10/04/2005

Sumski duh

Neverovatna je apatija nasih ljudi i distanca od realnosti.
Toliko njih smatra da ono sto dobijajau jeste njihovo pravo i da to nicim ne moraju da zasluze. Pokusaj da reaguju, a kamoli pripreme svoju akciju, ili se makar ukljuce u neciju jeste uvek iznenadjujuci. Svako u svom svetu, fino shizofrenican i totalno nesredjen u svojoj nenormalnoj sredjenosti.
Predstave nasih roditelja, mesaju se sa onim od nasih baba i deda, a jos uvek zivim vidim i repove pra generacija. Buduce tapkaju u mraku i cunjaju zaglusenih cula.
Cene se pogresni postupci, snopovi generacija, bas kao peteljke cvetova sasusuju se i venu dok negativna selekcija pobedjuje u svoj svojoj nepravdi.
Ne znas kuda da krenes, koji je pravi put, koji je tvoj put, kome cu udovoljiti i hocu li ikada biti svoj.
Kidaju svojim bliznjim meso sa nogu, sebe rastacu i ponovo presipaju i svi u nekom hoivudsko-matrix-balksansko-zatvoreno-rasturenom i nakon toga nakaradno sklopljenom svetu upadaju u depresiju sve dublje i dublje pozivajuci se na autoritete iz proslih vremena koji ih ne mogu izvuci iz crnog sivila dok poslednjim trzajima grizu zivo blato ne shvatajuci da su postali deo njega.
Mrak.
Zelja za cutnjom je jaca od svega i izolacija postaje jedini spas i sopstveno unistenje.

3 comments:

 1. Oteraj tu depresivnost, to je zli gradski duh.

  Oni žive u svojoj patološkoj virtuelnosti, zar ne?

  ReplyDelete
 2. Dodje tako coveku ponekad pa se malo zanese... evo recimo ja (Tanja beli mis u laboratoriji, molim vas stanite na crtu): u prvoj sekundi dok drzim Biz Bozji udaram na sve strane i uzivam u ekstazi unistenja, sejem smrt profesionalno:)... u drugoj sekundi smiravam ruku, vidim da je sve kako treba, samo mozda eto jedna polovina treba da se recne ispod adamove jabucice i evine smokve; kad- u trecoj sekundi ja im vec donosim hleb, med i vodu i pitam: dobro dragi* moji hajde da zasucemo rukave i borimo se za svetlost!

  Tako daaaa...

  ReplyDelete
 3. *putnici kroz svemirske galaksije trenutno na Plavoj Planeti. Poneki su direktni naslednici prepotopskih hijena sa dva zyba, neki su tek sleteli sa Sirijusa (nekoliko jedinica u punoj ratnoj opremi:), a neki su prosto jos neidentifikovani oblici ...zivota(?):)

  ReplyDelete

Ukoliko vam se svidja ovaj blog

Prepisite se na newsletter ili preuzimete feed bloga za vas citac.
Upisite vas E-mail: