05/06/2005

Mp3 je unistio uzivanje

Postao sam maltene zavisan od mp3-ja. Progutam kompilacije, ili celokupna dela jednog umetnika za dan-dva i odmah nakon toga vec postajem zeljan novog.
Sama mogucnost brzog prebacivanja sa pesme na pesmu, presulusavanja od sredine ili prvih nekoliko taktova nakon cega letimo na sledecu i sledecu onako kako nam se menja raspolozenje, kao i ubrazavanje pesme (trenutno, ili za par sekundi) do dela koji nam najvise prija, ili nas direktno energetski dize promenili su nas dozivljaj muzike. Nekada sve to nismo mogli da cinimo sa kasetama i secam se vremena kada sam maksimalno uzivao u svakoj kaseti po mesec dana, a voleo je godinama, pa cak i trajno. Secam se kada smo bili zeljni muzike i kada smo u njoj umeli da uzivamo. Slusali smo je polako, upijali svaki njen deo i samo jedna pesma je bila prica za sebe, a album pravi dozivlaj. Slicno se desilo i sa gledanjem filmova.
Pronalazak klasicnog CD-a je bio prelaz ka danasnjim nosacima zvuka i nacinu slusanja iste i cini mi se da je za sada zadrzao najbolje karakteristike. Omogucava da se muzika ubrzava, prelazi sa jedne pesme na drugu rasporedom koji mi zelimo i dovoljnom brzinom, a kvalitet zvuka za razliku od kompresijom redukovanog mp3-ja je znatno bolji (svi koji imaju malo bolje zvucnike znaju o cemu pricam).
Pozdrav!

1 comment:

  1. I ako me neki gledaju kao ludog coveka, ja i dalje volim da susam ploce svog caleta. Nije u pitanju samo to sto se mnogi od tih albuma nigde ne mogu naci, vec i to sto imaju neku posebnu car, a i sam ritual je kao kuvanje rucka.
    Sale Krucic

    ReplyDelete

Ukoliko vam se svidja ovaj blog

Prepisite se na newsletter ili preuzimete feed bloga za vas citac.
Upisite vas E-mail: