31/10/2005

NAPRED U PROSLOST - autenticni zvuk banatskog trougla

SILENT WALL army PREDSTAVLJA: Akademija, četvrtak 3. 11. 2005, 22h. LIVE:
NAPRED U PROŠLOST, Manisent i Mentalnost, + Elektrolasta dj team intro/outro

NAPRED U PROŠLOST – autentični zvuk banatskog trougla

Posle dvadeset(!) godina postojanja i čak petnaest izdatih albuma iza sebe, vojvodjanski bend NAPRED U PROŠLOST stekao je kultni status u krugu posvećenih ljubitelja tvrdjeg underground zvuka. Koncert na AKADEMIJI je ujedno i promocija njihovog najnovijeg izdanja, live kompilacije all time hitova pod nazivom 'Dvadeset godina pa šta'. Za ovu priliku, standardna postava benda /dvojac gitara + bubanj/ upotpunjena je učešćem kolega sa etikete RADIOAKTIV No – Tubachin na bas gitari i Weird Cop na sintisajzerima će doprineti punoći i težini zvuka ovog sjajnog benda. Ako ste voleli bend «Ludolf Neum i njegov paranormalni džuboks», Napred u prošlost vas svakako neće ostaviti ravnodušnim.


omot albuma «Svaki čovek treba da», by Stevan Markuš. «Mesecoket» by Nandor Ljubanović
----------------------

MANISENT I MENTALNOST
Kako sami sebe deklarišu, Manisent i Mentalnost sviraju najgaražniji pop koji možete čuti na ovim prostorima. Oni ne zvuče, oni zveče. Prema internim komentarima nekih od kritičara, ovaj bend nastavlja tamo gde je sredinom devedesetih zamrla domaća rok scena, nastavljajući svoj rad na izvore kao što su Partibrejkers, DLM, Pussycat, Oktobar, uz blage primese distorziranog new wave revival zvuka... Zbog izuzetno energične svirke i neposrednog kontakta sa publikom, Manisent su pre svega živi bend. Njihovi nastupi se pamte i prepričavaju. Sa kolena na koleno. Ovi slatki dečaci iza sebe imaju do sada izdat jedan EP.


na slici- Karolj Denke vs Manisent, foto M. Janošević omot by Sale Mihajlović
---------------------


---------------------
ELEKTROLASTA DJ TEAM – oprobani tandem iz benda Elektrolasta ovaj put udružuje svoje snage za mix pultom. Karolj Denke i Wuk će se suprotstaviti jedan drugome sa dva seta – Karolj će puštati svoje favorite iz rock historije, kako domaće tako i strane, dok će mladi strip autor Wuk Palibrk izabrati ponešto od svojih omiljenih new wave i electro numera.
----------------------
SILENT WALL – Silent Wall je zidni strip fanzin koji u formi uličnog plakata objavljuje strip kaiševe bez reči. Ujedinjujući u sebi angažovanu tematiku i autentični autorski izraz karakterističan za underground strip, Silent Wall je moćno oružje edukacije slučajnih prolaznika bilo kog grada uzrasta od 7 do 107..naš prvi broj je posvećen problemima zagadjenja životne sredine, i u njemu ćete naći radove autora kao što su Jakob Klemenčič /Slovenia/, Miroslav Lazendić /Subotica, SCG/, Rocco Lombardi /Italija/, Alberto Corradi /Italija/, Vuk Palibrk /Pančevo, SCG/ i Vladan Nikolić /Zrenjanin, SCG/... Osim stripa, Silent Wall armija teži da promoviše i druge vidove autentične kreativne aktivnosti.
----------------------
RADIOAKTIV No - I naravno, na samom dogadjaju ćete moći po veoma pristupačnim cenama da nabavite najnovija audio i strip izdanja sa domaće scene. Za to će se pobrinuti izdavačka kuća RADIOAKTIV No koja će na svom štandu osim gore navedenog izložiti hm videćete već šta J

Puno pozdrava. Prijatno vreme vam želi
Silent Wall army


Klub Akademija
Rajićeva 10
www.akademija.net
011/2627-846

No comments:

Post a Comment

Ukoliko vam se svidja ovaj blog

Prepisite se na newsletter ili preuzimete feed bloga za vas citac.
Upisite vas E-mail: