Skip to main content

EAR konkurs za projekte

Evropska agencija za rekonstrukciju (EAR) raspisuje konkurs za podnošenje predloga projekata u okviru programa “Fond za podršku civilnom društvu u Srbiji“, uz finansijsku pomoæ CARDS programa.

Fond od 1,9 miliona € je na raspolaganju za finansiranje izabranih projekata na èitavoj teritoriji Srbije, putem dodele grantova.

Opšti cilj programa je da doprinese razvoju civilnog društva u Srbiji. Kroz Fond za podršku civilnom društvu, EAR namerava da poboljša pravno i finansijsko okruženje u kome deluju nevladine organizacije u Srbiji i da ojaèa njihovu osposobljenost za planiranje i sprovoðenje programa za razvoj lokalne zajednice. Poseban naglasak stavlja se na podršku projektima i aktivnostima nevladinih organizacija koje su vezane za zaštitu životne sredine.

Visina sredstava koja se dodeljuju

Iznos sredstava koja mogu biti odobrena za pojedinaène projekte u okviru ovog programa

mora se uklopiti u raspon dole navedenih minimalnih i maksimalnih iznosa:

• minimalni iznos: EUR 50,000

• maksimalni iznos: EUR 150,000

Program “Fond za podršku civilnom društvu u Srbiji“ æe podržati projekte sa minimalnim

trajanjem od 9 meseci i maksimalnim trajanjem od 12 meseci.

Ko moze da konkuriše?

Sve nevladine organizacije koje su registrovane na teritoriji Republike Srbije mogu da konkurišu kao glavni podnosioci projekta.

Organizacije koje mogu biti partneri su: druge nevladine organizacije, lokalne vlasti,

biznis sektor.

Kako se prijaviti?

Prijave se moraju podneti uz korišæenje zvaniènog formulara za podnošenje predloga projekta, koji se podnosi uz ostalu neophodnu dodatnu dokumentaciju koja se može naæi na adresi: www.crnps.org.yu. Formular se može dobiti u elektronskom obliku kontaktiranjem

Centra za razvoj neprofitnog sektora

(broj telefona: 011 3283 306, 3283 308;

e-mail: konkurs@crnps.org.yu) izmeðu 10:00 i 17:00 èasova.

Podnosioci predloga projekta moraju dostaviti projekat na engleskom jeziku, ukljuèujuæi jasno i detaljno predstavljen budžet izražen u evrima.

Krajnji rok za podnošenje prijava je 3. oktobar 2005. godine. Organizacije koje žele da konkurišu moraju da dostave svoje predloge projekta u zapeèaæenoj koverti u vidu

preporuèene pošiljke, putem kurirske službe ili lièno, na dole navedenu adresu:

Centar za razvoj neprofitnog sektora

Program “Fund to Support Civil Society in Serbia

Zmaj Jovina 34

11000 Beograd

Planirano je da odluke vezane za dodelu finansijske podrške budu objavljene

do 15. decembra 2005.

Dodatne informacije

Regionalni informativni sastanci o ovom programu æe biti organizovani u tri grada u Srbiji:

• u Beogradu, Medija centar (u Centru «Sava»), 5. septembra 2005. u 12.00 èasova

• u Novom Sadu, Sala I Skupštine AP Vojvodine, 7. septembra 2005. u 12.00 èasova

• u Nišu, Medija centar, 9. septembra 2005. u 12.00 èasova

Tokom ovih sastanaka, nevladine organizacije, lokalne vlasti i biznis sektor æe biti detaljnije informisani

o programu “Fond za podršku civilnom društvu u Srbiji”, o naèinu prijavljivanja, kriterijumima, itd.

Napomena

Tekst ovog Konkursa služi samo u svrhu informisanja i ne zamenjuje Uputstvo za

podnosioce predloga projekta, koje se može naæi na web stranici CRNPS-a (www.crnps.org.yu). Stoga podnosioci predloga projekta treba da slede uputstva koja su tamo navedena, odnosno, Uputstvo za podnosioce predloga projekta je jedini dokument prema kojem se treba upravljati.

