Skip to main content

UMETNOST POKRETNIH SLIKA

S M A r t s
11000 Beograd, Jove Ilića 125a
Tel. 011/2473345; 063/8418183
E-mail: zecovizor@drenik.net
SMArtsBG@Yahoo.com
UMETNOST POKRETNIH SLIKAKo?
Fond za umetnost medija “SMArts” otvara novi on-line kurs.

Šta?
Kurs Umetnost pokretnih slika (UPS) uvodi u uticaje i lepotu fotografije, stripa, filma, televizije i digitalnih medija. UPS ni po čemu ne liči na klasične programe iz istorije umetnosti, teorije filma, estetike... Naprotiv, u pitanju je nešto sasvim drugačije!
Tematski okvir kursa: Uvod u pokretne slike (Optičke igračke; Fotografija; Strip); Umetnost filma (Pojava i razvoj; Jezik izražavanja; Podela talenta; Filmski rodovi i vrste); Umetnost televizije (Pojava i razvoj; Jezik izražavanja; Forme i funkcije); Uvod u digitalne medije; Metodika nastave pokretnih slika.

Kome?
UPS je namenjen samo onim učiteljima i studentima učiteljskih fakulteta koji:
- uživaju u svetlucanju ekrana,
- žele da proniknu u čaroliju pokretnih slika,
- znaju šta njihovi đaci najviše vole i spremni su da to podele sa njima,
- dovoljno su odvažni da se otisnu na krstarenje virtualnom Mrežom,
- imaju povremeni pristup Internetu (2-3 puta sedmično) i osnovno poznavanje rada na računaru.

Kad?
Uvažavajući školski kalendar, sve akcije UPS predviđene su u periodima 01.06.-10.07.2006. i 20.08.-20.09.2006. godine.

Gde?
UPS se u celosti odvija na Internetu, na stranicama Fonda “SMArts” (www.smartsbg.com), uz samo 3 susreta uživo (po jedan na početku, u sredini i na kraju Kursa).Kako?
Stručno usavršavanje kroz Kurs Umetnost pokretnih slika je BESPLATNO.
Obrazovanje na daljinu je INTERAKTIVNO. Frontalnu nastavu UPS zamenjuje aktivnom razmenom ideja (radionice, debate, istraživanja, samostalno i dečije stvaralaštvo u prostoru medijskog izražavanja...). U e-učionici svi se brzo osećaju domaćinima.
Elektronsko učenje je UDOBNO. Polaznici mogu pristupati Kursu UPS sopstvenim ritmom, u bilo koje vreme i sa mesta koje im najviše odgovara, a na njegovim stranicama ostati onoliko dugo koliko u tome uživaju.
UPS nudi suštinski NOVO uzbudljivo iskustvo, koje neodoljivo podseća na igru, ali je DRUGAČIJE zabavno.

Zašto?
Fond za umetnost medija “SMArts” potvrdio je svoju misiju i uspešnim pilot-kursom iz koga su potekli prvi UPS edukatori – učitelji i budući učitelji koji na novi način doživljavaju medije pokretnih slika, i to već dele sa svojim kolegama i učenicima, a voljni su da stečena iskustva i znanja umreže sa postignućima novih polaznika.
Vrednost poduhvata prepoznao je Fond za otvoreno društvo, širom otvoriviši UPS vrata za ulazak još 150 posvećenih (učitelja i budućih učitelja iz Beograda, Vojvodine i Centralne Srbije) u prostor virtualnog učenja o vizuelnim medijima.
UPS obezbeđuje dobrobiti, kako učiteljima:
- produbljenu informatičku i medijsku pismenost,
- formirane kriterijume za vrednovanje umetnosti pokretnih slika,
- potpuniji doživljaj u susretima s umetničkim delima vizuelnog izraza,
- profesionalni odgovor na zahteve duha vremena,

tako i njihovim učenicima:
- privilegiju razmene znanja sa nastavnikom koji je dostojan sagovornik o temama koje ih najviše zaokupljaju,
- uvođenje u prepoznavanje vrednosti medijskih ostvarenja,
- potpuniji doživljaj u susretima s umetničkim delima vizuelnog izraza.

