Skip to main content

UMETNOST POKRETNIH SLIKA

S M A r t s
11000 Beograd, Jove Ilića 125a
Tel. 011/2473345; 063/8418183
E-mail: zecovizor@drenik.net
SMArtsBG@Yahoo.com
UMETNOST POKRETNIH SLIKAKo?
Fond za umetnost medija “SMArts” otvara novi on-line kurs.

Šta?
Kurs Umetnost pokretnih slika (UPS) uvodi u uticaje i lepotu fotografije, stripa, filma, televizije i digitalnih medija. UPS ni po čemu ne liči na klasične programe iz istorije umetnosti, teorije filma, estetike... Naprotiv, u pitanju je nešto sasvim drugačije!
Tematski okvir kursa: Uvod u pokretne slike (Optičke igračke; Fotografija; Strip); Umetnost filma (Pojava i razvoj; Jezik izražavanja; Podela talenta; Filmski rodovi i vrste); Umetnost televizije (Pojava i razvoj; Jezik izražavanja; Forme i funkcije); Uvod u digitalne medije; Metodika nastave pokretnih slika.

Kome?
UPS je namenjen samo onim učiteljima i studentima učiteljskih fakulteta koji:
- uživaju u svetlucanju ekrana,
- žele da proniknu u čaroliju pokretnih slika,
- znaju šta njihovi đaci najviše vole i spremni su da to podele sa njima,
- dovoljno su odvažni da se otisnu na krstarenje virtualnom Mrežom,
- imaju povremeni pristup Internetu (2-3 puta sedmično) i osnovno poznavanje rada na računaru.

Kad?
Uvažavajući školski kalendar, sve akcije UPS predviđene su u periodima 01.06.-10.07.2006. i 20.08.-20.09.2006. godine.

Gde?
UPS se u celosti odvija na Internetu, na stranicama Fonda “SMArts” (www.smartsbg.com), uz samo 3 susreta uživo (po jedan na početku, u sredini i na kraju Kursa).Kako?
Stručno usavršavanje kroz Kurs Umetnost pokretnih slika je BESPLATNO.
Obrazovanje na daljinu je INTERAKTIVNO. Frontalnu nastavu UPS zamenjuje aktivnom razmenom ideja (radionice, debate, istraživanja, samostalno i dečije stvaralaštvo u prostoru medijskog izražavanja...). U e-učionici svi se brzo osećaju domaćinima.
Elektronsko učenje je UDOBNO. Polaznici mogu pristupati Kursu UPS sopstvenim ritmom, u bilo koje vreme i sa mesta koje im najviše odgovara, a na njegovim stranicama ostati onoliko dugo koliko u tome uživaju.
UPS nudi suštinski NOVO uzbudljivo iskustvo, koje neodoljivo podseća na igru, ali je DRUGAČIJE zabavno.

Zašto?
Fond za umetnost medija “SMArts” potvrdio je svoju misiju i uspešnim pilot-kursom iz koga su potekli prvi UPS edukatori – učitelji i budući učitelji koji na novi način doživljavaju medije pokretnih slika, i to već dele sa svojim kolegama i učenicima, a voljni su da stečena iskustva i znanja umreže sa postignućima novih polaznika.
Vrednost poduhvata prepoznao je Fond za otvoreno društvo, širom otvoriviši UPS vrata za ulazak još 150 posvećenih (učitelja i budućih učitelja iz Beograda, Vojvodine i Centralne Srbije) u prostor virtualnog učenja o vizuelnim medijima.
UPS obezbeđuje dobrobiti, kako učiteljima:
- produbljenu informatičku i medijsku pismenost,
- formirane kriterijume za vrednovanje umetnosti pokretnih slika,
- potpuniji doživljaj u susretima s umetničkim delima vizuelnog izraza,
- profesionalni odgovor na zahteve duha vremena,

tako i njihovim učenicima:
- privilegiju razmene znanja sa nastavnikom koji je dostojan sagovornik o temama koje ih najviše zaokupljaju,
- uvođenje u prepoznavanje vrednosti medijskih ostvarenja,
- potpuniji doživljaj u susretima s umetničkim delima vizuelnog izraza.

Prijavljivanje (potrebni podaci: ime i prezime, broj telefona, e-mail adresa) na on-line kurs Umetnost pokretnih slika traje najkasnije do 20.05.2006. godine, putem brojeva telefona:
011/347-20-27;
064/279-63-67;
063/84-18-183,
ili na e-mail adrese:
zеcovizor@drenik.net
nevidljivakata@gmail.com
smartsbg@yahoo.com
info@smartsbg.com

Broj polaznika je ograničen. Konačna UPS lista biće sačinjena prema redosledu prijavljivanja.

Comments

Popular posts from this blog

Koje formatiranje izabrati za eksterni hard disk i koja je realna USB 3.0 brzina?

Nisam ni slutio šta me čeka nakon što sam kupio novi eksterni hard disk 2TB WD Elements Portable. Naime, do sada sam koristio sličan uređaj iste firme od 1TB, ali nikada nisam obratio pažnju na formatiranje (FAT32) niti sam iskreno znao nešto više o tome. Disk je radio na svim platformama i ja sam mislio da to uglavnom tako i treba da bude. 
Prikačio sam novi hard formatiran po NTFS standardu i shvatio da ne mogu da ga koristim na Macu. Nisam se previše uzbuđivao pošto sam znao da je OS X specifičan. Linux mint je prepoznao uređaj, ali sam se iznenadio brzinom prenosa podataka. Godinama sam na raznim mestima čitao o tome kako je USB 3.0 neverovatno brži od USB 2.0 standarda i očekivao sam da sve poleti. 
Konsultovao sam se oko ovih problema sa prijateljem koji mi je predložio da probam različita formairanja i da ponekad proizvođači pogrešno označe portove pa je ovaj uređaj možda prikačen na stariji standard. Na žalost i nakon svog eksperimentisanja rezultati su bili isti. 
Počeo sam …

Samsung Xcover 2 (C3350) - mobilni telefon otporan na vodu i prašinu

Pre oko mesec dana, nakon što mi je istekao ugovor od dve godine, rešio sam da privatni android telefon zamenim modelom Samsung Xcover 2. Moj službeni telefon (HTC Desire S) ima jači procesor, podržava sve aplikacije koje koristim i zaista više nije bilo potrebe da sa sobom nosim dva slična modela. 
Zašto sam se odlučio za Samsung Xcover 2? U pitanju je pravi outdoor mobilni telefon koji možete uprljati i potopiti u vodu pola sata na 1 m dubine (samim tim kiša i sneg neće predstavljati problem dok ste u prirodi) Baterija je neverovatna, uz intenzivno korišćenje traje pet dana, a u normalnim uslovima bez problema i sedam. Njen kapacitet je 1,300mAh i zvanično treba da obezbedi 1.150 minuta razgovora (19h), ili 1.000 sati mirovanja (skoro šest nedelja) Dugmići su gumirani, malčice jači i daju lep otpor prilikom pritiskanja, a dovoljno su veliki pa se mogu koristiti sa rukavicama. Posebno mi znači to što za razliku od ekrana osetljivog na dodir ne pritiskam pogrešna slova i mogu slepo da …

Mreža Kreativnih Ljudi - kraj projekta

Mreža je projekat koji sam započeo pre oko 13,5 godina.
Naučio sam puno i zahvalan sam za stečeno iskustvo.  Ipak, već nekoliko godina unazad nemam vremena da je razvijam kao što sam to nekada činio.  Imam potrebu da radim nešto novo i osećam da je vreme da nastavim dalje.
Veliko hvala svim rođacima, prijateljima, saradnicima, članovima i posetiocima koji su omogućili da ona funkcioniše i postoji ovoliko dugo.
Sajt će sigurno biti dostupan još mnogo godina, ali se od naredne nedelje neće objavljivati novi sadržaj.