Skip to main content

EAR konkurs za projekte

Evropska agencija za rekonstrukciju (EAR) raspisuje konkurs za podnošenje predloga projekata u okviru programa “Fond za podršku civilnom društvu u Srbiji“, uz finansijsku pomoæ CARDS programa.

Fond od 1,9 miliona € je na raspolaganju za finansiranje izabranih projekata na èitavoj teritoriji Srbije, putem dodele grantova.

Opšti cilj programa je da doprinese razvoju civilnog društva u Srbiji. Kroz Fond za podršku civilnom društvu, EAR namerava da poboljša pravno i finansijsko okruženje u kome deluju nevladine organizacije u Srbiji i da ojaèa njihovu osposobljenost za planiranje i sprovoðenje programa za razvoj lokalne zajednice. Poseban naglasak stavlja se na podršku projektima i aktivnostima nevladinih organizacija koje su vezane za zaštitu životne sredine.

Visina sredstava koja se dodeljuju

Iznos sredstava koja mogu biti odobrena za pojedinaène projekte u okviru ovog programa

mora se uklopiti u raspon dole navedenih minimalnih i maksimalnih iznosa:

• minimalni iznos: EUR 50,000

• maksimalni iznos: EUR 150,000

Program “Fond za podršku civilnom društvu u Srbiji“ æe podržati projekte sa minimalnim

trajanjem od 9 meseci i maksimalnim trajanjem od 12 meseci.

Ko moze da konkuriše?

Sve nevladine organizacije koje su registrovane na teritoriji Republike Srbije mogu da konkurišu kao glavni podnosioci projekta.

Organizacije koje mogu biti partneri su: druge nevladine organizacije, lokalne vlasti,

biznis sektor.

Kako se prijaviti?

Prijave se moraju podneti uz korišæenje zvaniènog formulara za podnošenje predloga projekta, koji se podnosi uz ostalu neophodnu dodatnu dokumentaciju koja se može naæi na adresi: www.crnps.org.yu. Formular se može dobiti u elektronskom obliku kontaktiranjem

Centra za razvoj neprofitnog sektora

(broj telefona: 011 3283 306, 3283 308;

e-mail: konkurs@crnps.org.yu) izmeðu 10:00 i 17:00 èasova.

Podnosioci predloga projekta moraju dostaviti projekat na engleskom jeziku, ukljuèujuæi jasno i detaljno predstavljen budžet izražen u evrima.

Krajnji rok za podnošenje prijava je 3. oktobar 2005. godine. Organizacije koje žele da konkurišu moraju da dostave svoje predloge projekta u zapeèaæenoj koverti u vidu

preporuèene pošiljke, putem kurirske službe ili lièno, na dole navedenu adresu:

Centar za razvoj neprofitnog sektora

Program “Fund to Support Civil Society in Serbia

Zmaj Jovina 34

11000 Beograd

Planirano je da odluke vezane za dodelu finansijske podrške budu objavljene

do 15. decembra 2005.

Dodatne informacije

Regionalni informativni sastanci o ovom programu æe biti organizovani u tri grada u Srbiji:

• u Beogradu, Medija centar (u Centru «Sava»), 5. septembra 2005. u 12.00 èasova

• u Novom Sadu, Sala I Skupštine AP Vojvodine, 7. septembra 2005. u 12.00 èasova

• u Nišu, Medija centar, 9. septembra 2005. u 12.00 èasova

Tokom ovih sastanaka, nevladine organizacije, lokalne vlasti i biznis sektor æe biti detaljnije informisani

o programu “Fond za podršku civilnom društvu u Srbiji”, o naèinu prijavljivanja, kriterijumima, itd.

Napomena

Tekst ovog Konkursa služi samo u svrhu informisanja i ne zamenjuje Uputstvo za

podnosioce predloga projekta, koje se može naæi na web stranici CRNPS-a (www.crnps.org.yu). Stoga podnosioci predloga projekta treba da slede uputstva koja su tamo navedena, odnosno, Uputstvo za podnosioce predloga projekta je jedini dokument prema kojem se treba upravljati.

Dokumentacija obuhvata:

• Uputstvo za podnosioce predloga projekta - en

• Aneks A – Formular za podnošenje predloga projekta - en

• Aneks B – Budžet - en

• Aneks C – Matrica logièkog okvira - en

• Aneks D – Ugovor o grantu – Spoljne aktivnosti Evropske unije - en

• Ugovor – posebni uslovi - en

• Aneks I – Opis projekta (formular za podnošenje predloga projekta) - en

• Aneks II – Opšti uslovi koji se primenjuju - en

• Aneks III – Budžet - en

• Aneks IV – Nabavke od strane korisnika granta - en

• Aneks V – Finansijska identifikacija i Standardni zahtev za uplatu - en

• Aneks VI – Sertifikat o reviziji - en

Fond za podršku civilnom društvu u Srbiji

Pojekat finansira Evropska unija, a realizuje Evropska agencija za rekonstrukciju

http://www.crnps.org.yu/projekti/fond_sr.htm

Comments

Popular posts from this blog

Koje formatiranje izabrati za eksterni hard disk i koja je realna USB 3.0 brzina?

Nisam ni slutio šta me čeka nakon što sam kupio novi eksterni hard disk 2TB WD Elements Portable. Naime, do sada sam koristio sličan uređaj iste firme od 1TB, ali nikada nisam obratio pažnju na formatiranje (FAT32) niti sam iskreno znao nešto više o tome. Disk je radio na svim platformama i ja sam mislio da to uglavnom tako i treba da bude. 
Prikačio sam novi hard formatiran po NTFS standardu i shvatio da ne mogu da ga koristim na Macu. Nisam se previše uzbuđivao pošto sam znao da je OS X specifičan. Linux mint je prepoznao uređaj, ali sam se iznenadio brzinom prenosa podataka. Godinama sam na raznim mestima čitao o tome kako je USB 3.0 neverovatno brži od USB 2.0 standarda i očekivao sam da sve poleti. 
Konsultovao sam se oko ovih problema sa prijateljem koji mi je predložio da probam različita formairanja i da ponekad proizvođači pogrešno označe portove pa je ovaj uređaj možda prikačen na stariji standard. Na žalost i nakon svog eksperimentisanja rezultati su bili isti. 
Počeo sam …

#Ebanking iz vikendice

Sedim u vikendici i pišem blog. Broadband internet je tu. 
Prilikom dolaska, svratili smo do prodavnice da kupimo hranu i naši telefoni su se automatski priključili na wi-fi preko Instabridge aplikacije.
Signal mobilne telefonije u sobi nije sjajan pa sam telefon prebacio na airplane mode, a nakon toga ponovo uključio wi-fi. Više mi smeta kada nema interneta nego signala mobilne telefonije. Sve je prešlo online i sve funkcioniše ako postoji dobra veza.
Vatra u smederevcu pucka, a ručak se krčka. 
Već godinama unazad, slušam o temama kao što su #ePoslovanje, #eBankarstvo i elektronski potpis (sertifikat).  Kada sam pre oko nedelju dana dobio poziv od Societe Generale banke da prisustvujem događaju u okviru koga će predstaviti najnoviji sistem za online bankarstvo u Srbiji, preraspredio sam obaveze u kalendaru i sa zadovoljstvom ovaj termin rezervisao za prezentaciju.
Kako je izgledao sam događaj pogledajte ovde, a ja ću vam ispričati šta je na mene ostavilo najveći utisak.

Voditel…

Samsung Xcover 2 (C3350) - mobilni telefon otporan na vodu i prašinu

Pre oko mesec dana, nakon što mi je istekao ugovor od dve godine, rešio sam da privatni android telefon zamenim modelom Samsung Xcover 2. Moj službeni telefon (HTC Desire S) ima jači procesor, podržava sve aplikacije koje koristim i zaista više nije bilo potrebe da sa sobom nosim dva slična modela. 
Zašto sam se odlučio za Samsung Xcover 2? U pitanju je pravi outdoor mobilni telefon koji možete uprljati i potopiti u vodu pola sata na 1 m dubine (samim tim kiša i sneg neće predstavljati problem dok ste u prirodi) Baterija je neverovatna, uz intenzivno korišćenje traje pet dana, a u normalnim uslovima bez problema i sedam. Njen kapacitet je 1,300mAh i zvanično treba da obezbedi 1.150 minuta razgovora (19h), ili 1.000 sati mirovanja (skoro šest nedelja) Dugmići su gumirani, malčice jači i daju lep otpor prilikom pritiskanja, a dovoljno su veliki pa se mogu koristiti sa rukavicama. Posebno mi znači to što za razliku od ekrana osetljivog na dodir ne pritiskam pogrešna slova i mogu slepo da …