12/08/2005

ETNO FESTIVAL ISTOCNE SRBIJE

ETNO FESTIVAL ISTOČNE SRBIJE će po prvi put biti organizovan u Kladovu 20. avgusta. Na festivalu će biti predstavljeno gastronomsko i folklorno stvaralaštvo skoro 40 etno zajednica iz 12 opština te regije, ali i gostiju iz Vojvodine.
Kako je na konferenciji za novinare rekao direktor programa Američkog fonda za razvoj (ADF) Džejms Rendal Tift (James Randall), festival će biti organizovan po modelu etnofestivala hrane i muzike Vojvodine, koji je pre dve godine bio održan u Novom Sadu, a finansira ga Američka agencija za međunarodni razvoj (USAID).
Cilj festivala je da se pruži pomoć i promocija lokalnoj zajednici u predstavljanju turističkih potencijala, dodao je on.
Na festivalu će učestvovati preko 30 ansambala koji će predstaviti muziku, pesmu, ples i običaje naroda istočne Srbije, a tokom manifestacije će biti potpisan i Protokol o saradnji Regionalne radne grupe za razvoj turizma "Dunavska rivijera", koju čine predstavnici opština Kladovo, Veliko Gradište, Golubac, Majdanpek i Negotin. (Beta)

 

No comments:

Post a Comment

Ukoliko vam se svidja ovaj blog

Prepisite se na newsletter ili preuzimete feed bloga za vas citac.
Upisite vas E-mail: