Skip to main content

POZIV NA ONE TAKE FILM FESTIVAL

Organizatori zagrebackog One take filmskog festivala, koji predstavlja ostvarenja snimljena u jednom kadru, pozvali su zainteresovane da se prijave do 15. jula.

One Take film festival bice odrzan od 17. do 19. novembra, a mogu konkurisati profesionalni i neprofesionalni filmski i video autori sa po jednim radom (igranim, dokumentarnim, eksperimentalnim filmom, muzickim i reklamnim spotom), nastalim posle januara 2002. godine.

Organizatori definisu kadar kao snimak od ukljucivanja do iskljucivanja kamere. Rezovi, zatamnjenja/odtamnjenja, pretapanja i svi ostali montazni sklopovi ne smeju biti primjenjivani.

Najavna i odjavna spica filma moze se izmenjivati u pretapanju s kadrom koji cini film ili se moze na bilo koji nacin prikazati pre i posle kadra koji cini film, ali iskljucivo na nekoj neutralnoj i staticnoj pozadini.

Trajanje filma nije ograniceno.

Filmove izabrane za konkurenciju autori bi trebalo da posalju na jednom od formata ponudjenih u prijavnici, a kasete i filmske kopije bice im vracene iskljucivo ako su uz njih poslati medjunarodni povratni postanski kuponi.

Za selekciju, pa i za samu takmicarsku projekciju, autori bi trebalo da posalju iskljucivo kopije filmova, uz koje je neophodno navesti i naslov filma, ime i prezime reditelja, trajanje, c/b ili boju i vrstu zvuka.

Prijava bi trebalo da sadrzi, uz VHS kasetu ili DVD-VIDEO s filmom, i citljivo ispunjenu prijavnicu na hrvatskom ili engleskom jeziku, biografiju i celokupnu filmografiju reditelja, ukljucujuci popis nagrada, kao i jednu ili dve fotografije iz filma koje ce se koristiti za potrebe objavljivanja u festivalskom katalogu…

Prijavljivanje je na adresu One take film festival, Tuskanac 1, 10000 Zagreb, Hrvatska. Na posiljci obavezno mora biti naznaceno: “No commercial value”.

Festivalski ziri, koji cine priznati strucnjaci u oblasti filma i srodnih vizuelnih umetnosti, nagradice samo jedan film iz selekcije nagradom Gran pri One take film festival.

Sajt festivala, gde je moguce nacu i prijavnicu, je www.onetakefilmfestival.com

_________________
Danja Milutinovic

Comments

Popular posts from this blog

#Ebanking iz vikendice

Sedim u vikendici i pišem blog. Broadband internet je tu. 
Prilikom dolaska, svratili smo do prodavnice da kupimo hranu i naši telefoni su se automatski priključili na wi-fi preko Instabridge aplikacije.
Signal mobilne telefonije u sobi nije sjajan pa sam telefon prebacio na airplane mode, a nakon toga ponovo uključio wi-fi. Više mi smeta kada nema interneta nego signala mobilne telefonije. Sve je prešlo online i sve funkcioniše ako postoji dobra veza.
Vatra u smederevcu pucka, a ručak se krčka. 
Već godinama unazad, slušam o temama kao što su #ePoslovanje, #eBankarstvo i elektronski potpis (sertifikat).  Kada sam pre oko nedelju dana dobio poziv od Societe Generale banke da prisustvujem događaju u okviru koga će predstaviti najnoviji sistem za online bankarstvo u Srbiji, preraspredio sam obaveze u kalendaru i sa zadovoljstvom ovaj termin rezervisao za prezentaciju.
Kako je izgledao sam događaj pogledajte ovde, a ja ću vam ispričati šta je na mene ostavilo najveći utisak.

Voditel…

Wire - servis za razmenu poruka, pozive i video komunikaciju

Wire je kako na njihovom sajtu kažu "secure messenger". I ako se u Srbiji i na Balkanu najčešće koriste Viber, FB messenger i WhatsUp, mislim da vredi posvetiti par minuta ovom servisu. 
Wire finkcioniše kao desktop, mobilna i web aplikacija i radi na svim glavnim platformama kao što su Linux, macOS, Windows, Android, iOS. Omogućava razmenu poruka, audio i video pozive, slanje najrazličitijih fajlova, trenutne lokacije i td. Pošto je sve navedeno do sada već uobičajeno evo kratkih beleški o njegovim predostima:  Preko sajta https://wire.com/ možete otvoriti nalog koristeći mail adresu. Na ovaj način ne morate da koristite broj vaše SIM karticeNakon otvaranja naloga definišete unikatan nadimak koji ne mora biti isti kao vaše ime i prezime pa na ovaj način dodatno čuvate svoju privatnost i možete se povezati samo sa odabranim osobama koje znaju kako on glasi Sve privilegije mobilne aplikacije su nakon instaliaranja isključene. Ovo je dobro zato što na primer možete sačuvati lis…

Ћирилица - писмо које сам заборавио

Када сам пре пар година открио ћирилицу на мобилном телефону,  било је то велико откриће за мене. Почео сам да шаљем смс поруке пријатељима, постављам статусе на друштвеним мрежама и одговарам на мејлове користећи наше писмо. Скоро сви су реаговали на исти начин. Питали су ме зачуђено откуд то да одједном користим ћирилицу и зашто?  
Пре 12 година, када сам покренуо Мрежу Креативних Људи, користио сам латиницу. Више људи ми је сугерисало да не би било лоше да постоји и ћирилична верзија сајта. У том тренутку нисам имао довољно знања, одговарајућу технологију и времена да се бавим таквим прилагођавањем.

12 година касније, Гугл подржава "Gesture typing" у оквиру оперативног система Андроид и постоји речник термина на српском језику који вам сугерише остатак речи коју сте управо почели да куцате. Оно што је веома битно јесте то да када изаберете српски језик не можете да добијете као на компјутеру латиницу са нашим словима. У том тренутку сам схватио да други имају знатно већу…