Skip to main content

konkus za sporstku fotografiju

 
najbolja sportska fotografijaPreduzeće Orcinus ORKA raspisuje konkurs za NAJBOLJU FOTOGRAFIJU SA TEMATIKOM AUTO MOTO SPORTA. Pokrovitelji konkursa su Auto Moto Savez Srbije i Crne Gore i Sportski Auto Moto Savez Srbije.
Opšti uslovi:

Ravnopravno konkurišu sve fotografije snimljene na bilo kom auto-moto takmičenju u Srbiji i Crnoj Gori u 2005. godini.

Na konkursu ne mogu učestvovati fotografije koje su već bile ili su prijavljene za bilo koji drugi nagradni konkurs u štampanim ili elektronskim medijima.

Ravnopravno konkurišu fotografije snimljene digitalnim ili klasičnim foto aparatom.

Pravo učešća na konkursu imaju svi gradjani SCG pod uslovom da su stariji od 16 godina. Zaposleni u preduzeću Orcinus ORKA, kao i članovi njihovih porodica nemaju pravo učešća na konkursu.

Jedan autor može prijaviti maksimalno pet fotografija. Uoliko više fotografija jednog autora bude rangirano medju prvih pet fotografija, nagradiće se samo najbolja fotografija.

Konkurs je otvoren od 01.06.2005. godine do 10.11.2005. godine, odnosno petnaest dana nakon završetka takmičenja u auto - moto disciplinama. Za fotografije koje se šalju poštom merodavan će biti datum na poštanskom žigu koji ne može biti stariji od 10.11.2005.

Sve fotografije će biti objavljene na sajtu Auto OGLASI u Galeriji slika, sekcija "Najbolja sportska fotografija" od momenta pristizanja na našu adresu pa do završetka glasanja.

Fotografije će biti objavljene pod nazivom koji autor odredi, bez podataka o autoru.

Organizator konkursa zadržava prava vlasništva nad dvadeset najbolje rangiranih fotografija.
Dvadeset prvoplasiranih fotografija će biti izloženo prilikom dodele nagrada u formatu 20 x 30 cm.

Orcinus ORKA, kao organizator konkursa ima neotudjivo pravo da fotografiju ukloni sa sajta i diskvalifikuje autora sa konkursa ako se utvrdi da postoji bilo kakva zloupotreba ili sumnja u zloupotrebu. Fotografije koje na bilo koji način vredjaju moral, pojedince ili pravna lica će biti automatski diskvalifikovane.

Orcinus ORKA ne snosi nikakvu odgovornost za sadržaj fotografija pristiglih na konkurs. Za sadržaj fotografija odgovaraju njihovi autori.

Tehnički uslovi:

Za fotografije snimljene digitalnim fotoaparatom:
minimalna rezolucija za fotografiju je 1024 x 768 tačaka. Dozvoljeni format je JPG. Sve fotografije će na sajtu biti smanjene na rezoluciju 640 x 480 tačaka bez narušavanja forme fotografije. Vlasništvo nad fotografijom se dokazuje kopijom fotografije poslete elektronskom poštom u izvornom formatu.

Za fotografije snimljene klasičnim fotoaparatom:
Format fotografije: 13 x 18 cm. Vlasništvo nad fotografijom se dokazuje negativom filma.

Potrebni podaci:

Za fotografije:
Marka i model fotoaparata kojim je fotografija snimljena, mesto, vreme i sportski dogadjaj na kome je fotografija snimljena, naziv fotografije.

Za autora:
Ime i prezime, adresa, e-mail adresa, godina rodjenja i kontakt telefon.

Orcinus Orka se obavezuje da podatke o autoru neće davati trećim licima i da će ih koristiti isključivo za potrebe kontakta sa autorima fotografija.

Način slanja fotografija:

Digitalne fotografije: poslati mailom na adresu spkonkurs@orka.co.yu zajedno sa svim potrebnim podacima o autoru i fotografiji.
Klasične fotografije: poslati poštom na adresu Orcinus ORKA, Mije Kovačevića 6, 11000 Beograd sa naznakom: za konkurs: SP, zajedno sa svim podacima o autoru fotografije.

Način glasanja:

Po završetku konkursa otvoriće se glasanje na sajtu Auto OGLASI. Glasanje će trajati trideset dana. Prvih pet gotografija, na osnovu sakupljenih glasova posetioca sajta, će biti nagradjeno. Pravo glasanja imaju svi posetioci sajta Auto OGLASI.

