Skip to main content

POZIV NA ONE TAKE FILM FESTIVAL

Organizatori zagrebackog One take filmskog festivala, koji predstavlja ostvarenja snimljena u jednom kadru, pozvali su zainteresovane da se prijave do 15. jula.

One Take film festival bice odrzan od 17. do 19. novembra, a mogu konkurisati profesionalni i neprofesionalni filmski i video autori sa po jednim radom (igranim, dokumentarnim, eksperimentalnim filmom, muzickim i reklamnim spotom), nastalim posle januara 2002. godine.

Organizatori definisu kadar kao snimak od ukljucivanja do iskljucivanja kamere. Rezovi, zatamnjenja/odtamnjenja, pretapanja i svi ostali montazni sklopovi ne smeju biti primjenjivani.

Najavna i odjavna spica filma moze se izmenjivati u pretapanju s kadrom koji cini film ili se moze na bilo koji nacin prikazati pre i posle kadra koji cini film, ali iskljucivo na nekoj neutralnoj i staticnoj pozadini.

Trajanje filma nije ograniceno.

Filmove izabrane za konkurenciju autori bi trebalo da posalju na jednom od formata ponudjenih u prijavnici, a kasete i filmske kopije bice im vracene iskljucivo ako su uz njih poslati medjunarodni povratni postanski kuponi.

Za selekciju, pa i za samu takmicarsku projekciju, autori bi trebalo da posalju iskljucivo kopije filmova, uz koje je neophodno navesti i naslov filma, ime i prezime reditelja, trajanje, c/b ili boju i vrstu zvuka.

Prijava bi trebalo da sadrzi, uz VHS kasetu ili DVD-VIDEO s filmom, i citljivo ispunjenu prijavnicu na hrvatskom ili engleskom jeziku, biografiju i celokupnu filmografiju reditelja, ukljucujuci popis nagrada, kao i jednu ili dve fotografije iz filma koje ce se koristiti za potrebe objavljivanja u festivalskom katalogu…

Prijavljivanje je na adresu One take film festival, Tuskanac 1, 10000 Zagreb, Hrvatska. Na posiljci obavezno mora biti naznaceno: “No commercial value”.

Festivalski ziri, koji cine priznati strucnjaci u oblasti filma i srodnih vizuelnih umetnosti, nagradice samo jedan film iz selekcije nagradom Gran pri One take film festival.

Sajt festivala, gde je moguce nacu i prijavnicu, je www.onetakefilmfestival.com

_________________
Danja Milutinovic

Comments

Popular posts from this blog

Koje formatiranje izabrati za eksterni hard disk i koja je realna USB 3.0 brzina?

Nisam ni slutio šta me čeka nakon što sam kupio novi eksterni hard disk 2TB WD Elements Portable. Naime, do sada sam koristio sličan uređaj iste firme od 1TB, ali nikada nisam obratio pažnju na formatiranje (FAT32) niti sam iskreno znao nešto više o tome. Disk je radio na svim platformama i ja sam mislio da to uglavnom tako i treba da bude. 
Prikačio sam novi hard formatiran po NTFS standardu i shvatio da ne mogu da ga koristim na Macu. Nisam se previše uzbuđivao pošto sam znao da je OS X specifičan. Linux mint je prepoznao uređaj, ali sam se iznenadio brzinom prenosa podataka. Godinama sam na raznim mestima čitao o tome kako je USB 3.0 neverovatno brži od USB 2.0 standarda i očekivao sam da sve poleti. 
Konsultovao sam se oko ovih problema sa prijateljem koji mi je predložio da probam različita formairanja i da ponekad proizvođači pogrešno označe portove pa je ovaj uređaj možda prikačen na stariji standard. Na žalost i nakon svog eksperimentisanja rezultati su bili isti. 
Počeo sam …

#Ebanking iz vikendice

Sedim u vikendici i pišem blog. Broadband internet je tu. 
Prilikom dolaska, svratili smo do prodavnice da kupimo hranu i naši telefoni su se automatski priključili na wi-fi preko Instabridge aplikacije.
Signal mobilne telefonije u sobi nije sjajan pa sam telefon prebacio na airplane mode, a nakon toga ponovo uključio wi-fi. Više mi smeta kada nema interneta nego signala mobilne telefonije. Sve je prešlo online i sve funkcioniše ako postoji dobra veza.
Vatra u smederevcu pucka, a ručak se krčka. 
Već godinama unazad, slušam o temama kao što su #ePoslovanje, #eBankarstvo i elektronski potpis (sertifikat).  Kada sam pre oko nedelju dana dobio poziv od Societe Generale banke da prisustvujem događaju u okviru koga će predstaviti najnoviji sistem za online bankarstvo u Srbiji, preraspredio sam obaveze u kalendaru i sa zadovoljstvom ovaj termin rezervisao za prezentaciju.
Kako je izgledao sam događaj pogledajte ovde, a ja ću vam ispričati šta je na mene ostavilo najveći utisak.

Voditel…

Samsung Xcover 550H - mobini telefon otporan na vodu i prašinu

Nakon oko pet godina korišćenja telefona Samsung Xcover 2 C3350 koji me je odlično služio (i dalje radi kao da je nov), rešio sam da potražim drugi telefon sličnih karakteristika koji će biti više u skladu sa potrebama vremena u kome živimo. Razmatrao sam sledeće modele: 
Samsung B2100 XplorerSamsung Xcover 271 i CAT B25 Poošto su prva dva odavno prestala da se proizvode, posmatrao sam oglase za polovne telefone na internetu. Uglavnom sam nailazio na aparate koji su godinama korišćeni na terenu i o kojima se nije previše vodilo računa. Bili su izudarani, izgrebani, prljavi i ponekad bez maske koja zatvara priključke za USB odnosno slušalice. Ipak, činjenica da i dalje rade bila je dobra potvrda kvaliteta ovih namenskih telefona. 
CAT B25 je među njima možda i najizdržljiviji telefon, ali je najsiromašniji što se tiče funkcija. Nije bilo razloga da uzimam nov uređaj pored postojećeg C3350 pa sam se fokusirao na Samsung 550H pošto je on praktično njegov naslednik iz 2017. godine. 
Pronaš…