Skip to main content

IDEJNO RESENJE RAZGLEDNICE BEOGRADAKonkurs za idejno resenje razglednice Beograda otvoren je do 15. juna, u okviru projekta “Postcards”, koji skrece paznju na ulogu savremene umetnosti u razvoju kulturnog turizma.


Autorke tog projekta Una Popovic i Aleksandra Mircic navele su da projekat “Postcards” ima nameru da se osvrne na stanje kulturnog turizma u Srbiji, postavljajuci pitanje na koji nacin se ona, u odnosu na druge zemlje istocne Evrope, bavi razvojem kulturnog turizma, ali i kako je prezentovana od drugih.

Autorke projekta opredelile su se da organizuju likovni konkurs za idejno resenje razglednice, koja bi se kriticki i duhovito pozabavila tim pitanjem na primeru Beograda, kao jednog od glavnih turistickih destinacija u zemlji.

Inicijatori projekta “Postcards”, koji ce biti realizovan u saradnji sa marketinskom agencijom “Alegro” (Allegro), nude autorima najsmelijih resenja stampanje i produkciju zamisli koja bi kao takva dobila mesto umetnickog rada na izlozbi u Galeriji Kulturnog centra i Salonu Muzeja savremene umetnosti od 26. jula ove godine.

Cilj je da se izabrana idejna resenja u buducnosti nadju na domacem trzistu.

Pravo ucesca na konkurs imaju umetnici, dizajneri i drugi zainteresovani.

Petoclani ziri, koji ce ciniti strucnjaci u oblasti umetnosti i dizajna, napravice uzi izbor, a pobednici ce biti obavesteni pocetkom jula.

Projekat su podrzali Kulturni centar Beograda, Muzej savremene umetnosti Beograd i Zavod za proucavanje kulturnog razvitka.

Dodatne informacije o konkursu moguce je naci na sajtu projekta “Postcards” www.projekatpostcards.com ili elektronskom postom, posredstvom adrese ppostcards06@yahoo.com
_________________
Danja Milutinovic

Comments

Popular posts from this blog

#Ebanking iz vikendice

Sedim u vikendici i pišem blog. Broadband internet je tu. 
Prilikom dolaska, svratili smo do prodavnice da kupimo hranu i naši telefoni su se automatski priključili na wi-fi preko Instabridge aplikacije.
Signal mobilne telefonije u sobi nije sjajan pa sam telefon prebacio na airplane mode, a nakon toga ponovo uključio wi-fi. Više mi smeta kada nema interneta nego signala mobilne telefonije. Sve je prešlo online i sve funkcioniše ako postoji dobra veza.
Vatra u smederevcu pucka, a ručak se krčka. 
Već godinama unazad, slušam o temama kao što su #ePoslovanje, #eBankarstvo i elektronski potpis (sertifikat).  Kada sam pre oko nedelju dana dobio poziv od Societe Generale banke da prisustvujem događaju u okviru koga će predstaviti najnoviji sistem za online bankarstvo u Srbiji, preraspredio sam obaveze u kalendaru i sa zadovoljstvom ovaj termin rezervisao za prezentaciju.
Kako je izgledao sam događaj pogledajte ovde, a ja ću vam ispričati šta je na mene ostavilo najveći utisak.

Voditel…

Wire - servis za razmenu poruka, pozive i video komunikaciju

Wire je kako na njihovom sajtu kažu "secure messenger". I ako se u Srbiji i na Balkanu najčešće koriste Viber, FB messenger i WhatsUp, mislim da vredi posvetiti par minuta ovom servisu. 
Wire finkcioniše kao desktop, mobilna i web aplikacija i radi na svim glavnim platformama kao što su Linux, macOS, Windows, Android, iOS. Omogućava razmenu poruka, audio i video pozive, slanje najrazličitijih fajlova, trenutne lokacije i td. Pošto je sve navedeno do sada već uobičajeno evo kratkih beleški o njegovim predostima:  Preko sajta https://wire.com/ možete otvoriti nalog koristeći mail adresu. Na ovaj način ne morate da koristite broj vaše SIM karticeNakon otvaranja naloga definišete unikatan nadimak koji ne mora biti isti kao vaše ime i prezime pa na ovaj način dodatno čuvate svoju privatnost i možete se povezati samo sa odabranim osobama koje znaju kako on glasi Sve privilegije mobilne aplikacije su nakon instaliaranja isključene. Ovo je dobro zato što na primer možete sačuvati lis…

Ћирилица - писмо које сам заборавио

Када сам пре пар година открио ћирилицу на мобилном телефону,  било је то велико откриће за мене. Почео сам да шаљем смс поруке пријатељима, постављам статусе на друштвеним мрежама и одговарам на мејлове користећи наше писмо. Скоро сви су реаговали на исти начин. Питали су ме зачуђено откуд то да одједном користим ћирилицу и зашто?  
Пре 12 година, када сам покренуо Мрежу Креативних Људи, користио сам латиницу. Више људи ми је сугерисало да не би било лоше да постоји и ћирилична верзија сајта. У том тренутку нисам имао довољно знања, одговарајућу технологију и времена да се бавим таквим прилагођавањем.

12 година касније, Гугл подржава "Gesture typing" у оквиру оперативног система Андроид и постоји речник термина на српском језику који вам сугерише остатак речи коју сте управо почели да куцате. Оно што је веома битно јесте то да када изаберете српски језик не можете да добијете као на компјутеру латиницу са нашим словима. У том тренутку сам схватио да други имају знатно већу…