Skip to main content

Otvaranje Izlozbe Diridondica tasni u galeriji Kulturnog centra SŰDOST u Berlinu
07.02.2006 u 20 h u galeriji Kulturnog centra za jugoistocnu Evropu SŰDOST u Berlin ( Groβbeeren str 88) bice otvaranje Izlozbe ”Diridondica” tasni i tom prilikom bice predstavljena nova kolekcija tasni pod nazivom ” Press to antistress” odnosno ” Stisak da oslobodi vrisak ”. Povrsina tasni iz ove kolekcije je “jastucasta” i predvidjena kao antistres podloga cijim pristiskanjem se svaka dama-buduca vlasnica “Diridondica” tasne oslobadja stresa i viska nagomilane negativne energije. Ove “Diridondica” tasne uz to imaju i “rezervni” par rucki napravaljen od cokolade i marcipana.


Danijela Stojanovic - Diridondica , dizajnerka i autorka rucno pravljenih unikatnih tasni , je prezentovala "Diridondica" tasne u okviru Gala veceri 12.12.2005 godine u Oslu u Kulturnom centru Ambasade Srbije i Crne Gore kada je bilo I utvaranje Izlozbe Diridondica tasni. Izlozba je trajala do 10.01.2006 godine. Trenutno se "Diridondica" tasne iz ”Piknik” kolekcije nalaze u galeriji –radnji Norveskog nacionalnog muzeja za umetnost, arhitekturu i dizajn ( Nasjonalmuseet for kunst, arkitetur&design) u Oslu.


Danijela Stojanovic - Diridondica je prikazala ”Diridondica” tasne i tokom modnog desavanja PROFILE 6 u Londonu 20 i 21 Septembra 2005 god. u muzeju vina " Vinpolis, a sredinom marta i na alternativnoj Nedelji mode u Londonu.


"Diridondica" tasne obuhvataju nekoliko kolekcija - "Port-fish art za dobro raspolozenje", "Zvoncice - da vas laskse nadju oni koji vas traze", "Ti-Ti-La-jo-supljina sa smislom” i "Dobre ribe –ili Drzite se cvrsto za bojlerske cevi”, “Piknik “ i novu kolekciju ” Press to antistress” odnosno” Stisak da oslobodi vrisak”

+381642826829

Comments

Popular posts from this blog

Ћирилица - писмо које сам заборавио

Када сам пре пар година открио ћирилицу на мобилном телефону,  било је то велико откриће за мене. Почео сам да шаљем смс поруке пријатељима, постављам статусе на друштвеним мрежама и одговарам на мејлове користећи наше писмо. Скоро сви су реаговали на исти начин. Питали су ме зачуђено откуд то да одједном користим ћирилицу и зашто?  
Пре 12 година, када сам покренуо Мрежу Креативних Људи, користио сам латиницу. Више људи ми је сугерисало да не би било лоше да постоји и ћирилична верзија сајта. У том тренутку нисам имао довољно знања, одговарајућу технологију и времена да се бавим таквим прилагођавањем.

12 година касније, Гугл подржава "Gesture typing" у оквиру оперативног система Андроид и постоји речник термина на српском језику који вам сугерише остатак речи коју сте управо почели да куцате. Оно што је веома битно јесте то да када изаберете српски језик не можете да добијете као на компјутеру латиницу са нашим словима. У том тренутку сам схватио да други имају знатно већу…

Cipele za planinarenje "Lowa Khumbu GTX" - planinarska oprema (test)

Pre nešto više od mesec dana uzeo sam planinarske cipele "Lowa Khumbu GTX". 
Pitao sam Danijela za savet. Želeo sam cipele koje su bolje od onih koje sam do sada koristio (Merrell) i koje će zadovoljiti moje potrebe: 
najčešće jednodnevno, ili vikend planinarenjeda budu ugodneda budu dublje od sadašnjih koje samo prelaze gležnjeve da dobro izoluju nogu od snega i hladnoće da budu vodonepropusneda budu jače, izdržljivije i da daju bolju potporu stopalu
Danijel mi je preporučio ovaj model. "Ispod" njih su klasične treking cipele koje su malo mekše, uvijaju se po dužini i nemaju neka od ovih svojstava. Iznad njih su bile profi cipele za visokogorstvo. 
Testirao sam ih tokom nekoliko planinarskih akcija (kiša, blato, kamen, zemlja, vlažan sneg, dobok sneg, putovanje autobusom, gradska šetnja) i ovo su moji utisci:  Izuzetno su ugodne. Nikada do sada nisam imao pravu tehničku cipelu napravljenju baš za planinarenje Stopalo i cela noga su stabilni, a petu pridržava zadnji…

Podešavanje ski vezova i održavanje skija

Podešavanje ski vezova i održavanje skija
Marko Špoljarić je podelio sa nama par saveta o podešavanju vezova i skija: 
Neophodno je da budete iskreni prema osobi koja vam podešava vezove o svojoj težini i veštini skijanja kako bi se otvorili prilikom bočnog udara i držali kada je to potrebno (profesionalni skijaši imaju vezove koji se otvaraju tek prilikom jakog udarca) Din skala ne odgovara težini ljudi u smislu da cifra 100 ne označava osobu od 100 kg Preporučuje se da vam serviser ski opreme postavi vezove i da ih podesi umesto vas Stoperi koji zaistavljaju skiju kada spadne sa cipele ne smeju da se uklanjaju i vožnja sa takvom opremom je zakonom zabranjena Izuzetno je bitno da se skije redovno održavaju (posle sedam dana, a kada su u pitanju profesionalni skijaši svaki dan). Ukoliko se  ne premazuje donja površina postaje bela, teže ide po snegu i drugačije se ponaša u odnosu na održavanu. Takođe, različita oštećenja (kamenje, otpad na stazi...) mogu izmeniti njen kontakt sa podlo…