15/06/2005

Sumertime jazz festival

OD 30. JUNA DO 5. JULA
KULTURA - Petak, Jun 10, 2005 15:29  RTS

Tradicionalni Samertajm festival biće održan od 30. juna do 5. jula u Velikoj dvorani Centra 'Sava', najavljeno je na konferenciji za novinare.

Šef koncertne agencije Centra 'Sava' Đorđe Milutinović rekao je da će festival otvoriti legendarni muzičar Čak Beri, a pre njega, kao predgrupa, pojaviće se jedan od najpopularnijih srpskih rok bendova 'Partibrejkersi'.

Narednog dana nastupiće legendarni američki bend 'The eart wind and Fire experience' koji će biti 'pojačan' gitaristom Al Mek Kejom.

Treće festivalske večeri nastupiće 'Markus Miler bend', a dan kasnije termin će biti rezervisan za egipatsku pop bluz divu Natašu Atlas.

Velikani džeza i soula, grupa 'De Paz', nastupiće pretposlednjeg dana, a festival će zatvoriti veteran alt saksofona Dejvid Sanborn.

Zamenik generalnog direktora Centra 'Sava' Ivan Markov podsetio je da je ova jedinstvena muzička manifestacija prvi put održana 1991. i istakao da se ove godine održava osmi put.

'Na žalost, festival je imao i svojih prekida... Nadamo se da ih više neće biti i da ćemo od sada imati svake godine kontinuitet i da ćemo postati jedan brend na koji će gradjani Beograda i drugi ljudi iz okruženja dolaziti da slušaju dobru muziku', rekao je Markov.

Svi koncerti biće održani u istom terminu od 21 čas. Ulaznice će biti puštene u prodaju od ponedeljka 13. juna, a cena je 1.200 i 1.000 dinara za prvo veče, dok će za sve ostale dane cena biti 900 dinara.
Izvor: http://www.rts.co.yu/

No comments:

Post a Comment

Ukoliko vam se svidja ovaj blog

Prepisite se na newsletter ili preuzimete feed bloga za vas citac.
Upisite vas E-mail: