Skip to main content

КОНКУРС ЗА ФИНАНСИРАЊЕ ПРОЈЕКАТА ДРУШТВЕНИХ И НЕВЛАДИНИХ ОРГАНИЗАЦИЈА У 2005. ГОДИНИ

 ГРАД БЕОГРАД
ГРАДОНАЧЕЛНИК

Комисија за финансирање пројеката невладиних организација
објављује

КОНКУРС ЗА ФИНАНСИРАЊЕ ПРОЈЕКАТА ДРУШТВЕНИХ И НЕВЛАДИНИХ ОРГАНИЗАЦИЈА У 2005. ГОДИНИ


Право учешћа имају друштвене и невладине организације које су у Београду регистроване најмање једну годину и чија се делатност одвија на подручју града Београда, из области образовања, културе, спорта, заштите животне средине и других области које нису из домена социјалне и дечје заштите, здравствене заштите и заштите инвалида.

Уз пријаву доставити: доказ о регистрацији у Београду, кратак опис делатности (до три стране), пројекат којим се конкурише (до шест страна), евентуалне препоруке експерата из области на које се односи пројекат, извештај о реализацији досадашњих пројеката и финансијски извештај.

Организације могу да конкуришу за укупан износ цене пројекта или за део средстава који им недостаје, уз обавезну гаранцију (изјаву) да нису добиле средства од других донатора у укупном износу цене пројекта или за део недостајућих средстава за који се конкурише.

Пројекат треба да садржи: назив, област, скраћену верзију, назив организације (адреса, број телефона, број факса, и-мејл), буџет (навести вредност пројекта и износ који се тражи), податке о овлашћеној или одговорној особи (име и презиме, адреса за контакт, адреса електронске поште), број рачуна и рок завршетка пројекта.

Овлашћена особа за реализацију пројекта дужна је да достави писану изјаву да ће добијена средства употребити за реализацију усвојеног пројекта.

Рок за достављање пријава је 30 дана од дана објављивања конкурса.

Пријаву доставити на адресу: Секретаријат за финансије, Комисија за финансирање пројеката невладиних организација, Београд, Трг Николе Пашића 6, са назнаком: „Пријава на конкурс за финансирање друштвених и невладиних организација”.

Комисија ће донети одлуку у року од 20 дана од дана истека рока за достављање пријава.
Непотпуне и неблаговремене пријаве неће се разматрати.

Comments

Popular posts from this blog

#Ebanking iz vikendice

Sedim u vikendici i pišem blog. Broadband internet je tu. 
Prilikom dolaska, svratili smo do prodavnice da kupimo hranu i naši telefoni su se automatski priključili na wi-fi preko Instabridge aplikacije.
Signal mobilne telefonije u sobi nije sjajan pa sam telefon prebacio na airplane mode, a nakon toga ponovo uključio wi-fi. Više mi smeta kada nema interneta nego signala mobilne telefonije. Sve je prešlo online i sve funkcioniše ako postoji dobra veza.
Vatra u smederevcu pucka, a ručak se krčka. 
Već godinama unazad, slušam o temama kao što su #ePoslovanje, #eBankarstvo i elektronski potpis (sertifikat).  Kada sam pre oko nedelju dana dobio poziv od Societe Generale banke da prisustvujem događaju u okviru koga će predstaviti najnoviji sistem za online bankarstvo u Srbiji, preraspredio sam obaveze u kalendaru i sa zadovoljstvom ovaj termin rezervisao za prezentaciju.
Kako je izgledao sam događaj pogledajte ovde, a ja ću vam ispričati šta je na mene ostavilo najveći utisak.

Voditel…

Wire - servis za razmenu poruka, pozive i video komunikaciju

Wire je kako na njihovom sajtu kažu "secure messenger". I ako se u Srbiji i na Balkanu najčešće koriste Viber, FB messenger i WhatsUp, mislim da vredi posvetiti par minuta ovom servisu. 
Wire finkcioniše kao desktop, mobilna i web aplikacija i radi na svim glavnim platformama kao što su Linux, macOS, Windows, Android, iOS. Omogućava razmenu poruka, audio i video pozive, slanje najrazličitijih fajlova, trenutne lokacije i td. Pošto je sve navedeno do sada već uobičajeno evo kratkih beleški o njegovim predostima:  Preko sajta https://wire.com/ možete otvoriti nalog koristeći mail adresu. Na ovaj način ne morate da koristite broj vaše SIM karticeNakon otvaranja naloga definišete unikatan nadimak koji ne mora biti isti kao vaše ime i prezime pa na ovaj način dodatno čuvate svoju privatnost i možete se povezati samo sa odabranim osobama koje znaju kako on glasi Sve privilegije mobilne aplikacije su nakon instaliaranja isključene. Ovo je dobro zato što na primer možete sačuvati lis…

Ћирилица - писмо које сам заборавио

Када сам пре пар година открио ћирилицу на мобилном телефону,  било је то велико откриће за мене. Почео сам да шаљем смс поруке пријатељима, постављам статусе на друштвеним мрежама и одговарам на мејлове користећи наше писмо. Скоро сви су реаговали на исти начин. Питали су ме зачуђено откуд то да одједном користим ћирилицу и зашто?  
Пре 12 година, када сам покренуо Мрежу Креативних Људи, користио сам латиницу. Више људи ми је сугерисало да не би било лоше да постоји и ћирилична верзија сајта. У том тренутку нисам имао довољно знања, одговарајућу технологију и времена да се бавим таквим прилагођавањем.

12 година касније, Гугл подржава "Gesture typing" у оквиру оперативног система Андроид и постоји речник термина на српском језику који вам сугерише остатак речи коју сте управо почели да куцате. Оно што је веома битно јесте то да када изаберете српски језик не можете да добијете као на компјутеру латиницу са нашим словима. У том тренутку сам схватио да други имају знатно већу…