Skip to main content

UMETNOST POKRETNIH SLIKA

S M A r t s
11000 Beograd, Jove Ilića 125a
Tel. 011/2473345; 063/8418183
E-mail: zecovizor@drenik.net
SMArtsBG@Yahoo.com
UMETNOST POKRETNIH SLIKAKo?
Fond za umetnost medija “SMArts” otvara novi on-line kurs.

Šta?
Kurs Umetnost pokretnih slika (UPS) uvodi u uticaje i lepotu fotografije, stripa, filma, televizije i digitalnih medija. UPS ni po čemu ne liči na klasične programe iz istorije umetnosti, teorije filma, estetike... Naprotiv, u pitanju je nešto sasvim drugačije!
Tematski okvir kursa: Uvod u pokretne slike (Optičke igračke; Fotografija; Strip); Umetnost filma (Pojava i razvoj; Jezik izražavanja; Podela talenta; Filmski rodovi i vrste); Umetnost televizije (Pojava i razvoj; Jezik izražavanja; Forme i funkcije); Uvod u digitalne medije; Metodika nastave pokretnih slika.

Kome?
UPS je namenjen samo onim učiteljima i studentima učiteljskih fakulteta koji:
- uživaju u svetlucanju ekrana,
- žele da proniknu u čaroliju pokretnih slika,
- znaju šta njihovi đaci najviše vole i spremni su da to podele sa njima,
- dovoljno su odvažni da se otisnu na krstarenje virtualnom Mrežom,
- imaju povremeni pristup Internetu (2-3 puta sedmično) i osnovno poznavanje rada na računaru.

Kad?
Uvažavajući školski kalendar, sve akcije UPS predviđene su u periodima 01.06.-10.07.2006. i 20.08.-20.09.2006. godine.

Gde?
UPS se u celosti odvija na Internetu, na stranicama Fonda “SMArts” (www.smartsbg.com), uz samo 3 susreta uživo (po jedan na početku, u sredini i na kraju Kursa).Kako?
Stručno usavršavanje kroz Kurs Umetnost pokretnih slika je BESPLATNO.
Obrazovanje na daljinu je INTERAKTIVNO. Frontalnu nastavu UPS zamenjuje aktivnom razmenom ideja (radionice, debate, istraživanja, samostalno i dečije stvaralaštvo u prostoru medijskog izražavanja...). U e-učionici svi se brzo osećaju domaćinima.
Elektronsko učenje je UDOBNO. Polaznici mogu pristupati Kursu UPS sopstvenim ritmom, u bilo koje vreme i sa mesta koje im najviše odgovara, a na njegovim stranicama ostati onoliko dugo koliko u tome uživaju.
UPS nudi suštinski NOVO uzbudljivo iskustvo, koje neodoljivo podseća na igru, ali je DRUGAČIJE zabavno.

Zašto?
Fond za umetnost medija “SMArts” potvrdio je svoju misiju i uspešnim pilot-kursom iz koga su potekli prvi UPS edukatori – učitelji i budući učitelji koji na novi način doživljavaju medije pokretnih slika, i to već dele sa svojim kolegama i učenicima, a voljni su da stečena iskustva i znanja umreže sa postignućima novih polaznika.
Vrednost poduhvata prepoznao je Fond za otvoreno društvo, širom otvoriviši UPS vrata za ulazak još 150 posvećenih (učitelja i budućih učitelja iz Beograda, Vojvodine i Centralne Srbije) u prostor virtualnog učenja o vizuelnim medijima.
UPS obezbeđuje dobrobiti, kako učiteljima:
- produbljenu informatičku i medijsku pismenost,
- formirane kriterijume za vrednovanje umetnosti pokretnih slika,
- potpuniji doživljaj u susretima s umetničkim delima vizuelnog izraza,
- profesionalni odgovor na zahteve duha vremena,

tako i njihovim učenicima:
- privilegiju razmene znanja sa nastavnikom koji je dostojan sagovornik o temama koje ih najviše zaokupljaju,
- uvođenje u prepoznavanje vrednosti medijskih ostvarenja,
- potpuniji doživljaj u susretima s umetničkim delima vizuelnog izraza.

Prijavljivanje (potrebni podaci: ime i prezime, broj telefona, e-mail adresa) na on-line kurs Umetnost pokretnih slika traje najkasnije do 20.05.2006. godine, putem brojeva telefona:
011/347-20-27;
064/279-63-67;
063/84-18-183,
ili na e-mail adrese:
zеcovizor@drenik.net
nevidljivakata@gmail.com
smartsbg@yahoo.com
info@smartsbg.com

Broj polaznika je ograničen. Konačna UPS lista biće sačinjena prema redosledu prijavljivanja.

Comments

Popular posts from this blog

Koje formatiranje izabrati za eksterni hard disk i koja je realna USB 3.0 brzina?

Nisam ni slutio šta me čeka nakon što sam kupio novi eksterni hard disk 2TB WD Elements Portable. Naime, do sada sam koristio sličan uređaj iste firme od 1TB, ali nikada nisam obratio pažnju na formatiranje (FAT32) niti sam iskreno znao nešto više o tome. Disk je radio na svim platformama i ja sam mislio da to uglavnom tako i treba da bude. 
Prikačio sam novi hard formatiran po NTFS standardu i shvatio da ne mogu da ga koristim na Macu. Nisam se previše uzbuđivao pošto sam znao da je OS X specifičan. Linux mint je prepoznao uređaj, ali sam se iznenadio brzinom prenosa podataka. Godinama sam na raznim mestima čitao o tome kako je USB 3.0 neverovatno brži od USB 2.0 standarda i očekivao sam da sve poleti. 
Konsultovao sam se oko ovih problema sa prijateljem koji mi je predložio da probam različita formairanja i da ponekad proizvođači pogrešno označe portove pa je ovaj uređaj možda prikačen na stariji standard. Na žalost i nakon svog eksperimentisanja rezultati su bili isti. 
Počeo sam …

Samsung Xcover 550H - mobini telefon otporan na vodu i prašinu

Nakon oko pet godina korišćenja telefona Samsung Xcover 2 C3350 koji me je odlično služio (i dalje radi kao da je nov), rešio sam da potražim drugi telefon sličnih karakteristika koji će biti više u skladu sa potrebama vremena u kome živimo. Razmatrao sam sledeće modele: 
Samsung B2100 XplorerSamsung Xcover 271 i CAT B25 Poošto su prva dva odavno prestala da se proizvode, posmatrao sam oglase za polovne telefone na internetu. Uglavnom sam nailazio na aparate koji su godinama korišćeni na terenu i o kojima se nije previše vodilo računa. Bili su izudarani, izgrebani, prljavi i ponekad bez maske koja zatvara priključke za USB odnosno slušalice. Ipak, činjenica da i dalje rade bila je dobra potvrda kvaliteta ovih namenskih telefona. 
CAT B25 je među njima možda i najizdržljiviji telefon, ali je najsiromašniji što se tiče funkcija. Nije bilo razloga da uzimam nov uređaj pored postojećeg C3350 pa sam se fokusirao na Samsung 550H pošto je on praktično njegov naslednik iz 2017. godine. 
Pronaš…

Kineski mobilni telefon - kopija Blackberry-ja

Kineski telefon

/ UPDATE: Posto sada imamo preko 200 komentara, mozete nastaviti da ih pisete, a videtece ih na drugoj stranici. /

Kupio sam kineski mobilni telefon koji predstavlja kopiju blackberry-ja. Ne bih sada spominjao detalje, ali recimo da je cena oko pet puta manja od originala.

Iznenadio sam se kvalitetom izrade. Plastika je odlicno obradjena i takve je smese da sticete utisak o dugotrajnosti. Dobra mesavina obezbedjuje da se telefon ne kliza u ruci, a opet nije gumen. Spojevi su fenomenalni i nigde ne postoji manjak, odnosno visak prostora medju spojevima. Deo maske telefona je od metala, kuglica za navigaciju se odlicno ponasa i zaista prelepo svetli, qwerty tastaura je cvrsta i lako se sa njom kuca (ko pre nije probao, trebace mu malo vremena da se navikne kao sto je to bio slucaj samnom), monitor je visoke rezolucije i odlicnog prikaza boja.

Uz telefon se dobijaju dve baterije, heandsefree slusalice sa daljinskim za javljanje i prekidanje razgovora, USB kabl i punjac.

Soft…