Skip to main content

EAR konkurs za projekte

Evropska agencija za rekonstrukciju (EAR) raspisuje konkurs za podnošenje predloga projekata u okviru programa “Fond za podršku civilnom društvu u Srbiji“, uz finansijsku pomoæ CARDS programa.

Fond od 1,9 miliona € je na raspolaganju za finansiranje izabranih projekata na èitavoj teritoriji Srbije, putem dodele grantova.

Opšti cilj programa je da doprinese razvoju civilnog društva u Srbiji. Kroz Fond za podršku civilnom društvu, EAR namerava da poboljša pravno i finansijsko okruženje u kome deluju nevladine organizacije u Srbiji i da ojaèa njihovu osposobljenost za planiranje i sprovoðenje programa za razvoj lokalne zajednice. Poseban naglasak stavlja se na podršku projektima i aktivnostima nevladinih organizacija koje su vezane za zaštitu životne sredine.

Visina sredstava koja se dodeljuju

Iznos sredstava koja mogu biti odobrena za pojedinaène projekte u okviru ovog programa

mora se uklopiti u raspon dole navedenih minimalnih i maksimalnih iznosa:

• minimalni iznos: EUR 50,000

• maksimalni iznos: EUR 150,000

Program “Fond za podršku civilnom društvu u Srbiji“ æe podržati projekte sa minimalnim

trajanjem od 9 meseci i maksimalnim trajanjem od 12 meseci.

Ko moze da konkuriše?

Sve nevladine organizacije koje su registrovane na teritoriji Republike Srbije mogu da konkurišu kao glavni podnosioci projekta.

Organizacije koje mogu biti partneri su: druge nevladine organizacije, lokalne vlasti,

biznis sektor.

Kako se prijaviti?

Prijave se moraju podneti uz korišæenje zvaniènog formulara za podnošenje predloga projekta, koji se podnosi uz ostalu neophodnu dodatnu dokumentaciju koja se može naæi na adresi: www.crnps.org.yu. Formular se može dobiti u elektronskom obliku kontaktiranjem

Centra za razvoj neprofitnog sektora

(broj telefona: 011 3283 306, 3283 308;

e-mail: konkurs@crnps.org.yu) izmeðu 10:00 i 17:00 èasova.

Podnosioci predloga projekta moraju dostaviti projekat na engleskom jeziku, ukljuèujuæi jasno i detaljno predstavljen budžet izražen u evrima.

Krajnji rok za podnošenje prijava je 3. oktobar 2005. godine. Organizacije koje žele da konkurišu moraju da dostave svoje predloge projekta u zapeèaæenoj koverti u vidu

preporuèene pošiljke, putem kurirske službe ili lièno, na dole navedenu adresu:

Centar za razvoj neprofitnog sektora

Program “Fund to Support Civil Society in Serbia

Zmaj Jovina 34

11000 Beograd

Planirano je da odluke vezane za dodelu finansijske podrške budu objavljene

do 15. decembra 2005.

Dodatne informacije

Regionalni informativni sastanci o ovom programu æe biti organizovani u tri grada u Srbiji:

• u Beogradu, Medija centar (u Centru «Sava»), 5. septembra 2005. u 12.00 èasova

• u Novom Sadu, Sala I Skupštine AP Vojvodine, 7. septembra 2005. u 12.00 èasova

• u Nišu, Medija centar, 9. septembra 2005. u 12.00 èasova

Tokom ovih sastanaka, nevladine organizacije, lokalne vlasti i biznis sektor æe biti detaljnije informisani

o programu “Fond za podršku civilnom društvu u Srbiji”, o naèinu prijavljivanja, kriterijumima, itd.

Napomena

Tekst ovog Konkursa služi samo u svrhu informisanja i ne zamenjuje Uputstvo za

podnosioce predloga projekta, koje se može naæi na web stranici CRNPS-a (www.crnps.org.yu). Stoga podnosioci predloga projekta treba da slede uputstva koja su tamo navedena, odnosno, Uputstvo za podnosioce predloga projekta je jedini dokument prema kojem se treba upravljati.

