12/05/2006

Nagrada na festivalu "Rainbow" u Sankt Petersburgu!Glumci Ivan Tomić i Goran Jevtić dobili su nagradu žirija na međunarodnom pozorišnom festivalu "RAINBOW" u Sankt Petersburgu, za uloge u predstavi "Okamenjeni princ" Malog pozorišta "Duško Radović". Festival je trajao od 4. do 10. maja, a predstava "Okamenjeni princ" izvedena je u glavnom delu programa. Pored domaćih predstava, na festivalu su učestvovale i predstave iz Hrvatske, Rumunije, Estonije, Poljske i Kazahstana.
Malo pozorište "Duško Radović" po prvi put je učestvovalo na ovom festivalu.
Predstava "Okamenjeni princ" po tekstu Heninga Mankela i u režiji Marka van der Veldena premijerno je izvedena u oktobru 2005. godine kao koprodukcija četiri pozorišta: "Korona/La Balans" (Corona/La Balance) i "Lampe" (Teatret Lampe) iz Kopenhagena, i Malog pozorišta "Duško Radović" i Pozorišta lutaka "Pinokio" iz Beograda.
Švedski autor Hening Mankel napisao je tekst “Okamenjeni princ” prema autobiografskom romanu Elgarda Jonsona koji je proveo devet godina u duševnoj bolnici. Tekst ima stukturu dugačke pesme i ne sadrži podelu na likove. Jedan od najboljih danskih reditelja, Mark van der Velden, izabrao je da napravi predstavu sa dva lica i muzičarem (Svetlana Savić) na sceni, kao i publikom koja okružuje prostor igre sa svih strana, dok se ispred njih odvija neka vrsta “putovanja” kroz um shizofrenog mladića.
Ova predstava namenjena je odrasloj ali i tinejdžerkoj publici (od 15 godina starosti pa naviše) i pripada repertoarskoj liniji Scene za mladu publiku. U tom smislu ona nastavlja praksu koja je u toku predhodne sezone započeta u Malom pozorištu “Duško Radović”.

U prilogu: program festivala "RAINBOW"

Srdačan pozdrav

Malo pozorište "Duško Radovic"

No comments:

Post a Comment

Ukoliko vam se svidja ovaj blog

Prepisite se na newsletter ili preuzimete feed bloga za vas citac.
Upisite vas E-mail: