Skip to main content

European Cultural Foundation - Closer Look

European Cultural Foundation - Closer Look
Application deadline: October 31, 2005


With this call for proposals we invite young journalists from Central, Eastern and South East Europe to apply for a mobility grant that would enable them to realise a journalistic project involving topics related to a European country other than their own. Articles of a broad European and cultural relevance will receive preference in the selection process.

Criteria
1. The journalist should be under 35 years of age and from one of the following countries: Albania, Bulgaria, Bosnia & Herzegovina, Croatia, Czech Republic, Estonia, former Yugoslav Republic of Macedonia, Hungary, Latvia, Lithuania, Malta, Poland, Romania, Serbia and Montenegro, Slovakia, Slovenia and Turkey.
2. Individual young journalists should apply in conjunction with the editors-in-chief or section editors of weeklies or weekly supplements. Editors must provide a written statement indicating that they are willing to publish the article (or series of articles) by the young journalist in question.
3. The project proposal must contain the following items:
a. Clearly formulated topic(s) and/or question(s) for investigation
b. Relevance of these topics/questions within the European context
c. List of places and people to be visited/researched during the project
d. The preferred timeline of the travel/research
e. The preferred local partners/hosts (newspapers, agencies, institution) where the research will take place
f. Preliminary budget for the overall realisation of the project including the financial contribution of the newspaper.

For the chosen project proposals, the European Cultural Foundation, in collaboration with its partners, will provide:
a. A grant for the project�s realisation, up to the amount of 2,500 Euro, given in two instalments (first: 80%, second: 20%)
b. Further network support in the destination country, in terms of residency arrangements and relevant contacts (both personal and institutional)
c. Further translation/promotion/dissemination of the work of the selected journalists throughout the ECF network and beyond, following publication of the original article(s).

More information
Website: http://www.eurocult.org/pdfdb/news/closerlookproposal.doc
E-mail: ecf.karadi@axelero.hu (Ms Eva Karadi, Coordinator of Closer Look)
tlaitio@eurocult.org (Mr Tommi Laitio, Coordinator of the European Cultural Foundation�s media programme)

Comments

Popular posts from this blog

Koje formatiranje izabrati za eksterni hard disk i koja je realna USB 3.0 brzina?

Nisam ni slutio šta me čeka nakon što sam kupio novi eksterni hard disk 2TB WD Elements Portable. Naime, do sada sam koristio sličan uređaj iste firme od 1TB, ali nikada nisam obratio pažnju na formatiranje (FAT32) niti sam iskreno znao nešto više o tome. Disk je radio na svim platformama i ja sam mislio da to uglavnom tako i treba da bude. 
Prikačio sam novi hard formatiran po NTFS standardu i shvatio da ne mogu da ga koristim na Macu. Nisam se previše uzbuđivao pošto sam znao da je OS X specifičan. Linux mint je prepoznao uređaj, ali sam se iznenadio brzinom prenosa podataka. Godinama sam na raznim mestima čitao o tome kako je USB 3.0 neverovatno brži od USB 2.0 standarda i očekivao sam da sve poleti. 
Konsultovao sam se oko ovih problema sa prijateljem koji mi je predložio da probam različita formairanja i da ponekad proizvođači pogrešno označe portove pa je ovaj uređaj možda prikačen na stariji standard. Na žalost i nakon svog eksperimentisanja rezultati su bili isti. 
Počeo sam …

#Ebanking iz vikendice

Sedim u vikendici i pišem blog. Broadband internet je tu. 
Prilikom dolaska, svratili smo do prodavnice da kupimo hranu i naši telefoni su se automatski priključili na wi-fi preko Instabridge aplikacije.
Signal mobilne telefonije u sobi nije sjajan pa sam telefon prebacio na airplane mode, a nakon toga ponovo uključio wi-fi. Više mi smeta kada nema interneta nego signala mobilne telefonije. Sve je prešlo online i sve funkcioniše ako postoji dobra veza.
Vatra u smederevcu pucka, a ručak se krčka. 
Već godinama unazad, slušam o temama kao što su #ePoslovanje, #eBankarstvo i elektronski potpis (sertifikat).  Kada sam pre oko nedelju dana dobio poziv od Societe Generale banke da prisustvujem događaju u okviru koga će predstaviti najnoviji sistem za online bankarstvo u Srbiji, preraspredio sam obaveze u kalendaru i sa zadovoljstvom ovaj termin rezervisao za prezentaciju.
Kako je izgledao sam događaj pogledajte ovde, a ja ću vam ispričati šta je na mene ostavilo najveći utisak.

Voditel…

Samsung Xcover 550H - mobini telefon otporan na vodu i prašinu

Nakon oko pet godina korišćenja telefona Samsung Xcover 2 C3350 koji me je odlično služio (i dalje radi kao da je nov), rešio sam da potražim drugi telefon sličnih karakteristika koji će biti više u skladu sa potrebama vremena u kome živimo. Razmatrao sam sledeće modele: 
Samsung B2100 XplorerSamsung Xcover 271 i CAT B25 Poošto su prva dva odavno prestala da se proizvode, posmatrao sam oglase za polovne telefone na internetu. Uglavnom sam nailazio na aparate koji su godinama korišćeni na terenu i o kojima se nije previše vodilo računa. Bili su izudarani, izgrebani, prljavi i ponekad bez maske koja zatvara priključke za USB odnosno slušalice. Ipak, činjenica da i dalje rade bila je dobra potvrda kvaliteta ovih namenskih telefona. 
CAT B25 je među njima možda i najizdržljiviji telefon, ali je najsiromašniji što se tiče funkcija. Nije bilo razloga da uzimam nov uređaj pored postojećeg C3350 pa sam se fokusirao na Samsung 550H pošto je on praktično njegov naslednik iz 2017. godine. 
Pronaš…