Dokumentacija obuhvata:

• Uputstvo za podnosioce predloga projekta - en

• Aneks A – Formular za podnošenje predloga projekta - en

• Aneks B – Budžet - en

• Aneks C – Matrica logièkog okvira - en

• Aneks D – Ugovor o grantu – Spoljne aktivnosti Evropske unije - en

• Ugovor – posebni uslovi - en

• Aneks I – Opis projekta (formular za podnošenje predloga projekta) - en

• Aneks II – Opšti uslovi koji se primenjuju - en

• Aneks III – Budžet - en

• Aneks IV – Nabavke od strane korisnika granta - en

• Aneks V – Finansijska identifikacija i Standardni zahtev za uplatu - en

• Aneks VI – Sertifikat o reviziji - en

Fond za podršku civilnom društvu u Srbiji

Pojekat finansira Evropska unija, a realizuje Evropska agencija za rekonstrukciju

http://www.crnps.org.yu/projekti/fond_sr.htm

Comments

Popular posts from this blog

Ћирилица - писмо које сам заборавио

Када сам пре пар година открио ћирилицу на мобилном телефону,  било је то велико откриће за мене. Почео сам да шаљем смс поруке пријатељима, постављам статусе на друштвеним мрежама и одговарам на мејлове користећи наше писмо. Скоро сви су реаговали на исти начин. Питали су ме зачуђено откуд то да одједном користим ћирилицу и зашто?  
Пре 12 година, када сам покренуо Мрежу Креативних Људи, користио сам латиницу. Више људи ми је сугерисало да не би било лоше да постоји и ћирилична верзија сајта. У том тренутку нисам имао довољно знања, одговарајућу технологију и времена да се бавим таквим прилагођавањем.

12 година касније, Гугл подржава "Gesture typing" у оквиру оперативног система Андроид и постоји речник термина на српском језику који вам сугерише остатак речи коју сте управо почели да куцате. Оно што је веома битно јесте то да када изаберете српски језик не можете да добијете као на компјутеру латиницу са нашим словима. У том тренутку сам схватио да други имају знатно већу…

Hemijski grejači stopala - planinarska oprema (test)

Više puta sam slušao, ali do skoro nisam imao priliku da probam hemijske grejače vrhova i celog stopala. Odlazak na Kopaonik je bila savršena prilika za test. Uzeo sam nekoliko grejača i spakovao ih u skijaški ranac. 

Hemijski grejači za vrhove stopala
Sedeli smo u kafiću pored staze zakopčane jakne, ušuškani u ćebad koja su nam obezbedili i pijuckali kafu. Posle pola sata mirovanja moja draga se uznemirila pošto je počela da oseća hladnoću, a i meni više nije bilo isto kao na početku. Izvadio sam pakovana hemijskih grejača za noge i na licu mesta smo se izuli i stavili ih u vrhove cipela. 
Grejače koji su na sebi sa donje strane imali samolepljivi deo koji služi da bi se održali na mestu prilikom pomeranja stopala (veoma slab lepak koji ne ostavlja tragove) postavio sam iznad uloška svojih cipela, a druge koji nisu imali ovakvu podlogu ispod uloška njenih cipela. Pošto reaguju u dodiru sa vazduhom, istog trena smo primetili razliku i nastavili da uživamo. 
Grejače nismo skinuli do po…

Cipele za planinarenje "Lowa Khumbu GTX" - planinarska oprema (test)

Pre nešto više od mesec dana uzeo sam planinarske cipele "Lowa Khumbu GTX". 
Pitao sam Danijela za savet. Želeo sam cipele koje su bolje od onih koje sam do sada koristio (Merrell) i koje će zadovoljiti moje potrebe: 
najčešće jednodnevno, ili vikend planinarenjeda budu ugodneda budu dublje od sadašnjih koje samo prelaze gležnjeve da dobro izoluju nogu od snega i hladnoće da budu vodonepropusneda budu jače, izdržljivije i da daju bolju potporu stopalu
Danijel mi je preporučio ovaj model. "Ispod" njih su klasične treking cipele koje su malo mekše, uvijaju se po dužini i nemaju neka od ovih svojstava. Iznad njih su bile profi cipele za visokogorstvo. 
Testirao sam ih tokom nekoliko planinarskih akcija (kiša, blato, kamen, zemlja, vlažan sneg, dobok sneg, putovanje autobusom, gradska šetnja) i ovo su moji utisci:  Izuzetno su ugodne. Nikada do sada nisam imao pravu tehničku cipelu napravljenju baš za planinarenje Stopalo i cela noga su stabilni, a petu pridržava zadnji…