Skip to main content

Nedeljni program SKC-a


PONEDELJAK/MONDAY, 20. FEBRUAR

19:00 Living room

VEČE ZAVODA ZA IZDAVANJE UDŽBENIKA

Zavod za udžbenike i nastavna sredstva pokrenuo je novu biblioteku „Biografije” u kojoj će biti objavljeni životopisi značajnih Srba - naučnika, umetnika, političara, vladara... Ovog ponedeljka biće predstavljena jedna od knjiga iz ove edicije.

20:00 Velika sala

NATAŠA MITROVIĆ, klavir i MARIJANA MIŠITA, violina

koncert; program: Mocart, Šubert, Krol, Kopland, Hubai

21:00 Heppy centar

Nadplesni VJ i DJ Zlo i Naopako

Predstavlja:

The Lonious monk

UTORAK/TUESDAY, 21. FEBRUAR

18:00 Mala sala

MAPE UMA

U okviru saradnje SKC-a i Izdavačke kuće Finesa, predsednik Mense u Srbiji, Branislav Maričić, govoriće o razvoju intelektualnih sposobnosti zasnovanih na tehnici poznatog psihologa Tonija Buzana. Ako želite da usavršite način učenja , da izvežbate moć zapamćivanja i da naučite kako da što duže, sistematično sačuvate naučeno, ovo je prava prilika da saznate kako.

19:00 Circus galerija

DEJAN DROBNJAK "2"

Izložba pod nazivom "2" sastoji se od serije dokumentarnih fotografija koje su snimljene na različitim prostorima i u različitim vremenskim terminima, ali koje imaju jednu zajedničku temu - 2 subjekta (dva prijatelja, dvoje ljubavnika, dve palme, itd). Ideja je da se na ovaj način

prikaže suština našeg okruženja koju oslikava potreba za komunikacijom i potreba za pronalaženjem „sebi sličnog”. Na neki način prikazivala bi i naš strah od samoće.

20:00 Velika sala

KONCERTNI STIL

Ljubomir Dimitrijević, flauta, Danilo Novaković, violina i

Svetlana Stojanović, čembalo

Treći koncert iz ciklusa Musica mundana, musica humana, musica

instrumentalis.

RAZVOJ INDIVIDUALNOSTI

predavanje; govori: Svetlana Stojanović

SREDA /WEDNESDAY, 22. FEBRUAR

21:00 Velika sala

VERNON REID & MASQUE

Gitarista grupe Living Colour ponovo u Beogradu sa svojim bendom Masque i novim albumom Other True Self

^ETVRTAK/THURSDAY, 23. FEBRUAR

19:00 Sre}na galerija

OLIVER VELJKOVIĆ: Originali

Kolekcija asamblaža pod nazivom Originali u potpunosti je uobličena korišćenjem već gotovih elemenata preuzetih isključivo sa ambalaže robe široke potrošnje. Oliver Veljkovič rođen je 1975. u Kruševcu. Završio je FPU u Beogradu, odsek zidno slikarstvo.

21:00 Velika sala

MISTAKE, MISTAKE

Jedan je od retkih bendova na ovim prostorima koji peva na engleskom jeziku bez lokalnog akcenta, a pri tom svojoj muzici daje notu nečeg specifično eskapističkog. Ovaj koncertkarakteriše novi specifičan scenski dizajn.

REDOVAN PROGRAM

SUBOTOM I NEDELJOM

11:00 Mala sala

Glumačka radionica

ČETVRTKOM

18:00 Srećna galerija

Strip radionica Šlic

SUBOTOM I NEDELJOM

11:00 Srećna galerija

Škola stripa i ilustracije

NEDELJOM

15:00 Srećna galerija

Otvorena radionica stripa i ilustracije

Comments

Popular posts from this blog

Koje formatiranje izabrati za eksterni hard disk i koja je realna USB 3.0 brzina?

Nisam ni slutio šta me čeka nakon što sam kupio novi eksterni hard disk 2TB WD Elements Portable. Naime, do sada sam koristio sličan uređaj iste firme od 1TB, ali nikada nisam obratio pažnju na formatiranje (FAT32) niti sam iskreno znao nešto više o tome. Disk je radio na svim platformama i ja sam mislio da to uglavnom tako i treba da bude. 
Prikačio sam novi hard formatiran po NTFS standardu i shvatio da ne mogu da ga koristim na Macu. Nisam se previše uzbuđivao pošto sam znao da je OS X specifičan. Linux mint je prepoznao uređaj, ali sam se iznenadio brzinom prenosa podataka. Godinama sam na raznim mestima čitao o tome kako je USB 3.0 neverovatno brži od USB 2.0 standarda i očekivao sam da sve poleti. 
Konsultovao sam se oko ovih problema sa prijateljem koji mi je predložio da probam različita formairanja i da ponekad proizvođači pogrešno označe portove pa je ovaj uređaj možda prikačen na stariji standard. Na žalost i nakon svog eksperimentisanja rezultati su bili isti. 
Počeo sam …

#Ebanking iz vikendice

Sedim u vikendici i pišem blog. Broadband internet je tu. 
Prilikom dolaska, svratili smo do prodavnice da kupimo hranu i naši telefoni su se automatski priključili na wi-fi preko Instabridge aplikacije.
Signal mobilne telefonije u sobi nije sjajan pa sam telefon prebacio na airplane mode, a nakon toga ponovo uključio wi-fi. Više mi smeta kada nema interneta nego signala mobilne telefonije. Sve je prešlo online i sve funkcioniše ako postoji dobra veza.
Vatra u smederevcu pucka, a ručak se krčka. 
Već godinama unazad, slušam o temama kao što su #ePoslovanje, #eBankarstvo i elektronski potpis (sertifikat).  Kada sam pre oko nedelju dana dobio poziv od Societe Generale banke da prisustvujem događaju u okviru koga će predstaviti najnoviji sistem za online bankarstvo u Srbiji, preraspredio sam obaveze u kalendaru i sa zadovoljstvom ovaj termin rezervisao za prezentaciju.
Kako je izgledao sam događaj pogledajte ovde, a ja ću vam ispričati šta je na mene ostavilo najveći utisak.

Voditel…

Samsung Xcover 550H - mobini telefon otporan na vodu i prašinu

Nakon oko pet godina korišćenja telefona Samsung Xcover 2 C3350 koji me je odlično služio (i dalje radi kao da je nov), rešio sam da potražim drugi telefon sličnih karakteristika koji će biti više u skladu sa potrebama vremena u kome živimo. Razmatrao sam sledeće modele: 
Samsung B2100 XplorerSamsung Xcover 271 i CAT B25 Poošto su prva dva odavno prestala da se proizvode, posmatrao sam oglase za polovne telefone na internetu. Uglavnom sam nailazio na aparate koji su godinama korišćeni na terenu i o kojima se nije previše vodilo računa. Bili su izudarani, izgrebani, prljavi i ponekad bez maske koja zatvara priključke za USB odnosno slušalice. Ipak, činjenica da i dalje rade bila je dobra potvrda kvaliteta ovih namenskih telefona. 
CAT B25 je među njima možda i najizdržljiviji telefon, ali je najsiromašniji što se tiče funkcija. Nije bilo razloga da uzimam nov uređaj pored postojećeg C3350 pa sam se fokusirao na Samsung 550H pošto je on praktično njegov naslednik iz 2017. godine. 
Pronaš…