Skip to main content

Nedeljni program SKC-a


PONEDELJAK/MONDAY, 20. FEBRUAR

19:00 Living room

VEČE ZAVODA ZA IZDAVANJE UDŽBENIKA

Zavod za udžbenike i nastavna sredstva pokrenuo je novu biblioteku „Biografije” u kojoj će biti objavljeni životopisi značajnih Srba - naučnika, umetnika, političara, vladara... Ovog ponedeljka biće predstavljena jedna od knjiga iz ove edicije.

20:00 Velika sala

NATAŠA MITROVIĆ, klavir i MARIJANA MIŠITA, violina

koncert; program: Mocart, Šubert, Krol, Kopland, Hubai

21:00 Heppy centar

Nadplesni VJ i DJ Zlo i Naopako

Predstavlja:

The Lonious monk

UTORAK/TUESDAY, 21. FEBRUAR

18:00 Mala sala

MAPE UMA

U okviru saradnje SKC-a i Izdavačke kuće Finesa, predsednik Mense u Srbiji, Branislav Maričić, govoriće o razvoju intelektualnih sposobnosti zasnovanih na tehnici poznatog psihologa Tonija Buzana. Ako želite da usavršite način učenja , da izvežbate moć zapamćivanja i da naučite kako da što duže, sistematično sačuvate naučeno, ovo je prava prilika da saznate kako.

19:00 Circus galerija

DEJAN DROBNJAK "2"

Izložba pod nazivom "2" sastoji se od serije dokumentarnih fotografija koje su snimljene na različitim prostorima i u različitim vremenskim terminima, ali koje imaju jednu zajedničku temu - 2 subjekta (dva prijatelja, dvoje ljubavnika, dve palme, itd). Ideja je da se na ovaj način

prikaže suština našeg okruženja koju oslikava potreba za komunikacijom i potreba za pronalaženjem „sebi sličnog”. Na neki način prikazivala bi i naš strah od samoće.

20:00 Velika sala

KONCERTNI STIL

Ljubomir Dimitrijević, flauta, Danilo Novaković, violina i

Svetlana Stojanović, čembalo

Treći koncert iz ciklusa Musica mundana, musica humana, musica

instrumentalis.

RAZVOJ INDIVIDUALNOSTI

predavanje; govori: Svetlana Stojanović

SREDA /WEDNESDAY, 22. FEBRUAR

21:00 Velika sala

VERNON REID & MASQUE

Gitarista grupe Living Colour ponovo u Beogradu sa svojim bendom Masque i novim albumom Other True Self

^ETVRTAK/THURSDAY, 23. FEBRUAR

19:00 Sre}na galerija

OLIVER VELJKOVIĆ: Originali

Kolekcija asamblaža pod nazivom Originali u potpunosti je uobličena korišćenjem već gotovih elemenata preuzetih isključivo sa ambalaže robe široke potrošnje. Oliver Veljkovič rođen je 1975. u Kruševcu. Završio je FPU u Beogradu, odsek zidno slikarstvo.

21:00 Velika sala

MISTAKE, MISTAKE

Jedan je od retkih bendova na ovim prostorima koji peva na engleskom jeziku bez lokalnog akcenta, a pri tom svojoj muzici daje notu nečeg specifično eskapističkog. Ovaj koncertkarakteriše novi specifičan scenski dizajn.

REDOVAN PROGRAM

SUBOTOM I NEDELJOM

11:00 Mala sala

Glumačka radionica

ČETVRTKOM

18:00 Srećna galerija

Strip radionica Šlic

SUBOTOM I NEDELJOM

11:00 Srećna galerija

Škola stripa i ilustracije

NEDELJOM

15:00 Srećna galerija

Otvorena radionica stripa i ilustracije

Comments

Popular posts from this blog

Ћирилица - писмо које сам заборавио

Када сам пре пар година открио ћирилицу на мобилном телефону,  било је то велико откриће за мене. Почео сам да шаљем смс поруке пријатељима, постављам статусе на друштвеним мрежама и одговарам на мејлове користећи наше писмо. Скоро сви су реаговали на исти начин. Питали су ме зачуђено откуд то да одједном користим ћирилицу и зашто?  
Пре 12 година, када сам покренуо Мрежу Креативних Људи, користио сам латиницу. Више људи ми је сугерисало да не би било лоше да постоји и ћирилична верзија сајта. У том тренутку нисам имао довољно знања, одговарајућу технологију и времена да се бавим таквим прилагођавањем.

12 година касније, Гугл подржава "Gesture typing" у оквиру оперативног система Андроид и постоји речник термина на српском језику који вам сугерише остатак речи коју сте управо почели да куцате. Оно што је веома битно јесте то да када изаберете српски језик не можете да добијете као на компјутеру латиницу са нашим словима. У том тренутку сам схватио да други имају знатно већу…

Hemijski grejači stopala - planinarska oprema (test)

Više puta sam slušao, ali do skoro nisam imao priliku da probam hemijske grejače vrhova i celog stopala. Odlazak na Kopaonik je bila savršena prilika za test. Uzeo sam nekoliko grejača i spakovao ih u skijaški ranac. 

Hemijski grejači za vrhove stopala
Sedeli smo u kafiću pored staze zakopčane jakne, ušuškani u ćebad koja su nam obezbedili i pijuckali kafu. Posle pola sata mirovanja moja draga se uznemirila pošto je počela da oseća hladnoću, a i meni više nije bilo isto kao na početku. Izvadio sam pakovana hemijskih grejača za noge i na licu mesta smo se izuli i stavili ih u vrhove cipela. 
Grejače koji su na sebi sa donje strane imali samolepljivi deo koji služi da bi se održali na mestu prilikom pomeranja stopala (veoma slab lepak koji ne ostavlja tragove) postavio sam iznad uloška svojih cipela, a druge koji nisu imali ovakvu podlogu ispod uloška njenih cipela. Pošto reaguju u dodiru sa vazduhom, istog trena smo primetili razliku i nastavili da uživamo. 
Grejače nismo skinuli do po…

Cipele za planinarenje "Lowa Khumbu GTX" - planinarska oprema (test)

Pre nešto više od mesec dana uzeo sam planinarske cipele "Lowa Khumbu GTX". 
Pitao sam Danijela za savet. Želeo sam cipele koje su bolje od onih koje sam do sada koristio (Merrell) i koje će zadovoljiti moje potrebe: 
najčešće jednodnevno, ili vikend planinarenjeda budu ugodneda budu dublje od sadašnjih koje samo prelaze gležnjeve da dobro izoluju nogu od snega i hladnoće da budu vodonepropusneda budu jače, izdržljivije i da daju bolju potporu stopalu
Danijel mi je preporučio ovaj model. "Ispod" njih su klasične treking cipele koje su malo mekše, uvijaju se po dužini i nemaju neka od ovih svojstava. Iznad njih su bile profi cipele za visokogorstvo. 
Testirao sam ih tokom nekoliko planinarskih akcija (kiša, blato, kamen, zemlja, vlažan sneg, dobok sneg, putovanje autobusom, gradska šetnja) i ovo su moji utisci:  Izuzetno su ugodne. Nikada do sada nisam imao pravu tehničku cipelu napravljenju baš za planinarenje Stopalo i cela noga su stabilni, a petu pridržava zadnji…