Skip to main content

7. Međunarodni Festival studentskog filma


7. Međunarodni Festival studentskog filma održaće se od 13. do 16. decembra u Muzeju Jugoslovenske kinoteke. (Kosovska 11). Na festivalu koji će ove godine nositi naziv ONI DOLAZE, biće prikazano 45 filmova iz oko 20 zemalja, uključujući i našu. Neke od zemalja čija će najnovija filmska studentska ostvarenja naša publika imati prilike da vidi, jesu SAD, Argentina, Španija, Švedska, Holandija, Hrvatska, Izrael, Slovenija, Letonija, Bugarska, SCG, Švajcarska, Nemačka, Portugalija, Mađarska. Filmovi će biti prikazivani u okviru dve programske celine: • Glavni program – takmičarska selekcija • Panorama – netakmičarska selekcija Termini prikazivanja filmova: • 18.00 – 20.00h, panorama • 20.30 – 22.30h, glavni program Selektori FSF07 su Bogdan Petković (filmski i pozorišni producent) i Jovan Todorović (filmski i TV producent, pisac i reditelj). Festival će otvoriti film Poetski boj nemačkog reditelja Dirka Hendlera. Poetski boj je moderan HipHop omaž Fridrihu Šileru i Johanu Volfgangu Geteu i njihovim Poetskim godinama 1797/98. Dvojica mladih nadarenih pesnika susrecu se u borbi oko istine i ljubavi. Nakon ovog filma očekuju nas filmovi iz Bugarske, Argentine, Švetske, Nemačke, Finske i Srbije. Posle projekcija prvog dana festivala očekuje nas i žurka sa početkom u 22 časa u klubu Apartman, Karadjordjeva 43. Najiteresantnije novine ovogodišnjeg festivala jesu nagrade koje između ostalih dodeljuju Beofilmlab- nagrada za najbolju fotografiju; 2 filmske trake 16mm i Sky vision koji reditelju najboljeg filma festivala dodeljuje kućni bioskop. Osim ovih, očekuju nas i tradicionalne nagrade: •3 SPECIJALNE NAGRADE ŽIRIJA (čije će kategorije odrediti žiri) •NAGRADA PUBLIKE ZA NAJBOLJI STRANI FILM •NAGRADA PUBLIKE ZA NAJBOLJI DOMAĆI FILM •NAGRADA MUZEJA JUGOSLOVENSKE KINOTEKE •NAGRADA PONOĆNOG BIOSKOPA RADIJA ''BEOGRAD 202'' Žiri festivala ove godine čine: Josha Douma(1975)/reditelj i scenarista/ Nemačka Vuk Pavlović (1970)/dramaturg/ SCG i Milorad Glušica (1946)/snimatelj/ SCG. Festival podržava Skupština grada, Opština Stari grad i Ministarstvo kulture Republike Srbije. Sponzori festivala su BeofilmLab-Kodak, SkyVision, Čipsić, Koka-Kola, Balantajns... Očekujemo Vas na ceremoniji otvaranja festivala, u utorak 13. decembra 2005., u 20 00 časova. FSF TIM Bojana Karajović marketing menager tel: 063 11 23 243 e-mail: bojana.karajovic@fsf.org.yu Ivana Ukropina PR menager tel: 063 392 286 e-mail: ivanaukropina@hotmail.com

Comments

Popular posts from this blog

Koje formatiranje izabrati za eksterni hard disk i koja je realna USB 3.0 brzina?

Nisam ni slutio šta me čeka nakon što sam kupio novi eksterni hard disk 2TB WD Elements Portable. Naime, do sada sam koristio sličan uređaj iste firme od 1TB, ali nikada nisam obratio pažnju na formatiranje (FAT32) niti sam iskreno znao nešto više o tome. Disk je radio na svim platformama i ja sam mislio da to uglavnom tako i treba da bude. 
Prikačio sam novi hard formatiran po NTFS standardu i shvatio da ne mogu da ga koristim na Macu. Nisam se previše uzbuđivao pošto sam znao da je OS X specifičan. Linux mint je prepoznao uređaj, ali sam se iznenadio brzinom prenosa podataka. Godinama sam na raznim mestima čitao o tome kako je USB 3.0 neverovatno brži od USB 2.0 standarda i očekivao sam da sve poleti. 
Konsultovao sam se oko ovih problema sa prijateljem koji mi je predložio da probam različita formairanja i da ponekad proizvođači pogrešno označe portove pa je ovaj uređaj možda prikačen na stariji standard. Na žalost i nakon svog eksperimentisanja rezultati su bili isti. 
Počeo sam …

#Ebanking iz vikendice

Sedim u vikendici i pišem blog. Broadband internet je tu. 
Prilikom dolaska, svratili smo do prodavnice da kupimo hranu i naši telefoni su se automatski priključili na wi-fi preko Instabridge aplikacije.
Signal mobilne telefonije u sobi nije sjajan pa sam telefon prebacio na airplane mode, a nakon toga ponovo uključio wi-fi. Više mi smeta kada nema interneta nego signala mobilne telefonije. Sve je prešlo online i sve funkcioniše ako postoji dobra veza.
Vatra u smederevcu pucka, a ručak se krčka. 
Već godinama unazad, slušam o temama kao što su #ePoslovanje, #eBankarstvo i elektronski potpis (sertifikat).  Kada sam pre oko nedelju dana dobio poziv od Societe Generale banke da prisustvujem događaju u okviru koga će predstaviti najnoviji sistem za online bankarstvo u Srbiji, preraspredio sam obaveze u kalendaru i sa zadovoljstvom ovaj termin rezervisao za prezentaciju.
Kako je izgledao sam događaj pogledajte ovde, a ja ću vam ispričati šta je na mene ostavilo najveći utisak.

Voditel…

Samsung Xcover 550H - mobini telefon otporan na vodu i prašinu

Nakon oko pet godina korišćenja telefona Samsung Xcover 2 C3350 koji me je odlično služio (i dalje radi kao da je nov), rešio sam da potražim drugi telefon sličnih karakteristika koji će biti više u skladu sa potrebama vremena u kome živimo. Razmatrao sam sledeće modele: 
Samsung B2100 XplorerSamsung Xcover 271 i CAT B25 Poošto su prva dva odavno prestala da se proizvode, posmatrao sam oglase za polovne telefone na internetu. Uglavnom sam nailazio na aparate koji su godinama korišćeni na terenu i o kojima se nije previše vodilo računa. Bili su izudarani, izgrebani, prljavi i ponekad bez maske koja zatvara priključke za USB odnosno slušalice. Ipak, činjenica da i dalje rade bila je dobra potvrda kvaliteta ovih namenskih telefona. 
CAT B25 je među njima možda i najizdržljiviji telefon, ali je najsiromašniji što se tiče funkcija. Nije bilo razloga da uzimam nov uređaj pored postojećeg C3350 pa sam se fokusirao na Samsung 550H pošto je on praktično njegov naslednik iz 2017. godine. 
Pronaš…