Skip to main content

I zdrava srca mogu dobiti infarkt

Ukoliko muskarac voli zenu. Ukoliko je on jarko voli. Ukoliko vreme prolazi i oni žele da prožive neke stvari zajedno. A on nema para i finansijski je nesamotalan. Još ako je ona samostalnija od njega u tom pogledu... Ne valja. Vremenom se skupljaju stvari koje ne mogu da ostvare, koje zajedno ne mogu da ostvare i nezadovoljstvo raste. Posle dovoljno vremena njemu počinje da opada samopouzdanje, a ona počinje da gubi veru u njega.

Kada muškarac izađe iz veze rascepan i beskrajno tužan jer se nakupilo puno negativnog i zna da je do rešenja dug put, a mladi su pa je greota da troše mladost "vezani", a i brže će stići do cilja sam i nada se onda će je osvojiti, e tada se on baca na posao. Na business. Radi marljivo kao nikada, muči se, žile mu iskaču, provodi besane noći tužan i motiviše se kako samo on zna, živi dan po dan kako bi izdržao. Onda nailazi devojka. U stvari, ne nailazi, on ju je tražio, a i ona je njega. Skriveni požar koji je svu svoju snagu skoncentrisao duboko zatvoren u njemu, sada počinje da se rasplamsava. Vatra je snažna, nikad jača. Pronalazi sebe, pronalazi nju.

Iz dana u dan ona je njegov ceo svet. Želi da tako i ostane. Pronašao je smisao svog postojanja i zna zašto živi. Zna zašto radi.

Radi. Da, ujutru, uveče, danju, noću. Gleda kako da pomeri, odloži, uradi u napred sve samo kako bi dobio još koji tenutak sa njom. A ne zeli da se nikada odvaja od nje. Voli je.

Njegovo srce je snažno.

I zdrava srca mogu dobiti infarkt.

Posao se skuplja, njemu se obaveze gomilaju, a on je gleda kao kraljicu. Pa pobogu ona to i jeste. Ona je sve.

A on polako tone. Zovu ga, traže ge, vuku ga. Trebaš nam, trebaš nas. Seti se dana kada nisi bio samostalan, seti se teško naučene lekcije.

Muškarac se baca na posao i "vraća korenima". Postaje depresivan, malo se smeje, srce mu uzurbano lupa. Desna ruka trne. Uveče kada je vidi, malo je ostalo za nju. Ali kako, kada ona zaslužuje sve?! Ona jeste sve!

Jedna neuspela erekcija, suviše pospane oči da bi je "čule", telefon umesto vidjenja... e-mail.

Mrzi sebe zato što je povređuje. Mrzi sebe zato što se povređuje. A mora. Jer spojiti nespojivo znači ići protiv sebe. Ići protov sebe znači ići protiv nje.

Muškarac je sam. Žena je sama.

Muškarac je propao, ili sebi govori "Uspećeš, izdrži samo jos malo".

Čike u belim mantilima govore da će imati puno posla. I zaista hoće. Samo će par njih na vreme pobeći.

Comments

Popular posts from this blog

Koje formatiranje izabrati za eksterni hard disk i koja je realna USB 3.0 brzina?

Nisam ni slutio šta me čeka nakon što sam kupio novi eksterni hard disk 2TB WD Elements Portable. Naime, do sada sam koristio sličan uređaj iste firme od 1TB, ali nikada nisam obratio pažnju na formatiranje (FAT32) niti sam iskreno znao nešto više o tome. Disk je radio na svim platformama i ja sam mislio da to uglavnom tako i treba da bude. 
Prikačio sam novi hard formatiran po NTFS standardu i shvatio da ne mogu da ga koristim na Macu. Nisam se previše uzbuđivao pošto sam znao da je OS X specifičan. Linux mint je prepoznao uređaj, ali sam se iznenadio brzinom prenosa podataka. Godinama sam na raznim mestima čitao o tome kako je USB 3.0 neverovatno brži od USB 2.0 standarda i očekivao sam da sve poleti. 
Konsultovao sam se oko ovih problema sa prijateljem koji mi je predložio da probam različita formairanja i da ponekad proizvođači pogrešno označe portove pa je ovaj uređaj možda prikačen na stariji standard. Na žalost i nakon svog eksperimentisanja rezultati su bili isti. 
Počeo sam …

Želite li da osvojite Toshiba Folio 100 tablet računar? - priključite se online konkursu

Želite li da osvojite Toshiba Folio 100 tablet računar?
Priključite se online konkursu povodom 25-godiisnjice od trenutka kada je kompanija Toshiba kreirala prvi laptop Postanite fan "Toshiba Srbija" stranice na Facebook-uIspod ovog posta putem forma za komentare napišitepriču u 300 reči o svom prvom iskustvu sa kompjuterom, ili laptopom do 01. decembra 2010. godine Potpišite se ispod teksta i ostavite svoj mail

Konkurs će biti održan u sledećih sedam zemalja: Bugarskoj, Hrvatskoj, Grčkoj, Izraelu, Rumuniji, Srbiji i Sloveniji. Korisnici koji žele da učestvuju treba da žive u navedenim zemljama. Prva nagrada za najbolju priču iz svake od zemalja je tablet računar Folio 100

25 priča iz svake zemlje će biti izabrano i uvršteno u regionalnu elektronsku knjigu koja će se naći nasajtu www.issuu.com


Evo i zvaničnog opisa uređaja Toshiba Folio 100:
Toshiba za prvoplasiranu priču poklanja Folio 100 koji će pobedniku ili pobednici omogućiti savršeno i jednostavno iskustvo u oblasti z…

Kineski mobilni telefon - kopija Blackberry-ja

Kineski telefon

/ UPDATE: Posto sada imamo preko 200 komentara, mozete nastaviti da ih pisete, a videtece ih na drugoj stranici. /

Kupio sam kineski mobilni telefon koji predstavlja kopiju blackberry-ja. Ne bih sada spominjao detalje, ali recimo da je cena oko pet puta manja od originala.

Iznenadio sam se kvalitetom izrade. Plastika je odlicno obradjena i takve je smese da sticete utisak o dugotrajnosti. Dobra mesavina obezbedjuje da se telefon ne kliza u ruci, a opet nije gumen. Spojevi su fenomenalni i nigde ne postoji manjak, odnosno visak prostora medju spojevima. Deo maske telefona je od metala, kuglica za navigaciju se odlicno ponasa i zaista prelepo svetli, qwerty tastaura je cvrsta i lako se sa njom kuca (ko pre nije probao, trebace mu malo vremena da se navikne kao sto je to bio slucaj samnom), monitor je visoke rezolucije i odlicnog prikaza boja.

Uz telefon se dobijaju dve baterije, heandsefree slusalice sa daljinskim za javljanje i prekidanje razgovora, USB kabl i punjac.

Soft…