Skip to main content

The World Bank - Country Office for Serbia and Montenegro

FOR IMMEDIATE RELEASEThe World Bank
Europe and Central Asia Region
Country Office for Serbia and Montenegro

Contact: Belgrade- Vesna Kostic (11) 302-3723vkostic@worldbank.org


The World Bank's Development Marketplace Program, in collaboration with the Water and Sanitation Program and the Energy Sector Management Assistance Program announces its Call for Proposals for the 2006 Global Development Marketplace.
With a theme of, "Innovations in Water, Sanitation, and Energy Services for Poor People," the 2006 Marketplace expects to award a total of US$4 million for ideas that provide clean water supply, sanitation and energy services to poor communities developing countries. Maximum award size is US$200,000.

Who can apply?
Proposals are welcome from a range of development innovators-civil society groups, social entrepreneurs, private foundations, government agencies, academia, the private sector, as well as staff from the World Bank Group and other donor organizations.

How and when to submit proposals?
Proposals should be submitted by November 30, 2005 on one of the following sub-themes:
Service Delivery: Sustainable delivery of water supply, sanitation, and/or energy services to poor households
Environment: Renewable energy, clean water technologies, energy efficiency, and/or environmentally sustainable sanitation solutions to poor households and to small enterprises
Health: Protecting health from environmental risk factors (indoor air pollution, contaminated drinking water, unsafe sanitation), including innovative programs for hygiene promotion and behavioral change
Natural Resources: Sustainable management of natural resources (land, water, forest) specifically for the provision of water supply, sanitation and energy to the poor

Proposals will be accepted through the Development Marketplace website at www.developmentmarketplace.org.
Interested people can visit the website for competition guidelines, the on-line proposal form, and step-by-step instructions in Arabic, Chinese, English, French, Portuguese, Russian and Spanish.

Overall schedule of the activity
Call for Proposals: October 3rd, 2005 to November 30th, 2005
Announcement of Finalists: February 15th, 2006
Marketplace Competition & Knowledge Forum: May 8th & 9th, 2006

Comments

Popular posts from this blog

Koje formatiranje izabrati za eksterni hard disk i koja je realna USB 3.0 brzina?

Nisam ni slutio šta me čeka nakon što sam kupio novi eksterni hard disk 2TB WD Elements Portable. Naime, do sada sam koristio sličan uređaj iste firme od 1TB, ali nikada nisam obratio pažnju na formatiranje (FAT32) niti sam iskreno znao nešto više o tome. Disk je radio na svim platformama i ja sam mislio da to uglavnom tako i treba da bude. 
Prikačio sam novi hard formatiran po NTFS standardu i shvatio da ne mogu da ga koristim na Macu. Nisam se previše uzbuđivao pošto sam znao da je OS X specifičan. Linux mint je prepoznao uređaj, ali sam se iznenadio brzinom prenosa podataka. Godinama sam na raznim mestima čitao o tome kako je USB 3.0 neverovatno brži od USB 2.0 standarda i očekivao sam da sve poleti. 
Konsultovao sam se oko ovih problema sa prijateljem koji mi je predložio da probam različita formairanja i da ponekad proizvođači pogrešno označe portove pa je ovaj uređaj možda prikačen na stariji standard. Na žalost i nakon svog eksperimentisanja rezultati su bili isti. 
Počeo sam …

Samsung Xcover 2 (C3350) - mobilni telefon otporan na vodu i prašinu

Pre oko mesec dana, nakon što mi je istekao ugovor od dve godine, rešio sam da privatni android telefon zamenim modelom Samsung Xcover 2. Moj službeni telefon (HTC Desire S) ima jači procesor, podržava sve aplikacije koje koristim i zaista više nije bilo potrebe da sa sobom nosim dva slična modela. 
Zašto sam se odlučio za Samsung Xcover 2? U pitanju je pravi outdoor mobilni telefon koji možete uprljati i potopiti u vodu pola sata na 1 m dubine (samim tim kiša i sneg neće predstavljati problem dok ste u prirodi) Baterija je neverovatna, uz intenzivno korišćenje traje pet dana, a u normalnim uslovima bez problema i sedam. Njen kapacitet je 1,300mAh i zvanično treba da obezbedi 1.150 minuta razgovora (19h), ili 1.000 sati mirovanja (skoro šest nedelja) Dugmići su gumirani, malčice jači i daju lep otpor prilikom pritiskanja, a dovoljno su veliki pa se mogu koristiti sa rukavicama. Posebno mi znači to što za razliku od ekrana osetljivog na dodir ne pritiskam pogrešna slova i mogu slepo da …

Mreža Kreativnih Ljudi - kraj projekta

Mreža je projekat koji sam započeo pre oko 13,5 godina.
Naučio sam puno i zahvalan sam za stečeno iskustvo.  Ipak, već nekoliko godina unazad nemam vremena da je razvijam kao što sam to nekada činio.  Imam potrebu da radim nešto novo i osećam da je vreme da nastavim dalje.
Veliko hvala svim rođacima, prijateljima, saradnicima, članovima i posetiocima koji su omogućili da ona funkcioniše i postoji ovoliko dugo.
Sajt će sigurno biti dostupan još mnogo godina, ali se od naredne nedelje neće objavljivati novi sadržaj.