Skip to main content

Photo Salon Podgorica


1 Salon je otvoren za sve fotografe, amatere i profesion-alce širom svijeta.
2 Tema salona je slobodna. Fotografije se šalju do for-mata 30x40 ili izvedeni, primaju se kaširane fotografije sa paspartuom ne većim od 1mm. Uramljene fotografije se ne primaju.
3 Radovi se primaju iskljucivo na fotografskom papiru u boji ili crno bijeloj tehnici.
4 Maksimalni broj radova po osobi je 4. Autor moze da participira samo u jednoj od sekcija.
5 Naziv rada, ime kluba i autora, adresu i e-mail adresu, napisati na poleđini fotografije i u potpunosti mora odgovarati sa prijavnicom.
6 Naziv rada ne smije da bude veći od 25 karaktera.
7 Žiri je međunarodni i čine ga :
a) Branimir Karanović, profesor na FPU Beograd b) Mr. Lazar Pejović, profesor na FLU Cetinje c) Foto Kino Klub-fotograf ili neko iz
umjetničkog savjeta foto kluba
8. Žiri će dodjeliti nagrade u kategorijama
d) zlatana, srebrna i bronzana medalja foto kino kluba «Podgorica» za pojedinačnu fotografiju, e) zlatna, srebrna i bronzana medalja foto kino kluba «Podgorica» za kolekciju fotografija, f) specijalna nagrada salona «Nagrada Vojo Radonjić» za najbolju kolekciju fotografija
1 Katalog sa reprodukcijama učesnika će biti poslat svim autorima.
2 Nagradjeni radovi ostaju dio salona uz saglasnost autora.
3 Participacija za učešće na salonu je 5 eura.
4 Radove, prijavnicu i participaciju poslati u istom paketu.
5 Radovi koji stignu bez participacije neće biti vraćeni ni žirirani.
6 Organizator salona zadržava sva prava oko reprodu-kovanja fotografija za potrebe reklamiranja salona i kataloga.
7 Sa radovima će se postupati po pravilima i sa pažnjom. Za eventualnu štetu prilikom transporta orga-nizator ne odgovara. Organizator odgovara za stetu nas-talu od samog prijema radova do momenta povracaja.
8 Javnost ce biti obavjestena o salonu putem stam-panih i elektronskih medija.
9 Potpisom na prijavnici autor se slaze sa svim nave-denim pravilima salona.

1 Entry is open to all photographers, amateur and professional, worldwide.
2 The theme is free. Prints should not exceed 30 x 40 cm. including mount (between 18x24cm and 30x40cm) Unmounted prints are acceptable. Framed prints are NOT permitted.
3 There are two sections: a)Monocrhom b)Colour. We received photos only on photographic emulsion.
4 Each entrant may submit a maximum of four entries in each section.
5 Name, address and title must be shown on each piece of work and numbered, to correspond with the entry form.
6 Titles - please limit to 25 characters.

7. International jury: a) Branimir Karanovic, prof. of Applied Arts, Beograd, SCG b) Lazar Pejovic, prof. of photography at FLU Cetinje, SCG c) Drasko Dragas, painter, SCG
8. Awards: d) First, second and third place for photography e) First, second and third place for collection of photography f) special salon award for best collection of photography “Vojo Radonjic”
1 An illustrated catalogue will be sent to each entrant and a label for each acceptance.
2 Awarded and works of art given as the presents by artists will be in the SALON FUND.
3 Entry fee is 5€.
4 Send prints, entry form and money in one pocket.
5 ENTRIES RECEIVED WITHOUT FEES OR RETURN POSTAGE - OR PAID FOR WITH FOREIGN CHEQUES OR MONEY ORDERS - WILL NOT BE JUDGED OR RETURNED.
6 The organiser will publish the catalogue. The artists may not clain the compensation for the reproduction of the works in the catalogue.
7 Entries will be treated with care, but no liability is ac-cepted for loss or damage. The organizer is responsible for loss or damage of works from the moment of receiv-ing to the moment of sending them back to the artists.
8 The public will be informed about the exhibition in the catalogue and newspapers, on television and radio.
9 THE SUBMISSION OF AN ENTRY SIGNIFIES ACCEP-TANCE OF THESE RULES AND CONDITIONS.

Prijavnica
Entry Form
Ime/Name______________________________ Prezime/Surname________________________ Adresa/Address _________________________
Country________________________________ E-mail ________________________________ Web adress_____________________________ Tel./Phone_____________________________
Naslov/Tittle MP CP
1
2
3
4


I declare that I have the total ownership of the pictures-sent and of their components.
Izjavljujem da su sve poslate fotografije i njene kompo-nente u potpunosti moje vlasništvo.
Signature for acceptance of these regulations and for personal data processing.
Potpis u znak prihvatanja ovih pravila i obrade ličnih podataka.

Best regards
Dusko Miljanic
Photo Club "Podgorica"
Marka Miljanova 21
81000 Podgorica
www.duel.cg.yu
+381 67 670 488
Montenegro

Comments

Popular posts from this blog

Koje formatiranje izabrati za eksterni hard disk i koja je realna USB 3.0 brzina?

Nisam ni slutio šta me čeka nakon što sam kupio novi eksterni hard disk 2TB WD Elements Portable. Naime, do sada sam koristio sličan uređaj iste firme od 1TB, ali nikada nisam obratio pažnju na formatiranje (FAT32) niti sam iskreno znao nešto više o tome. Disk je radio na svim platformama i ja sam mislio da to uglavnom tako i treba da bude. 
Prikačio sam novi hard formatiran po NTFS standardu i shvatio da ne mogu da ga koristim na Macu. Nisam se previše uzbuđivao pošto sam znao da je OS X specifičan. Linux mint je prepoznao uređaj, ali sam se iznenadio brzinom prenosa podataka. Godinama sam na raznim mestima čitao o tome kako je USB 3.0 neverovatno brži od USB 2.0 standarda i očekivao sam da sve poleti. 
Konsultovao sam se oko ovih problema sa prijateljem koji mi je predložio da probam različita formairanja i da ponekad proizvođači pogrešno označe portove pa je ovaj uređaj možda prikačen na stariji standard. Na žalost i nakon svog eksperimentisanja rezultati su bili isti. 
Počeo sam …

#Ebanking iz vikendice

Sedim u vikendici i pišem blog. Broadband internet je tu. 
Prilikom dolaska, svratili smo do prodavnice da kupimo hranu i naši telefoni su se automatski priključili na wi-fi preko Instabridge aplikacije.
Signal mobilne telefonije u sobi nije sjajan pa sam telefon prebacio na airplane mode, a nakon toga ponovo uključio wi-fi. Više mi smeta kada nema interneta nego signala mobilne telefonije. Sve je prešlo online i sve funkcioniše ako postoji dobra veza.
Vatra u smederevcu pucka, a ručak se krčka. 
Već godinama unazad, slušam o temama kao što su #ePoslovanje, #eBankarstvo i elektronski potpis (sertifikat).  Kada sam pre oko nedelju dana dobio poziv od Societe Generale banke da prisustvujem događaju u okviru koga će predstaviti najnoviji sistem za online bankarstvo u Srbiji, preraspredio sam obaveze u kalendaru i sa zadovoljstvom ovaj termin rezervisao za prezentaciju.
Kako je izgledao sam događaj pogledajte ovde, a ja ću vam ispričati šta je na mene ostavilo najveći utisak.

Voditel…

Samsung Xcover 550H - mobini telefon otporan na vodu i prašinu

Nakon oko pet godina korišćenja telefona Samsung Xcover 2 C3350 koji me je odlično služio (i dalje radi kao da je nov), rešio sam da potražim drugi telefon sličnih karakteristika koji će biti više u skladu sa potrebama vremena u kome živimo. Razmatrao sam sledeće modele: 
Samsung B2100 XplorerSamsung Xcover 271 i CAT B25 Poošto su prva dva odavno prestala da se proizvode, posmatrao sam oglase za polovne telefone na internetu. Uglavnom sam nailazio na aparate koji su godinama korišćeni na terenu i o kojima se nije previše vodilo računa. Bili su izudarani, izgrebani, prljavi i ponekad bez maske koja zatvara priključke za USB odnosno slušalice. Ipak, činjenica da i dalje rade bila je dobra potvrda kvaliteta ovih namenskih telefona. 
CAT B25 je među njima možda i najizdržljiviji telefon, ali je najsiromašniji što se tiče funkcija. Nije bilo razloga da uzimam nov uređaj pored postojećeg C3350 pa sam se fokusirao na Samsung 550H pošto je on praktično njegov naslednik iz 2017. godine. 
Pronaš…