Prijavljivanje (potrebni podaci: ime i prezime, broj telefona, e-mail adresa) na on-line kurs Umetnost pokretnih slika traje najkasnije do 20.05.2006. godine, putem brojeva telefona:
011/347-20-27;
064/279-63-67;
063/84-18-183,
ili na e-mail adrese:
zеcovizor@drenik.net
nevidljivakata@gmail.com
smartsbg@yahoo.com
info@smartsbg.com

Broj polaznika je ograničen. Konačna UPS lista biće sačinjena prema redosledu prijavljivanja.

Comments

Popular posts from this blog

#Ebanking iz vikendice

Sedim u vikendici i pišem blog. Broadband internet je tu. 
Prilikom dolaska, svratili smo do prodavnice da kupimo hranu i naši telefoni su se automatski priključili na wi-fi preko Instabridge aplikacije.
Signal mobilne telefonije u sobi nije sjajan pa sam telefon prebacio na airplane mode, a nakon toga ponovo uključio wi-fi. Više mi smeta kada nema interneta nego signala mobilne telefonije. Sve je prešlo online i sve funkcioniše ako postoji dobra veza.
Vatra u smederevcu pucka, a ručak se krčka. 
Već godinama unazad, slušam o temama kao što su #ePoslovanje, #eBankarstvo i elektronski potpis (sertifikat).  Kada sam pre oko nedelju dana dobio poziv od Societe Generale banke da prisustvujem događaju u okviru koga će predstaviti najnoviji sistem za online bankarstvo u Srbiji, preraspredio sam obaveze u kalendaru i sa zadovoljstvom ovaj termin rezervisao za prezentaciju.
Kako je izgledao sam događaj pogledajte ovde, a ja ću vam ispričati šta je na mene ostavilo najveći utisak.

Voditel…

Wire - servis za razmenu poruka, pozive i video komunikaciju

Wire je kako na njihovom sajtu kažu "secure messenger". I ako se u Srbiji i na Balkanu najčešće koriste Viber, FB messenger i WhatsUp, mislim da vredi posvetiti par minuta ovom servisu. 
Wire finkcioniše kao desktop, mobilna i web aplikacija i radi na svim glavnim platformama kao što su Linux, macOS, Windows, Android, iOS. Omogućava razmenu poruka, audio i video pozive, slanje najrazličitijih fajlova, trenutne lokacije i td. Pošto je sve navedeno do sada već uobičajeno evo kratkih beleški o njegovim predostima:  Preko sajta https://wire.com/ možete otvoriti nalog koristeći mail adresu. Na ovaj način ne morate da koristite broj vaše SIM karticeNakon otvaranja naloga definišete unikatan nadimak koji ne mora biti isti kao vaše ime i prezime pa na ovaj način dodatno čuvate svoju privatnost i možete se povezati samo sa odabranim osobama koje znaju kako on glasi Sve privilegije mobilne aplikacije su nakon instaliaranja isključene. Ovo je dobro zato što na primer možete sačuvati lis…

Ћирилица - писмо које сам заборавио

Када сам пре пар година открио ћирилицу на мобилном телефону,  било је то велико откриће за мене. Почео сам да шаљем смс поруке пријатељима, постављам статусе на друштвеним мрежама и одговарам на мејлове користећи наше писмо. Скоро сви су реаговали на исти начин. Питали су ме зачуђено откуд то да одједном користим ћирилицу и зашто?  
Пре 12 година, када сам покренуо Мрежу Креативних Људи, користио сам латиницу. Више људи ми је сугерисало да не би било лоше да постоји и ћирилична верзија сајта. У том тренутку нисам имао довољно знања, одговарајућу технологију и времена да се бавим таквим прилагођавањем.

12 година касније, Гугл подржава "Gesture typing" у оквиру оперативног система Андроид и постоји речник термина на српском језику који вам сугерише остатак речи коју сте управо почели да куцате. Оно што је веома битно јесте то да када изаберете српски језик не можете да добијете као на компјутеру латиницу са нашим словима. У том тренутку сам схватио да други имају знатно већу…