Skip to main content

3 BeogrAD Festival

Info koji su mi poslali na Mrezu:


Dragi kreativci,


ovogodisnji 3 BeogrAD Festival bice organizovan uz zvanicnu podrsku Saveta Evrope u Strazburu, Svetskog Centra za novo misljenje i uz pomoc Skupstine grada Beograda.

Tema ovogodisnjeg BeogrAD Festivala koji ce biti odrzan od 12 jula – do 1 oktobra je “Kako zaraditi novac na idejama“.

Festival je posvecen novoj ekonomiji - kreativnoj ekonomiji, koja u svetu predstavlja granu ekonomije koja se najbrze razvija i zaposljava sve veci broj mladih ljudi.

Festival ce biti otvoren 12. jula na Belom Dvoru.

Naredna tri dana gosti Beograda bice vodeci kreativci iz sveta medju kojima i Edward De Bono, Herman Vaske (“nemacki kreativni guru”), John Howkins (“otac kreativne ekonomije”) i eksperti Saveta Evrope u kreativnoj ekonomiji (Robert Palmer, Simon Evans, Charles Landry, Kevin Robins…)

Tokom Festivala na Kalemegdanu ce biti premijerno izvedena New Ideas Symphony, prva simfonija posvecena nastanku novih ideja, koju za ovu priliku komponuje Zoran Simjanovic. Simfoniju ce izvesti Simfonijski orkestar RTS uz nase poznate umetnike medju kojima su: Dragana De Monako, Rambo Amadeus, Bora Dugic ...

Od 15. Jula sve do 1. Oktobra u New Moment Galeriji Ideja bice organizovane razlicite tribine, kreativne radionice, izlozbe kao i prezentacije nekih od najuspesnijih idea –proizvoda u svetu (New York Festival…).

Ciljevi Festivala:

-razvijanje kreativne ekonomije u zemlji i regionu
-edukacija novog menadzmenta
-razvoj kulturnog turizma
- osnivanje Saveta za novo mišljenje, prvog te vrste u svetuSrdacno,

Anita Lazic,

PR direktor BeogrAD Festivala

Comments

Popular posts from this blog

Koje formatiranje izabrati za eksterni hard disk i koja je realna USB 3.0 brzina?

Nisam ni slutio šta me čeka nakon što sam kupio novi eksterni hard disk 2TB WD Elements Portable. Naime, do sada sam koristio sličan uređaj iste firme od 1TB, ali nikada nisam obratio pažnju na formatiranje (FAT32) niti sam iskreno znao nešto više o tome. Disk je radio na svim platformama i ja sam mislio da to uglavnom tako i treba da bude. 
Prikačio sam novi hard formatiran po NTFS standardu i shvatio da ne mogu da ga koristim na Macu. Nisam se previše uzbuđivao pošto sam znao da je OS X specifičan. Linux mint je prepoznao uređaj, ali sam se iznenadio brzinom prenosa podataka. Godinama sam na raznim mestima čitao o tome kako je USB 3.0 neverovatno brži od USB 2.0 standarda i očekivao sam da sve poleti. 
Konsultovao sam se oko ovih problema sa prijateljem koji mi je predložio da probam različita formairanja i da ponekad proizvođači pogrešno označe portove pa je ovaj uređaj možda prikačen na stariji standard. Na žalost i nakon svog eksperimentisanja rezultati su bili isti. 
Počeo sam …

Želite li da osvojite Toshiba Folio 100 tablet računar? - priključite se online konkursu

Želite li da osvojite Toshiba Folio 100 tablet računar?
Priključite se online konkursu povodom 25-godiisnjice od trenutka kada je kompanija Toshiba kreirala prvi laptop Postanite fan "Toshiba Srbija" stranice na Facebook-uIspod ovog posta putem forma za komentare napišitepriču u 300 reči o svom prvom iskustvu sa kompjuterom, ili laptopom do 01. decembra 2010. godine Potpišite se ispod teksta i ostavite svoj mail

Konkurs će biti održan u sledećih sedam zemalja: Bugarskoj, Hrvatskoj, Grčkoj, Izraelu, Rumuniji, Srbiji i Sloveniji. Korisnici koji žele da učestvuju treba da žive u navedenim zemljama. Prva nagrada za najbolju priču iz svake od zemalja je tablet računar Folio 100

25 priča iz svake zemlje će biti izabrano i uvršteno u regionalnu elektronsku knjigu koja će se naći nasajtu www.issuu.com


Evo i zvaničnog opisa uređaja Toshiba Folio 100:
Toshiba za prvoplasiranu priču poklanja Folio 100 koji će pobedniku ili pobednici omogućiti savršeno i jednostavno iskustvo u oblasti z…

Kineski mobilni telefon - kopija Blackberry-ja

Kineski telefon

/ UPDATE: Posto sada imamo preko 200 komentara, mozete nastaviti da ih pisete, a videtece ih na drugoj stranici. /

Kupio sam kineski mobilni telefon koji predstavlja kopiju blackberry-ja. Ne bih sada spominjao detalje, ali recimo da je cena oko pet puta manja od originala.

Iznenadio sam se kvalitetom izrade. Plastika je odlicno obradjena i takve je smese da sticete utisak o dugotrajnosti. Dobra mesavina obezbedjuje da se telefon ne kliza u ruci, a opet nije gumen. Spojevi su fenomenalni i nigde ne postoji manjak, odnosno visak prostora medju spojevima. Deo maske telefona je od metala, kuglica za navigaciju se odlicno ponasa i zaista prelepo svetli, qwerty tastaura je cvrsta i lako se sa njom kuca (ko pre nije probao, trebace mu malo vremena da se navikne kao sto je to bio slucaj samnom), monitor je visoke rezolucije i odlicnog prikaza boja.

Uz telefon se dobijaju dve baterije, heandsefree slusalice sa daljinskim za javljanje i prekidanje razgovora, USB kabl i punjac.

Soft…