07/07/2005

Kreativni Pera i tracak T. -ovog ludila

Moj drug Pera je rekao "odlicno" :)
Odlicno sta?
Vec gooodinama mi stoji u sobi veliki sef velicine 52 x 52 cm i onako tezak i masivan zauzima puno prostora, a koristim ga za sedenje kada dodje sire drustvo, za skladistenje diploma, CD-ova sa backupom... dekoraciju sobe... i druge stvari kojima nije prevashodno namenjen. Posto je cena istih znatno pala poslednjih godina nikada ga nisam prodao.
Tako ti pricam ja sa Perom o njegovom hobiju (covek je inace upravo dao poslednji ispit na ETF-u, a godinama se bavio modelarstvom) i kako ce praviti neke super zanimljive lampe i unikatne zvucnike... kad spomenem u jednom od poredjenja moj sef kao kutiju za veeeeeliki woofer. Istog trena kao iz puske, Pera opali ono "Odlicno!".
"Odlicno sta?" upitah ja.
"Pa to je idealna kutija za woofer, ima da ga napravimo da razbija."
I tako u nasoj prici sklopilo se nekoliko dobrih stvari.
Uz Perinu, Mladjinu i Srdjanovu pomoc dobicu jedan neverovatno unikatan i idejno inovativan zvucnik koji ce ujedno postati smisleniji deo sobe (dosli smo do zakljucka da treba da ga konstruisemo tako ne skidamo vrata i da mogu da se zatvaraju, pa cak i zakljucavaju sa dva kljuca), omoguciti mi moju zelju iz detinjstva za kvalitetnim, a dovoljno jakim zvukom i pri svemu tome zajedno cemo uzivatu dok budemo razmatrali sve moguce i nemoguce kombinacije kako i sta uraditi. Pera ce mi dati njegovo staro pojacalo koje ce za ovu priliku renovirati sa novim napajanjem i potenciometrom da bi mi ugodjaj slusanja muzike uz mogucnost podesavanje jacine baseva bio maksimalan.
I tako nakon sto sam nekoliko puta premerio zvucnik, opipao metal, skinuo pokretne delove, zagledao ga razmisljao o predlozima za bojenje, uzivao u mastanju sta sve taj zvucnik moze da bude i anegdotama koje ce nositi sa sobom, spremam se za spavanje.
Laku noc.
 
Prvobitno objavljeno na forumu "Mreza Kreativnih Ljudi" - http://www.creemaginet.com/forum
 

No comments:

Post a Comment

Ukoliko vam se svidja ovaj blog

Prepisite se na newsletter ili preuzimete feed bloga za vas citac.
Upisite vas E-mail: