Skip to main content

konkus za sporstku fotografiju

 
najbolja sportska fotografijaPreduzeće Orcinus ORKA raspisuje konkurs za NAJBOLJU FOTOGRAFIJU SA TEMATIKOM AUTO MOTO SPORTA. Pokrovitelji konkursa su Auto Moto Savez Srbije i Crne Gore i Sportski Auto Moto Savez Srbije.
Opšti uslovi:

Ravnopravno konkurišu sve fotografije snimljene na bilo kom auto-moto takmičenju u Srbiji i Crnoj Gori u 2005. godini.

Na konkursu ne mogu učestvovati fotografije koje su već bile ili su prijavljene za bilo koji drugi nagradni konkurs u štampanim ili elektronskim medijima.

Ravnopravno konkurišu fotografije snimljene digitalnim ili klasičnim foto aparatom.

Pravo učešća na konkursu imaju svi gradjani SCG pod uslovom da su stariji od 16 godina. Zaposleni u preduzeću Orcinus ORKA, kao i članovi njihovih porodica nemaju pravo učešća na konkursu.

Jedan autor može prijaviti maksimalno pet fotografija. Uoliko više fotografija jednog autora bude rangirano medju prvih pet fotografija, nagradiće se samo najbolja fotografija.

Konkurs je otvoren od 01.06.2005. godine do 10.11.2005. godine, odnosno petnaest dana nakon završetka takmičenja u auto - moto disciplinama. Za fotografije koje se šalju poštom merodavan će biti datum na poštanskom žigu koji ne može biti stariji od 10.11.2005.

Sve fotografije će biti objavljene na sajtu Auto OGLASI u Galeriji slika, sekcija "Najbolja sportska fotografija" od momenta pristizanja na našu adresu pa do završetka glasanja.

Fotografije će biti objavljene pod nazivom koji autor odredi, bez podataka o autoru.

Organizator konkursa zadržava prava vlasništva nad dvadeset najbolje rangiranih fotografija.
Dvadeset prvoplasiranih fotografija će biti izloženo prilikom dodele nagrada u formatu 20 x 30 cm.

Orcinus ORKA, kao organizator konkursa ima neotudjivo pravo da fotografiju ukloni sa sajta i diskvalifikuje autora sa konkursa ako se utvrdi da postoji bilo kakva zloupotreba ili sumnja u zloupotrebu. Fotografije koje na bilo koji način vredjaju moral, pojedince ili pravna lica će biti automatski diskvalifikovane.

Orcinus ORKA ne snosi nikakvu odgovornost za sadržaj fotografija pristiglih na konkurs. Za sadržaj fotografija odgovaraju njihovi autori.

Tehnički uslovi:

Za fotografije snimljene digitalnim fotoaparatom:
minimalna rezolucija za fotografiju je 1024 x 768 tačaka. Dozvoljeni format je JPG. Sve fotografije će na sajtu biti smanjene na rezoluciju 640 x 480 tačaka bez narušavanja forme fotografije. Vlasništvo nad fotografijom se dokazuje kopijom fotografije poslete elektronskom poštom u izvornom formatu.

Za fotografije snimljene klasičnim fotoaparatom:
Format fotografije: 13 x 18 cm. Vlasništvo nad fotografijom se dokazuje negativom filma.

Potrebni podaci:

Za fotografije:
Marka i model fotoaparata kojim je fotografija snimljena, mesto, vreme i sportski dogadjaj na kome je fotografija snimljena, naziv fotografije.

Za autora:
Ime i prezime, adresa, e-mail adresa, godina rodjenja i kontakt telefon.

Orcinus Orka se obavezuje da podatke o autoru neće davati trećim licima i da će ih koristiti isključivo za potrebe kontakta sa autorima fotografija.

Način slanja fotografija:

Digitalne fotografije: poslati mailom na adresu spkonkurs@orka.co.yu zajedno sa svim potrebnim podacima o autoru i fotografiji.
Klasične fotografije: poslati poštom na adresu Orcinus ORKA, Mije Kovačevića 6, 11000 Beograd sa naznakom: za konkurs: SP, zajedno sa svim podacima o autoru fotografije.

Način glasanja:

Po završetku konkursa otvoriće se glasanje na sajtu Auto OGLASI. Glasanje će trajati trideset dana. Prvih pet gotografija, na osnovu sakupljenih glasova posetioca sajta, će biti nagradjeno. Pravo glasanja imaju svi posetioci sajta Auto OGLASI.

Nagrade:

Najbolja fotografija: Nagrada u vrednosti od 10000.00 dinara

Drugoplasirana fotografija: Nagrada u vrednosti od 6500.00 dinara

Trećeplasirana fotografija: Nagrada u vrednosti od 4000.00 dinara

Četvrtoplasirana i petoplasirana fotografija: simbolične nagrade u vrednosti od po 1000.00 dinara.
Sponzor konkursa:Foto Studio UROŠEVIĆ, Beograd, Bul. Kralja Aleksandra 20.

Od 1932. godine prvi u pružanju foto usluga. I danas prvi, ako Vam treba brya i kvalitetna usluga, dobar foto aparat ili oprema za njega. Naručite fotografije preko interneta.Autori pet prvoplasiranih fotografija dobijaju godišnje članstvo u Auto Moto Savezu Srbije.

_________________
Dusko Miljanic
 
 
Izvor: "Mreza Kreativnih Ljudi" - www.creemaginet.com

Comments

Popular posts from this blog

Koje formatiranje izabrati za eksterni hard disk i koja je realna USB 3.0 brzina?

Nisam ni slutio šta me čeka nakon što sam kupio novi eksterni hard disk 2TB WD Elements Portable. Naime, do sada sam koristio sličan uređaj iste firme od 1TB, ali nikada nisam obratio pažnju na formatiranje (FAT32) niti sam iskreno znao nešto više o tome. Disk je radio na svim platformama i ja sam mislio da to uglavnom tako i treba da bude. 
Prikačio sam novi hard formatiran po NTFS standardu i shvatio da ne mogu da ga koristim na Macu. Nisam se previše uzbuđivao pošto sam znao da je OS X specifičan. Linux mint je prepoznao uređaj, ali sam se iznenadio brzinom prenosa podataka. Godinama sam na raznim mestima čitao o tome kako je USB 3.0 neverovatno brži od USB 2.0 standarda i očekivao sam da sve poleti. 
Konsultovao sam se oko ovih problema sa prijateljem koji mi je predložio da probam različita formairanja i da ponekad proizvođači pogrešno označe portove pa je ovaj uređaj možda prikačen na stariji standard. Na žalost i nakon svog eksperimentisanja rezultati su bili isti. 
Počeo sam …

Samsung Xcover 2 (C3350) - mobilni telefon otporan na vodu i prašinu

Pre oko mesec dana, nakon što mi je istekao ugovor od dve godine, rešio sam da privatni android telefon zamenim modelom Samsung Xcover 2. Moj službeni telefon (HTC Desire S) ima jači procesor, podržava sve aplikacije koje koristim i zaista više nije bilo potrebe da sa sobom nosim dva slična modela. 
Zašto sam se odlučio za Samsung Xcover 2? U pitanju je pravi outdoor mobilni telefon koji možete uprljati i potopiti u vodu pola sata na 1 m dubine (samim tim kiša i sneg neće predstavljati problem dok ste u prirodi) Baterija je neverovatna, uz intenzivno korišćenje traje pet dana, a u normalnim uslovima bez problema i sedam. Njen kapacitet je 1,300mAh i zvanično treba da obezbedi 1.150 minuta razgovora (19h), ili 1.000 sati mirovanja (skoro šest nedelja) Dugmići su gumirani, malčice jači i daju lep otpor prilikom pritiskanja, a dovoljno su veliki pa se mogu koristiti sa rukavicama. Posebno mi znači to što za razliku od ekrana osetljivog na dodir ne pritiskam pogrešna slova i mogu slepo da …

Mreža Kreativnih Ljudi - kraj projekta

Mreža je projekat koji sam započeo pre oko 13,5 godina.
Naučio sam puno i zahvalan sam za stečeno iskustvo.  Ipak, već nekoliko godina unazad nemam vremena da je razvijam kao što sam to nekada činio.  Imam potrebu da radim nešto novo i osećam da je vreme da nastavim dalje.
Veliko hvala svim rođacima, prijateljima, saradnicima, članovima i posetiocima koji su omogućili da ona funkcioniše i postoji ovoliko dugo.
Sajt će sigurno biti dostupan još mnogo godina, ali se od naredne nedelje neće objavljivati novi sadržaj.