Skip to main content

I zdrava srca mogu dobiti infarkt

Ukoliko muskarac voli zenu. Ukoliko je on jarko voli. Ukoliko vreme prolazi i oni žele da prožive neke stvari zajedno. A on nema para i finansijski je nesamotalan. Još ako je ona samostalnija od njega u tom pogledu... Ne valja. Vremenom se skupljaju stvari koje ne mogu da ostvare, koje zajedno ne mogu da ostvare i nezadovoljstvo raste. Posle dovoljno vremena njemu počinje da opada samopouzdanje, a ona počinje da gubi veru u njega.

Kada muškarac izađe iz veze rascepan i beskrajno tužan jer se nakupilo puno negativnog i zna da je do rešenja dug put, a mladi su pa je greota da troše mladost "vezani", a i brže će stići do cilja sam i nada se onda će je osvojiti, e tada se on baca na posao. Na business. Radi marljivo kao nikada, muči se, žile mu iskaču, provodi besane noći tužan i motiviše se kako samo on zna, živi dan po dan kako bi izdržao. Onda nailazi devojka. U stvari, ne nailazi, on ju je tražio, a i ona je njega. Skriveni požar koji je svu svoju snagu skoncentrisao duboko zatvoren u njemu, sada počinje da se rasplamsava. Vatra je snažna, nikad jača. Pronalazi sebe, pronalazi nju.

Iz dana u dan ona je njegov ceo svet. Želi da tako i ostane. Pronašao je smisao svog postojanja i zna zašto živi. Zna zašto radi.

Radi. Da, ujutru, uveče, danju, noću. Gleda kako da pomeri, odloži, uradi u napred sve samo kako bi dobio još koji tenutak sa njom. A ne zeli da se nikada odvaja od nje. Voli je.

Njegovo srce je snažno.

I zdrava srca mogu dobiti infarkt.

Posao se skuplja, njemu se obaveze gomilaju, a on je gleda kao kraljicu. Pa pobogu ona to i jeste. Ona je sve.

A on polako tone. Zovu ga, traže ge, vuku ga. Trebaš nam, trebaš nas. Seti se dana kada nisi bio samostalan, seti se teško naučene lekcije.

Muškarac se baca na posao i "vraća korenima". Postaje depresivan, malo se smeje, srce mu uzurbano lupa. Desna ruka trne. Uveče kada je vidi, malo je ostalo za nju. Ali kako, kada ona zaslužuje sve?! Ona jeste sve!

Jedna neuspela erekcija, suviše pospane oči da bi je "čule", telefon umesto vidjenja... e-mail.

Mrzi sebe zato što je povređuje. Mrzi sebe zato što se povređuje. A mora. Jer spojiti nespojivo znači ići protiv sebe. Ići protov sebe znači ići protiv nje.

Muškarac je sam. Žena je sama.

Muškarac je propao, ili sebi govori "Uspećeš, izdrži samo jos malo".

Čike u belim mantilima govore da će imati puno posla. I zaista hoće. Samo će par njih na vreme pobeći.

Comments

Popular posts from this blog

#Ebanking iz vikendice

Sedim u vikendici i pišem blog. Broadband internet je tu. 
Prilikom dolaska, svratili smo do prodavnice da kupimo hranu i naši telefoni su se automatski priključili na wi-fi preko Instabridge aplikacije.
Signal mobilne telefonije u sobi nije sjajan pa sam telefon prebacio na airplane mode, a nakon toga ponovo uključio wi-fi. Više mi smeta kada nema interneta nego signala mobilne telefonije. Sve je prešlo online i sve funkcioniše ako postoji dobra veza.
Vatra u smederevcu pucka, a ručak se krčka. 
Već godinama unazad, slušam o temama kao što su #ePoslovanje, #eBankarstvo i elektronski potpis (sertifikat).  Kada sam pre oko nedelju dana dobio poziv od Societe Generale banke da prisustvujem događaju u okviru koga će predstaviti najnoviji sistem za online bankarstvo u Srbiji, preraspredio sam obaveze u kalendaru i sa zadovoljstvom ovaj termin rezervisao za prezentaciju.
Kako je izgledao sam događaj pogledajte ovde, a ja ću vam ispričati šta je na mene ostavilo najveći utisak.

Voditel…

Wire - servis za razmenu poruka, pozive i video komunikaciju

Wire je kako na njihovom sajtu kažu "secure messenger". I ako se u Srbiji i na Balkanu najčešće koriste Viber, FB messenger i WhatsUp, mislim da vredi posvetiti par minuta ovom servisu. 
Wire finkcioniše kao desktop, mobilna i web aplikacija i radi na svim glavnim platformama kao što su Linux, macOS, Windows, Android, iOS. Omogućava razmenu poruka, audio i video pozive, slanje najrazličitijih fajlova, trenutne lokacije i td. Pošto je sve navedeno do sada već uobičajeno evo kratkih beleški o njegovim predostima:  Preko sajta https://wire.com/ možete otvoriti nalog koristeći mail adresu. Na ovaj način ne morate da koristite broj vaše SIM karticeNakon otvaranja naloga definišete unikatan nadimak koji ne mora biti isti kao vaše ime i prezime pa na ovaj način dodatno čuvate svoju privatnost i možete se povezati samo sa odabranim osobama koje znaju kako on glasi Sve privilegije mobilne aplikacije su nakon instaliaranja isključene. Ovo je dobro zato što na primer možete sačuvati lis…

Ћирилица - писмо које сам заборавио

Када сам пре пар година открио ћирилицу на мобилном телефону,  било је то велико откриће за мене. Почео сам да шаљем смс поруке пријатељима, постављам статусе на друштвеним мрежама и одговарам на мејлове користећи наше писмо. Скоро сви су реаговали на исти начин. Питали су ме зачуђено откуд то да одједном користим ћирилицу и зашто?  
Пре 12 година, када сам покренуо Мрежу Креативних Људи, користио сам латиницу. Више људи ми је сугерисало да не би било лоше да постоји и ћирилична верзија сајта. У том тренутку нисам имао довољно знања, одговарајућу технологију и времена да се бавим таквим прилагођавањем.

12 година касније, Гугл подржава "Gesture typing" у оквиру оперативног система Андроид и постоји речник термина на српском језику који вам сугерише остатак речи коју сте управо почели да куцате. Оно што је веома битно јесте то да када изаберете српски језик не можете да добијете као на компјутеру латиницу са нашим словима. У том тренутку сам схватио да други имају знатно већу…