Skip to main content

Mobilni telefon

Kupio sam nov mobilni telefon i ostao zadivljen. Oduvek sam voleo tehniku i tehnologiju, ali ovo je zaista sjajno. Skoro da ne mogu da docekam sta ce u buducnosti sve postojati.
I pored predhodnih recenica, nisam freak za novim, ili beskorisnim, ili samo stvarima prestiza.
Za pocetak telefon poseduje odlican nastandardno veliki monitor sa velikom rezolucijom i velikim brojem boja. Kamerica odlicno snima fotografije dobre rezolucije kao i video snimke sa zvukom u sesijama od po 30 s. Tu je naravno i diktafon na koji staje impozantna kolicina snimaka posto je ceo telefon obdaren memorijom do 12 MB pa ni imenik od 1000 mesta, ili prostor za 1000 SMS-ova ne predstavlja cudjenje. Isto vazi za planer i za mene krucijalnu opciju belezenja rodjendana posto datume nikada nisam pamtio. U samom imeniku prilikom belezenja brojeva mozes zapisati sve pa cak i ICQ broj. Posebno zadovoljstvo predstavlja GPRS za internet i MMS za multimedijalne poruke, kao i slanje i primanje mailova putem ove prenosive stvarcice. I onda pored jos gomile fenomenalno korisnih stvari (da ne duzim) tu je i otpornost i zastita na udarac, kao i polivanje vodom :) U svakom slucaju, osmeh mi se vec dva dana ne skida sa lica, a moj radoznali duh uziva u mastanjima sta cu sve moci sada da unapredim. Nemojte se iznenaditi ako vas budem slikao za adresar, ili ako uskoro na web-u vidite fotkice sa nekog zanimljivog desavanja :)
P.S. E, da u pitanju je Siemens M 65
Pozdrav!

Comments

Popular posts from this blog

Ћирилица - писмо које сам заборавио

Када сам пре пар година открио ћирилицу на мобилном телефону,  било је то велико откриће за мене. Почео сам да шаљем смс поруке пријатељима, постављам статусе на друштвеним мрежама и одговарам на мејлове користећи наше писмо. Скоро сви су реаговали на исти начин. Питали су ме зачуђено откуд то да одједном користим ћирилицу и зашто?  
Пре 12 година, када сам покренуо Мрежу Креативних Људи, користио сам латиницу. Више људи ми је сугерисало да не би било лоше да постоји и ћирилична верзија сајта. У том тренутку нисам имао довољно знања, одговарајућу технологију и времена да се бавим таквим прилагођавањем.

12 година касније, Гугл подржава "Gesture typing" у оквиру оперативног система Андроид и постоји речник термина на српском језику који вам сугерише остатак речи коју сте управо почели да куцате. Оно што је веома битно јесте то да када изаберете српски језик не можете да добијете као на компјутеру латиницу са нашим словима. У том тренутку сам схватио да други имају знатно већу…

Hemijski grejači stopala - planinarska oprema (test)

Više puta sam slušao, ali do skoro nisam imao priliku da probam hemijske grejače vrhova i celog stopala. Odlazak na Kopaonik je bila savršena prilika za test. Uzeo sam nekoliko grejača i spakovao ih u skijaški ranac. 

Hemijski grejači za vrhove stopala
Sedeli smo u kafiću pored staze zakopčane jakne, ušuškani u ćebad koja su nam obezbedili i pijuckali kafu. Posle pola sata mirovanja moja draga se uznemirila pošto je počela da oseća hladnoću, a i meni više nije bilo isto kao na početku. Izvadio sam pakovana hemijskih grejača za noge i na licu mesta smo se izuli i stavili ih u vrhove cipela. 
Grejače koji su na sebi sa donje strane imali samolepljivi deo koji služi da bi se održali na mestu prilikom pomeranja stopala (veoma slab lepak koji ne ostavlja tragove) postavio sam iznad uloška svojih cipela, a druge koji nisu imali ovakvu podlogu ispod uloška njenih cipela. Pošto reaguju u dodiru sa vazduhom, istog trena smo primetili razliku i nastavili da uživamo. 
Grejače nismo skinuli do po…

Cipele za planinarenje "Lowa Khumbu GTX" - planinarska oprema (test)

Pre nešto više od mesec dana uzeo sam planinarske cipele "Lowa Khumbu GTX". 
Pitao sam Danijela za savet. Želeo sam cipele koje su bolje od onih koje sam do sada koristio (Merrell) i koje će zadovoljiti moje potrebe: 
najčešće jednodnevno, ili vikend planinarenjeda budu ugodneda budu dublje od sadašnjih koje samo prelaze gležnjeve da dobro izoluju nogu od snega i hladnoće da budu vodonepropusneda budu jače, izdržljivije i da daju bolju potporu stopalu
Danijel mi je preporučio ovaj model. "Ispod" njih su klasične treking cipele koje su malo mekše, uvijaju se po dužini i nemaju neka od ovih svojstava. Iznad njih su bile profi cipele za visokogorstvo. 
Testirao sam ih tokom nekoliko planinarskih akcija (kiša, blato, kamen, zemlja, vlažan sneg, dobok sneg, putovanje autobusom, gradska šetnja) i ovo su moji utisci:  Izuzetno su ugodne. Nikada do sada nisam imao pravu tehničku cipelu napravljenju baš za planinarenje Stopalo i cela noga su stabilni, a petu pridržava zadnji…