Skip to main content

I zdrava srca mogu dobiti infarkt

Ukoliko muskarac voli zenu. Ukoliko je on jarko voli. Ukoliko vreme prolazi i oni žele da prožive neke stvari zajedno. A on nema para i finansijski je nesamotalan. Još ako je ona samostalnija od njega u tom pogledu... Ne valja. Vremenom se skupljaju stvari koje ne mogu da ostvare, koje zajedno ne mogu da ostvare i nezadovoljstvo raste. Posle dovoljno vremena njemu počinje da opada samopouzdanje, a ona počinje da gubi veru u njega.

Kada muškarac izađe iz veze rascepan i beskrajno tužan jer se nakupilo puno negativnog i zna da je do rešenja dug put, a mladi su pa je greota da troše mladost "vezani", a i brže će stići do cilja sam i nada se onda će je osvojiti, e tada se on baca na posao. Na business. Radi marljivo kao nikada, muči se, žile mu iskaču, provodi besane noći tužan i motiviše se kako samo on zna, živi dan po dan kako bi izdržao. Onda nailazi devojka. U stvari, ne nailazi, on ju je tražio, a i ona je njega. Skriveni požar koji je svu svoju snagu skoncentrisao duboko zatvoren u njemu, sada počinje da se rasplamsava. Vatra je snažna, nikad jača. Pronalazi sebe, pronalazi nju.

Iz dana u dan ona je njegov ceo svet. Želi da tako i ostane. Pronašao je smisao svog postojanja i zna zašto živi. Zna zašto radi.

Radi. Da, ujutru, uveče, danju, noću. Gleda kako da pomeri, odloži, uradi u napred sve samo kako bi dobio još koji tenutak sa njom. A ne zeli da se nikada odvaja od nje. Voli je.

Njegovo srce je snažno.

I zdrava srca mogu dobiti infarkt.

Posao se skuplja, njemu se obaveze gomilaju, a on je gleda kao kraljicu. Pa pobogu ona to i jeste. Ona je sve.

A on polako tone. Zovu ga, traže ge, vuku ga. Trebaš nam, trebaš nas. Seti se dana kada nisi bio samostalan, seti se teško naučene lekcije.

Muškarac se baca na posao i "vraća korenima". Postaje depresivan, malo se smeje, srce mu uzurbano lupa. Desna ruka trne. Uveče kada je vidi, malo je ostalo za nju. Ali kako, kada ona zaslužuje sve?! Ona jeste sve!

Jedna neuspela erekcija, suviše pospane oči da bi je "čule", telefon umesto vidjenja... e-mail.

Mrzi sebe zato što je povređuje. Mrzi sebe zato što se povređuje. A mora. Jer spojiti nespojivo znači ići protiv sebe. Ići protov sebe znači ići protiv nje.

Muškarac je sam. Žena je sama.

Muškarac je propao, ili sebi govori "Uspećeš, izdrži samo jos malo".

Čike u belim mantilima govore da će imati puno posla. I zaista hoće. Samo će par njih na vreme pobeći.

Comments

Popular posts from this blog

Koje formatiranje izabrati za eksterni hard disk i koja je realna USB 3.0 brzina?

Nisam ni slutio šta me čeka nakon što sam kupio novi eksterni hard disk 2TB WD Elements Portable. Naime, do sada sam koristio sličan uređaj iste firme od 1TB, ali nikada nisam obratio pažnju na formatiranje (FAT32) niti sam iskreno znao nešto više o tome. Disk je radio na svim platformama i ja sam mislio da to uglavnom tako i treba da bude. 
Prikačio sam novi hard formatiran po NTFS standardu i shvatio da ne mogu da ga koristim na Macu. Nisam se previše uzbuđivao pošto sam znao da je OS X specifičan. Linux mint je prepoznao uređaj, ali sam se iznenadio brzinom prenosa podataka. Godinama sam na raznim mestima čitao o tome kako je USB 3.0 neverovatno brži od USB 2.0 standarda i očekivao sam da sve poleti. 
Konsultovao sam se oko ovih problema sa prijateljem koji mi je predložio da probam različita formairanja i da ponekad proizvođači pogrešno označe portove pa je ovaj uređaj možda prikačen na stariji standard. Na žalost i nakon svog eksperimentisanja rezultati su bili isti. 
Počeo sam …

#Ebanking iz vikendice

Sedim u vikendici i pišem blog. Broadband internet je tu. 
Prilikom dolaska, svratili smo do prodavnice da kupimo hranu i naši telefoni su se automatski priključili na wi-fi preko Instabridge aplikacije.
Signal mobilne telefonije u sobi nije sjajan pa sam telefon prebacio na airplane mode, a nakon toga ponovo uključio wi-fi. Više mi smeta kada nema interneta nego signala mobilne telefonije. Sve je prešlo online i sve funkcioniše ako postoji dobra veza.
Vatra u smederevcu pucka, a ručak se krčka. 
Već godinama unazad, slušam o temama kao što su #ePoslovanje, #eBankarstvo i elektronski potpis (sertifikat).  Kada sam pre oko nedelju dana dobio poziv od Societe Generale banke da prisustvujem događaju u okviru koga će predstaviti najnoviji sistem za online bankarstvo u Srbiji, preraspredio sam obaveze u kalendaru i sa zadovoljstvom ovaj termin rezervisao za prezentaciju.
Kako je izgledao sam događaj pogledajte ovde, a ja ću vam ispričati šta je na mene ostavilo najveći utisak.

Voditel…

Samsung Xcover 550H - mobini telefon otporan na vodu i prašinu

Nakon oko pet godina korišćenja telefona Samsung Xcover 2 C3350 koji me je odlično služio (i dalje radi kao da je nov), rešio sam da potražim drugi telefon sličnih karakteristika koji će biti više u skladu sa potrebama vremena u kome živimo. Razmatrao sam sledeće modele: 
Samsung B2100 XplorerSamsung Xcover 271 i CAT B25 Poošto su prva dva odavno prestala da se proizvode, posmatrao sam oglase za polovne telefone na internetu. Uglavnom sam nailazio na aparate koji su godinama korišćeni na terenu i o kojima se nije previše vodilo računa. Bili su izudarani, izgrebani, prljavi i ponekad bez maske koja zatvara priključke za USB odnosno slušalice. Ipak, činjenica da i dalje rade bila je dobra potvrda kvaliteta ovih namenskih telefona. 
CAT B25 je među njima možda i najizdržljiviji telefon, ali je najsiromašniji što se tiče funkcija. Nije bilo razloga da uzimam nov uređaj pored postojećeg C3350 pa sam se fokusirao na Samsung 550H pošto je on praktično njegov naslednik iz 2017. godine. 
Pronaš…