Dokumentacija obuhvata:

• Uputstvo za podnosioce predloga projekta - en

• Aneks A – Formular za podnošenje predloga projekta - en

• Aneks B – Budžet - en

• Aneks C – Matrica logièkog okvira - en

• Aneks D – Ugovor o grantu – Spoljne aktivnosti Evropske unije - en

• Ugovor – posebni uslovi - en

• Aneks I – Opis projekta (formular za podnošenje predloga projekta) - en

• Aneks II – Opšti uslovi koji se primenjuju - en

• Aneks III – Budžet - en

• Aneks IV – Nabavke od strane korisnika granta - en

• Aneks V – Finansijska identifikacija i Standardni zahtev za uplatu - en

• Aneks VI – Sertifikat o reviziji - en

Fond za podršku civilnom društvu u Srbiji

Pojekat finansira Evropska unija, a realizuje Evropska agencija za rekonstrukciju

http://www.crnps.org.yu/projekti/fond_sr.htm

Comments

Popular posts from this blog

#Ebanking iz vikendice

Sedim u vikendici i pišem blog. Broadband internet je tu. 
Prilikom dolaska, svratili smo do prodavnice da kupimo hranu i naši telefoni su se automatski priključili na wi-fi preko Instabridge aplikacije.
Signal mobilne telefonije u sobi nije sjajan pa sam telefon prebacio na airplane mode, a nakon toga ponovo uključio wi-fi. Više mi smeta kada nema interneta nego signala mobilne telefonije. Sve je prešlo online i sve funkcioniše ako postoji dobra veza.
Vatra u smederevcu pucka, a ručak se krčka. 
Već godinama unazad, slušam o temama kao što su #ePoslovanje, #eBankarstvo i elektronski potpis (sertifikat).  Kada sam pre oko nedelju dana dobio poziv od Societe Generale banke da prisustvujem događaju u okviru koga će predstaviti najnoviji sistem za online bankarstvo u Srbiji, preraspredio sam obaveze u kalendaru i sa zadovoljstvom ovaj termin rezervisao za prezentaciju.
Kako je izgledao sam događaj pogledajte ovde, a ja ću vam ispričati šta je na mene ostavilo najveći utisak.

Voditel…

Wire - servis za razmenu poruka, pozive i video komunikaciju

Wire je kako na njihovom sajtu kažu "secure messenger". I ako se u Srbiji i na Balkanu najčešće koriste Viber, FB messenger i WhatsUp, mislim da vredi posvetiti par minuta ovom servisu. 
Wire finkcioniše kao desktop, mobilna i web aplikacija i radi na svim glavnim platformama kao što su Linux, macOS, Windows, Android, iOS. Omogućava razmenu poruka, audio i video pozive, slanje najrazličitijih fajlova, trenutne lokacije i td. Pošto je sve navedeno do sada već uobičajeno evo kratkih beleški o njegovim predostima:  Preko sajta https://wire.com/ možete otvoriti nalog koristeći mail adresu. Na ovaj način ne morate da koristite broj vaše SIM karticeNakon otvaranja naloga definišete unikatan nadimak koji ne mora biti isti kao vaše ime i prezime pa na ovaj način dodatno čuvate svoju privatnost i možete se povezati samo sa odabranim osobama koje znaju kako on glasi Sve privilegije mobilne aplikacije su nakon instaliaranja isključene. Ovo je dobro zato što na primer možete sačuvati lis…

Ћирилица - писмо које сам заборавио

Када сам пре пар година открио ћирилицу на мобилном телефону,  било је то велико откриће за мене. Почео сам да шаљем смс поруке пријатељима, постављам статусе на друштвеним мрежама и одговарам на мејлове користећи наше писмо. Скоро сви су реаговали на исти начин. Питали су ме зачуђено откуд то да одједном користим ћирилицу и зашто?  
Пре 12 година, када сам покренуо Мрежу Креативних Људи, користио сам латиницу. Више људи ми је сугерисало да не би било лоше да постоји и ћирилична верзија сајта. У том тренутку нисам имао довољно знања, одговарајућу технологију и времена да се бавим таквим прилагођавањем.

12 година касније, Гугл подржава "Gesture typing" у оквиру оперативног система Андроид и постоји речник термина на српском језику који вам сугерише остатак речи коју сте управо почели да куцате. Оно што је веома битно јесте то да када изаберете српски језик не можете да добијете као на компјутеру латиницу са нашим словима. У том тренутку сам схватио да други имају знатно већу…