30/11/2005

CrossMIC promotion

Petak, 02.12. u 13h
Klub Kocka,
Carice Milice 7
Beograd

Pozivamo Vas na koktel povodom beogradske promocije i puštanja u rad CrossMIC-a – Cross Music Information centra, prvog i jedinstvenog takve vrste u ovom delu Evrope.
Na video-net prezentaciji će učestovavati stručnjaci iz Skoplja, Ljubljane, Prištine, Zagreba, Mostara i Beograda.
Dobrodošli!

O CrossMIC-u

CrossMIC - Cross music information center predstavlja prvu zajedničku i najveću muzičku bazu podataka u regionu koji se naziva Zapadni Balkan, jugoistočna Evropa ili zemlje ex-Jugoslavije. Podaci koji se postavljaju na ovaj portal sadrže sve osnovne informacije o svim aktivnim muzičarima, bendovima, klubovima, koncertnim prostorima, izdavačkim kućama, i specijalizovanim medijima bilo koje vrste, a koji se tiču savremene muzike različitih žanrova.
Portal je radjen po uzoru na mnoge slične centre koji postoje svuda u Evropi, a nastao je pre iz jednostavnog razloga nepostojanja ičeg sličnog na ovom geografskom području.
CrossMIC se izmedju ostalog bavi pružanjem svih vrsti informacija; uspostavljanjem i pomaganjem komunikacije medju umetnicima, izdavačima, festivalima i medijima; promocijom nove muzike unutar regiona, ali i van njega; saradnjom sa drugim informacionim centrima u Evropi i u tom smislu razvojem lokalnih i regionalne scene u celini.
CrossMIC je nastao na temelju kulturno-medijske mreže Cross Radio koja postoji od 2000. godine. Sedište centra je u Beogradu, a lokalne kancelarije se nalaze u Ljubljani, Zagrebu, Mostaru, Prištini i Skoplju.

No comments:

Post a Comment

Ukoliko vam se svidja ovaj blog

Prepisite se na newsletter ili preuzimete feed bloga za vas citac.
Upisite vas E-mail: