Skip to main content

CrossMIC promotion

Petak, 02.12. u 13h
Klub Kocka,
Carice Milice 7
Beograd

Pozivamo Vas na koktel povodom beogradske promocije i puštanja u rad CrossMIC-a – Cross Music Information centra, prvog i jedinstvenog takve vrste u ovom delu Evrope.
Na video-net prezentaciji će učestovavati stručnjaci iz Skoplja, Ljubljane, Prištine, Zagreba, Mostara i Beograda.
Dobrodošli!

O CrossMIC-u

CrossMIC - Cross music information center predstavlja prvu zajedničku i najveću muzičku bazu podataka u regionu koji se naziva Zapadni Balkan, jugoistočna Evropa ili zemlje ex-Jugoslavije. Podaci koji se postavljaju na ovaj portal sadrže sve osnovne informacije o svim aktivnim muzičarima, bendovima, klubovima, koncertnim prostorima, izdavačkim kućama, i specijalizovanim medijima bilo koje vrste, a koji se tiču savremene muzike različitih žanrova.
Portal je radjen po uzoru na mnoge slične centre koji postoje svuda u Evropi, a nastao je pre iz jednostavnog razloga nepostojanja ičeg sličnog na ovom geografskom području.
CrossMIC se izmedju ostalog bavi pružanjem svih vrsti informacija; uspostavljanjem i pomaganjem komunikacije medju umetnicima, izdavačima, festivalima i medijima; promocijom nove muzike unutar regiona, ali i van njega; saradnjom sa drugim informacionim centrima u Evropi i u tom smislu razvojem lokalnih i regionalne scene u celini.
CrossMIC je nastao na temelju kulturno-medijske mreže Cross Radio koja postoji od 2000. godine. Sedište centra je u Beogradu, a lokalne kancelarije se nalaze u Ljubljani, Zagrebu, Mostaru, Prištini i Skoplju.

Comments

Popular posts from this blog

Ћирилица - писмо које сам заборавио

Када сам пре пар година открио ћирилицу на мобилном телефону,  било је то велико откриће за мене. Почео сам да шаљем смс поруке пријатељима, постављам статусе на друштвеним мрежама и одговарам на мејлове користећи наше писмо. Скоро сви су реаговали на исти начин. Питали су ме зачуђено откуд то да одједном користим ћирилицу и зашто?  
Пре 12 година, када сам покренуо Мрежу Креативних Људи, користио сам латиницу. Више људи ми је сугерисало да не би било лоше да постоји и ћирилична верзија сајта. У том тренутку нисам имао довољно знања, одговарајућу технологију и времена да се бавим таквим прилагођавањем.

12 година касније, Гугл подржава "Gesture typing" у оквиру оперативног система Андроид и постоји речник термина на српском језику који вам сугерише остатак речи коју сте управо почели да куцате. Оно што је веома битно јесте то да када изаберете српски језик не можете да добијете као на компјутеру латиницу са нашим словима. У том тренутку сам схватио да други имају знатно већу…

Hemijski grejači stopala - planinarska oprema (test)

Više puta sam slušao, ali do skoro nisam imao priliku da probam hemijske grejače vrhova i celog stopala. Odlazak na Kopaonik je bila savršena prilika za test. Uzeo sam nekoliko grejača i spakovao ih u skijaški ranac. 

Hemijski grejači za vrhove stopala
Sedeli smo u kafiću pored staze zakopčane jakne, ušuškani u ćebad koja su nam obezbedili i pijuckali kafu. Posle pola sata mirovanja moja draga se uznemirila pošto je počela da oseća hladnoću, a i meni više nije bilo isto kao na početku. Izvadio sam pakovana hemijskih grejača za noge i na licu mesta smo se izuli i stavili ih u vrhove cipela. 
Grejače koji su na sebi sa donje strane imali samolepljivi deo koji služi da bi se održali na mestu prilikom pomeranja stopala (veoma slab lepak koji ne ostavlja tragove) postavio sam iznad uloška svojih cipela, a druge koji nisu imali ovakvu podlogu ispod uloška njenih cipela. Pošto reaguju u dodiru sa vazduhom, istog trena smo primetili razliku i nastavili da uživamo. 
Grejače nismo skinuli do po…

Cipele za planinarenje "Lowa Khumbu GTX" - planinarska oprema (test)

Pre nešto više od mesec dana uzeo sam planinarske cipele "Lowa Khumbu GTX". 
Pitao sam Danijela za savet. Želeo sam cipele koje su bolje od onih koje sam do sada koristio (Merrell) i koje će zadovoljiti moje potrebe: 
najčešće jednodnevno, ili vikend planinarenjeda budu ugodneda budu dublje od sadašnjih koje samo prelaze gležnjeve da dobro izoluju nogu od snega i hladnoće da budu vodonepropusneda budu jače, izdržljivije i da daju bolju potporu stopalu
Danijel mi je preporučio ovaj model. "Ispod" njih su klasične treking cipele koje su malo mekše, uvijaju se po dužini i nemaju neka od ovih svojstava. Iznad njih su bile profi cipele za visokogorstvo. 
Testirao sam ih tokom nekoliko planinarskih akcija (kiša, blato, kamen, zemlja, vlažan sneg, dobok sneg, putovanje autobusom, gradska šetnja) i ovo su moji utisci:  Izuzetno su ugodne. Nikada do sada nisam imao pravu tehničku cipelu napravljenju baš za planinarenje Stopalo i cela noga su stabilni, a petu pridržava zadnji…