14/08/2005

Noc muzeja 17. septembra

Noć muzeja 17. septembra
utorak, 19. jul 2005.
Manifestacija “Noć muzeja” biće održana po drugi put u Beogradu 17. septembra, uz akcenat na sportu, a podrazumevaće i festival “MobilAj” (MobilEye), na kojem će biti predstavljeni filmski radovi snimljeni kamerom mobilnog telefona.

Planom za predstojeću “Noć muzeja” predviđeno je 11 sadržaja, uz promotivnu paradu, saopštili su organizatori te manifestacije, koja je prvi put održana u Beogradu 16. aprila.

Budući da je “Noć muzeja” projekat osmišljen kao dugoročna kulturna manifestacija, koja bi doprinela pozicioniranju Beograda kao najvažnijeg kulturnog centra u regionu, akcenat predstojeće manifestacije biće na sportu, jer će pažnja velikog dela evropske javnosti biti usmerena ka Beogradu zbog Evropskog prvenstva u košarci.

Tokom predstojeće “Noći muzeja” zato će na specifičan način biti spojeni sport i kultura, dve važne i velike stvari kojima Beograd može da se ponosi, saopštili su organizatori.

Jedan od predviđenih sadržaja predstojeće “Noći muzeja” biće i revijalni GSM filmski festival “MobilEye” u Muzeju primenjene umetnosti, za koji će konkurs biti otvoren od 25. jula do 25. avgusta.

Prispele radove pregledaće i izabrati za prikazivanje na Festivalu Selektorska komisije u sastavu: teoretičarka medija Ivana Kronja (predsednica žirija), filmski montažer Stevan Marić i istoričarka umetnosti Sanja Pilipović.

Radovi moraju biti snimljeni kamerom mobilnog telefona, u trajanju od minimalno deset i maksimalno 60 sekundi. Moguće je dostaviti najviše tri rada po autoru, a intervencije na radu mogu se odnositi samo na korekciju rezolucije slike i zvuka.

Svaki prispeli rad pornografske i politički nekorektne sadržine automatski će biti isključen iz selekcije.

Radove bi trebalo slati na e-mail adresu: mobileye@gmail.com ili na CD-romu na adresu: Noć muzeja, Gavlila Principa 9, 11000 Beograd, Srbija i Crna Gora.

Prva beogradska “Noć muzeja”, održana pod pokroviteljstvom gradskog Sekretarijata za kulturu, obuhvatila je pet muzejskih i galerijskih prostora, kao i veliku uličnu paradu, uz više od 20.000 posetilaca.
 
Izvor: www.b92.net

3 comments:

  1. This comment has been removed by a blog administrator.

    ReplyDelete
  2. This comment has been removed by a blog administrator.

    ReplyDelete
  3. This comment has been removed by a blog administrator.

    ReplyDelete

Ukoliko vam se svidja ovaj blog

Prepisite se na newsletter ili preuzimete feed bloga za vas citac.
Upisite vas E-mail: