08/05/2006

IDEJNO RESENJE RAZGLEDNICE BEOGRADAKonkurs za idejno resenje razglednice Beograda otvoren je do 15. juna, u okviru projekta “Postcards”, koji skrece paznju na ulogu savremene umetnosti u razvoju kulturnog turizma.


Autorke tog projekta Una Popovic i Aleksandra Mircic navele su da projekat “Postcards” ima nameru da se osvrne na stanje kulturnog turizma u Srbiji, postavljajuci pitanje na koji nacin se ona, u odnosu na druge zemlje istocne Evrope, bavi razvojem kulturnog turizma, ali i kako je prezentovana od drugih.

Autorke projekta opredelile su se da organizuju likovni konkurs za idejno resenje razglednice, koja bi se kriticki i duhovito pozabavila tim pitanjem na primeru Beograda, kao jednog od glavnih turistickih destinacija u zemlji.

Inicijatori projekta “Postcards”, koji ce biti realizovan u saradnji sa marketinskom agencijom “Alegro” (Allegro), nude autorima najsmelijih resenja stampanje i produkciju zamisli koja bi kao takva dobila mesto umetnickog rada na izlozbi u Galeriji Kulturnog centra i Salonu Muzeja savremene umetnosti od 26. jula ove godine.

Cilj je da se izabrana idejna resenja u buducnosti nadju na domacem trzistu.

Pravo ucesca na konkurs imaju umetnici, dizajneri i drugi zainteresovani.

Petoclani ziri, koji ce ciniti strucnjaci u oblasti umetnosti i dizajna, napravice uzi izbor, a pobednici ce biti obavesteni pocetkom jula.

Projekat su podrzali Kulturni centar Beograda, Muzej savremene umetnosti Beograd i Zavod za proucavanje kulturnog razvitka.

Dodatne informacije o konkursu moguce je naci na sajtu projekta “Postcards” www.projekatpostcards.com ili elektronskom postom, posredstvom adrese ppostcards06@yahoo.com
_________________
Danja Milutinovic

No comments:

Post a Comment

Ukoliko vam se svidja ovaj blog

Prepisite se na newsletter ili preuzimete feed bloga za vas citac.
Upisite vas E-mail: