02/09/2005

Medunarodni susreti pisaca 2005

Međunarodni susreti pisaca u Beogradu biće održani od 7. do 9. septembra, uz učešće više od sto domaćih i stranih 60 pisaca iz dvadesetak zemalja.

Ovogodišnja, 42. manifestacija biće posvećena 100-godišnjici organizovanja književnika Srbije, 400-godišnjici čuvenog romana “Don Kihot” Migela de Servantesa, kao i 30-godišnjici smrti nobelovca Ive Andrića, najavljeno je u Udruženju književnika Srbije (UKS).

Međunarodne susrete pisaca trebalo bi svečano da otvore u Kolarčevoj zadužbini ministar kulture Srbije Dragan Kojadinović, a uvodnu reč daće predsednik UKS Srba Ignjatović.

Na prvoj plenarnoj sednici u Kolarčevoj zadužbini učestvovaće akademici Vladeta Jerotić iz Srbije i Euđen Simion iz Rumunije.

U okviru Susreta, predviđene su književne i poetske večeri u Biblioteci grada, Kolarčevoj zadužbini, Kući Đure Jakšića, UKS-u…

Među učesnicima će biti sedam akademika i četvoro predsednika nacionalnih udruženja književnika, koji će od 10. do 12. septembra obići i više gradova i kulturnih spomenika u Srbiji, uključujuci pojedine na Kosovu.

Među učesnicima ovogodišnjih Susreta, prema najavi Instituta Servantes, biće i poznati španski pesnik Rafael Munjos Saras, autor više zbirki poezije, antologija i istraživačkih radova.

Izvor: Seecult.org

No comments:

Post a Comment

Ukoliko vam se svidja ovaj blog

Prepisite se na newsletter ili preuzimete feed bloga za vas citac.
Upisite vas E-mail: