Skip to main content

Photo Salon Podgorica


1 Salon je otvoren za sve fotografe, amatere i profesion-alce širom svijeta.
2 Tema salona je slobodna. Fotografije se šalju do for-mata 30x40 ili izvedeni, primaju se kaširane fotografije sa paspartuom ne većim od 1mm. Uramljene fotografije se ne primaju.
3 Radovi se primaju iskljucivo na fotografskom papiru u boji ili crno bijeloj tehnici.
4 Maksimalni broj radova po osobi je 4. Autor moze da participira samo u jednoj od sekcija.
5 Naziv rada, ime kluba i autora, adresu i e-mail adresu, napisati na poleđini fotografije i u potpunosti mora odgovarati sa prijavnicom.
6 Naziv rada ne smije da bude veći od 25 karaktera.
7 Žiri je međunarodni i čine ga :
a) Branimir Karanović, profesor na FPU Beograd b) Mr. Lazar Pejović, profesor na FLU Cetinje c) Foto Kino Klub-fotograf ili neko iz
umjetničkog savjeta foto kluba
8. Žiri će dodjeliti nagrade u kategorijama
d) zlatana, srebrna i bronzana medalja foto kino kluba «Podgorica» za pojedinačnu fotografiju, e) zlatna, srebrna i bronzana medalja foto kino kluba «Podgorica» za kolekciju fotografija, f) specijalna nagrada salona «Nagrada Vojo Radonjić» za najbolju kolekciju fotografija
1 Katalog sa reprodukcijama učesnika će biti poslat svim autorima.
2 Nagradjeni radovi ostaju dio salona uz saglasnost autora.
3 Participacija za učešće na salonu je 5 eura.
4 Radove, prijavnicu i participaciju poslati u istom paketu.
5 Radovi koji stignu bez participacije neće biti vraćeni ni žirirani.
6 Organizator salona zadržava sva prava oko reprodu-kovanja fotografija za potrebe reklamiranja salona i kataloga.
7 Sa radovima će se postupati po pravilima i sa pažnjom. Za eventualnu štetu prilikom transporta orga-nizator ne odgovara. Organizator odgovara za stetu nas-talu od samog prijema radova do momenta povracaja.
8 Javnost ce biti obavjestena o salonu putem stam-panih i elektronskih medija.
9 Potpisom na prijavnici autor se slaze sa svim nave-denim pravilima salona.

1 Entry is open to all photographers, amateur and professional, worldwide.
2 The theme is free. Prints should not exceed 30 x 40 cm. including mount (between 18x24cm and 30x40cm) Unmounted prints are acceptable. Framed prints are NOT permitted.
3 There are two sections: a)Monocrhom b)Colour. We received photos only on photographic emulsion.
4 Each entrant may submit a maximum of four entries in each section.
5 Name, address and title must be shown on each piece of work and numbered, to correspond with the entry form.
6 Titles - please limit to 25 characters.

7. International jury: a) Branimir Karanovic, prof. of Applied Arts, Beograd, SCG b) Lazar Pejovic, prof. of photography at FLU Cetinje, SCG c) Drasko Dragas, painter, SCG
8. Awards: d) First, second and third place for photography e) First, second and third place for collection of photography f) special salon award for best collection of photography “Vojo Radonjic”
1 An illustrated catalogue will be sent to each entrant and a label for each acceptance.
2 Awarded and works of art given as the presents by artists will be in the SALON FUND.
3 Entry fee is 5€.
4 Send prints, entry form and money in one pocket.
5 ENTRIES RECEIVED WITHOUT FEES OR RETURN POSTAGE - OR PAID FOR WITH FOREIGN CHEQUES OR MONEY ORDERS - WILL NOT BE JUDGED OR RETURNED.
6 The organiser will publish the catalogue. The artists may not clain the compensation for the reproduction of the works in the catalogue.
7 Entries will be treated with care, but no liability is ac-cepted for loss or damage. The organizer is responsible for loss or damage of works from the moment of receiv-ing to the moment of sending them back to the artists.
8 The public will be informed about the exhibition in the catalogue and newspapers, on television and radio.
9 THE SUBMISSION OF AN ENTRY SIGNIFIES ACCEP-TANCE OF THESE RULES AND CONDITIONS.

