Skip to main content

Izlozba - MANGELOS 05

 
Pozivamo Vas na izlozbu u organizaciji Centra za savremenu umetnost MANGELOS 05

Kulturni centar Rex, Jevrejska 16
3 – 10. septembra, 17:00 – 20:00subota, 3. septembar, 20:00

otvaranje izlozbe uz rođendanske koktele umetnice Maje Rakočevićponedeljak, 5. septembar, 20:00

razgovor o nagradisubota, 10. septembar, 21:00

žurka povodom zatvaranja

Centar za savremenu umetnost - Beograd raspisao je konkurs za nagradu koja nosi ime umetnika i istoričara umetnosti Dimitrija Bašičevića Mangelosa, i koja se već četvrtu godinu dodeljuje mladom vizuelnom umetniku. Ove godine, žiri u sastavu: Svebor Midžić (direktor Centra za savremenu umetnost), Slobodan Jovanović (kustos galerije Remont), Ana Nikitović (kustos), Goran Petrović (kustos), Vesna Pavlović (umetnik), Jelena Vesić (kustos) i Milica Ružičić (umetnik), odlučio je da nagradu dodeli umetnici Mileni Putnik, r. Gordić. Nagrada podrazumeva rezidencijalni boravak u trajanju od 6 nedelja, u International House, Columbia University, New York, USA,. Nagrađeni umetnik će se, nakon povratka iz Amerike, predstaviti beogradskoj publici samostalnom izložbom.Povodom ovogodišnjeg konkursa, CSUb organizuje izložbu Mangelos 05, koja će se održati od 3. do 10. septembra 2005. u Kulturnom centru Rex. Od četrdeset učesnika konkursa, na izložbi će se predstaviti sedmoro mladih umetnika: Aleksandar Dimitrijević, Edita Kadirić, Viktor Mijatović, Milena Putnik r. Gordić, Jelena Radić, Katarina Radović i Maja Rakočević, koje su izabrale kustosi izložbe, Zorana Dojić i Radmila Joksimović.Otvaranje izložbe Mangelos 05, zakazano je za 3. septembar u 20h u Kulturnom centru Rex. Na otvaranju, umetnica Maja Rakočević će u okviru projekta Aroma 30, posluživati publiku svojim rođendanskim koktelima.Ova sedmodnevna izložba će biti praćena dodatnim sadržajima:- Projekcijom video klipova i fotografija, koje su načinili prethodni dobitnici nagrade, za vreme svojih rezidencijalnih boravaka: Izvanredni Bob (Sausalito, California, 2002), Vladimir Nikolić (New York, 2003) i Milica Ružičić (New York, 2004).

- U ponedeljak, 5.septembra u 20h, u Kulturnom centru Rex, održaće se tribina, na kojoj će se problematizovati koncept ovakve nagrade. Učesnici tribine su Branislav Dimitrijević (kustos Muzeja savremene umetnosti Beograd i član žirija za nagradu D. B. Mangelos 2002/03), Milica Tomić (umetnica, član žirija 2002/2003), Vladimir Nikolić (umetnik, laureat 2003 i član žirija 2004) i Vladimir Tupanjac (kustos). Moderator tribine je Svebor Midžić (direktor Centra za savremenu umetnost, Beograd, kao i član žirija 2004/2005). Publika se poziva da zajedno sa učesnicima tribine pokuša da dođe do odgovora na pitanja, kao što su: koji je značaj ove nagrade za samog umetnika, za instituciju koja je dodeljuje, za sredinu i umetničku javnost; koji je odnos između fondacija i nevladinih organizacija i dr.

- Zatvaranje izložbe, 10.septembra u 21h, biće organizovano kao svojevrsna žurka, na kojoj će kao DJ nastupiti Vladimir Tupanjac.Izložba Mangelos 05 realizuje se u saradnji Centra za savremenu umetnost – Beograd i Kulturnog centra Rex

_________________
Sanja Jovovic
Izvor: www.creemaginet.com/forum

Comments

Popular posts from this blog

Koje formatiranje izabrati za eksterni hard disk i koja je realna USB 3.0 brzina?