Nagrade:

Najbolja fotografija: Nagrada u vrednosti od 10000.00 dinara

Drugoplasirana fotografija: Nagrada u vrednosti od 6500.00 dinara

Trećeplasirana fotografija: Nagrada u vrednosti od 4000.00 dinara

Četvrtoplasirana i petoplasirana fotografija: simbolične nagrade u vrednosti od po 1000.00 dinara.
Sponzor konkursa:Foto Studio UROŠEVIĆ, Beograd, Bul. Kralja Aleksandra 20.

Od 1932. godine prvi u pružanju foto usluga. I danas prvi, ako Vam treba brya i kvalitetna usluga, dobar foto aparat ili oprema za njega. Naručite fotografije preko interneta.Autori pet prvoplasiranih fotografija dobijaju godišnje članstvo u Auto Moto Savezu Srbije.

_________________
Dusko Miljanic
 
 
Izvor: "Mreza Kreativnih Ljudi" - www.creemaginet.com

Comments

Popular posts from this blog

#Ebanking iz vikendice

Sedim u vikendici i pišem blog. Broadband internet je tu. 
Prilikom dolaska, svratili smo do prodavnice da kupimo hranu i naši telefoni su se automatski priključili na wi-fi preko Instabridge aplikacije.
Signal mobilne telefonije u sobi nije sjajan pa sam telefon prebacio na airplane mode, a nakon toga ponovo uključio wi-fi. Više mi smeta kada nema interneta nego signala mobilne telefonije. Sve je prešlo online i sve funkcioniše ako postoji dobra veza.
Vatra u smederevcu pucka, a ručak se krčka. 
Već godinama unazad, slušam o temama kao što su #ePoslovanje, #eBankarstvo i elektronski potpis (sertifikat).  Kada sam pre oko nedelju dana dobio poziv od Societe Generale banke da prisustvujem događaju u okviru koga će predstaviti najnoviji sistem za online bankarstvo u Srbiji, preraspredio sam obaveze u kalendaru i sa zadovoljstvom ovaj termin rezervisao za prezentaciju.
Kako je izgledao sam događaj pogledajte ovde, a ja ću vam ispričati šta je na mene ostavilo najveći utisak.

Voditel…

Wire - servis za razmenu poruka, pozive i video komunikaciju

Wire je kako na njihovom sajtu kažu "secure messenger". I ako se u Srbiji i na Balkanu najčešće koriste Viber, FB messenger i WhatsUp, mislim da vredi posvetiti par minuta ovom servisu. 
Wire finkcioniše kao desktop, mobilna i web aplikacija i radi na svim glavnim platformama kao što su Linux, macOS, Windows, Android, iOS. Omogućava razmenu poruka, audio i video pozive, slanje najrazličitijih fajlova, trenutne lokacije i td. Pošto je sve navedeno do sada već uobičajeno evo kratkih beleški o njegovim predostima:  Preko sajta https://wire.com/ možete otvoriti nalog koristeći mail adresu. Na ovaj način ne morate da koristite broj vaše SIM karticeNakon otvaranja naloga definišete unikatan nadimak koji ne mora biti isti kao vaše ime i prezime pa na ovaj način dodatno čuvate svoju privatnost i možete se povezati samo sa odabranim osobama koje znaju kako on glasi Sve privilegije mobilne aplikacije su nakon instaliaranja isključene. Ovo je dobro zato što na primer možete sačuvati lis…

Ћирилица - писмо које сам заборавио

Када сам пре пар година открио ћирилицу на мобилном телефону,  било је то велико откриће за мене. Почео сам да шаљем смс поруке пријатељима, постављам статусе на друштвеним мрежама и одговарам на мејлове користећи наше писмо. Скоро сви су реаговали на исти начин. Питали су ме зачуђено откуд то да одједном користим ћирилицу и зашто?  
Пре 12 година, када сам покренуо Мрежу Креативних Људи, користио сам латиницу. Више људи ми је сугерисало да не би било лоше да постоји и ћирилична верзија сајта. У том тренутку нисам имао довољно знања, одговарајућу технологију и времена да се бавим таквим прилагођавањем.

12 година касније, Гугл подржава "Gesture typing" у оквиру оперативног система Андроид и постоји речник термина на српском језику који вам сугерише остатак речи коју сте управо почели да куцате. Оно што је веома битно јесте то да када изаберете српски језик не можете да добијете као на компјутеру латиницу са нашим словима. У том тренутку сам схватио да други имају знатно већу…