Prijavnica
Entry Form
Ime/Name______________________________ Prezime/Surname________________________ Adresa/Address _________________________
Country________________________________ E-mail ________________________________ Web adress_____________________________ Tel./Phone_____________________________
Naslov/Tittle MP CP
1
2
3
4


I declare that I have the total ownership of the pictures-sent and of their components.
Izjavljujem da su sve poslate fotografije i njene kompo-nente u potpunosti moje vlasništvo.
Signature for acceptance of these regulations and for personal data processing.
Potpis u znak prihvatanja ovih pravila i obrade ličnih podataka.

Best regards
Dusko Miljanic
Photo Club "Podgorica"
Marka Miljanova 21
81000 Podgorica
www.duel.cg.yu
+381 67 670 488
Montenegro

Comments

Popular posts from this blog

Koje formatiranje izabrati za eksterni hard disk i koja je realna USB 3.0 brzina?

Nisam ni slutio šta me čeka nakon što sam kupio novi eksterni hard disk 2TB WD Elements Portable. Naime, do sada sam koristio sličan uređaj iste firme od 1TB, ali nikada nisam obratio pažnju na formatiranje (FAT32) niti sam iskreno znao nešto više o tome. Disk je radio na svim platformama i ja sam mislio da to uglavnom tako i treba da bude. 
Prikačio sam novi hard formatiran po NTFS standardu i shvatio da ne mogu da ga koristim na Macu. Nisam se previše uzbuđivao pošto sam znao da je OS X specifičan. Linux mint je prepoznao uređaj, ali sam se iznenadio brzinom prenosa podataka. Godinama sam na raznim mestima čitao o tome kako je USB 3.0 neverovatno brži od USB 2.0 standarda i očekivao sam da sve poleti. 
Konsultovao sam se oko ovih problema sa prijateljem koji mi je predložio da probam različita formairanja i da ponekad proizvođači pogrešno označe portove pa je ovaj uređaj možda prikačen na stariji standard. Na žalost i nakon svog eksperimentisanja rezultati su bili isti. 
Počeo sam …

Želite li da osvojite Toshiba Folio 100 tablet računar? - priključite se online konkursu

Želite li da osvojite Toshiba Folio 100 tablet računar?
Priključite se online konkursu povodom 25-godiisnjice od trenutka kada je kompanija Toshiba kreirala prvi laptop Postanite fan "Toshiba Srbija" stranice na Facebook-uIspod ovog posta putem forma za komentare napišitepriču u 300 reči o svom prvom iskustvu sa kompjuterom, ili laptopom do 01. decembra 2010. godine Potpišite se ispod teksta i ostavite svoj mail

Konkurs će biti održan u sledećih sedam zemalja: Bugarskoj, Hrvatskoj, Grčkoj, Izraelu, Rumuniji, Srbiji i Sloveniji. Korisnici koji žele da učestvuju treba da žive u navedenim zemljama. Prva nagrada za najbolju priču iz svake od zemalja je tablet računar Folio 100

25 priča iz svake zemlje će biti izabrano i uvršteno u regionalnu elektronsku knjigu koja će se naći nasajtu www.issuu.com


Evo i zvaničnog opisa uređaja Toshiba Folio 100:
Toshiba za prvoplasiranu priču poklanja Folio 100 koji će pobedniku ili pobednici omogućiti savršeno i jednostavno iskustvo u oblasti z…

Hemijski grejači stopala - planinarska oprema (test)

Više puta sam slušao, ali do skoro nisam imao priliku da probam hemijske grejače vrhova i celog stopala. Odlazak na Kopaonik je bila savršena prilika za test. Uzeo sam nekoliko grejača i spakovao ih u skijaški ranac. 

Hemijski grejači za vrhove stopala
Sedeli smo u kafiću pored staze zakopčane jakne, ušuškani u ćebad koja su nam obezbedili i pijuckali kafu. Posle pola sata mirovanja moja draga se uznemirila pošto je počela da oseća hladnoću, a i meni više nije bilo isto kao na početku. Izvadio sam pakovana hemijskih grejača za noge i na licu mesta smo se izuli i stavili ih u vrhove cipela. 
Grejače koji su na sebi sa donje strane imali samolepljivi deo koji služi da bi se održali na mestu prilikom pomeranja stopala (veoma slab lepak koji ne ostavlja tragove) postavio sam iznad uloška svojih cipela, a druge koji nisu imali ovakvu podlogu ispod uloška njenih cipela. Pošto reaguju u dodiru sa vazduhom, istog trena smo primetili razliku i nastavili da uživamo. 
Grejače nismo skinuli do po…