neophodno je da živite u Beogradu. Posao podrazumeva donekle fleksibilno radno vreme, i sa naše i sa Vaše strane; nekad ćemo Vas zamoliti da radite vikendom, a nekim danima ćete moći vrlo brzo da obavite sav posao od kuće.

Ovo su neke od stvari u kojima biste nam pomagali:

* koordinacija aktivnosti unutar Ateljea i koordinacija resursa
* vođenje blagajne i izrada mesečnih finansijskih izveštaja
* kontakti sa medijima i sponzorima/donatorima
* kontakti sa filmskim festivalima
* održavanje i razvoj naše medijateke
* odgovaranje na elektronsku poštu koja stiže na adresu Ateljea

Možda najvažnije, imaćete priliku da unutar Ateljea, uz našu pomoć, razvijate sopstvene projekte.

Široko opšte obrazovanje nam je važnije od nivoa formalnog obrazovanja. Radno iskustvo nije neophodno samo po sebi: radije ćemo uzeti nekog ko je nov u poslu a unosi dobru energiju i brzo uči, nego namrgođenog gurua. Naravno, eventualno pređašnje iskustvo u filmskoj produkciji ili sličnoj organizaciji nas zanima. Tražimo ljude sa sledećim veštinama:

* odlično poznavanje srpskog i engleskog jezika, umeće pisanog i usmenog izražavanja i iskustvo u komunikaciji na oba jezika
* odlično poznavanje rada na računaru (Word, Excel, Photoshop) i snalaženje na Internetu (radićete mnogo na webu)
* osnovno poznavanje rada produkcijske opreme
* poželjno je osnovno iskustvo u blagajničkom radu: plaćanje računa, izdavanje potvrda, rad sa budžetima u Excel-u

Mesečni honorar biće predmet dogovora kada se sastanemo.

Ako ste zainteresovani za ovaj posao, posaljite email Sari Stojković na sara@varan.org.yu sa subject-om “Asistent produkcije”, i uključite kao attachment vašu biografiju (u slobodnoj formi) i jednu fotografiju sebe (po sasvim slobodnom izboru), a u samom mailu napišite nam ukratko zašto želite da radite sa nama (opet, ne zanimaju nas kilometarska motivaciona pisma: budite iskreni i koncizni).

Zbog velikog broja email-ova koji nam stižu, blagovremeno ćemo kontaktirati samo one koji će biti pozvani na razgovor.

Comments

Popular posts from this blog

#Ebanking iz vikendice

Sedim u vikendici i pišem blog. Broadband internet je tu. 
Prilikom dolaska, svratili smo do prodavnice da kupimo hranu i naši telefoni su se automatski priključili na wi-fi preko Instabridge aplikacije.
Signal mobilne telefonije u sobi nije sjajan pa sam telefon prebacio na airplane mode, a nakon toga ponovo uključio wi-fi. Više mi smeta kada nema interneta nego signala mobilne telefonije. Sve je prešlo online i sve funkcioniše ako postoji dobra veza.
Vatra u smederevcu pucka, a ručak se krčka. 
Već godinama unazad, slušam o temama kao što su #ePoslovanje, #eBankarstvo i elektronski potpis (sertifikat).  Kada sam pre oko nedelju dana dobio poziv od Societe Generale banke da prisustvujem događaju u okviru koga će predstaviti najnoviji sistem za online bankarstvo u Srbiji, preraspredio sam obaveze u kalendaru i sa zadovoljstvom ovaj termin rezervisao za prezentaciju.
Kako je izgledao sam događaj pogledajte ovde, a ja ću vam ispričati šta je na mene ostavilo najveći utisak.

Voditel…

Wire - servis za razmenu poruka, pozive i video komunikaciju

Wire je kako na njihovom sajtu kažu "secure messenger". I ako se u Srbiji i na Balkanu najčešće koriste Viber, FB messenger i WhatsUp, mislim da vredi posvetiti par minuta ovom servisu. 
Wire finkcioniše kao desktop, mobilna i web aplikacija i radi na svim glavnim platformama kao što su Linux, macOS, Windows, Android, iOS. Omogućava razmenu poruka, audio i video pozive, slanje najrazličitijih fajlova, trenutne lokacije i td. Pošto je sve navedeno do sada već uobičajeno evo kratkih beleški o njegovim predostima:  Preko sajta https://wire.com/ možete otvoriti nalog koristeći mail adresu. Na ovaj način ne morate da koristite broj vaše SIM karticeNakon otvaranja naloga definišete unikatan nadimak koji ne mora biti isti kao vaše ime i prezime pa na ovaj način dodatno čuvate svoju privatnost i možete se povezati samo sa odabranim osobama koje znaju kako on glasi Sve privilegije mobilne aplikacije su nakon instaliaranja isključene. Ovo je dobro zato što na primer možete sačuvati lis…

Ћирилица - писмо које сам заборавио

Када сам пре пар година открио ћирилицу на мобилном телефону,  било је то велико откриће за мене. Почео сам да шаљем смс поруке пријатељима, постављам статусе на друштвеним мрежама и одговарам на мејлове користећи наше писмо. Скоро сви су реаговали на исти начин. Питали су ме зачуђено откуд то да одједном користим ћирилицу и зашто?  
Пре 12 година, када сам покренуо Мрежу Креативних Људи, користио сам латиницу. Више људи ми је сугерисало да не би било лоше да постоји и ћирилична верзија сајта. У том тренутку нисам имао довољно знања, одговарајућу технологију и времена да се бавим таквим прилагођавањем.

12 година касније, Гугл подржава "Gesture typing" у оквиру оперативног система Андроид и постоји речник термина на српском језику који вам сугерише остатак речи коју сте управо почели да куцате. Оно што је веома битно јесте то да када изаберете српски језик не можете да добијете као на компјутеру латиницу са нашим словима. У том тренутку сам схватио да други имају знатно већу…