14/12/2005

I zdrava srca mogu dobiti infarkt

Ukoliko muskarac voli zenu. Ukoliko je on jarko voli. Ukoliko vreme prolazi i oni žele da prožive neke stvari zajedno. A on nema para i finansijski je nesamotalan. Još ako je ona samostalnija od njega u tom pogledu... Ne valja. Vremenom se skupljaju stvari koje ne mogu da ostvare, koje zajedno ne mogu da ostvare i nezadovoljstvo raste. Posle dovoljno vremena njemu počinje da opada samopouzdanje, a ona počinje da gubi veru u njega.

Kada muškarac izađe iz veze rascepan i beskrajno tužan jer se nakupilo puno negativnog i zna da je do rešenja dug put, a mladi su pa je greota da troše mladost "vezani", a i brže će stići do cilja sam i nada se onda će je osvojiti, e tada se on baca na posao. Na business. Radi marljivo kao nikada, muči se, žile mu iskaču, provodi besane noći tužan i motiviše se kako samo on zna, živi dan po dan kako bi izdržao. Onda nailazi devojka. U stvari, ne nailazi, on ju je tražio, a i ona je njega. Skriveni požar koji je svu svoju snagu skoncentrisao duboko zatvoren u njemu, sada počinje da se rasplamsava. Vatra je snažna, nikad jača. Pronalazi sebe, pronalazi nju.

Iz dana u dan ona je njegov ceo svet. Želi da tako i ostane. Pronašao je smisao svog postojanja i zna zašto živi. Zna zašto radi.

Radi. Da, ujutru, uveče, danju, noću. Gleda kako da pomeri, odloži, uradi u napred sve samo kako bi dobio još koji tenutak sa njom. A ne zeli da se nikada odvaja od nje. Voli je.

Njegovo srce je snažno.

I zdrava srca mogu dobiti infarkt.

Posao se skuplja, njemu se obaveze gomilaju, a on je gleda kao kraljicu. Pa pobogu ona to i jeste. Ona je sve.

A on polako tone. Zovu ga, traže ge, vuku ga. Trebaš nam, trebaš nas. Seti se dana kada nisi bio samostalan, seti se teško naučene lekcije.

Muškarac se baca na posao i "vraća korenima". Postaje depresivan, malo se smeje, srce mu uzurbano lupa. Desna ruka trne. Uveče kada je vidi, malo je ostalo za nju. Ali kako, kada ona zaslužuje sve?! Ona jeste sve!

Jedna neuspela erekcija, suviše pospane oči da bi je "čule", telefon umesto vidjenja... e-mail.

Mrzi sebe zato što je povređuje. Mrzi sebe zato što se povređuje. A mora. Jer spojiti nespojivo znači ići protiv sebe. Ići protov sebe znači ići protiv nje.

Muškarac je sam. Žena je sama.

Muškarac je propao, ili sebi govori "Uspećeš, izdrži samo jos malo".

Čike u belim mantilima govore da će imati puno posla. I zaista hoće. Samo će par njih na vreme pobeći.

No comments:

Post a Comment

Ukoliko vam se svidja ovaj blog

Prepisite se na newsletter ili preuzimete feed bloga za vas citac.
Upisite vas E-mail: