Skip to main content

Sumski duh

Neverovatna je apatija nasih ljudi i distanca od realnosti.
Toliko njih smatra da ono sto dobijajau jeste njihovo pravo i da to nicim ne moraju da zasluze. Pokusaj da reaguju, a kamoli pripreme svoju akciju, ili se makar ukljuce u neciju jeste uvek iznenadjujuci. Svako u svom svetu, fino shizofrenican i totalno nesredjen u svojoj nenormalnoj sredjenosti.
Predstave nasih roditelja, mesaju se sa onim od nasih baba i deda, a jos uvek zivim vidim i repove pra generacija. Buduce tapkaju u mraku i cunjaju zaglusenih cula.
Cene se pogresni postupci, snopovi generacija, bas kao peteljke cvetova sasusuju se i venu dok negativna selekcija pobedjuje u svoj svojoj nepravdi.
Ne znas kuda da krenes, koji je pravi put, koji je tvoj put, kome cu udovoljiti i hocu li ikada biti svoj.
Kidaju svojim bliznjim meso sa nogu, sebe rastacu i ponovo presipaju i svi u nekom hoivudsko-matrix-balksansko-zatvoreno-rasturenom i nakon toga nakaradno sklopljenom svetu upadaju u depresiju sve dublje i dublje pozivajuci se na autoritete iz proslih vremena koji ih ne mogu izvuci iz crnog sivila dok poslednjim trzajima grizu zivo blato ne shvatajuci da su postali deo njega.
Mrak.
Zelja za cutnjom je jaca od svega i izolacija postaje jedini spas i sopstveno unistenje.

Comments

 1. Oteraj tu depresivnost, to je zli gradski duh.

  Oni žive u svojoj patološkoj virtuelnosti, zar ne?

  ReplyDelete
 2. Dodje tako coveku ponekad pa se malo zanese... evo recimo ja (Tanja beli mis u laboratoriji, molim vas stanite na crtu): u prvoj sekundi dok drzim Biz Bozji udaram na sve strane i uzivam u ekstazi unistenja, sejem smrt profesionalno:)... u drugoj sekundi smiravam ruku, vidim da je sve kako treba, samo mozda eto jedna polovina treba da se recne ispod adamove jabucice i evine smokve; kad- u trecoj sekundi ja im vec donosim hleb, med i vodu i pitam: dobro dragi* moji hajde da zasucemo rukave i borimo se za svetlost!

  Tako daaaa...

  ReplyDelete
 3. *putnici kroz svemirske galaksije trenutno na Plavoj Planeti. Poneki su direktni naslednici prepotopskih hijena sa dva zyba, neki su tek sleteli sa Sirijusa (nekoliko jedinica u punoj ratnoj opremi:), a neki su prosto jos neidentifikovani oblici ...zivota(?):)

  ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Koje formatiranje izabrati za eksterni hard disk i koja je realna USB 3.0 brzina?

Nisam ni slutio šta me čeka nakon što sam kupio novi eksterni hard disk 2TB WD Elements Portable. Naime, do sada sam koristio sličan uređaj iste firme od 1TB, ali nikada nisam obratio pažnju na formatiranje (FAT32) niti sam iskreno znao nešto više o tome. Disk je radio na svim platformama i ja sam mislio da to uglavnom tako i treba da bude. 
Prikačio sam novi hard formatiran po NTFS standardu i shvatio da ne mogu da ga koristim na Macu. Nisam se previše uzbuđivao pošto sam znao da je OS X specifičan. Linux mint je prepoznao uređaj, ali sam se iznenadio brzinom prenosa podataka. Godinama sam na raznim mestima čitao o tome kako je USB 3.0 neverovatno brži od USB 2.0 standarda i očekivao sam da sve poleti. 
Konsultovao sam se oko ovih problema sa prijateljem koji mi je predložio da probam različita formairanja i da ponekad proizvođači pogrešno označe portove pa je ovaj uređaj možda prikačen na stariji standard. Na žalost i nakon svog eksperimentisanja rezultati su bili isti. 
Počeo sam …

#Ebanking iz vikendice

Sedim u vikendici i pišem blog. Broadband internet je tu. 
Prilikom dolaska, svratili smo do prodavnice da kupimo hranu i naši telefoni su se automatski priključili na wi-fi preko Instabridge aplikacije.
Signal mobilne telefonije u sobi nije sjajan pa sam telefon prebacio na airplane mode, a nakon toga ponovo uključio wi-fi. Više mi smeta kada nema interneta nego signala mobilne telefonije. Sve je prešlo online i sve funkcioniše ako postoji dobra veza.
Vatra u smederevcu pucka, a ručak se krčka. 
Već godinama unazad, slušam o temama kao što su #ePoslovanje, #eBankarstvo i elektronski potpis (sertifikat).  Kada sam pre oko nedelju dana dobio poziv od Societe Generale banke da prisustvujem događaju u okviru koga će predstaviti najnoviji sistem za online bankarstvo u Srbiji, preraspredio sam obaveze u kalendaru i sa zadovoljstvom ovaj termin rezervisao za prezentaciju.
Kako je izgledao sam događaj pogledajte ovde, a ja ću vam ispričati šta je na mene ostavilo najveći utisak.

Voditel…

Samsung Xcover 550H - mobini telefon otporan na vodu i prašinu

Nakon oko pet godina korišćenja telefona Samsung Xcover 2 C3350 koji me je odlično služio (i dalje radi kao da je nov), rešio sam da potražim drugi telefon sličnih karakteristika koji će biti više u skladu sa potrebama vremena u kome živimo. Razmatrao sam sledeće modele: 
Samsung B2100 XplorerSamsung Xcover 271 i CAT B25 Poošto su prva dva odavno prestala da se proizvode, posmatrao sam oglase za polovne telefone na internetu. Uglavnom sam nailazio na aparate koji su godinama korišćeni na terenu i o kojima se nije previše vodilo računa. Bili su izudarani, izgrebani, prljavi i ponekad bez maske koja zatvara priključke za USB odnosno slušalice. Ipak, činjenica da i dalje rade bila je dobra potvrda kvaliteta ovih namenskih telefona. 
CAT B25 je među njima možda i najizdržljiviji telefon, ali je najsiromašniji što se tiče funkcija. Nije bilo razloga da uzimam nov uređaj pored postojećeg C3350 pa sam se fokusirao na Samsung 550H pošto je on praktično njegov naslednik iz 2017. godine. 
Pronaš…