Nisam ni slutio šta me čeka nakon što sam kupio novi eksterni hard disk 2TB WD Elements Portable. Naime, do sada sam koristio sličan uređaj iste firme od 1TB, ali nikada nisam obratio pažnju na formatiranje (FAT32) niti sam iskreno znao nešto više o tome. Disk je radio na svim platformama i ja sam mislio da to uglavnom tako i treba da bude. 
Prikačio sam novi hard formatiran po NTFS standardu i shvatio da ne mogu da ga koristim na Macu. Nisam se previše uzbuđivao pošto sam znao da je OS X specifičan. Linux mint je prepoznao uređaj, ali sam se iznenadio brzinom prenosa podataka. Godinama sam na raznim mestima čitao o tome kako je USB 3.0 neverovatno brži od USB 2.0 standarda i očekivao sam da sve poleti. 
Konsultovao sam se oko ovih problema sa prijateljem koji mi je predložio da probam različita formairanja i da ponekad proizvođači pogrešno označe portove pa je ovaj uređaj možda prikačen na stariji standard. Na žalost i nakon svog eksperimentisanja rezultati su bili isti. 
Počeo sam …

Želite li da osvojite Toshiba Folio 100 tablet računar? - priključite se online konkursu

Želite li da osvojite Toshiba Folio 100 tablet računar?
Priključite se online konkursu povodom 25-godiisnjice od trenutka kada je kompanija Toshiba kreirala prvi laptop Postanite fan "Toshiba Srbija" stranice na Facebook-uIspod ovog posta putem forma za komentare napišitepriču u 300 reči o svom prvom iskustvu sa kompjuterom, ili laptopom do 01. decembra 2010. godine Potpišite se ispod teksta i ostavite svoj mail

Konkurs će biti održan u sledećih sedam zemalja: Bugarskoj, Hrvatskoj, Grčkoj, Izraelu, Rumuniji, Srbiji i Sloveniji. Korisnici koji žele da učestvuju treba da žive u navedenim zemljama. Prva nagrada za najbolju priču iz svake od zemalja je tablet računar Folio 100

25 priča iz svake zemlje će biti izabrano i uvršteno u regionalnu elektronsku knjigu koja će se naći nasajtu www.issuu.com


Evo i zvaničnog opisa uređaja Toshiba Folio 100:
Toshiba za prvoplasiranu priču poklanja Folio 100 koji će pobedniku ili pobednici omogućiti savršeno i jednostavno iskustvo u oblasti z…

Kineski mobilni telefon - kopija Blackberry-ja

Kineski telefon

/ UPDATE: Posto sada imamo preko 200 komentara, mozete nastaviti da ih pisete, a videtece ih na drugoj stranici. /

Kupio sam kineski mobilni telefon koji predstavlja kopiju blackberry-ja. Ne bih sada spominjao detalje, ali recimo da je cena oko pet puta manja od originala.

Iznenadio sam se kvalitetom izrade. Plastika je odlicno obradjena i takve je smese da sticete utisak o dugotrajnosti. Dobra mesavina obezbedjuje da se telefon ne kliza u ruci, a opet nije gumen. Spojevi su fenomenalni i nigde ne postoji manjak, odnosno visak prostora medju spojevima. Deo maske telefona je od metala, kuglica za navigaciju se odlicno ponasa i zaista prelepo svetli, qwerty tastaura je cvrsta i lako se sa njom kuca (ko pre nije probao, trebace mu malo vremena da se navikne kao sto je to bio slucaj samnom), monitor je visoke rezolucije i odlicnog prikaza boja.

Uz telefon se dobijaju dve baterije, heandsefree slusalice sa daljinskim za javljanje i prekidanje razgovora, USB kabl i punjac.

Soft…