05/01/2006

POZIV NA ONE TAKE FILM FESTIVAL

Organizatori zagrebackog One take filmskog festivala, koji predstavlja ostvarenja snimljena u jednom kadru, pozvali su zainteresovane da se prijave do 15. jula.

One Take film festival bice odrzan od 17. do 19. novembra, a mogu konkurisati profesionalni i neprofesionalni filmski i video autori sa po jednim radom (igranim, dokumentarnim, eksperimentalnim filmom, muzickim i reklamnim spotom), nastalim posle januara 2002. godine.

Organizatori definisu kadar kao snimak od ukljucivanja do iskljucivanja kamere. Rezovi, zatamnjenja/odtamnjenja, pretapanja i svi ostali montazni sklopovi ne smeju biti primjenjivani.

Najavna i odjavna spica filma moze se izmenjivati u pretapanju s kadrom koji cini film ili se moze na bilo koji nacin prikazati pre i posle kadra koji cini film, ali iskljucivo na nekoj neutralnoj i staticnoj pozadini.

Trajanje filma nije ograniceno.

Filmove izabrane za konkurenciju autori bi trebalo da posalju na jednom od formata ponudjenih u prijavnici, a kasete i filmske kopije bice im vracene iskljucivo ako su uz njih poslati medjunarodni povratni postanski kuponi.

Za selekciju, pa i za samu takmicarsku projekciju, autori bi trebalo da posalju iskljucivo kopije filmova, uz koje je neophodno navesti i naslov filma, ime i prezime reditelja, trajanje, c/b ili boju i vrstu zvuka.

Prijava bi trebalo da sadrzi, uz VHS kasetu ili DVD-VIDEO s filmom, i citljivo ispunjenu prijavnicu na hrvatskom ili engleskom jeziku, biografiju i celokupnu filmografiju reditelja, ukljucujuci popis nagrada, kao i jednu ili dve fotografije iz filma koje ce se koristiti za potrebe objavljivanja u festivalskom katalogu…

Prijavljivanje je na adresu One take film festival, Tuskanac 1, 10000 Zagreb, Hrvatska. Na posiljci obavezno mora biti naznaceno: “No commercial value”.

Festivalski ziri, koji cine priznati strucnjaci u oblasti filma i srodnih vizuelnih umetnosti, nagradice samo jedan film iz selekcije nagradom Gran pri One take film festival.

Sajt festivala, gde je moguce nacu i prijavnicu, je www.onetakefilmfestival.com

_________________
Danja Milutinovic

No comments:

Post a Comment

Ukoliko vam se svidja ovaj blog

Prepisite se na newsletter ili preuzimete feed bloga za vas citac.
Upisite vas E-mail: