Skip to main content

Nedeljni program SKC-a


PONEDELJAK/MONDAY, 20. FEBRUAR

19:00 Living room

VEČE ZAVODA ZA IZDAVANJE UDŽBENIKA

Zavod za udžbenike i nastavna sredstva pokrenuo je novu biblioteku „Biografije” u kojoj će biti objavljeni životopisi značajnih Srba - naučnika, umetnika, političara, vladara... Ovog ponedeljka biće predstavljena jedna od knjiga iz ove edicije.

20:00 Velika sala

NATAŠA MITROVIĆ, klavir i MARIJANA MIŠITA, violina

koncert; program: Mocart, Šubert, Krol, Kopland, Hubai

21:00 Heppy centar

Nadplesni VJ i DJ Zlo i Naopako

Predstavlja:

The Lonious monk

UTORAK/TUESDAY, 21. FEBRUAR

18:00 Mala sala

MAPE UMA

U okviru saradnje SKC-a i Izdavačke kuće Finesa, predsednik Mense u Srbiji, Branislav Maričić, govoriće o razvoju intelektualnih sposobnosti zasnovanih na tehnici poznatog psihologa Tonija Buzana. Ako želite da usavršite način učenja , da izvežbate moć zapamćivanja i da naučite kako da što duže, sistematično sačuvate naučeno, ovo je prava prilika da saznate kako.

19:00 Circus galerija

DEJAN DROBNJAK "2"

Izložba pod nazivom "2" sastoji se od serije dokumentarnih fotografija koje su snimljene na različitim prostorima i u različitim vremenskim terminima, ali koje imaju jednu zajedničku temu - 2 subjekta (dva prijatelja, dvoje ljubavnika, dve palme, itd). Ideja je da se na ovaj način

prikaže suština našeg okruženja koju oslikava potreba za komunikacijom i potreba za pronalaženjem „sebi sličnog”. Na neki način prikazivala bi i naš strah od samoće.

20:00 Velika sala

KONCERTNI STIL

Ljubomir Dimitrijević, flauta, Danilo Novaković, violina i

Svetlana Stojanović, čembalo

Treći koncert iz ciklusa Musica mundana, musica humana, musica

instrumentalis.

RAZVOJ INDIVIDUALNOSTI

predavanje; govori: Svetlana Stojanović

SREDA /WEDNESDAY, 22. FEBRUAR

21:00 Velika sala

VERNON REID & MASQUE

Gitarista grupe Living Colour ponovo u Beogradu sa svojim bendom Masque i novim albumom Other True Self

^ETVRTAK/THURSDAY, 23. FEBRUAR

19:00 Sre}na galerija

OLIVER VELJKOVIĆ: Originali

Kolekcija asamblaža pod nazivom Originali u potpunosti je uobličena korišćenjem već gotovih elemenata preuzetih isključivo sa ambalaže robe široke potrošnje. Oliver Veljkovič rođen je 1975. u Kruševcu. Završio je FPU u Beogradu, odsek zidno slikarstvo.

21:00 Velika sala

MISTAKE, MISTAKE

Jedan je od retkih bendova na ovim prostorima koji peva na engleskom jeziku bez lokalnog akcenta, a pri tom svojoj muzici daje notu nečeg specifično eskapističkog. Ovaj koncertkarakteriše novi specifičan scenski dizajn.

REDOVAN PROGRAM

SUBOTOM I NEDELJOM

11:00 Mala sala

Glumačka radionica

ČETVRTKOM

18:00 Srećna galerija

Strip radionica Šlic

SUBOTOM I NEDELJOM

11:00 Srećna galerija

Škola stripa i ilustracije

NEDELJOM

15:00 Srećna galerija

Otvorena radionica stripa i ilustracije

Comments

Popular posts from this blog

Koje formatiranje izabrati za eksterni hard disk i koja je realna USB 3.0 brzina?

Nisam ni slutio šta me čeka nakon što sam kupio novi eksterni hard disk 2TB WD Elements Portable. Naime, do sada sam koristio sličan uređaj iste firme od 1TB, ali nikada nisam obratio pažnju na formatiranje (FAT32) niti sam iskreno znao nešto više o tome. Disk je radio na svim platformama i ja sam mislio da to uglavnom tako i treba da bude. 
Prikačio sam novi hard formatiran po NTFS standardu i shvatio da ne mogu da ga koristim na Macu. Nisam se previše uzbuđivao pošto sam znao da je OS X specifičan. Linux mint je prepoznao uređaj, ali sam se iznenadio brzinom prenosa podataka. Godinama sam na raznim mestima čitao o tome kako je USB 3.0 neverovatno brži od USB 2.0 standarda i očekivao sam da sve poleti. 
Konsultovao sam se oko ovih problema sa prijateljem koji mi je predložio da probam različita formairanja i da ponekad proizvođači pogrešno označe portove pa je ovaj uređaj možda prikačen na stariji standard. Na žalost i nakon svog eksperimentisanja rezultati su bili isti. 
Počeo sam …

Želite li da osvojite Toshiba Folio 100 tablet računar? - priključite se online konkursu

Želite li da osvojite Toshiba Folio 100 tablet računar?
Priključite se online konkursu povodom 25-godiisnjice od trenutka kada je kompanija Toshiba kreirala prvi laptop Postanite fan "Toshiba Srbija" stranice na Facebook-uIspod ovog posta putem forma za komentare napišitepriču u 300 reči o svom prvom iskustvu sa kompjuterom, ili laptopom do 01. decembra 2010. godine Potpišite se ispod teksta i ostavite svoj mail

Konkurs će biti održan u sledećih sedam zemalja: Bugarskoj, Hrvatskoj, Grčkoj, Izraelu, Rumuniji, Srbiji i Sloveniji. Korisnici koji žele da učestvuju treba da žive u navedenim zemljama. Prva nagrada za najbolju priču iz svake od zemalja je tablet računar Folio 100

25 priča iz svake zemlje će biti izabrano i uvršteno u regionalnu elektronsku knjigu koja će se naći nasajtu www.issuu.com


Evo i zvaničnog opisa uređaja Toshiba Folio 100:
Toshiba za prvoplasiranu priču poklanja Folio 100 koji će pobedniku ili pobednici omogućiti savršeno i jednostavno iskustvo u oblasti z…

Hemijski grejači stopala - planinarska oprema (test)

Više puta sam slušao, ali do skoro nisam imao priliku da probam hemijske grejače vrhova i celog stopala. Odlazak na Kopaonik je bila savršena prilika za test. Uzeo sam nekoliko grejača i spakovao ih u skijaški ranac. 

Hemijski grejači za vrhove stopala
Sedeli smo u kafiću pored staze zakopčane jakne, ušuškani u ćebad koja su nam obezbedili i pijuckali kafu. Posle pola sata mirovanja moja draga se uznemirila pošto je počela da oseća hladnoću, a i meni više nije bilo isto kao na početku. Izvadio sam pakovana hemijskih grejača za noge i na licu mesta smo se izuli i stavili ih u vrhove cipela. 
Grejače koji su na sebi sa donje strane imali samolepljivi deo koji služi da bi se održali na mestu prilikom pomeranja stopala (veoma slab lepak koji ne ostavlja tragove) postavio sam iznad uloška svojih cipela, a druge koji nisu imali ovakvu podlogu ispod uloška njenih cipela. Pošto reaguju u dodiru sa vazduhom, istog trena smo primetili razliku i nastavili da uživamo. 
Grejače nismo skinuli do po…